1016万例文収録!

「CREAM」に関連した英語例文の一覧と使い方(52ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

CREAMを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 2648



例文

The method for removing astringency from fruit containing astringent components includes adding, as edible protein, one, two or more than two of the following: soybean milk, cow's milk, whipped cream, adzuki bean, soybean, and ground fish and shellfish, to a paste of an untreated fruit containing astringent components, such as persimmon fruit or aronia berry processed to the form of a paste.例文帳に追加

本発明の渋味成分含有果実食品の脱渋方法は、ペースト状に加工した柿又はアロニア等の未脱渋の渋味成分含有果実のペーストに、可食性タンパク質として豆乳,牛乳,生クリーム,小豆,大豆,魚介類のすり身の1種又は2種以上を添加することによって実施できる。 - 特許庁

Moreover, the method for producing food from fruit containing astringent components includes mixing the paste of a fruit containing astringent components, such as persimmon fruit or aronia berry to which edible protein (one, two or more than two of soybean milk, cow's milk, whipped cream, adzuki bean, soybean, and ground fish and shellfish) has been added, with other optional food material and heating the mixture.例文帳に追加

また本発明の渋味成分含有果実食品の製造方法は、可食性タンパク質(豆乳,牛乳,生クリーム,小豆,大豆,魚介類のすり身の1種又は2種以上)を添加して脱渋した柿又はアロニア等の渋味成分含有果実のペーストを、他の任意の食品素材と混合し、加熱することによって実施できる。 - 特許庁

The method for producing the snack confectionery includes the step of obtaining sweet potato chips by putting sweet potato sliced into a thickness of 1-5 mm between paired pressure surfaces, and heating the sliced sweet potato to bring a moisture content rate to 8% or less while being pressurized, and the step of putting edible cream having oil and fat and saccharide as the main raw material into between the two sweet potato chips thus obtained.例文帳に追加

厚さ1〜5mmにスライスしたサツマイモを、対をなす加圧面間に入れて加圧しながら水分含有率が8%以下となるまで加熱してサツマイモチップスを得る工程、得られたサツマイモチップス2枚の間に、油脂および糖類を主原料とする食用クリームを挟む工程を含むことを特徴とする、スナック菓子の製造方法。 - 特許庁

An ascorbic acid derivative having a specific structure formed by introducing a substituent group into a hydroxy group at 2- and 3-positions of ascorbic acid, and a thickening agent and/or a surfactant are incorporated into a cosmetic and is formed into a preparation such as gel, cream, milky lotion or the like to give a cosmetic that exhibits high stability with time and an excellent use feeling and has functions inherent in ascorbic acid.例文帳に追加

アスコルビン酸の2位及び3位の水酸基に置換基を導入した、特定構造のアスコルビン酸誘導体、並びに増粘剤及び/又は界面活性剤を化粧料に配合し、ジェル、クリーム、乳液等の製剤を調製することにより、経時的な安定性が高く、使用感に優れた、アスコルビン酸酸が元来有する機能を有した化粧料を提供する。 - 特許庁

例文

To provide an edible skin protective cosmetic such as hand cream etc., which has high safety even in oral intake in the body by constitution of only of food and/or a food additive, has excellent skin protective effect, is unlimitedly tasteless and odorless, has excellent spread, no sticky feeling, almost no adhesion to a material even when a hand coated with the cosmetic is contacted with the material and excellent sense of use.例文帳に追加

食品及び/又は食品添加物のみで構成する事により、経口的に体内に摂取される場合も安全性が高く、且つ皮膚保護効果に優れ、また限りなく無味無臭で、のびが良く、べたつき感もなく、塗布した手で物に触れた場合も、その物への付着性が殆ど無い等、使用感が良好であるハンドクリーム等の可食性皮膚保護化粧料を提供する。 - 特許庁


例文

To provide ice cream easy to eat because of its fresh taste with no milk smell, and having health enhancement effect, beauty effect preventing aging of skin, and diet effect because of its improvement action on diabetes, hypertension, kidney diseases, hepatic diseases, or the like, blood flow promotion, and constipation improving action.例文帳に追加

牛乳臭がなく、且つサッパリとした食味を有して食し易く、然も糖尿病、高血圧、腎臓病、肝臓病等の改善作用と、血流促進、便秘改善作用により、健康増進効果、肌の老化を防止する美容効果を有すると共に、ダイエット効果を有するアイスクリームを得ることを目的とする。 - 特許庁

