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Cookingを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 11204



例文

A weight detection part 40 detects the total weight of a pot 12 and the cooking objects put in the pot 12, a first volatile storage means 205 stores the detection signal of the pot 12 detected by the weight detection part 40 as a pot detection signal, and a second non-volatile storage means 210 stores a prescribed pot detection signal.例文帳に追加

鍋12と鍋12に入れた調理物の重量との総重量を重量検知部40により検知し、重量検知部40が検知した鍋12の検知信号を鍋検知信号として揮発性の第一の記憶手段205に記憶し、所定の鍋検知信号を不揮発性の第二の記憶手段210に記憶する。 - 特許庁

To provide an induction heating cooking apparatus by solving such a problem that it is difficult to brown the top of baked food like Japanese-style pancake within short time when using a high frequency induction heating cooker, and that effective ingredient like oil and fats runs out when cooked on a wire net and the food becomes unsavory.例文帳に追加

高周波誘導加熱調理器を使用すると、お好み焼き等焼き物を短時間で焼き上げて焦げ目を付けることが困難であり、一方、食材を金網等の上で加熱調理すると食材中の油脂等を含む有用成分までもが食材から出てしまい食材の美味しさを保てなかったことから、これらの問題点を解消するための電磁誘導加熱調理装置を提供することを課題とするものである。 - 特許庁

The method for producing the plant essence-containing mayonnaise includes: heating cooking oil as a base material in advance; mixing one or more kinds of plants having pungent taste components, flavored components and other active ingredients; cooling the oil containing essence extracted from the components so as to have normal temperature; admixing the essence-containing oil to the egg; and stirring the mixture.例文帳に追加

マヨネーズを製造する工程において、その基材であるオイルを、あらかじめ加熱し、辛味成分、香成分、その他の有効成分を有する1種以上の植物を混入し、その成分を抽出したエキス入りオイルを常温まで冷やし、このエキス入りオイルを卵に混入攪拌して得ることを特徴とする植物エキス入りマヨネーズの製造方法。 - 特許庁

The subject method for producing harusame comprises first producing starch slurry through including 0.1-0.3 wt.% of konjak powder based on a raw starch; whereby the harusame obtained afterwards can be improved in cooking tolerance and is prevented from boil cut while maintaining the transparent appearance peculiar to the harusame and giving its palate feeling greater firmness.例文帳に追加

澱粉スラリー製造の段階で、原料澱粉の0.1〜0.3重量%のこんにゃく粉を含有して澱粉スラリーを製造することで、その後に得られる春雨において、春雨特有の透明性のある外観を維持し、よりコシのある食感にしながら、加熱調理耐性を向上させ、煮切れ抑制を有することを見出した。 - 特許庁

例文

A filter for a range hood mounted on the intake hole of the range hood arranged to the upper of a cooking appliance is arranged with a pair of a front filter and a back filter facing each other with a predetermined distance between them and an oil pan arranged as a unit with both filter plates covering the lower part of both filters from outside.例文帳に追加

調理設備の上方に設置されたレンジフードの吸込口に装着されるレンジフード用フィルターにおいて、所定の隙間を有して表裏一対のフィルター板を対向配置すると共に、両フィルター板の下部を外側から覆うように油受けを両フィルター板に一体的に配置したことを特徴とする。 - 特許庁


例文

In this cooker, when combustion exhaust air produced in an upper burner 5 and a lower burner 6 during cooking is exhausted upward from an exhaust air chamber 50, hot air produced in a hot air exhaust duct 39 is pulled to the hot air exhaust duct 39 by the draft power of the combustion exhaust air and exhausted externally of a container together with the combustion exhaust air.例文帳に追加

調理中に上バーナ5,下バーナ6で発生した燃焼排気が、排気室50から上方へ排出される際に、熱気排出ダクト39内で発生した熱気は、燃焼排気のドラフト力によって熱気排出ダクト39へ引っ張られ、燃焼排気と共に器体の外部へ排出される。 - 特許庁

When a symptom or the name of a disease to be retrieved is inputted from an input part 1, a medical information retrieving part 2b retrieves and reads out medical relevant information or health relevant information and cooking retrieval information pertinent to the inputted symptom or name of a disease from a medical information storage part 3 through a retrieval control part 2a.例文帳に追加

