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Freeze-driedの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 346



例文

To provide a freeze-dried biomatrix free from preservatives, crosslinking agents and perfumes similarly to collagen-sponge, having skin moistening effect without irritating the skin, mainly comprising polysaccharides which are nonanimal materials, at the same time, suitable for carrier materials of the active substances of medicines and cosmetics.例文帳に追加

好ましくは非動物性物質をベースとして、特に好ましくは非動物性物質のみを使用してバイオマトリックスを製造すること(このバイオマトリックスは、ガレン製薬(galenischen System)のコラーゲンスポンジと同様に、防腐剤、架橋剤および香料を含まず、刺激することなく皮膚湿潤化を達成できるものである)。 - 特許庁

The method for producing raw-oyster powder comprises milling and emulsifying fresh raw oysters, spray-drying or freeze-drying the obtained emulsion under such a condition that the surface temperature of the dried particles does not exceed 60°C to obtain dry powder having a moisture content of ≤5 wt. %.例文帳に追加

新鮮な生ガキを粉砕乳状化し、得られる乳状化液を乾燥粒子の表面温度が60℃を超えない条件下に噴霧乾燥するか又は凍結乾燥して、水分含量が5重量%以下の乾燥粉末とすることを特徴とする生ガキ粉末の製造法。 - 特許庁

The fruit sauce is obtained by soaking (S6) the freeze dried fruit in the aqueous solution of sugar having the Brix' degree of 20-90%, and then separating the soaking liquid by a centrifugal separating means (7) into the aqueous solution of the sugar and the fruit including the aqueous solution of the sugar to obtain a fruit sauce by removing the aqueous solution of the sugar.例文帳に追加

さらに、果実の凍結乾燥品(S4)を、ブリックス濃度20%〜90%の糖水溶液に浸漬(S6)し、その後、遠心分離(S7)を行い、糖水溶液と糖水溶液が含浸した果実とに分離し、糖水溶液のみを取り出して得られる果実ソースを解決手段とする。 - 特許庁

The hydration ratio reconstitution with hot water at 90-100°C is 230-300% to surely reconstitute the freeze-dried deep-fried prawns into a state of excellent palatability with hot water.例文帳に追加

(2)少なくとも頭部、殻の除去工程及び筋切り工程を含む前処理工程を経た原料エビを、ボイル、冷却、打ち粉付け、バッター付け、天かす(揚げ玉)付けの各工程を経て凍結乾燥することを特徴とするFDエビ天ぷらの製造方法。 - 特許庁

例文

This method for producing the food comprises a process for quickly freezing a food material such as meat, fish or vegetable, a process for subjecting the frozen food material to a vacuum freeze-drying treatment, a process for crushing the dried food material, and a process for performing the bacterium test and calorie calculation of the crushed food material.例文帳に追加

蓄肉、魚肉、野菜などの食材を急速冷凍凍結する工程と、前記凍結した食材を真空凍結乾燥する工程と、前記乾燥した食材を粉砕する工程と、前記粉砕した食材の細菌検査とカロリー計算をする工程とからなる食品の製造方法。 - 特許庁


例文

To provide a freeze-dried composition of an inactivated virus envelope exhibiting membrane fusion activities that can be stored at higher temperatures while retaining the ability to introduce foreign substances, and to provide a method for introducing foreign substances into the inside of cells that exhibits higher activities for introducing foreign substances.例文帳に追加

外来物質の導入能を保持したまま、より高温で保存ができる膜融合活性のある不活性化ウイルスエンベロープ凍結乾燥組成物を提供すること、また、より外来物質導入活性が高い、細胞内への外来物質導入方法を提供することが本発明の課題である。 - 特許庁

Sericin is separated from Cricula trifenestrata cocoon, Attacus atlas cocoon, Antheraea mylitta Antheraea cocoon, Philosamia Cynthia ricini cocoon, Antheraea assama cocoon, etc., by a blasting method at 130°C-250°C under 5-25 atmospheric pressure for 2-15 minutes and freeze-dried to give sericin powder or made into a concentrated solution.例文帳に追加

クリキュラ(黄金繭)、ヨナクニ繭、タサール繭、エリサン繭、ムガサン繭等を温度130℃〜250℃下、5〜25気圧、2〜15分間の条件による爆砕法によりセリシンを分離し、凍結乾燥してセリシンパウダーを得たり、或いは濃縮溶液とする。 - 特許庁