To provide a structure which is adaptable to a high accuracy quartz oscillator of which some circuit elements must be replaced or added due to the adjustment of the oscillator frequency and the like, and to provide a manufacturing method of coating cream solder by means of a screen printing using a silk screen in mounting of circuit elements to increase the productivity.例文帳に追加

発信周波数等の調整により回路素子の交換、追加が必要となる高精度水晶発振器に適応可能な構造を提供すると共に、回路素子を搭載する際にクリームハンダの塗布を、シルクスクリーンを用いたスクリーン印刷によって行い、生産性を高めた製造方法が可能となる構造を提供する。 - 特許庁

The composition can be applied to personal care products such as a skin cream, a skin lotion, a deodorant product, a fragrant product, a hair care product, a shaving product, a soap product and a bathing salt product; a hygienical product for female and a diaper; a lotion containing tissue paper, a cloth treating product, and a cleaning and rinsing product.例文帳に追加

この組成物は、パーソナル・ケア製品、例えばスキンクリーム、スキンローション、消臭剤製品、フレグランス製品、ヘア・ケア製品、シェービング製品、セッケン製品、及び入浴用塩製品;女性用衛生製品及びおむつ;ローション含有ティッシュペーパー、布処理製品、及び洗濯リンス製品等に利用される。 - 特許庁

To provide a hydrous chocolate which is oil-in-water type, such as ganache or fresh cream chocolate, however, has a burning heat resistant shape holding property usable for wrapping fillings, has a low moisture activity level for being distributable at a normal temperature for a long time, achieving both heat resistant shape holding property and normal temperature storage property for a long time.例文帳に追加

水中油型の「ガナッシュ」や「生チョコレート」でありながら、包あん用途に用いることができる焼成耐熱保形性を有し、さらに長期常温流通が可能となる低水分活性値を有する、耐熱保形性と長期の常温保存性を両立させた含水チョコレートを提供すること。 - 特許庁

例文

The concentrated milk type emulsified product comprises 5-30 mass% medium-chain fatty acid fat and oil exclusively comprising 8-10C medium-chain fatty acids and 5-30 mass% milk solid content in butter milk, which is a by-product formed when producing butter from fresh cream.例文帳に追加

上記目的を達成するために、本発明は、炭素数が8〜10である中鎖脂肪酸のみからなる中鎖脂肪酸油脂を5〜30質量%含有し、かつ生クリームからバターを製造する際の副産物であるバターミルク中の乳固形分を5〜30質量%含有することを特徴とする濃縮乳タイプ乳化物を提供する。 - 特許庁

例文

To provide soybean peptide paste produced by forming the whole of soybean into a soymilk state, utilized for food such as bread, noodles, beverages and cream puff having high nutrition and excellent palate feeling, and enabling production of effective food consisting mainly of soybean as raw material and containing soymilk-state soybean peptide.例文帳に追加

大豆のまるごと全体を豆乳の様態である大豆ペプチドペーストとして製造し、栄養価が高く、食感も優れたパン類、麺類、飲料、シュークリームなどの食品に利用することを課題として、大豆を原料として豆乳様態である大豆ペプチドを含有した上記のような有効な食品を製造できる大豆ペプチドペーストを得ることができるようにすることを目的としたものである。 - 特許庁

The cream solder includes a solder, a flux, a volatile solvent, the components of a coating agent, wherein a hydrocarbon system solvent is used for the volatile solvent, and one kind out of olefin system resin, acrylic resin, rubber-base resin, urethane resin, and epoxy resin or a mixture of these components for the components of the coating agent.例文帳に追加

半田とフラックスと揮発性溶剤とコーティング剤成分とを含むクリーム半田であって、揮発性溶剤には炭化水素系溶剤が、また、コーティング剤成分にはオレフィン系樹脂、アクリル系樹脂、ゴム系樹脂、ウレタン系樹脂、およびエポキシ系樹脂のうちの一種またはこれら成分の混合物が使用される。 - 特許庁