検索したい症状または病名が入力部1から入力されると、検索制御部2aを介して医療情報検索部2bは、入力された症状または病名に該当する医療関連もしくは健康関連の情報と料理検索情報とを医療情報記憶部3から検索して読み出す。 - 特許庁

To provide a rice cooker reducing a detection delay of a temperature detecting means and capable of constantly cooking tasty boiled rice by accurately determining the amount of rice to be cooked.例文帳に追加

従来の構成では、温度検知手段に異物や水が付着しやすい構成となっていることと、また炊飯器本体内の送風ファンにより温度検知手段が冷却されることにより、温度検知手段の検知遅れが生じる場合があり、検知遅れが生じると炊飯量の判定に誤りが生じ、炊き上がったご飯の食味が低下してしまう。 - 特許庁

In this case, a casing-like frame 4 for installing a control means 11 of the cooking means is composed of a fixing member 5 fixed to an upper outside wall 1a of the base stand 1 and a movable member 6 almost horizontally extending outward from the fixing member 5 so that the casing-like frame 4 can be extended and contracted.例文帳に追加

すなわち、前記調手段の制御手段11を装着するためのケーシング状フレーム4を、前記基台1の上部外側壁1aに固定する固定部材5と、その固定部材5から外方に略水平に延出する可動部材6とから構成して前記ケーシング状フレーム4を伸縮可能にする。 - 特許庁

例文

A radio wave interference model pattern storage section 15 of a wireless MODEM stores radio wave interference model pattern sent from the electronic oven to each terminal via a control section 17 before cooking by the electronic oven and the system transmits a 2nd data communication system according to the radio wave interference model pattern where an interference elimination section 13 eliminates a noise by the interference radio wave.例文帳に追加

無線モデムは、電子レンジでの調理に先立って、電子レンジから各端末機器に送られて来た電波干渉モデルパターンデータを制御部17経由で電波干渉モデルパターン格納部15へ格納し、この電波干渉モデルパターンにより干渉除去部13で干渉電波のノイズ除去を行なう第二のデータ通信方式へ移行する。 - 特許庁

例文

When a cooker performs a predetermined key opening operation with a vertically opening type door 4 fully opened, a slider 52 of a tray carrying mechanism 5 disposed under the rear of the cooking chamber 3, and an abutting piece 53 provided at the front end pushes the rear end of the tray 7 to slide the tray 7 forward.例文帳に追加

縦開き式のドア4を全開にした状態で調理者が所定のキー入力操作を行うと、調理庫3の後方下部に配設されたトレイ搬送機構50の摺動体52が前方に移動し、その前端に設けられた当接片53がトレイ7の後端を押すことによりトレイ7を前方にスライド移動させる。 - 特許庁

Almost all of oily smoke generated in indoor grill cooking is captured by forced ventilation directly above a generating source by driving a small propeller fan 3 on a conical hood 2 installed directly above the generating source, and polluted air is exhausted outdoor via a flexible hose 6 of bellows shape.例文帳に追加

室内での焼物料理時に発生する油煙を、発生源の頭上に設置された円錐状フード2上の小型プロペラファン3を駆動する事により、発生源の直上で強制換気を行い、発生する油煙をほぼ全て補足し、蛇腹形状のフレキシブルホース6内を経由し、屋外に汚染空気を排出する。 - 特許庁

In the case of the charge deferred payment method, an order management device 5 prepares order list data from input data of a handy terminal 2, transmits the order list data to a pager terminal 1 to be handed over to the customer through a radio part 8 and controls the preparation of an order file 6 and a cooking instruction output to a kitchen terminal 3 on the condition of a confirmation signal input.例文帳に追加

料金後払い方式のときには、注文管理装置5がハンディターミナル2の入力データからオーダリストデータを作成し無線部8を介してその客に対して渡されるページャ端末1に送信し、確認信号入力を条件にオーダファイル6の作成と厨房端末3への調理指示出力を制御する。 - 特許庁