To provide: a method for removing intra-microchannel bubbles which removes bubbles in a microchannel of a microchannel chip; and an intra-microchannel dissolving and dispersing method which removes bubbles by the method of removing bubbles even when dissolving and mixing a freeze-dried reagent in an object liquid etc.例文帳に追加

マイクロ流路チップの流路内泡を消去できるマイクロ流路内泡除去方法と、その泡除去方法を使用し、凍結乾燥された試薬を被検査液体等に溶解混合した場合でも泡を消失することのできるマイクロ流路内溶解分散方法を提供することである。 - 特許庁

To provide a preparing method of freeze-dried scallops that can be quickly reconstituted by hot water when cooking processed goods for using as ingredients, can be easily stored and has no limitation in an installation location, has a high nutritive value, and is rich in flavor.例文帳に追加

加工品を調理し、具材に使用するとき、短時間で湯戻しすることができるとともに、保存が容易で設置場所が限られることなく、しかも栄養価が高く、風味も豊かなホタテ貝の凍結乾燥品の製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

Starch-blended jam is prepared by blending starch with jam in such a way that the amount of blended starch is at least 2.5 pts.wt. relative to 100 pts.wt. of the total of monosaccharides and disaccharides contained in the jam, and the prepared starch-blended jam is freeze-dried.例文帳に追加

デンプンの配合量が、ジャム中に含有される単糖類及び二糖類の総量100重量部あたり2.5重量部以上となるように、デンプンをジャムに配合することによってデンプン配合ジャムを作成し、このデンプン配合ジャムを凍結乾燥処理する。 - 特許庁

例文

To provide a drink which is obtained by drying apple skins and then crushing or pulverizing the dried apple skins or by pulverizing the apple skins by a freeze-drying method, can be preserved for a long period even singly or when mixed with black tea, can conveniently be carried when packed, and can be drunk at any place and at any time.例文帳に追加

リンゴの皮を乾燥し粉砕または粉末にする フリーズドライ製法により粉末にする方法もある これにより単独でも紅茶と混合する場合でも長期保存ができる パックにすれば携帯に便利となり、いつでも何処でもこの飲料を得る - 特許庁

To provide a simple method for producing freeze-dried rice promptly getting back to a rice shape having a texture peculiar to rice by hot water, or the like, poured thereon by which cereals such as old rice can be highly utilized, and a nutritive value, a shape, or the like, is regulated according to the required application by molding processing.例文帳に追加

古米等の穀類が高度利用でき、成形加工することで栄養価、形状等を所望の用途に応じて調整ができ、凍結乾燥米にすることでお湯等を注ぐことで瞬時に米様に復元し、米特有の食感を有する凍結乾燥米の簡易製造法を提供する。 - 特許庁

To provide a heating device heating an object to be heated to keep the object warm or thaw the object, inhibiting the object to be heated such as a frozen material from being dried in a short heating time so as to keep it warm or freeze it uniformly and evenly without forcedly circulating hot air.例文帳に追加

被加熱物を加熱して、保温または解凍を行う加熱装置において、熱気を強制的に循環させることなく、短い加熱時間で冷凍物等の被加熱物の乾燥を抑えて、均一にむらなく保温・解凍させることができるようにする。 - 特許庁

In another case, supplementary health foods can be produced through following two steps: the step where Okura is directly freeze-dried and crushed into powder and the step where the powdery Okura is mixed with a vehicle such as starch and a thickening agent and the mixture is formed to tablets.例文帳に追加

また、オクラ粉体オクラを有姿のまま凍結乾燥した状態で粉末状態に粉砕する工程と、このオクラ粉体に澱粉などの賦形剤や増粘剤を加えてタブレット状とする工程と、によって補助食品を製造する。 - 特許庁

This grain flour processing food which is not frozen or freeze- dried is characterized by containing oil or fat containing a 6-10C medium chain length fatty acid in a constituent fatty acid and including the medium chain length fatty acid which is a fatty acid constituting oil or fat in an amount of 3-50 wt.% based on grain flour.例文帳に追加

構成脂肪酸中に炭素数6〜10の中鎖脂肪酸を含む油脂を含有し、油脂構成脂肪酸である中鎖脂肪酸の量が穀粉に対して3〜50質量%であることを特徴とする、冷凍又は凍結乾燥されたものではない穀粉加工食品。 - 特許庁

