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beer?を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1998



例文

To provide a method for producing a fermented malt beverage that does not lose a malt-derived beer-like flavor and has a flavor harmonized with a flavor derived from a fruit juice.例文帳に追加

本発明は、麦芽に由来するビールらしい香味を失わず、果汁由来の香味と調和した発酵麦芽飲料の製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To prevent the collision of steam with inside parts of a body such as a heat exchanger tube and to suppress damage to these parts in a liquid heating device used for a boiling furnace for beer manufacturing, or the like.例文帳に追加

ビール製造用煮沸釜等に使用する液体加熱装置において、蒸気と、伝熱管等の本体内部部品との衝突を防止し、これらの部品への損傷を抑える。 - 特許庁

In the main body 15, a foam channel 23 which is closed by a valve part 17 when the lever 14 is at the stop position or at the beer discharge position and which opens to the nozzle 38 when the lever 14 is at the foam discharge position is formed.例文帳に追加

弁本体15に、操作レバー14が停止位置またはビール注出位置では弁部17で閉成され、泡注出位置では注出ノズル38に開放する泡通路23が形成される。 - 特許庁

In such a case, the greater part of the org. matter in the beer brewery waste water is removed by the anaerobic treatment and activated sludge treatment and, therefore, the burden of the ozone treatment and the biological activated carbon treatment is decreased.例文帳に追加

この場合、嫌気性処理及び活性汚泥処理によりビール工場排水中の有機物の大部分が除去されるので、オゾン処理及び生物活性炭処理の負担が軽減される。 - 特許庁

例文

To accurately and easily judge the liquid state and froth state of a flowable substance, for example, beer flowing through the passage of a pipe while holding a sanitary state to accurately and easily take out the flowable substance.例文帳に追加

管内通路を流れる流動性物質、例えばビールの液状態、泡状態を衛生状態を保持しながら的確且つ容易に判断して、取り出しを的確且つ容易に行うことを可能とする。 - 特許庁


例文

To provide a beer server counting system in which a numeral value on a counter can be reliably return to a value just before running out of control even if the counter runs out of control.例文帳に追加

カウンタの暴走が発生したとしても、カウンタの値を確実に暴走直前の値に戻すことができるビールサーバーカウントシステムを提供すること。 - 特許庁

The above-described problem is solved by bringing the beer into contact with a thermo-wax pellet, and acting stretching/contracting of a plunger of the thermo-wax pellet to a secondary spring of a pressure regulator to change a secondary room pressure (feeding pressure).例文帳に追加

ビールをサーモワックスペレットに接触させ、サーモワックスペレットのプランジャ伸縮を圧力調整器の2次スプリングに作用させることで、2次室圧力(供給圧力)を変化させ上記課題を解決した。 - 特許庁

To provide an alcoholic beverage and beer-flavored beverage, which are well balanced in terms of favor such as mellowness and savor, body (robustness and richness), and sharpness, and the generation of deterioration smell during storage is suppressed, and to provide a production method of the same.例文帳に追加

芳醇さや風味等の香味、ボディ感(コク味、濃厚さ)、及びキレのバランスに優れ、かつ保存中の劣化臭が改善された酒類およびビール風味飲料、またはそれらの製造方法の提供。 - 特許庁

To provide a fitting bush of a draft beer barrel in which the degree of degradation and the lifetime of a sealing material caused by secular change of the sealing material to be used, and necessity of exchange of the sealing material can be correctly determined and detected at a glance.例文帳に追加

生ビール樽のフィッティング用のブッシュにおいて,使用されるシーリング材の経年変化による劣化の程度やシーリング材の寿命,シーリング材の交換の要否を一目で正確に判定,検出し得るようにする。 - 特許庁

例文

The hammering part is operated by the operating part to generate vibration at the base, whereby a suitable quantity of very fine creamy bubbles can be generated in beer in the container 1.例文帳に追加

操作部によって打撃部を操作し、底面に振動を発生させることにより、容器1内のビールに非常にきめの細かいクリーム状の泡を適量発生させることができる。 - 特許庁

例文

To provide a rubber composition for vulcanization molding for use in valve and packing materials used for a beer barrel which satisfy various properties required for those uses at the same time.例文帳に追加