To provide a hair cosmetic usable as a hair setting agent such as a hair wax, a hair cream and a foam hair setting agent or a substrate thereof, further in detail, having excellent hair set maintaining effect and excellent hair set ability, imparting flexibility and moisture to the hair, causing no stickiness, giving no stiffness in finishing and also having smooth feeling.例文帳に追加

本発明は、ヘアワックス、ヘアクリーム、泡状整髪料などの整髪料として、またはその基剤として用いられる毛髪化粧料に関し、更に詳細には、高い毛髪セット保持効果及び優れた毛髪セット力を有しながら、毛髪にしなやかさ、うるおいを付与し、かつ、べたつきがなく、仕上がりにごわつきがなく、なめらかな感触を併せ持つ毛髪化粧料に関する。 - 特許庁

A printing state examining apparatus 1 has a table for placing a printed board K printed by a cream solder H, an illuminator 3 for constituting an illuminating means for illuminating three optical component patterns of sine wave states having different phases with respect to a surface of the printed board K, and a CCD camera 4 for constituting an imaging means for imaging an illuminated part on the board K.例文帳に追加

印刷状態検査装置1は、クリームハンダHの印刷されてなるプリント基板Kを載置するためのテーブルと、プリント基板Kの表面に対し位相の異なる正弦波状の3つの光成分パターンを照射するための照射手段を構成する照明装置3と、プリント基板K上の前記照射された部分を撮像するための撮像手段を構成するCCDカメラ4とを備えている。 - 特許庁

Cream solder 20 is applied onto the mounting surface of the circuit board 12 in the manufacturing stage so as to solder the projection 14d in the reception portion 16, but an opening 26a is bored in the solder resist 26 in a coating area 18b thereof and a conductive pattern is expanded inside the mounting surface from the vicinity of the reception portion 16 within a range thereof.例文帳に追加

突出部14dを受入部16内で半田付けするため、その製造過程で回路基板12の実装面上にクリーム半田20が塗布されるが、その塗布領域18bでは半田レジスト26に開口部26aが設けられており、その範囲内で受入部16の近傍から実装面の内側に拡張されている。 - 特許庁

To obtain a plant sterol-containing fats and oils composition capable of imparting a cholesterol absorption-inhibiting action, requiring no addition of an emulsifier or reducing the amount of the emulsifier and obtaining an emulsified product having no taste specific to the emulsifier or a reduced taste when using the composition for producing fats and oils foods having an emulsified shape such as margarine, fat spread, and whipped cream.例文帳に追加

コレステロール吸収抑制作用を付与することができ、かつマーガリン、ファットスプレッド、ホイップクリーム等の乳化物の形態の油脂食品の製造に利用する場合、乳化剤の無添加あるいは乳化剤量の低減化が可能で、乳化剤独特の風味が無いあるいは低減化した乳化物を得ることができる、植物ステロール含有油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

A new method for using Gugulipid which is an ethyl acetate extract collected from the resin of a Burseraceae plant: Commiphora wighitii, a method for preparing the Gugulipid by shaking the resin by the use of a flask shaking device or a sonication device, and a method for preparing a solid-like or cream-like preparation, are provided.例文帳に追加

カンラン科植物Comiphora wighitiiの樹脂から採取されたエチルアセテート抽出物であるググリピッドの新規使用法、フラスコ振動装置又は音波処理装置で樹脂を振盪させることによりググリピッドを調整する方法、及び固体状もしくはクリーム状の製剤を調合する方法による。 - 特許庁

To provide an oil-in-water emulsion having sufficient translucent appearance, giving soft, fresh and light feeling to the skin, giving ungreasy effect on the skin, stable in any viscosity, and, thereby, enabling to prepare touch feeling of a wide range (from a sprayable liquid to a cream of high viscosity).例文帳に追加

十分な半透明の外観を有し、皮膚に柔軟で爽やかで軽快な感触を与え、皮膚に脂っぽくない効果を与え、どのような粘度であっても安定で、したがって、広範囲の手触り(スプレーすることができる液体から高粘度のクリームまで)の調合をすることができるような水中油型エマルションを製造する必要性が存在する。 - 特許庁

A nonuse lead 12 is coated with a whole area coating layer 5, a land 2... is soldered through a reflow oven by applying cream solder and by mounting an electric part 10 when the land 2..., arranged on a circuit board 1 and against conductive pattern, is connected with a lead 11... of the electric part 10.例文帳に追加