In the container containing the freeze-dried protein, the gas pressure between 1 mbar and the atmospheric pressure is set by introducing air or an inert gas, and water in an amount for the purpose of injection and required to dissolve protein is added.例文帳に追加

凍結乾燥タンパク質を含有する容器において、気体圧力が本発明に従って必要とされる1mbarと大気圧との間にある気体圧力は、空気または不活性ガスを導入することによって設定され、そしてタンパク質を溶解するために必要とされる注射の目的のための量の水が添加される。 - 特許庁

This dried composition is produced by the following processes: (a) dissolving both of a pharmacologically active component such as interferon and a hydrophobic stabilizer having a hydropathy index of 3.8 to 4.5 in water or in a mixed solvent of water with a lower alcohol; and (b) freeze-drying the resultant solution.例文帳に追加

本発明の乾燥組成物は、(a)インターフェロン等の薬理活性成分と、ヒドロパシーインデックスが3.8以上4.5以下の疎水性安定化剤とを、水又は水と低級アルコールとの混合溶剤中に溶解する工程、及び(b)得られる溶液を凍結乾燥する工程により製造される。 - 特許庁

To provide a freeze-dried microparticle preparation capable of readily obtaining a microparticle suspension in which very fine particles in which a slightly water-soluble medicine is coated with a lipid mixture are dispersed without causing coagulation when rehydrated, and to provide a method for preparing the preparation.例文帳に追加

再水和した際に凝集することなく、水難溶性薬物が脂質混合物で被覆された微細粒子が分散している微粒子懸濁液を容易に得ることができる凍結乾燥微粒子製剤およびその調製法を提供することを目的とする。 - 特許庁

The freeze-dried composition includes (a) at least one polymer based on polyacrylic acid and salts thereof, (b) at least one natural polymer, (c) optionally a polymer differed from (a) and (b), and (d) optionally at least one active compound and/or auxiliary substance.例文帳に追加

a)ポリアクリル酸とその塩に基づく少なくとも1つのポリマー、b)少なくとも1つの天然ポリマー、c)任意に、a)及びb)とは異なる1つのポリマー、及び、d)任意に、1つ以上の活性化合物及び/又は補助物質を含む凍結乾燥組成物。 - 特許庁

In this technology, a weight not to dissolve a harmful object in the solution of the beverage is directly wedged in the freeze-dried natural flower and the flower is prevented from being floated on the surface of the solution by its buoyancy while lying down so as to be beautifully bloomed in the solution of the beverage.例文帳に追加

本発明は、冷凍真空乾燥した天然の花部に飲料溶液中に有害物が溶出しない錘を直接契合して、該花部がその浮力で液面上に横倒れ状態で漂うのを防止して飲料溶液中にきれいに開花させる技術である。 - 特許庁

Further, as a frozen rice cake food product obtained by rapid freezing after stabilizing its quality by adding an agar and crystalline cellulose, and as a dried rice cake food product obtained by freeze-drying, it is possible to serve the rice cake food products excellent in large amount-supplying property and preservation property.例文帳に追加

さらに、寒天および結晶セルロースを加えて品質を安定化した上で、急速冷凍による冷凍餅食品、および、凍結乾燥による乾燥餅食品として、大量供給性と保存性とに優れた餅食品を提供することが出来る。 - 特許庁

This method for producing a freeze-dried material or powder of the seeds, leaves or stems of plants belonging to the genus Angelica or genus Peucedanum of Umbelliferae, especially the wild ginsengs such as the Angelica acutiloba, A. shikokiana, A. furcijuga, etc., is provided by inhibiting the loss and degeneration of components of them.例文帳に追加

セリ科シシウド属又はカワラボウフウ属に属する植物、特にシシウド属に属するトウキ、イヌトウキ又はヒュウガトウキなどの山人参類の葉又は茎又は種子の成分損失、変質が抑えられるという凍結乾燥及び粉末にする製造方法である。 - 特許庁

A method, for suppressing the generation of viscera smell in freeze-dried food including shellfishes with viscera, includes the spice component permeation process for getting shellfishes with viscera permeated by the spicy vegetable ingredients such as celery, onion, garlic, ginger and coriander and the spice ingredients such as pepper, turmeric, laurel, coriander, thyme and sage prior to the process of freeze-drying a food containing shellfishes with viscera.例文帳に追加