ビア樽用のバルブ材やパッキン材に要求される諸特性を同時に満足させ得る、これら材料の加硫成形用ゴム組成物を提供する。 - 特許庁

Two small beer barrels Bs are housed side by side in a position at the deep right corner of the body box 11 and a position at the front left side so as to be substantially in parallel to the panel 24.例文帳に追加

小ビール樽Bsは2個が、本体箱11の奥面右隅部の位置と、手前左側の位置とに、パネル24とほぼ平行となるように斜めに並んで収納される。 - 特許庁

In addition, although the feed pressure of carbon dioxide gas is automatically regulated, a handle for finely regulating the pressure is provided so as to change the amount of bubbles of the beer in accordance with the preference.例文帳に追加

他に,炭酸ガス供給圧力の調整は自動であるが、好みに応じてビールの泡の量を変えられるように、圧力微調整ハンドルを設けてある。 - 特許庁

In this beverage dispenser, a discharging cock transfers between a liquid discharging state and a foam discharging state by corresponding with the operation of respective buttons during the performance of a discharging amount setting mode, and a beer under a liquid state and a foam state is discharged.例文帳に追加

この飲料ディスペンサにおいては、注出量設定モードの実行中、各ボタンの操作に応答して注出コックが液注出状態及び泡注出状態に移行し液及び泡状態のビールを注出する。 - 特許庁

Each of the pouring mechanisms 14, 16 is composed of a beer pouring cock 18 provided with an operating lever 24, a drive means 36 for operating the operating lever 24 to be inclined, and a tilting means adapted to tilt a setting member 52 on which a mug is set.例文帳に追加

各注出機構14,16は、操作用レバー24を備えるビール注出コック18と、操作用レバー24を傾倒操作する駆動装置36と、ジョッキが載置される載置部材52を傾動させる傾動装置とから構成される。 - 特許庁

To provide a means for measuring the gas pressure of a gas-containing beverage, especially a gas-containing beverage such as beer or the like in an actually drinking state after the dispensation to a drinking container such as a glass, a mug or the like impossible heretofore.例文帳に追加

従来不可能であったグラス、ジョッキなどの飲用容器に注出後の実際に飲用する状態でのガス含有飲料、特にビールなどのガス含有飲料のガス圧を測定する手段を提供する。 - 特許庁

To provide a canned beverage which is economical, healthy, and in which a poison cannot be injected, wherein on the top and the bottom of the can, snacks such as cheese, peanuts or the like are contained when a canned beer, sake, tea or the like is drunk.例文帳に追加

缶入りのビール、酒、お茶等を飲むとき、缶の上下に、チーズ、ピーナツ等のおつまみの入った経済的、健康的、毒物の注入のできない安全な缶入りの飲み物を提供する。 - 特許庁

When a dispensing of the beer through the dispensing plug under an operation at the operation panel is started during this prohibited state, the pressure adjusting control circuit advances a program to a step 110 so as to re-start an opening or closing control of the pressure adjusting valve and release the prohibited state.例文帳に追加

同禁止中、操作パネルが操作されて注出コックがビールの注出を開始すると、調圧制御回路はプログラムをステップ110へ進めて調圧バルブの開閉制御を再開し同禁止を解除する。 - 特許庁

To provide a hunger for a paper cup and the like, which is to be used for hanging a paper or flexible-plastic cup, into which beer, juice and the like are poured, from a person's neck in a stadium or outdoors.例文帳に追加

スタジアムやアウトドアにおいて、ビールやジュース等を入れた紙製とか軟質プラスチック製のコップを首に吊下げるために使用する紙コップ等の吊下げ具を提供する。 - 特許庁

To provide a low-caloric and beer-flavored alcoholic beverage good in balance between flavor including crispness (gustatoriness) and full-bodied feeling despite being low-caloric and low in carbohydrate levels, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

低カロリー、低糖質でありながら、風味やキレ(味質)等の香味及びボディ感のバランスに優れた低カロリービール風味アルコール飲料、及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