回路基板1上に多数配置し、導体パターンに対して配置するランド2……に、電子部品10のリード11……を接続する際に、不使用リード12に対しては、全面被覆層5で被覆しておき、ランド2……に対してクリームはんだを塗布して、電子部品10を実装してリフロー炉を通してはんだ付けする。 - 特許庁

The method of cleaning the metal plate 1 used for printing a printing wiring board with cream solder is carried out by mixing alkaline water and compressed air in an alkaline water jetting nozzle 14 to micronize the alkaline water and spraying at high speed the micronized alkaline water from the alkaline water jetting nozzle 14 toward the metal plate 1.例文帳に追加

印刷配線基板に対してクリーム半田を印刷するために用いたメタル版1の洗浄方法であって、アルカリ性水と圧縮空気とをアルカリ性水噴射ノズル14内において混合して、アルカリ性水を微細粒化しながら、この微細粒化したアルカリ性水をアルカリ性水噴射ノズル14からメタル版1に向けて高速で噴き付けてメタル版1を洗浄する。 - 特許庁

This foaming composition constituting a cream for topical application contains (1) a surfactant system exhibiting at least one paracrystal phase in hexahedral and/or cubic hexagonal type when the temperature is raised to >30°C and maintaining the presence of the paracrystal phase at least to 45°C, and (2) an active agent selected from a seborrhea-resistant active agent and an antimicrobial agent, in an aqueous medium.例文帳に追加

水性媒体中に、(1)温度が30℃より高く上昇した場合に、直方体及び/または立方体六方晶タイプの少なくとも一つのパラ結晶相が出現し、このパラ結晶相が少なくとも45℃まで存在を維持するような界面活性剤システム、(2)抗脂漏性活性剤及び抗菌剤から選択される活性剤を含む、局所的適用のためのクリームを構成する起泡性組成物を提供すること。 - 特許庁

The chocolate confectionery containing ume (Japanese plum) fruit is obtained through the following process: coating an ume fruit 1 which is soaked in liquor with rock candy and used for producing ume liquor, with ume liquor-containing chocolate 2 produced through admixing butter, fresh cream and ume liquor into melted chocolate, and cooling the mixture to solidify it; and wrapping around the ume liquor-containing chocolate 2 with coating chocolate 3.例文帳に追加

氷砂糖と酒により漬け込まれ、梅酒生成に使用した梅果実1を、チョコレートを溶かした中にバター、生クリーム、梅酒を混ぜ込み冷やし固めて生成した梅酒入りチョコレート2で被覆し、この梅酒入りチョコレート2の周りをコーティングチョコレート3で包んだことを特徴とする梅果実入りチョコレート菓子。 - 特許庁

To provide a component mounting apparatus provided with an imaging device capable of obtaining an image having better gradation than before for the alignment of the mounting position, verification of the mounting state, or verification of the existence of a substrate, etc., wherein the component such as an electronic component, cream solder, bonding resin, etc., is mounted on the substrate or on a component on the substrate.例文帳に追加

基板上や基板上の部品上に電子部品、クリーム半田、接着樹脂などの部材を載装する部材載装機器において、載装の位置合わせや載装状態の確認、あるいは基板存在の確認などのため従来に増して階調性のある画像を得る撮像装置部が具備された部材載装機器を提供すること。 - 特許庁

A control device 114 is provided, and when a squeegee 104 is lifted from a screen 1, excessive cream solder 3 adhered to the squeegee is moved to the screen side by controlling the squeegee lifting operation, by which the printing paste amount adhered to the squeegee side can be reduced compared with the reduction heretofore available.例文帳に追加

制御装置114を備え、スキージ104がスクリーン1から上昇するとき、上記スキージに付着した余分のクリーム半田3bをスクリーン側へ移動させるように上記スキージの上昇動作を制御することから、スキージ側に付着する印刷ペーストの量を従来に比べて減少させることができる。 - 特許庁

An essential effective ingredient comprising hyaluronic acid and an auxiliary component comprising one or more selected from among bioceramide, a Mori cortex extraction liquid, aminocaproic acid, royal jelly, inocitol, oceanic collagen, yeast extract and dipotassium glycyrrhizinate are made cream-like using squalane, applied on an application part and subsequently kept warm with a silk nonwoven fabric sheet.例文帳に追加