内臓付き貝類を含む凍結乾燥食品における内臓臭の生成を抑制する方法であって、内臓付き貝類を含む食品を凍結乾燥する工程に先立ち、内臓付き貝類に、セロリ、オニオン、ガーリック、ジンジャー及びパクチーなどの香辛野菜成分と、コショウ、ターメリック、ローレル、コリアンダー、タイム及びセージなどの香辛料成分とを浸透させる香辛成分浸透工程を含む方法を提供する。 - 特許庁

A supercritical drying method or a reduced pressure freeze-drying method is used to prevent a gel solid skeleton from shrinking when the wet polyamide gel is dried to remove the solvent to manufacture the polyamide porous material so that the porous material having a small pore diameter and a low density can be manufactured.例文帳に追加

そのポリアミド多孔体を製造する方法として、ポリアミド湿潤ゲルから溶媒を除去して乾燥する際に、ゲルの固体骨格の収縮を抑制するために超臨界乾燥または凍結による減圧乾燥を用いることによって、細孔径が小さく密度の低い多孔体を製造できるようになった。 - 特許庁

This method is for synthesizing the object polypeptide, by performing the transcription and translation of the object polypeptide in the cell-free protein synthetic system, at least containing cell extracts containing ribosomes, nucleoside triphosphate and amino acids in an aqueous medium is provided by using a freeze-dried cell extract as the cell extract.例文帳に追加

ポリペプチドの合成方法は、リボソーム含有細胞抽出物と、ヌクレオシド三リン酸と、アミノ酸とを水系媒体中に少なくとも含む無細胞タンパク質合成系で目的ポリヌクレオチドの転写及び翻訳を行なうことにより目的ポリペプチドを合成する方法において、前記細胞抽出物として、凍結乾燥した細胞抽出物を用いることを特徴とする。 - 特許庁

The method of producing dried powder comprising fucoxanthin at a high concentration is characterized by drying Nemacystus Decipiens obtained by culturing the same in a culture medium into which at least nitrogen and phosphorus are added, under a condition of an effective photon flux density for photosynthesis of 450 μmol×m^-2×s^-1 or lower by way of freeze drying, spray drying or ventilation drying.例文帳に追加

少なくとも窒素およびリンを添加した培地中、光合成有効光量子束密度が450μmol・m^−2・s^−1以下の条件で培養して得られたモズク類を、凍結乾燥、スプレードライまたは送風乾燥により乾燥することを特徴とする高フコキサンチン含有粉末状乾燥物の製造方法。 - 特許庁

There are provided a method for the production of a sterile, stabilized nanodispersion or loaded micelle comprising a polymer and a biologically active composition; particularly a nanodispersion produced by rehydration of a freeze-dried cake produced via the lyophilization of a stabilized solution comprising an amphiphilic block copolymer or a small molecular weight surfactant, a biologically active agent, an optional additive, and a suitable solvent.例文帳に追加

ポリマー及び生物学的活性組成物を含む、殺菌された安定化ナノ分散物又は負荷ミセルの製造方法;特に、両親媒性のブロックポリマー又は低分子量界面活性剤、生物学的活性剤、任意の添加物、及び適当な溶媒を含む安定化溶液の凍結乾燥によって製造された凍結乾燥ケーキの再水和によって製造されるナノ分散物。 - 特許庁

The cheese suitable for the raw material of the freeze-dried food is obtained by using natural cheese having a maturity index of20% or adjusted in the maturity index to20% as the raw material natural cheese, and using (A) two kinds of citrate or monophosphate and polyphosphate or (B) three kinds of citrate, monophosphate and polyphosphate together as a molten salt.例文帳に追加

原料ナチュラルチーズとして、熟度指標が20%以下であるか、又は熟度指標を20%以下に調整したナチュラルチーズを使用し、溶融塩として、(A)クエン酸塩類又はモノリン酸塩類とポリリン酸塩類との2種類か、又は(B)クエン酸塩類、モノリン酸塩類及びポリリン酸塩類の3種類を併用使用して、凍結乾燥食品の原料に適したチーズ類を得る。 - 特許庁

Bacillus subtilis is inoculated to a liquid culture medium including rice bran and soybeans (PH: 7.5-10) and aerobically cultured, the culture mixture is filtered, the resultant supernatant is freeze-dried to prepare the fermentation extract.例文帳に追加