To provide a method for manufacturing a packing object of noodles cooked in boiling water and frozen in which a dedicated tray for molding the frozen noodles is not used, a process for removing the frozen noodles from a mold and the process for washing and sterilizing the dedicated tray are not therefore required, and extracting the noodles, cooked in the boiling water and frozen, for cooking is made simple and highly efficient.例文帳に追加

冷凍麺を整形するための専用トレイを用いることなく、従って、冷凍麺の脱版工程及び該専用トレイの洗浄・消毒工程の必要をなくし、しかも調理のための冷凍茹で麺の取り出しを簡易で高能率化できるようにした冷凍茹で麺包装体の製造方法を提供する。 - 特許庁

The steam cooking device is provided with a steam generator generating steam, a heating chamber for heating the object to be heated by the steam supplied from the steam generator, a circulation path for circulating the steam from the steam generator via the heating chamber, a blow fan 28 sending air into the circulation path, and a controller 80 controlling a rotational frequency of the blow fan 28.例文帳に追加

蒸気を発生する蒸気発生装置と、蒸気発生装置から供給される蒸気によって被加熱物を加熱するための加熱室と、蒸気発生装置からの蒸気を加熱室を介して循環させるための循環経路と、循環経路に風を送る送風ファン28と、送風ファン28の回転数を制御する制御装置80とを備える。 - 特許庁

In this cooking device, the input to a control circuit 2 of a temperature sensing means is performed by using an analog-digital conversion input of a microcomputer constituting the control circuit 2, and the measurement accuracy of the analog-digital conversion input is varied according to the condition of the temperature input of a temperature sensing means 2c or the state of a control means for adjusting the heating power of a heating means.例文帳に追加

温度検知手段の制御回路2への入力は、制御回路2を構成するマイクロコンピューターのアナログデジタル変換入力を用いて行い、且つ温度検知手段の温度入力の状態、あるいは加熱手段の火力を調節する制御手段の状態に応じて、そのアナログデジタル変換入力の測定精度を変更する加熱調理器。 - 特許庁

In this simple cooking stove kit 1, four columnar plates 40a, 40b, 40c, 40d are disposed at spaced intervals in the circumferential direction to engage with the outer peripheral parts 11, 21, 31 of a first support plate 10, a second support plate 20 and a third support plate 30 disposed at a spaced interval, and raised in use.例文帳に追加

簡易コンロキット1では4枚の柱状プレート40a、40b、40c、40dは間隔をあけて配置される第1の支持プレート10、第2の支持プレート20および第3の支持プレート30の外周部11、21、31に係合するように周方向に間隔をあけて配置され、立てて用いられる。 - 特許庁

To improve the efficiency of keeping warmth in a rice cooker by heating a pot installed freely attachably or detachably in the rice cooker body without discharging the heat from the flange part of the pot to the outside during cooking, reducing the consumption of electric power and preventing rice to discolor to yellow or to dry or to become sodden in the pot rice is kept warm while keeping rice warm.例文帳に追加

炊飯器本体内に着脱自在に収納した鍋を加熱して炊飯する炊飯器において、炊飯時に鍋のフランジ部の熱気が外部へ放出されるのをなくし、保温時には、消費電力を低減するとともに、ご飯が黄変したり乾燥したりすることがなく、また、鍋内のご飯がふやけたりすることがなく、保温性能を向上する。 - 特許庁

Since a bonding area (a width for bonding) of the glass sheet 4 and the outer frame 6 can be suppressed more narrower than a conventional one following positive prevention of fall of the glass sheet 4, flexibility in design or the like of the glass sheet 4 is increased, a more functional glass top cooking stove can be provided, and the appearance of the top plate 2 is improved also.例文帳に追加

また、ガラス板4の落下の確実な防止に伴い、ガラス板4と外枠6との接着面積(接着のための幅)を従来よりも狭く抑えることができるため、ガラス板4の設計自由度等が増し、より機能的なガラストップコンロを提供可能とすることができる上、天板2の美観の向上にもなる。 - 特許庁

In the rice cooker, a power source forming circuit forms at least two different kinds of power source voltages, one for drive-controlling a water feeding means that jets steam into an inner pot and the other for drive-controlling a heating coil for induction-heating the inner pot, wherein either one of the power source voltages is designed to be outputted in accordance with rice cooking sequence.例文帳に追加