A determination of YES is made in step 220 by turning on an automatic pour-out button switch; a determination of YES is made in step 230 when a beer shortage sensor detects gas; and a liquid is poured out from a pour-out cock in step 231.例文帳に追加

自動注出ボタンスイッチのオンによりステップ220でYESと判定され、ビール切れセンサの気体検出時にはステップ230でESと判定され、ステップ231で注出コックの液注出がなされる。 - 特許庁

To provide a method for more easily and exactly grasping a minute abnormality of an element in a candle-type filter machine for use in a filtration of beer, or the like compared with a conventional method.例文帳に追加

ビール濾過などに用いるキャンドル式濾過機におけるエレメントの微少な異常を従来方法より簡便かつ正確に把握する方法の提供。 - 特許庁

Beer introduced to the inside of the beverage path forming part 113 via a pouring port 111 is cooled to a predetermined temperature (for example, -2°C) by the thermo-electric conversion unit 114, and is derived outside via a pouring outlet 112.例文帳に追加

注入口111を介して飲料路形成部113内に導入されたビールは、熱電変換ユニット114によって所定の温度(例えば、−2℃)にまで冷却されて、注出口112を介して外部に導出される。 - 特許庁

The organic waste matter preferably comprises at least one kind of waste matter selected from a beer cake, whisky lees, roots of wheat, residues in husking the wheat, sake (Japanese rice liquor) lees, soy sauce lees, bean curd lees, wheat bran, coffee grounds, used tea leaves, apple dregs, hop dregs, yeast, leftover rice, and residues of plum pits.例文帳に追加

有機性廃棄物は好ましくはビール粕、ウイスキー粕、麦根、製麦粕、酒粕、醤油粕、おから、ふすま、コーヒー粕、茶粕、リンゴ粕、ホップ粕、酵母、残飯、梅種残渣のいずれか一種以上である。 - 特許庁

This method for producing the sparkling wine comprises adding a Momordica Charantia extract that is obtained by heat treatment of Momordica Charantia squeezed juice to beer or sparkling wine at unfinished stages.例文帳に追加

若ビール段階のビールまたは発泡酒に、苦瓜の搾汁液を加熱処理して得られる苦瓜抽出物を添加することを特徴とする発泡酒の製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing a beer taste drink using unpolished rice as one raw material, by which the drink reducing the undesirable peculiar tastes and bad aftertaste originated from the unpolished rice can be obtained.例文帳に追加

玄米を原料の一部として用いたビールテイスト飲料の製造において、玄米由来の好ましくない雑味や後味の悪さを低減させた飲料を得ることを目的とする。 - 特許庁

To obtain a fried food of a mushroom capable of directly and easily eating without cooking as a relish for beer or a snack cake in tea drinking and a method for producing the fried food.例文帳に追加

ビールのつまみや、喫茶時のスナック菓子として、調理することなく、そのままで手軽に食することができる、きのこのフライ食品およびその製造方法を得る。 - 特許庁

On the other hand, a plurality of beer storage tanks 30 storing respective kinds of local beers are stored in a refrigeration chamber 15, and the interior of the chamber is kept at a low temperature for refrigeration by an air cooling means 20.例文帳に追加

一方、地ビールを種類ごとに貯留した複数のビール貯留タンク30を冷蔵室15に収容し、空冷手段20で室内を所定の低温温度に保って冷蔵する。 - 特許庁

After that, a handle 120 of the head 100 is pushed down, so that the beer can be taken out from the keg 200 via the head 100 by virtue of gas pressure of the carbonic acid gas and recovered by using a sample vessel 310.例文帳に追加

その後、ヘッド100のハンドル120を押し下げて、炭酸ガスのガス圧により樽200からヘッド100を通してビールを取り出し、サンプル容器310で回収する。 - 特許庁

A bowl-like member having a downwardly concave surface is mounted to a lever for performing the opening/closing operation of a cock and, when froth of beer splashes by the ejection of gas, the froth is received and stopped by the bowl-like member to prevent the froth from splashing.例文帳に追加

コックを開閉操作するレバーに、下向に凹面を持ち椀状体を装着し、ガスが噴出して泡が飛び散る際に、その泡を椀状体で受け止め、泡が飛散することを防止する。 - 特許庁

Each of the mechanisms 14, 16 comprises a beer pour-out cock 18 including a control lever 24, and a driver 36 for tilting the lever 24 forward and backward.例文帳に追加