米糠類および大豆類を含む液体培地(pH7.5〜10)に枯草菌を接種し、好気性雰囲気下で培養し、該培養液を濾別して得られる発酵水溶液を凍結乾燥して発酵エキスとなし、該発酵エキス、望ましくは該発酵エキスの一部を緑茶エキスにおき換えたものにビール酵母及び/又はほうじ茶エキスを含有せしめてなる過酸化脂質抑制用組成物。 - 特許庁

The composition for solubilizing or dispersing the sparingly soluble compound is used in preparing a lipid emulsifier or its freeze-dried preparation obtained by solubilizing or dispersing the sparingly soluble compound and comprises 0.1-30 wt.% oily ingredient, 0.01-6 wt.% emulsifier, and 0.01-50 wt.% cyclodextrin.例文帳に追加

難溶性化合物を可溶化または分散化してなる脂肪乳剤またはその凍結乾燥製剤を調製するための組成物であって、油性成分0.1-30重量%、乳化剤0.01-6重量%およびシクロデキストリ類0.01-50重量%を含むことを特徴とする難溶性化合物の可溶化または分散化用組成物、その製造方法およびこれを利用した難溶性化合物の可溶化方法。 - 特許庁

To provide a raw material feeding mechanism for a multi-line stick type automatic packaging machine which weighs and feeds a raw material of a fixed shape without crushing the solid substance, even when the raw material contains a solid substance such as freeze dried vegetables is used, controls the reduction of a measurement value, and does not easily stain the periphery of the packaging machine.例文帳に追加

多列スティック自動包装機の原料供給機構において、フリーズドライタイプ野菜等の固形物質が入った原料でも、これら固形物質を破砕することなく、所定の原料形状のまま計量並びに供給できると共に、計量値の減少が抑止され、且つ多列スティック自動包装機周辺の汚れが発生しにくい原料供給機構を提供する。 - 特許庁

To provide a freeze-dried block soybean paste excellent in taste, at a low drying cost, with good productivity, neither increasing hydration amount, which causes increase of drying cost and damage of taste, nor adding any additive, which causes decrease of taste, and performing no complicated operation such as repacking a cooled and solidified soybean paste in another specific container on the way of the production step.例文帳に追加

この発明は、加水量を増すなどして乾燥コストを高めて風味を損ねたり、或いは添加物を添加して風味を低下するなどなく、また製造工程の途中で冷却固化した味噌を特殊な別容器に詰め替えるなどの煩雑な操作も行わないで、風味の優れた凍結乾燥ブロック状味噌を低乾燥コストで生産性よく得ようとするものである。 - 特許庁

To provide a sealing stopper for keeping contents of which the quality deterioration due to moisture absorption is concerned about with a dried condition after effectively avoiding mixing of foreign substances when the contents are taken out and moisture absorbing capability being spoiled before it is provided for the storage of the contents, a sealed container equipped with such a sealing stopper, and a freeze-drying method being carried out by using these suitably.例文帳に追加

内容物を取り出す際の異物混入や、内容物の保管に供される前に吸湿機能が損なわれてしまうのを有効に回避した上で、吸湿による品質の低下が懸念される内容物を乾燥した状態のまま保管するための密封栓、そのような密封栓を備えた密封容器、及びこれらを好適に利用して実施される凍結乾燥方法を提供する。 - 特許庁

The extracted powder of Hericium erinaceum is produced by drying Hericium erinaceum by hot air, grinding the dried material to give powder of Hericium erinaceum, extracting essence from the powder of Hericium erinaceum by alcohol extraction and hot water extraction, mixing the extracted essence with the powder residue of the hot water extraction, freeze-drying and grinding the mixture.例文帳に追加

ヤマブシタケを熱風乾燥し、その乾燥物を粉砕したヤマブシタケ粉末を作製し、そのヤマブシタケ粉末からアルコール抽出および熱水抽出によりエキスを抽出し、この抽出したエキスと熱水抽出の粉体残渣とを混合した後、凍結乾燥し、粉砕処理することによって製造されるヤマブシタケ抽出粉末。 - 特許庁

The cheese suitable for the raw material of the freeze-dried food is obtained by using as the raw material natural cheese, natural cheese having maturity index of20% or adjusted in maturity index to20%, using as melting salt, (A) 2 kinds of citrate or monophosphate and polyphosphate or (B) 3 kinds of citrate, monophosphate and polyphosphate together.例文帳に追加