本発明の炊飯器は、電源形成回路が、内釜内に蒸気を出射する水供給手段を駆動制御するための電源電圧と、内釜を誘導加熱する加熱コイルを駆動制御するための電源電圧の少なくとも2種類の異なる電源電圧を形成し、炊飯シーケンスに応じていずれか1つの電源電圧を出力するよう構成されている。 - 特許庁

The refrigerator with the deep freezer comprises a cooking chamber 15 having a cooling means 19 mounting a storage container 18, a heating means 33, and an indoor temperature sensor 38 for sensing an indoor temperature, and a temperature control means 36 for automatically setting a deep freezing operation time of the means 19 and the thawing time of the means 33 according to an external signal oscillating means 39.例文帳に追加

収納容器18が載置され冷却手段19と加熱手段33と庫内温度を検知する庫内温度センサー38とを備えた調理室15と、外部信号発信手段39により冷却手段19の冷凍運転時間と加熱手段33の解凍運転時間とを自動設定する温度制御手段36を有する冷凍冷蔵庫。 - 特許庁

A CPU 33 of an optimal recipe server 200 generates/extracts the optimal recipe suitable for a user by combining main dish data 500, flavoring material data 600 and side dish data 700; based on the main dish name desired by the user of a client 100, client information such as an appropriate intake amount of energy, and recipe determination information such as an anxious symptom and a cooking time.例文帳に追加

最適レシピサーバ200のCPU33は、クライアント100のユーザの所望する主要食料理名と、適性摂取エネルギー量等のクライアント情報と、気になる症状や料理時間等のレシピ決定情報とに基づいて、主要食料理データ500と、味付け材料データ600と、副次食料理データ700とを組み合わせることにより、そのユーザに合致する最適レシピを生成・抽出する。 - 特許庁

The induction heating cooking device is provided with a roaster part 4 arranged inside a main body, an front frame 20 constituting a front window part of the roaster part 4, and a door 8 covering the window part, of which, the door 8 has its front and rear and right and left positions exactly set to a given position by engagement with a handle and the front frame 20 arranged at the door 8.例文帳に追加

誘導加熱調理器は、本体内に配設されたロースター部4と、このロースター部4の前面窓口部を構成する前面枠20と、窓口部を覆う扉8とを備え、この扉8は、扉8に配設された持ち手と前面枠20との契合により扉8の前後および左右の位置が所定の位置に正確に位置決めされてなる。 - 特許庁

To enhance the whole strength of a top board for use in a cooking stove, to prevent stain on a cooker due to boiling-over soup accumulated on the top board even if the cooker such as a pan is placed on vacant spaces where no openings are formed on the top board and to easily prevent a flaw formed in the outer circumferential wall part due to contact with the cooker.例文帳に追加

コンロに使用する天板の全体的な強度を向上すると共に、天板の開口の形成されていない空きスペースに鍋などの調理具を置いても、天板に溜まった煮こぼれ汁による調理具の汚れを防止でき、さらに調理具の接触による外周壁部の傷発生を容易に防止可能とすることである。 - 特許庁

An operating part 4 arranged in a front face of a chassis 2 forming a body part has an operation panel 5 for carrying out cooking operation, and a metal decorative panel 6 covering a front face of the operation panel 5, and a coil spring 7 inserted through a through hole 5b formed on the operation panel 5 is contractedly provided by abutting both ends on the chassis 2 and the decorative panel 6.例文帳に追加

本体部を形成するシャーシ2の前面に配される操作部4が調理操作を行う操作パネル5と操作パネル5の前面を覆う金属製の装飾パネル6とを有し、操作パネル5に形成された貫通孔5bに挿通されたコイルバネ7は両端がシャーシ2及び装飾パネル6に当接して縮設される。 - 特許庁

The range hood includes a hood part 4 fixed to a wall surface 101 above a cooking stove in a kitchen, a blower part 2 fixed to the wall surface 101 or a ceiling surface, a first duct 7 connecting the blower part 2 and a ventilation fan hole 103 opened on the wall surface 101, and a second duct 8 connecting the hood part 4 and the blower part 2.例文帳に追加