上記課題解決のため、ヒアルロン酸を必須有効成分とし、および、ビオセラミド、ソウハクヒ抽出液、アミノカプロン酸、ローヤルゼリー、イノシット、海洋性コラーゲン、酵母エキス、グリチルリチン酸ジカリウムの中から一成分、あるいは二成分以上を補助成分として、スクワランを用いてクリーム状にし、これを適用部位に塗布した後、絹不織布シートで保温することにより上記課題を解決した。 - 特許庁

To provide a pad for mounting the components of printed board, which can improve the efficiency in work of inspection processes by making the quality of soldering easily distinguishable with accuracy, without causing positional deviation of surface-mounting components at fixing of the components on the pad through soldering by using cream solder applied to the pad.例文帳に追加

表面実装部品をプリント基板のパッドに塗布されたクリーム半田によって半田固定する際に、表面実装部品の位置ずれを生じることなく、半田付けの良否を容易かつ精度良く判定し、よって検査工程の作業能率を向上させるようにしたプリント基板の実装部品用パッドを提供する。 - 特許庁

The printed wiring board to which the surface mounted type package provided with the mounting electrode on the package reverse surface is soldered by reflow soldering has a land portion coated with cream solder, at least one via hole provided at the land portion, and solder resist formed on the land to a prescribed film thickness in a ring shape to surround an outer circumference of the via hole.例文帳に追加

パッケージ裏面に実装用電極が設けられた表面実装型パッケージがリフローはんだ付けによりはんだ付けされるプリント配線板において、クリームはんだが塗布されるランド部と、上記ランド部に少なくとも1つ設けられるバイアホールと、上記ランド上に上記バイアホールの外周を囲むようにリング状に所定の膜厚で形成されるソルダーレジストとを有するようにした。 - 特許庁

To provide structure adaptable to a high accuracy crystal oscillator for which replacement, addition of a circuit element become necessary by adjustment of oscillation frequency, etc. and to provide structure by which a manufacturing method the productivity of which is enhanced becomes possible by performing application of cream solder by screen printing using silkscreen in the case of mounting the circuit element.例文帳に追加

発信周波数等の調整により回路素子の交換、追加が必要となる高精度水晶発振器に適応可能な構造を提供すると共に、回路素子を搭載する際にクリームハンダの塗布を、シルクスクリーンを用いたスクリーン印刷によって行い、生産性を高めた製造方法が可能となる構造を提供する。 - 特許庁

A solder inspection machine 30 detects characteristic data of a soldered portion to be inspected from images of the board as of after a reflow and, through communication with the inspection data management device 102, obtains the volume of the cream solder that has been gained by the measurement of a portion corresponding to the soldered portion to be inspected conducted by the solder printing inspection machine 10.例文帳に追加

はんだ付け検査機30は、リフロー後基板の画像から検査対象のはんだ付け部位の特徴データを検出すると共に、管理データ管理装置102との通信により、検査対象のはんだ付け部位に対応する箇所に対してはんだ印刷検査機10で計測されたクリームはんだの体積を取得する。 - 特許庁

To provide an enhancer of cheese flavor for enhancing natural cheese feeling and cream feeling inherent in cheese and/or an enhancer of milk feeling for enhancing the milk feeling including the body and condensed feeling of milk, and to provide a highly palatable cheese-containing food having enhanced cheese flavor and/or a milk-containing product having improved milk feeling, obtained by adding the enhancer.例文帳に追加

チーズの持つ本来の自然なチーズ感やクリーム感を強化するチーズ風味増強剤及び/又は乳のコク、濃厚感からなる乳感を向上させる乳感増強剤、該増強剤を添加した増強されたチーズ風味を有する嗜好性の高いチーズ含有食品及び/又は乳感を向上させた乳入り製品を提供すること。 - 特許庁

To obtain a method for producing a warmed soybean curd easily handled and eaten in a short time, and which can be eaten with a new sensation as if eating a soft ice cream, while dissolving the soybean curd by heating with a microwave oven and in a state where a seasoning is put on an upper part of the soybean curd.例文帳に追加

本発明は電子レンジで加熱すると溶解して、豆腐の上部に調味料をかけた状態にして、あたためた豆腐、すなわち温豆腐としてソフトクリームを食するような新しい感覚で食することができる、取り扱いが容易で、短時間に食することができる温豆腐の製造方法を得るにある。 - 特許庁