原料ナチュラルチーズとして、熟度指標が20%以下であるか、又は熟度指標を20%以下に調整したナチュラルチーズを使用し、溶融塩として、(A)クエン酸塩類又はモノリン酸塩類とポリリン酸塩類との2種類か、又は(B)クエン酸塩類、モノリン酸塩類及びポリリン酸塩類の3種類を併用使用して、凍結乾燥食品の原料に適したチーズ類を得る。 - 特許庁

The present invention provides the freeze-dried microparticle preparation of the slightly water-soluble medicine coated with the lipid mixture containing a lipid and an ionic compound and comprising at least one kind of sugar selected from the group consisting of sucrose, trehalose and xylitol and reproducing the particle diameter of the preparation before lyophilization when rehydrated and provides a method for preparing the preparation.例文帳に追加

脂質とイオン性化合物とを含有する脂質混合物で被覆された水難溶性薬物の凍結乾燥微粒子製剤であって、スクロース、トレハロースおよびキシリトールからなる群より選択される少なくとも1種の糖を含有し、再水和した際に凍結乾燥前の粒子径が再現されることを特徴とする製剤およびその調製法。 - 特許庁

The method for producing the tablet-like carbon material comprises obtaining tablet-like wet gel by reacting a phenol compound and an aldehyde compound in a disk-like vessel in the presence of water and a catalyst, substituting water in the wet gel with a hydrophilic organic solvent, freeze drying, and firing the tablet-like dried gel in an inert atmosphere, and further activating it as occasion demands.例文帳に追加

水及び触媒の存在下にフェノール化合物とアルデヒド化合物をディスク状の容器中で反応させてタブレット状湿潤ゲルを得、該湿潤ゲル中の水を親水性有機溶媒で置換後、凍結乾燥したのち、該タブレット状乾燥ゲルを不活性雰囲気中で焼成し、必要に応じて賦活することを特徴とするタブレット状カーボン材料の製造方法。 - 特許庁

The method for producing L-ascorbic acid-containing powder includes freeze-drying a mixture of a dried plant obtained by drying and grinding an L-ascorbic acid-containing plant and separately, a fruit juice extracted from an L-ascorbic acid-containing fruit.例文帳に追加

上記課題を解決するため、L‐アスコルビン酸を含有する植物を乾燥させて粉砕した乾燥植物と、別途L‐アスコルビン酸を含有する果実から抽出した果汁とを混合したものを凍結乾燥することによりL‐アスコルビン酸含有粉を得ることを特徴とするL‐アスコルビン酸含有粉の製造方法を採用した。 - 特許庁

Thus, only when the plates 101 to 103 are steadily stopped at an entrance/exist for introducing and discharging a vial bottle filled with a chemical to be freeze vacuum dried, the units 701, 702 are operated to closely contact the members 201, 202 with the sides of the plates 101 to 103 so that the bottle may not drop from the side on the plates.例文帳に追加

このため、各棚板10_1〜10_3が、凍結真空乾燥の対象となる薬液が入れられたバイアル瓶を出し入れする入出口で静止したときにのみ、移動装置70_1、70_2を動作させてガイド部材20_1、20_2を棚板10_1〜10_3との側辺に密着させることで、バイアル瓶が棚板10_1〜10_3の側方から落下しないようにすることができる。 - 特許庁

To realize carrying out of loading of a small container without generating abrasion dust caused by contact between small containers, and sliding contact with a horizontal surface of a trestle and a surface of a shelf, and causing contamination by being mixed into a liquid material to be dried in the small container in regard to loading wherein the small container is sent into a freeze dry chamber.例文帳に追加

小容器を凍結乾燥室内に搬入するローディングにおいて、その小容器のローディングが、小容器同士の接触、および架台の水平台面および棚段の棚面との摺接により生じて、小容器内の被乾燥液材に混入し汚染を起こす摩耗塵を、発生させないで行われるのを実現させることにある。 - 特許庁

The objective composition has properties such as the one capable of being dissolved when water for injection is added to the freeze-dried product of the composition, and containing no recognizable undissolved foreign matter.例文帳に追加

SOD’(Q−B)_m (I) (式中、SOD’はスーパーオキシドジスムターゼの残基を表し、Qは化学的架橋を表し、Bはグリセロールの2位に水酸基を有するリゾレシチンのその水酸基の水素原子を除いた残基を表し、mはスーパーオキシドジスムターゼ1分子に対するリゾレシチンの平均結合数であって、1以上の正数を表す) - 特許庁