各注出機構14,16は、操作用レバー24を備えるビール注出コック18と、該操作用レバー24を前後に傾倒操作する駆動装置36とを備える。 - 特許庁

The method for producing the beer-like drink, including a process for adding an α-acid, and inhibiting the proliferation of Pectinatus bacterium in the produced drink.例文帳に追加

本発明によれば、ビール様飲料の製造方法であって、α酸の添加工程を含んでなり、かつ、製造飲料においてペクチネイタス属菌の増殖が抑制された製造方法が提供される。 - 特許庁

To sell barreled draft beer with perfect quality control while securing the 100% reuse of a barrel over many years to allow the construction of the circulating society which brings about profits to consumers, an enterprise, a local autonomous body and the whole society.例文帳に追加

樽容器の100%再使用ガ長年にわたり確保でき、消費者、企業並びに地方自治体等、社会全体に利益をもたらす循環社会が構築できる、樽生ビールの品質管理が行き届いた販売ができる - 特許庁

To provide genes for detecting Pediococcus dextrinicus, Pediococcus parvulus and the other kinds of bacteria detected in a beer factory and to provide a method for detecting these bacteria by using these genes.例文帳に追加

本発明は、ビール工場で検出されるペディオコッカス・デキストリニクス(Pediococcus dextrinicus)およびペディオコッカス・パルブルス(Pediococcus parvulus)、他2種を検出するための遺伝子およびこれを用いた該菌の検出方法に関する。 - 特許庁

The beer bottle 15 in the course of being transported presses an under side coating roller 18 and an upper side coating roller 19, on which a coating agent is supplied, to rotate them.例文帳に追加

搬送中のビール瓶15はコーティング剤が供給された下側コーティングローラ18及び上側コーティングローラ19を押圧し、回転させる。 - 特許庁

When the automatic spouting mode is selected by the spouting button, the spouting cock is kept in each spouting condition for each measured and stored spouting time, and spouts beer in each condition.例文帳に追加

そして、注出ボタンにより自動注出モードが選択されたとき、注出コックは上記計測されて記憶された各注出時間の間だけ各注出状態に保たれて各状態のビールを注出する。 - 特許庁

By screwing the male screw 54b in a female screw 60a of a nut 60 disposed to a server main body 12, the beer pouring cock 14 is mounted to the server main body 12 with the aid of the mounting member 54.例文帳に追加

該雄ネジ54bを、サーバー本体12に配設したナット60の雌ネジ60aに螺合することで、ビール注出コック14は取付部材54を介して該本体12に取付けられる。 - 特許庁

In addition, the bubbles discharged out of the recess 51 into the conduction passage 31 strike against the draft beer injected from the throttling hole 213 to enable quality of the bubbles (for example, a size of the bubbles) to be changed.例文帳に追加

また、凹所51から導通路31に出る泡と、絞孔213から噴出された生ビールとが衝突することによって泡の品質(例えば気泡の大きさなど)を変えることができる。 - 特許庁

While a through port 21 communicating with the inside of the beer barrel A is provided at the covering body 20, an exhaust valve 50 is provided at the through port 21 so as to open and shut.例文帳に追加

被着体20に、ビール樽缶A内に連通する連通口21を設けると共に、この連通口21に脱気弁50を開閉可能に配設する。 - 特許庁

The beer barrel fitting includes a body 10 having a closed end surface and a continuous circumferential surface, and five or more legs 11 provided along an outer periphery of the body 10 at equal intervals.例文帳に追加

端面が閉じた連続する円周面を有する本体部10と、本体部10の外周に等間隔で5本以上設けられた脚部11とを備える。 - 特許庁

In the case that various kinds of button operation performed through an operation panel are not carried out in this beverage dispenser and a dispensing plug stops to dispense beer, a continued time of this stopping operation is measured by a timer.例文帳に追加

この飲料ディスペンサにおいては、操作パネルによる各種ボタン操作がなされずに注出コックがビールの注出を停止しているとき、同停止の継続時間がタイマにより計測されるようになっている。 - 特許庁