台所のコンロ上部の壁面101に固設されたフード部4と、壁面101又は天井面に固設された送風機部2と、送風機部2と壁面101に開口する換気扇穴103とを連結する第1ダクト7と、フード部4と送風機部2とを連結する第2ダクト8とを有することにより設置される。 - 特許庁

To provide a method for producing high whiteness bleached kraft pulp, by which the cooking and bleaching properties of hardly cookable and hardly bleachable materials of Betula, Acer, Quercus, and/or Juglans, or a material containing the materials of Betula, Acer, Quercus, and/or Juglans can be improved to give the high whiteness TCF (totally chlorine free) or ECF (elemental chlorine free)-bleached pulp.例文帳に追加

高白色度の漂白クラフトパルプの製造において、難蒸解性かつ難漂白性であるシラカンバ属、カエデ属、コナラ属、クルミ属の単材あるいはこれらの混合材、あるいは該シラカンバ属、カエデ属、コナラ属、クルミ属の材が配合された材の蒸解性と漂白性を改善し、高白色度のTCFあるいはECF漂白パルプを提供する。 - 特許庁

As a result, the front end 20a of the solid 20 is grilled and ionized in the flame of the flame port 8 for cooking and the flame thereof is changed from ordinary blue to yellow by the flame reaction of the sodium and the inside of the grill compartment 2 is brightened, by which the degree of broiling of the materials F can be easily checked and the consumption of the solid 20 can be suppressed.例文帳に追加

これにより、固形体20の先端20aが調理用炎口8の火炎中であぶられてイオン化し、その火炎が通常の青色からナトリウムの炎色反応により黄色となって、グリル庫2内が明るくなり、被調理物Fの焼け具合を良好に確認でき、しかも、固形体20の消費量を抑えることができる。 - 特許庁

The cooking auxiliary tool has: a cut part 14 formed so as to extend from one edge 11 of the resin board 1 inward the resin board 1; a pair of locking parts 15, 16 provided near both sides of the cut part 14; and a plurality of through holes 17, 17 formed around an end part 142 on the inward side of the resin board 1 of the cut part 14.例文帳に追加

樹脂板1の一縁11から樹脂板1の内方へ向けて延びるように形成された切離部14、切離部14の両側近傍に設けられた一対の係止部15,16、切離部14の樹脂板1の内方側の端部142の周囲に形成された複数の貫通孔17,17,を有する。 - 特許庁

The heating cooking device 100 has a heating coil 30 arranged under a top plate 20 of a main body case 10, a wind flow for cooling a coil-driving substrate 31 driving the above coil is formed by a wind channel duct 33 and a main body intake channel 40, and a front panel 50 is installed at a front plate 11 of the main body case 10 in free detachment.例文帳に追加

加熱調理器100は、本体ケース10の天板20の下方に加熱コイル30が配置され、これを駆動するコイル駆動基板31を冷却するための風流れが、風路ダクト33および本体吸気路40によって形成され、本体ケース10の前板11に前面パネル50が着脱自在に設置される。 - 特許庁

Bar codes having identification data and cooking data are given to raw material containers 1 by their kinds and the bar code of a raw material container 1 from which drink is extracted in vending operation is read by a bar code reader 70 before the drink is extracted to specify the kind of the raw material container 1 and decides whether or not the raw material container 1 is of the kind that a user has selected.例文帳に追加

複数種類の原料容器1に識別データ及び調理データを含むバーコードを種別に付し、販売動作時に飲料を抽出しようとする原料容器1のバーコードを飲料抽出前にバーコードリーダ70で読み取り、当該原料容器1の種類を特定すると共に、当該原料容器1がユーザによって選択された種類のものであるか否かを判定する。 - 特許庁

To prevent occurrence of abnormal sounds from a speaker and breaking of a voice guide by preventing an electric noise occurring in an operation of an igniter from affecting the speaker, in a gas cooking appliance comprising an ignition operating section for igniting a gas burner, the igniter for discharging a spark to the gas burner in interlock with the ignition operation, and a speaker for outputting the voice guide and information sound.例文帳に追加