To provide a printing plate with a metal/aromatic polyimide hybrid structure in which a creep phenomenon between base marks under a gauze stretching tension is decreased and a high coordinate positional accuracy of an aperture for printing is provided and good adhesiveness and plate release properties between an article to be printed and it and excellent cream solder falling-out properties are provided.例文帳に追加

紗張り張力下で基準マーク間のクリープ現象を低減させ、印刷用開口部の高い座標位置精度を有し、被印刷物との良好な密着性及び版離れ性及び優れたクリームはんだ抜け性を有する、金属・芳香族ポリイミド・ハイブリッド構造の印刷版及びその製造方法。 - 特許庁

To prevent discoloring of banana flesh generated after peeling and cutting banana in producing a cream cake including banana in the manufacturing process without passing steps for dipping into a treating solution and drying, maintain the prevention and, during preservation, maintain the cake in a good state of its production by suppressing deterioration of the color tone, palatability and taste of the banana flesh.例文帳に追加

バナナ入りクリームケーキの製造に際して、皮むきやカット後に生じるバナナ果肉の変色を、処理溶液への浸漬、乾燥工程を経ずに、製品製造過程から防止してこれを維持するとともに、製品の保存中には、バナナ果肉の色調、食味及び風味の劣化をも抑制して製造時の良好な状態に維持すること。 - 特許庁

To provide a method for producing rice flour for instant use, capable of perfectly cooked within a minute by using only 70-80°C warm water of a general water purifier, exhibiting physical properties like a roux for a cream soup, having characteristics sensually superior to other rice flours, microbiologically increased in safety, and having various usabilities.例文帳に追加

70〜80℃の温度を有する一般の浄水器の温水のみでも、1分以内に完全に調理され、クリームスープのルーのような物性を示し、官能的に他の米粉よりも優れた特性を有し、微生物学的にも安全性が向上し、多くの活用価値のあるインスタント用米粉を製造する方法を提供することにある。 - 特許庁

To provide a foaming oil-in-water emulsified oil and fat composition containing lauric acid-based oil and fat and SUS triglyceride, having favorable meltability and emulsification stability, and suppressed in both a tightening phenomenon and a returning phenomenon: and to provide whipped cream produced by using the composition.例文帳に追加

ラウリン系油脂とSUS型トリグリセリドを使用する起泡性水中油型乳化油脂組成物において、口溶け、乳化安定性が良好で、起泡した際のシマリ現象、モドリ現象を共に抑制できる起泡性水中油型乳化油脂組成物及び該組成物を用いたホイップクリームを提供すること。 - 特許庁

The method for producing the analogue of vegetable-base meat comprises preparing cream through continuously mixing methyl cellulose with a mixture of water/ice and preparing a flavor-giving emulsion base through mixing denatured gluten, vegetable protein components each having high water solubility and forming gel by slow heating treatment and emulsion-base preparing oil and denatured edible starch with flavor components.例文帳に追加

メチルセルロースを水/氷混合物中に連続的に混合してクリームを調製し、次に変性グルテン、高い水溶解性を有し且つ緩やかな加熱処理によってゲルを形成し得る植物たんぱく質成分、エマルジョンベース調製用油、および変性食用澱粉と風味料成分中に混合して、風味付けエマルジョンベースを調製することを含む方法により上記課題は解決される。 - 特許庁

This food such as chocolate, ice cream, sauce and paste is obtained by formulating a cocoa component containing e.g. caffeine, polyphenol with a bitter component containing e.g. capsaicine; wherein capsicum containing the bitter component can be formulated or mixed with cacao mass containing the cocoa component at the weight ratio of (70-99):(1-30).例文帳に追加

カフェインやポリフェノール等を含有するココア成分とカプサイシン等を含有する辛み成分をチョコレート等の菓子やアイスクリーム、ソース、ペースト等の食料品に配合したもので、ココア成分を含むカカオマスに辛み成分を含む唐辛子を70〜99対1〜30重量%の割合で配合または添加することができる。 - 特許庁