In quick cooling modes (a)-(c), the simultaneous cooling of the switching chamber and a refrigeration chamber is performed for ten minutes after performance of twenty minutes' compulsive cooling, and it is suitable to cool, for example, a can beer in a short time or to make custard pudding or the like in a short time.例文帳に追加

急冷却モード(a)〜(c)では、強制冷却が20分間行なわれた後、切替室と冷蔵室との同時冷却が10分間行なわれ、例えば缶ビールを短時間で冷やしたりプリン等を短時間で作るに適する。 - 特許庁

This method for producing the meat quality improving agent comprises adding and mixing yeast culture solution obtained by mixing yeast plant, water and sugar to/with a main raw material obtained by mixing beer lees with soybean skin, and alcohol fermenting the product under an anaerobic condition to extract carbon dioxide.例文帳に追加

ビール粕と大豆皮を混合して得られる主原料に、イースト菌を混合して得られるイースト培養液と水と糖分とを加えて混合し、嫌気性下でアルコール発酵させ二酸化炭素を抜気する。 - 特許庁

This process is useful for the etching of contact opening or beer opening of not more than 0.25 μm upon forming a structure such as a damascene structure or the like.例文帳に追加

このプロセスは、ダマシン構造等の構造を形成するときに0.25μmかそれ以下のコンタクト開口部又はビア開口部をエッチングするのに役立つ。 - 特許庁

After determination with YES at step 230 accompanying with finishing beer spouting, the normal driving treatment of a stirring motor (refer step 222) is maintained until the lapse of additional stirring time Δtb is determined as YES at step 240.例文帳に追加

ビールの注出終了に伴うステップ230でのYESとの判定後、ステップ240にて付加攪拌時間Δtbの経過によるYESと判定されるまで、攪拌モータの通常駆動処理(ステップ222参照)が維持される。 - 特許庁

Beer 300 coming from an opening 205 of the can 200 for drink keeping contact with the paper 107 of the cap 100 is poured into a beverage container or the like through a spout 103 formed at the cap 100.例文帳に追加

飲料缶200の開口部205から出たビール300は、キャップ100の紙部107に触れ、キャップ100に設けられた注ぎ穴103から飲料容器等に注がれる。 - 特許庁

The application method is that a can is lifted up by inserting the tip of the implement between the paper pack and the bottom of the canned beer and by pulling up after hooking the bottom of the can.例文帳に追加

使用方法は器具の先端を紙パックと缶ビールの底部との間に挿入し、缶の底部を引っ掛けたのちに引き上げて、缶を浮き上がらせる。 - 特許庁

A liquid container 5 such as can beer is arranged, in such a way as to be supported from above, in the cooling chamber 3 inside the protective frame 2, and the liquid container 5 supported from above is turned or rotated.例文帳に追加

保護枠2内方の冷水室3に缶ビールなどの液体容器5を上方から支持するように配置し、上方から支持する液体容器5を回転又は回動させる。 - 特許庁

When beer is poured out all at once upon bottom-up or the like, the cooling water pump 19 is operated to cool the heat dissipating side of the Pertier element 16 by water to obtain a big cooling capacity by a high heat dissipating efficiency.例文帳に追加

乾杯時などの一斉注ぎ出し時には、冷却水ポンプ19を稼動させてペルチェ素子16の放熱側を水冷し、高い放熱効率により大きな冷却能力が得られるようにする。 - 特許庁

例文

The turbid alcoholic beverages are obtained, by adding a fruity flesh puree to alcoholic beverages, such as plum liquor, fruit wine, sake, distilled spirit, whisky, brandy, liqueur, spirits, beer or mirin (Japanese sweet rice wine for cooking), and then homogenizing the resulting mixture under 150-300 kg/cm^2 pressure.例文帳に追加

梅酒、果実酒、清酒、焼酎、ウイスキー、ブランデー、リキュール、スピリッツ、ビール又はミリン等の酒類に、果肉ピューレを添加し、圧力150〜300kg/cm^2でホモゲナイズして、課題の混濁酒類を得る。 - 特許庁

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