ガスバーナへの点火操作を行なう点火操作部と、前記点火操作に連動してガスバーナへ火花を放電させるイグナイタと、音声ガイドや報知音を出力するスピーカとを備えたガスコンロに於いて、イグナイタの作動時に生じる電気ノイズの影響がスピーカに伝わらないようにし、これにより、スピーカからの異音の発生や音声ガイドの途切れ等が生じないようにする。 - 特許庁

The rice cooker has a power supply circuit 26 for converting a commercial power source 5 to a DC voltage and supplying a voltage for operating a circuit, boosting means 27 for boosting the voltage supplied by the power supply circuit 26 and generating a higher voltage, and reservation display means 25 for indicating a reservation standby condition after making a reservation until starting rice cooking and performing display by the voltage outputted by the boosting means 27.例文帳に追加

商用電源5を直流電圧に変換して回路を動作させる電圧を供給する電源回路26と、電源回路26が供給する電圧を昇圧してより高い電圧を発生させる昇圧手段27と、予約後の炊飯開始までの予約待機状態を示し、昇圧手段27が出力する電圧によって表示を行う予約表示手段25とを有するものである。 - 特許庁

To prevent flashback in a low heat state, and to jet air-fuel mixture from a burner port in an on-target direction, in a burner for a cooking stove provided with: a cylindrical body 62 made of sheet metal on an outer periphery of a burner head 6; and a number of slit-shaped burner ports 64 long in the vertical direction and formed at intervals in the circumferential direction.例文帳に追加

バーナヘッド6の外周に板金製の筒状体62を備え、この筒状体に上下方向に長手のスリット状の炎孔64が周方向の間隔を存して多数形成されたコンロ用バーナにおいて、弱火状態での逆火を防止でき、且つ、混合気を炎孔から狙い通りの方向に噴出できるようにする。 - 特許庁

This apparatus for sterilizing the rice seed with the warm water is characterized by connectedly disposing a warm water sterilization tank and a cooling tank, conveying rice seed-receiving containers in the warm water sterilization tank for a prescribed time to sterilize the rice seed with the warm water, and then conveying the warm water-finished rice seed-receiving containers from the warm water sterilization tank to the cooking tank.例文帳に追加

温湯消毒槽と冷却槽を連設すると共に、複数の種収納容器を温湯消毒槽内において順次搬送する搬送装置の搬送動作により、種収納容器を温湯消毒内を所定時間かけて移動させることで種籾の温湯消毒を行うと共に、温湯消毒終了後の種収納容器を温湯消毒槽から冷却槽に移送する。 - 特許庁

The rice cooker has an emptiness sensing means 14 to sense whether water exists in a water container 11 which composes the steam generating means 5 and an emptiness sensing process is set at the early stage of the cooking rice to sense whether the water exists or not in the water container 11 by the emptiness sensing means 14 so that the steam is not generated when no water is sensed in the emptiness sensing process.例文帳に追加

蒸気発生手段5を構成する水容器11の水の有無を検知する空検知手段14を有し、空検知手段14による水容器11の水の有無を検知する空検知工程を炊飯の初期に設け、空検知工程で水無しと判定した場合には蒸気を発生させないようにしたものである。 - 特許庁

This method for producing the jelly state cooked, frozen egg food having50% water content of the product and 5-50% blended amount of liquid egg to the product based on raw egg is provided by heat-cooking the mixed liquid of the liquid egg, prepared by mixing heat-swollen carrageenan, the liquid egg, dextrin and/or reduced dextrin, to make it jelly state.例文帳に追加

製品の水分含量が50%以上であり、液卵の配合量が製品に対して生換算で5〜50%であるゼリー状卵調理冷凍食品の製造方法において、加熱膨潤したカラギナンと、液卵と、デキストリン及び/又は還元デキストリンとを混合して製した液卵混合液を加熱調理してゼリー状とするゼリー状卵調理冷凍食品の製造方法。 - 特許庁

The present apparatus an exhaust hood 14 disposed above a gas stove 10 for heating and cooking a food material, an exhaust duct 16 for guiding air in the exhaust hood 14 to the outside, exhaust means 18 for exhausting air to the outside through the exhaust hood 14 and the exhaust duct 16, and air blow-off means for producing a collecting air stream.例文帳に追加