The solder supplying device 1 is constituted of a parts holding section 3 provided with a parts holding member 10 which horizontally holds electronic parts 9 so that the external terminals 9a of the parts 10 may look upward, a transfer member 19 which transfers cream solder 22 to the terminals 9a, and a driving section 5 which can move the member 19 upward and downward against the parts 9.例文帳に追加

外部端子9aが上向きとなるように電子部品9を水平に保持する部品保持部材10を備えた部品保持部3と、外部端子9aに対してクリーム半田22を転写する転写部材19を備えた半田供給部4と、転写部材19を電子部品9に対して上下移動可能な駆動部5とにより半田供給装置1を構成する。 - 特許庁

To provide new raw water for food and drink and useful food and drink obtained by using the new raw water, for example, vegetable-derived food obtained by hydroponics, fermented soybean paste, soy sauce, salt, noodles, bean curd, paste made from konjak flour, liquor, confectionery such as ice cream, drinking water, a refreshing drink, a fruit beverage and vegetable juice.例文帳に追加

新規な飲食品用原水およびその飲食品用原水を用いて得られる有用な飲食品、例えば養液栽培によって得られる植物由来の食品、味噌、しょうゆ、食塩、麺類、豆腐、こんにゃく、酒類、アイスクリーム等の菓子、その他の加工食品、飲料水、清涼飲料、果実飲料、野菜ジュース等を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a cosmetic appliance capable of closely attaching a skin surface contact part of the appliance to the skin surface without applying gel or cream to the skin surface or to the skin surface contact part of the appliance, and capable of improving the propagation efficiency of ultrasonic vibrations to the skin surface in a wide area while reducing the manufacturing cost.例文帳に追加

皮膚表面あるいは美容器具の皮膚表面当接部にジェルやクリームを塗布することなく、美容器具の皮膚表面当接部を皮膚表面に密着させることができ、製造コストを低く抑えながら広範域の皮膚表面に対して超音波による振動の伝播効率を高めることが可能な美容器具を提供することを目的とする。 - 特許庁

The method for printing a cream solder on a base by bringing a metal mask 1 into close contact with an opening 17 of the mask on the base 16 comprises the steps of applying a higher tension then that when filled after filling the solder to the mask, enlarging the opening, and thereafter separating the mask from the base.例文帳に追加

基板16上にメタルマスク1を密着させ該メタルマスクの開口部17にクリーム半田14を充填して該クリーム半田を基板上に印刷する方法であって、クリーム半田を充填した後に充填時より高い張力をメタルマスクに加えて開口部を拡げ、この後にメタルマスクと基板とを離す。 - 特許庁

The wiring circuit pattern 19 is formed on the insulating layer 32, and cream solder is applied to a light source mounting part on which a light source of LED of the wiring circuit pattern 19 is to be mounted and the wiring circuit pattern 19 formed on the one surface 5a of the metal substrate 5 opposed to the substrate bending groove 6.例文帳に追加

そして、絶縁層32の上に配線回路パターン19を形成し、前記配線回路パターン19のうちLEDからなる光源を実装する光源実装部と、基板折曲げ溝6と対峙する前記金属基板5の一面5aに形成された前記配線回路パターン19上にクリーム半田を塗布する。 - 特許庁

The device 1 for applying a product for dyeing hair in the form of gel, cream, etc., to hair has tooth-shaped bodies 5 or bristles buried on the applying surface 14 of a supporting body 4, and the surface 14 is non- permeable to the dyeing product to at least temporarily hold the product to apply after receiving.例文帳に追加

ゲル又はクリーム等の形態の毛髪染色用製品を髪に塗布するための装置(1)において、支持体(4)の塗布面(14)に埋設された歯状体(5)又は剛毛を有し、該塗布面(14)が染色用製品に対して不浸透性であり、塗布すべき製品を受け取り、少なくとも一時的に保持することができるものである。 - 特許庁

To prepare a skin care cosmetic such as a basic cosmetic, massage cream, pack or face wash, affording good warm feeling hopeful of blood circulation promoting effect, cleansing promoting effect, pharmacodynamic promoting effect, or the like, suppressed in liquid separation and the decline in contained powder dispersibility, and good in stability with time as well.例文帳に追加

血行促進作用、洗浄促進作用、薬効促進作用等が期待しうる、優れた温熱感が得られると共に、液分離の発生や含有される粉体の分散性の低下が抑制され、経時安定性にも優れる、基礎化粧品、マッサージクリーム、パック、洗顔料等の皮膚外用化粧料を提供すること。 - 特許庁