A silica porous body obtained by depositing silica microparticles by the vapor phase axial deposition (VAD) method is impregnated with a solution containing a dopant consisting of at least one kind selected from metals and metal oxides, freeze-dried under vacuum, and then vitrified by heating and fusing to obtain a doped silica glass in which the dopant is contained with a uniform concentration distribution.例文帳に追加

VAD法によりシリカ微粒子を堆積させて得たシリカ多孔質体に、金属および金属酸化物から選ばれた少なくとも1種からなるドーパントを含有する溶液を含浸させ、真空凍結乾燥後、加熱溶融してガラス化させることにより、シリカガラス中にドーパントが均一な濃度分布で含まれたドープシリカガラスを得る。 - 特許庁

Resorcinol as a starting material of an electron conductive material capable of transferring electron, and trimethyl phosphate as a starting material of a proton conductive material capable of transferring proton are coupled by dehydration polymerization to form gel, the gel is freeze-dried or supercritically dried to make up a precursor, and the precursor is put under heat treatment in an inert gas atmosphere to obtain a mixed conductor with both electron conductivity and proton conductivity.例文帳に追加

電子を移動可能な電子伝導材料の出発原料であるレソルシノールと、プロトンを移動可能なプロトン伝導材料の出発原料であるリン酸トリメチルとを脱水重合により結合してゲルとし、このゲルを凍結乾燥又は超臨界乾燥して前駆体とし、この前駆体を不活性ガス雰囲気中で加熱処理して得た電子伝導性及びプロトン伝導性を併せ持つ混合伝導体である。 - 特許庁

The method for producing the aqueous solution of the carbon nano tube comprises subjecting a mixture containing bundles of the carbon nano tubes to freeze-drying to give a dried carbon nano tube, introducing the carbon nano tube, a plasticizer and hard balls into a container, followed by shaking, and adding water to the resultant to give the aqueous solution containing the carbon nano tube.例文帳に追加

本発明は、カーボンナノチューブを含む水溶液を製造する方法であって、バンドル状のカーボンナノチューブを含む混合物を凍結乾燥に付して、乾燥したカーボンナノチューブを得ること、該乾燥したカーボンナノチューブ、可溶化剤および硬球を容器内に供した後、該容器を振動させること、および振動に付された後のカーボンナノチューブに水を加えて、カーボンナノチューブを含む水溶液を得ることを含んで成る方法を提供する。 - 特許庁

The highly stable, freeze-dried preparation containing the soluble thrombomodulin comprises any combination containing two kinds of (1) glutamic acid or its salt and mannitol, (2) glutamic acid or its salt and lycine or its salt, (3) glutamic acid or its salt and asparatic acid or its salt or (4) asparatic acid or its salt and mannitol.例文帳に追加

(1)グルタミン酸またはその塩、およびマンニトールの2種を含む、(2)グルタミン酸またはその塩、およびリシンまたはその塩の2種を含む、(3)グルタミン酸またはその塩、およびアスパラギン酸またはその塩の2種を含む、または(4)アスパラギン酸またはその塩、およびマンニトールの2種を含む、のいずれかの組み合わせを含有させることにより、安定性の高い可溶性トロンボモジュリン含有凍結乾燥製剤が提供される。 - 特許庁

例文

The method for producing favorably flavored corn powder comprises the following process: heating corn kernels or corn paste so as to have a cooking value of 18-60 followed by subjecting the heated corn kernels or corn paste to vacuum freeze drying or to drying with a vacuum dram dryer, and pulverizing the dried corn kernels or corn paste so as to have a n-hexanal content of <2.0 ppm.例文帳に追加

コーンカーネル或いはコーンペーストをクッキング・バリューが18〜60となるように加熱処理後、真空凍結乾燥或いは真空ドラムドライヤー乾燥させ粉末化しn−ヘキサナール含量2.0ppm未満とすることを特徴とする茹でとうもろこし風味の付与された風味良好なコーンパウダーの製造方法;前記方法により得られる茹でとうもろこし風味の付与された風味良好なコーンパウダー;並びに前記方法により得られる茹でとうもろこし風味の付与された風味良好なコーンパウダーを用いた食品を提供する。 - 特許庁

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