食材を加熱調理するためのガスコンロ10の上方に配設された排気フード14と、排気フード14内の空気を外部に導くための排気ダクト16と、排気フード14及び排気ダクト16を通して空気を外部に排出するための排気手段18と、捕集用空気流を生成するための空気吹出し手段44と、を備えた換気装置。 - 特許庁

The pressure rice cooker includes a microcomputer 8 (control means) which rotatively drives a stepping motor 23 of a pressure adjustor 15 in the forward or reverse direction based on a signal from a pressure sensor 13 in cooking of rice to move a pressing part 21b in a direction for closing or opening, thereby applying or reducing the pressure within an inner pot 2.例文帳に追加

圧力炊飯時に、圧力センサ13からの信号に基づいて、調圧装置15のステッピングモータ23を正転方向または反転方向に回転駆動して押圧部21bを閉塞方向または開放方向に移動することにより、内鍋2内の圧力を加圧または減圧するマイコン8(制御手段)を備える。 - 特許庁

The control means 5 is so constituted, when a rice cooking course without burnt deposit is selected by the menu selecting means 4, as to finish the boiling process when the temperature detected by the pot temperature detecting means 3 reaches a first predetermined temperature close to the boiling and then reaches a second temperature lower than a regular boiling finish temperature, and set a subsequent steaming process time longer than the usual.例文帳に追加

制御手段5は、メニュー選択手段4によって焦げなし炊飯コースを選ばれたとき、鍋温度検知手段3によって検知した温度が沸騰付近である第1の所定温度に達しその後通常の炊き上げ終了温度よりも低い第2の温度に達したときに炊き上げ行程を終了するようにし、その後のむらし工程時間を通常より長めに設定するよう構成する。 - 特許庁

A cover body 8 is arranged over a pooling vessel 6 wherein a high temperature cooking oil is pooled, and in a condition a scoop member 9 is staying at upper limit level position over the oil surface 62, a prescribed quantity of frozen food material 4 for fried potato is dropped and dispensed after bringing a feeder member 11 to a second position.例文帳に追加

高温度の食用油が貯留された貯留槽6の上部にカバー体8を配置し、掻揚げ部材9が油面62の上方に水平な上限位置にある状態で、払出し部材11を、第2位置にもたらして予め定める量の冷凍されたフライドポテト用食品材料4を落下して供給する。 - 特許庁

To provide synthetic meat enabling making use of a meat material mainly having hard red meat having relatively strong animal flesh smell and grass smell like a grass-fed meat material and a lot of muscles, modified so as to have soft and excellent flavor and preventing adhesion parts from easily peeling off from each other even if slicing or further cooking the sliced meat, and to provide a method for producing the synthetic meat.例文帳に追加

獣肉臭やグラスフェッド肉材のような草臭が比較的強く、筋が多く硬い赤身主体の食肉材であっても活用することができ、柔らかく良好な風味を有するように改質されると共に、薄切りしたり、この薄切り肉をさらに加熱調理した場合にも、接着した部分同士が容易に剥離することのない合成食肉及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain a formed meat-processed food such as a hamburger excellent in juicy feeling, soft feeling, or the like., and to provide a method for producing the formed meat-processed food exhibiting a good yield, juicy feeling and soft feeling, having a good shape-holding property on and after cooking by heating, and suitable for its production in a large amount.例文帳に追加

ジューシー感及びソフト感等に優れ、且つ保型性良好なハンバーグ等の成形肉加工食品、並びに歩留り良く、しかもジューシー感及びソフト感等に優れ、且つ加熱調理時及び加熱調理後の保型性が良好であり、大量生産にも好適な成形肉加工食品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

At the time of use, the chopping board is placed on a flat place, chop vegetables such as sliced cucumber are prevented from falling from the chopping board by bending perforations and slightly raising the periphery, food materials are surely put into a pot or a pan or the like at once by cylindrically bringing the left and right to the center, and cooking is speedily and easily performed.例文帳に追加

使用する時は平らな場所にまな板を置き、ミシン目を折り曲げ少しまわりを立ち上げることでキュウリの輪切り等及び切った野菜がまな板から落ちることなく、さらに筒状に左右を中心に寄せることで食材を確実に鍋、皿等に一度に入れスピーディーに料理が出来、簡単である。 - 特許庁

Power is transmitted to a rack of the drawer body 2 by bringing the connected state of the clutch mechanism according to operation in the operation part 13 of the user, the automatic opening operation and closing operation of the drawer body 2 are carried out with respect to a body 1 of a cooking device, and usability is improved in regard to the opening and closing of the drawer body 2.例文帳に追加

使用者の操作部13での操作に応じてクラッチ機構を接続した状態とし、その状態で駆動機構の駆動を実行することで動力が引き出し体2のラックに伝達され、引き出し体2は調理器本体1に対して自動による開動作及び閉動作が行われ、引き出し体2の開閉についての使用性が向上する。 - 特許庁

A cooking method using milk proteins is provided, comprising the following way: 90 wt.% or more of water is removed from defatted cow milk to prepare powder containing about 80 wt.% of milk proteins, and the resultant powder is served as an alternative to wheat flour for frying operation for coatings of fried foods, wherein, as necessary, the powder is mixed with lactose or whey.例文帳に追加

牛乳の乳脂肪を取り除き脱脂乳となったものから、水分を90%以上除去することにより、ミルク蛋白質ほぼ80%の粉末を生成し、この粉末を小麦の代替品として揚げ物の衣(ころも)として揚げ作業に供するようにするとともに、必要に応じて前記粉末に乳糖又はホエイを混合するようにしたミルク蛋白質を利用した調理法。 - 特許庁

A soaking time setting means 4 sets a time of soaking the rice from putting the rice and water in the pot 1 to starting the rice cooking, a soaking time counting means 5 measures a time from the time of setting the soaking time by the soaking time setting means 4, and a heating control means 7 controls the heating means 2 heating the pot 1.例文帳に追加

鍋1に米と水を入れてから炊飯開始までに浸水させておく時間を浸水時間設定手段4により設定し、浸水時間設定手段4により浸水時間の設定が行われた時点からの時間を浸水時間計時手段5により計測し、鍋1を加熱する加熱手段2を加熱制御手段7により制御する。 - 特許庁

This electromagnetic cooking container includes a container body 1, which is a vessel whose upper surface is opened and is made of ceramics for storing cooked material 7 and soup 6, and a heating plate 3 placed on the inside base 10a of the container body 1, in which the container body 1 is placed on the electromagnetic cooker 5 to generate heat with generation of magnetic field of the electromagnetic cooker 5.例文帳に追加

上面開口の器物にして具材7,スープ6を収容できる陶磁器製の容器本体1と、この容器本体1の内側底面10aに載置され、電磁調理器5上に容器本体1が置かれ電磁調理器5の磁界発生に伴い発熱することのできる加熱用プレート3と、を具備する。 - 特許庁

Then, since the central control part 44 resumes the operation of the heating means 11 to continue the operation of the heating cooking device when a second period passage determining part 43 receives a door close signal from the door opening and closing detecting means 26 before determining that the counting time has passed a second period T2, inconvenience that a user is forced to take troublesome measures can be avoided.例文帳に追加

その後、カウント時間が第2期間T2の経過を判定する前に、第2期間経過判定部43がドア開閉検出手段26からのドア閉の信号を受けたときは、中央制御部44は加熱手段11の作動を再開して加熱調理器の運転を継続するので、ユーザに対する面倒な対応を強いる不都合を回避することができる。 - 特許庁

例文

To provide an electric cooking device for food enabling homogeneous heating treatment to the whole of food even when the food comprises a large-size pork cutlet meat of a hamburg steak meat having fat and lean flesh and varying widely in value of resistance, and applicable to minimization in the device and reduction in its costs, easy to perform maintenance and enabling reduction in its running cost.例文帳に追加

脂身や赤身があって内部抵抗値のばらつきが大きいとんかつ肉やハンバーグ等の食品であっても食品全体を均等に加熱処理することができると共に、装置の小型化とコストの低減化が可能で、かつ、保守が簡単で、ランニングコストを安くすることができる食品の通電加熱調理装置の提供。 - 特許庁

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