This cosmetic comprises the fermented liquor treated with activated carbon obtained by adsorbing and removing aldehydes, ketones, organic acids, etc., contained in the fermented liquor composed of one of Sake, wine and beer by the activated carbon and is applicable to a skin lotion, milky lotion, cream, face washing lotion, skin pack, etc.例文帳に追加

日本酒、ワイン、ビールのうちの何れか一つからなる発酵酒に含まれるアルデヒド類、ケトン類、有機酸類等を活性炭により吸着除去した活性炭処理発酵酒を含有することを特徴とし、化粧水、乳液、クリーム、洗顔ローション、スキンパック等に応用可能な、発酵酒からなる化粧料である。 - 特許庁

To obtain a method of producing a boiled tofu which can be easily handled and eaten in a short time and tofu products for a boiled tofu and enables a wormed tofu to be eaten as a boiled tofu with a new sensation as if eating a soft serve ice cream while dissolving the soybean curd by heating with a microwave oven and while keeping seasoning put on the upper part of a tofu.例文帳に追加

本発明は電子レンジで加熱すると溶解して、豆腐の上部に調味料をかけた状態にして、あたためた豆腐、すなわち湯豆腐としてソフトクリームを食するような新しい感覚で食することができる、取り扱いが容易で、短時間に食することができる湯豆腐の製造方法および湯豆腐用豆腐製品を得るにある。 - 特許庁

A lengthy pressurization member 28 is installed over the neighbourhood of the tip of a squeegee, while being positioned at a pressurization position where the cream solder is pressurized from a shelter position where the solder is not pressurized, when the solder passes through the first clearance formed between a printing mask and the pressurization member and rolls, the solder is pressurized.例文帳に追加

スキージの先端近傍にわたって設けられた長尺な圧力付与部材28を設けて、クリーム半田に対して圧力を付与しない退避位置から圧力を付与する圧力付与位置に位置させた状態で、クリーム半田印刷時に印刷用マスクと圧力付与部材との間に形成された第1隙間をクリーム半田が通過してローリングするとき、圧力がクリーム半田に付与される。 - 特許庁

The objective irritation reduced cream preparation characteristically comprises a higher fatty acid, preferably in 3-10 wt.%, a saponification agent, preferably in 0.02-1 wt.%, a higher alcohol, preferably in 0.1-4 wt.%, an emulsifier, preferably in 0.1-4 wt.%, and this invention provides a method for producing the same.例文帳に追加

本発明は、高級脂肪酸が好ましくは3〜10重量%、鹸化剤が好ましくは0.02〜1重量%、高級アルコールが好ましくは0.1〜4重量%及び乳化剤が好ましくは0.1〜4重量%となるように、高級アルコール及び乳化剤を含有してなるクリーム剤に高級脂肪酸及び鹸化剤を配合することを特徴とする低刺激性クリーム剤、及びその製造方法に関する。 - 特許庁

To smoothly perform a series of printing operations by eliminating the falling of cream solder from a squeegee during standing-by when a printing paste material is printed on a plurality of substrates, which are successively arranged so as to come into contact with a screen plate, by the squeegee moving along the back surface of the substrate of the screen plate.例文帳に追加

スクリーン版に接触するように順次に配置される複数枚の基板に対して前記スクリーン版の基板背反面に沿って移動するスキージにより印刷用ペースト材料を印刷するに際し、待機中のスキージからのクリーム半田の落下をなくし、また一連の印刷動作をスムーズに行なえるようにする。 - 特許庁

例文

Further, an indication panel 17 is provided at the opening side bottom of the quick freezing chamber 16 while a temperature in the quick freezing chamber can be switched freely in accordance with a use into three temperature bands of ice making (strong), freezing of food stuffs (middle) and ice cream making (weak) by selecting the changeover switch of the indication panel 17.例文帳に追加

さらに、前記急速冷凍室16の開口側底部に表示パネル17を設け、該表示パネル17の切り替えスイッチ18を選択することにより、前記急速冷凍室16内を製氷(強)、食品の凍結(中)及びアイスクリーム製造(弱)の3つの温度帯に用途に応じて自由に切り替えることができるようにする。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS