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beer?を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 2000



例文

The method of producing a fermented alcoholic beverage is applicable to sparkling liquors and miscellaneous liquors, whose chromaticity and flavor as fermented alcoholic beverages should be reinforced due to restricted fermentation materials, so as to provide the fermented alcoholic beverage imparted with beer like natural chromaticity and taste.例文帳に追加

本発明における発酵アルコール飲料の製造方法は、特に、制限された発酵原料の使用のために、発酵アルコール飲料の色度や風味の補強が必要な発泡酒やその他の雑酒において適用することができ、ビール様の自然な色度や風味を付与した発酵アルコール飲料を提供することができる。 - 特許庁

To provide an improved alcoholic beverage of fermented malt having a new and a refreshing aftertaste, e.g. briskness corresponding to diversifying taste of consumers to alcoholic beverage of fermented malt such as beer and an alcoholic beverage of fermented malt reducing an undesirable flavor of sparkling liquor or the like.例文帳に追加

ビール等の発酵麦芽アルコール飲料に対する消費者の多様化する嗜好性からくるニーズに対応すべく、新たなすっきりとした後味すなわち「キレ」を有する発酵麦芽アルコール飲料の提供および発泡酒等がもつ好ましくない香味(以後発泡酒臭と呼ぶ)を低減させた発酵麦芽アルコール飲料の提供。 - 特許庁

The beer-taste fermented beverage having 7-10% of the alcohol content and obtained by using raw materials at least containing a carbon source, a nitrogen source, water and, optionally, hop is obtained by using one or more kinds of a sweetener, an acidulant, a caramel pigment and a yeast essence as raw materials.例文帳に追加

炭素源、窒素源、水および所望によりホップを少なくとも含む原料を用いたビールテイスト発酵飲料であって、更に、甘味料、酸味料、カラメル色素、酵母エキスのいずれか一種又は複数種を原料とすることを特徴とするアルコール度7〜10%のビールテイスト発酵飲料である。 - 特許庁

As a result of keen examination on various foodstuffs to provide a composition for food use having a lipolysis-promotive effect and ACE-inhibiting effect, it is found that a compound prepared by combining a salmon albino extract, beer yeast extract, barley leaflet extract and chicken collagen has excellent lipolysis-promotive effect and ACE-inhibiting effect.例文帳に追加

脂肪分解促進作用及びACE阻害作用を有する食品用組成物を提供すべく種々の食材について鋭意検討した結果、サケ白子抽出物、ビール酵母抽出物、大麦若葉エキス、及びトリコラーゲンを組み合わせて調製した組成物が、優れた脂肪分解促進作用及びACE阻害活性作用を有する。 - 特許庁

例文

In a water circulation system, in which the beer server operability is improved by this automatization, an always constant amount of water in a gas-liquid mixed flow is passed to inside a device and water is continuously supplied and passed into the server stably for a long term of time, and automatically, which can reduce facility costs, running and administration costs, simplify the operation at site such as a restaurant, and achieve easiness of sanitary control.例文帳に追加

この自動化によりビールサーバー操作性の向上と常に一定の装置内に気液混相流による通水を行い、サーバー内の通水の安定化を長期に自動的に連続供給する通水システムとして、装置費、運転管理費の軽減、飲食店等現場での操作の簡素化、衛生上の管理の容易さをたっせいできる。 - 特許庁


例文

The method for producing the beer-like foaming alcoholic beverage includes: (a) a process for preparing a preparation liquid by mixing a polypeptide, a bitter-tasting component, a sweet-tasting component and alcohol; and (b) a process for adding carbon dioxide to the preparation liquid obtained in the process (a); wherein the sweet-tasting component is one or more kinds selected from the group consisting of polysaccharides and water soluble food fibers.例文帳に追加

(a)ポリペプチドと、苦味成分と、甘味成分と、アルコールとを混合することにより、調合液を調製する工程と、(b)前記工程(a)により得られた調合液に炭酸ガスを加える工程と、を有し、前記甘味成分が、多糖類及び水溶性食物繊維からなる群より選択される1種以上であることを特徴とするビール様発泡性アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

The zeolite is obtained by dissolving the waste diatom earth used in a filtering step of the beer manufacturing process and containing organic compounds as it is in a sodium hydroxide aqueous solution to obtain a sodium silicate aqueous solution, dissolving sodium aluminate or a waste aluminum material in a sodium hydroxide aqueous solution to obtain sodium aluminate aqueous solution and carrying out hydrothermal synthesis using the sodium silicate aqueous solution and the sodium aluminate aqueous solution.例文帳に追加

ビール製造工程における濾加工程で用いた有機物を含む廃ケイソウ土を、そのまま水酸化ナトリウム水溶液に溶解させてケイ酸ナトリウム水溶液を得、アルミン酸ナトリウム又は廃棄物アルミ材を水酸化ナトリウム水溶液に溶解させてアルミン酸ナトリウム水溶液を得、これらの水熱合成によってゼオライトを得る。 - 特許庁

The can holder which is wound/fixed around the outer face of a can containing drink such as a beer can and keeps the drink in the can cold/warm, has a continuous face of vertical grooves which eases flexing resistance and inhibits develop of bending wrinkles in the inner face of the can holder and having a thickness of 4 mm or more.例文帳に追加

本発明は、ビール缶など飲料入りの缶の外表に巻き留めして缶内の飲料を保冷・保温する缶ホルダーにおいて、該缶ホルダーの内面に曲げ抵抗を緩和し、曲げじわの発生を防止する縦溝の連続面を設けて、該ホルダーを4mm以上の厚みをもって形成するようにしたことを特徴とする缶ホルダーにある。 - 特許庁

To provide a technology for producing attractive malt, with which concentration of PYF activity, namely PYF factor of PYF malt conventionally having difficulty in use is reduced without influencing a brewing process and product qualities and LOX activity and malt T2N-P to cause reduction in beer flavor stability are remarkably reduced.例文帳に追加

これまで使用が困難であったPYF麦芽のPYF活性すなわちPYF因子の濃度を醸造工程ならびに製品品質に影響を与えないように低減させ、さらにビール香味安定性の低下を招く、LOX活性及び麦芽T2N−Pを著しく低減させた魅力のある麦芽を製造する技術を提供すること。 - 特許庁

例文

The washing mechanism 170 is provided with jetting nozzles 158, 162, 164 jetting washing solution toward the inner wall of the beer tank 10; a supply pipe 150 supplying the washing solution to the jetting nozzles 158, 162, 164; and a support part 152 composed to fit to the opening of the lid 110 and supporting the supply pipe 150 in a fit state to the opening.例文帳に追加

洗浄機構170は、ビールタンク10の内壁に向けて洗浄液を噴射する噴射ノズル158、162、164と、噴射ノズル158、162、164に洗浄液を供給する供給管150と、蓋110の開口部に嵌合するように構成され、該開口部に嵌合された状態で供給管150を支持する支持部152とを有する。 - 特許庁

例文

To produce stainless steel extremely small in the elution of metallic ions from the steel, free from contamination and deterioration caused by the metallic ions and high in safety as for tower tanks producing liq. foods such as cold soft drinks and alcoholic drinks, e.g. Sake (Japanese rise wine) and beer, vessels storing and carrying them and storage tanks for the cleaning solns. of semiconductor devices.例文帳に追加

清涼飲料水や酒、ビールなどのアルコール飲料水など液体の食品を製造する塔槽類や、これらを貯蔵、運搬する容器および半導体機器の洗浄液の保管タンクなどに関し、鋼材からの金属イオンの溶出が極めて小さく、金属イオンによる汚染、変質がなく安全性の高いステンレス鋼の提供。 - 特許庁

To provide a fermented alcoholic beverage improved in taste with foods taken together with the fermented alcoholic beverage, when taking the fermented alcoholic beverage such as fruit wine (wine) and beer, by preventing generation of "fishy smell" when simultaneously taking foods such as fish and shellfish, and a method for producing the same.例文帳に追加

果実酒(ワイン)や、ビール類のような発酵アルコール飲料の飲用時に、魚介類のような食品を同時に口にした時に感ずる“生臭み”の発生を防止して、発酵アルコール飲料と一緒に食する食品との味覚の改善を図った発酵アルコール飲料、及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a fermented malt beverage containing reduced amount of a purine body compound, and a method for producing the beverage, particularly to provide the method for producing the fermented malt beverage such as a beer and a sparkling liquor by selectively, efficiently and effectively removing a purine body compound, and the fermented malt beverage by the method.例文帳に追加

プリン体化合物が低減化された発酵麦芽飲料、及びその製造方法を提供すること、より詳しくは、ビールもしくは発泡酒等の発酵麦芽飲料の製造において、プリン体化合物を選択的に、且つ効率的、効果的に除去する方法、及び該方法によって製造されるプリン体化合物が低減化された発酵麦芽飲料を提供すること。 - 特許庁

The state of mind improvement agent includes an isoalpha acid, and a reduced form isoalpha acid such as isohumulone, isocohumulone, rhoisohumulone, and the like which are utilized as a bitter taste ingredient in a beer drink, established with safety to a living body, and continuously takable on a daily basis, as an effective ingredient usable for a medicine, a food and drink, and the like.例文帳に追加

ビール系飲料において苦味成分として利用され、生体に対する安全性が確立されており、日常的、継続的に摂取可能であるイソアルファ酸及び還元型イソアルファ酸、例えば、イソフムロン、イソコフムロン、ローイソフムロンなどを医薬品、飲食品等に使用できる有効成分とする心理状態改善剤。 - 特許庁

This agitating vessel for reserving a yeast solution is such one as to be intended for reserving a yeast solution and feeding the solution to a fermentation vessel for producing fermented foods such as beer; wherein the agitating vessel vertically suspendedly has a rotating shaft at the center of its man body and is characterized by being equipped with a paddle blade having a height at least half the diameter on the rotating shaft.例文帳に追加

ビール等の発酵食品類を発酵させる発酵槽へ供給するための酵母液を貯留する酵母液貯留用攪拌槽において、攪拌槽本体の中心部に回転軸を垂設し、この回転軸に、翼の高さが翼径の1/2 以上に形成されたパドル翼が具備されてなることを特徴とする。 - 特許庁

Meanwhile, a hole 5, in which the RFID tag 2 can be inserted, is formed on the top of the frame 4c of the metallic container 4, such as a beer barrel, and a notch 5a is made to extend from a given end of the frame top 4c to the hole 5, then the RFID tag 2 is fitted on the inside of the frame top 4c.例文帳に追加

一方、RFIDタグ2を取り付けるビール樽などの金属製容器4の枠体上部4cにはRFIDタグ2を挿入可能な形状の孔5を開け、更に、枠体上部4cの所定の端部から孔5に繋がる切り込み5aを設け、枠体上部4cの内側にRFIDタグ2を取り付ける。 - 特許庁

Fermentability of a fermenting liquid is improved, and the phenomenon of early flocculation of yeast of the fermentation liquid is averted in the production process of a beer-like fermented alcoholic beverage, that does not use malt as raw material, by adding tannic acid to a charging liquid prior to the addition of yeast, a fermenting liquid after the addition of yeast or yeast liquid for fermentation, and carrying out mixing of the product.例文帳に追加

原料に麦芽を使用していないビール風発酵アルコール飲料の製造工程において、タンニン酸を、酵母添加前の仕込液へ或いは酵母添加後の発酵液へ、又は、発酵に用いる酵母液へ添加し、混合処理することにより、発酵液の発酵性を改善し、発酵液の酵母早凝現象を回避する。 - 特許庁

To provide a beer bottle of extremely high oxygen barrier properties and carbon dioxide gas barrier properties for trapping oxygen passed through a resin layer by providing a structural material resin layer or a gas barrier resin layer on both surface layers and also providing an oxygen trapping resin layer using a PET bottle recycle flakes generally as a low-molecular material PET on an intermediate layer.例文帳に追加

両表面層に構造材樹脂またはガスバリア性樹脂層を設け、中間層に一般に低分子量物PETであるPETボトルリサイクルフレークを使用した酸素捕捉性樹脂層を設けて樹脂層を通過してくる酸素を捕捉可能とした、極めて高い酸素バリア性および炭酸ガスバリア性を有するビールボトルの提供。 - 特許庁

To reduce an installation cost and improve the utilization efficiency of an elevator without providing an elevator exclusively used for run-through operation in the case of doing service to a floor of a beer parlor and a restaurant area and a floor of merchandise counters having different business hours and without providing partition walls and passage spaces in the building depending on the time zone.例文帳に追加

営業時間帯が異なる、ビヤホール、レストラン街等の階床と、商品売り場等の階床とをサービスする場合に、直行運転専用のエレベータを設けることなく、また建物内に時間帯によって隔壁や通路スペースを設ける必要がなく、設置コストの低減とエレベータ利用効率の向上を図る。 - 特許庁

More concretely, a yeast in which the ester synthesis ability contributing to the flavor of a product is obtained by regulating the expression amount of a gene EEB1 encoding EEb1p which is the acyl-CoA:ethanol O-acyltransferase/esterase in a brewing yeast, in particular, non-ScEEB1 gene characteristic of beer yeast, and the yeast is used to produce the alcoholic drink.例文帳に追加

さらに具体的には、醸造酵母のアシルCoA:エタノールO-アシルトランスフェラーゼ/エステラーゼであるEEB1pをコードする遺伝子EEB1、特にビール酵母に特徴的なnon-ScEEB1遺伝子の発現量を制御することによって、製品の香味に寄与するエステルの生成能を制御した酵母を得、当該酵母を用いて酒類を製造する。 - 特許庁

To provide a beer or sprinkling sake having an effect of suppressing the elevation of blood sugar, insulin and neutral fat after eating on ingesting together with the food, preventing the deterioration of sugar metabolism and lipid metabolism on ingesting for a long period and capable of reducing the crisis of life habit diseases such as diabetes mellitus, hyperlipidemia, hypertension, arteriosclerosis, etc., and deterioration of liver function.例文帳に追加

食事と共に摂取した際に、食後の血糖、インスリン、中性脂肪の上昇を抑制する作用を有し、長期摂取においては、糖代謝及び脂質代謝の悪化を防ぎ、糖尿病や、高脂血症、高血圧症、動脈硬化など生活習慣病の発症や肝臓機能の低下を軽減することができるビール又は発泡を提供する。 - 特許庁

A vain consumption of water and power is eliminated and the cleaning and sterilization inside the cooling pipes of the beer server are efficiently performed by using a three-chamber type electrolytic tank to provide electromagnetic valves for opening/closing passages of cathode-chamber and anode-chamber systems on an inlet side of the electrolytic tank and to control ON-OFF of a power supply for electrolysis.例文帳に追加

3室型の電解槽を用い、電解槽入口側で陰極室系の流路の開閉および陽極室系の流路の開閉を行うための電磁弁を設け、電解用電源のON−OFFをタイマーで制御することにより、無駄に捨てる水や電気の消費をなくし、効率良くビールサーバーの冷却配管系内の洗浄と殺菌を行う。 - 特許庁

To prepare a polyester film which is used, e.g. for the prevention of corrosion of a metal container used for refreshing drinks, beer, canned foods, on the like; a film-laminated metal sheet prepared by laminating the film to a metal sheet; and a metal container having a containing section formed from the film-laminated metal sheet.例文帳に追加

本発明は、清涼飲料水、ビール、缶詰等の食料品用として使用される金属容器の腐食防止等の目的で使用されるポリエステル系フィルム、該フィルムを金属板にラミネートしたフィルムラミネート金属板、および該フィルムラミネート金属板より収容部を形成してなる金属容器を提供する。 - 特許庁

The fermented alcohol drinks are imparted new taste and flavor harmonized with inherent flavor of the fermented alcohol drinks and are improved in properties of drinks, such as taste and color inherent to the fermented alcohol drinks, by using degreased cocoa powder, the degreased cocoa powder treated by proteolysis or a preparation thereof, in the method of manufacturing fermented alcohol drinks by using beer yeast.例文帳に追加

ビール酵母を用いる発酵アルコール飲料の製造方法において、原料の一部に脱脂ココアパウダー或いはタンパク分解処理した脱脂ココアパウダー、又はそれらの調製物を用いることにより、発酵アルコール飲料に該発酵アルコール飲料の本来の香味に調和した新しい味覚及び風味を付与するとともに、該発酵アルコール飲料の本来の味や色度のような飲料の性状を改善する。 - 特許庁

When the timing of the advertisement data (beer) corresponding to the behavioral tendency of the user acquired from the server is detected according to recognition from the image, voice and time and environmental recognition by the various sensors, the advertisement data are output in the form of a voice from a speaker 7a and an image on an LCD touch panel 8 to place an advertisement to the user.例文帳に追加

前記画像や音声,時間の認識及び各種センサによる環境認識に基づいて、サーバより取得されたユーザの行動傾向に対応する広告データ(ビール)のタイミングが検知されると、当該広告データがスピーカ7aからの音声、LCD・タッチパネル8からの画像出力により、ユーザへの広告が実施される。 - 特許庁

The sauce taste improver for imparting favorable taste even to the sauces having reduced content of oil-and-fat is produced by adding dry yeast, obtained by treating yeast collected through a beer-brewing process with alkaline aqueous solution and drying the yeast, when producing white sauce, curry sauce, or the like.例文帳に追加

ビール醸造工程から回収された酵母をアルカリ水溶液で処理し、更に該酵母を乾燥処理して得られる乾燥酵母を、ホワイトソース或いはカレーソース等のソース類の製造に際して添加することにより、ソース中の油脂含量を低減化したソース類においても、良好な食味を付与することができるソース類の食味改良剤を提供する。 - 特許庁

The malt beverage including hops, malt and a sugar polymer, e.g., polydextrose is prepared with the sugar polymer being present in an amount sufficient to enhance at least one of the following characteristics; the flavor, foam retention or body of the beer and more preferably at least two of the three characteristics and most preferably all three.例文帳に追加

ホップ、麦芽および糖重合体、たとえばポリデキストロースを含む麦芽飲料であって、前記糖重合体が以下の特性、ビールのフレーバ、泡保持力またはコクの少なくとも1つ、より好ましくは3つの特性の少なくとも2つ、最も好ましくは3つ全てを高めるために十分な量で存在する麦芽飲料を調製する。 - 特許庁

The purine body compound in wort is discovered to be selectively adsorbed and removed by treating the wort with an adsorbent, especially an activated carbon, selectively adsorbing the purine body compound in the wort in a step for producing the fermented malt beverage such as the beer and the sparkling liquor, to enable the fermented malt beverage with the reduced purine body compound to be produced efficiently and effectively.例文帳に追加

ビールや発泡酒等の発酵麦芽飲料の製造工程において、麦汁中のプリン体化合物を選択的に吸着する吸着剤、特に活性炭で処理することにより、麦汁中のプリン体化合物を選択的に吸着、除去することができ、プリン体化合物が低減された発酵麦芽飲料の効率的且つ効果的な製造が可能であることを見い出た。 - 特許庁

To provide a low-cost sorter for paper sheets, which has a simple and compact mechanism, widely accommodates to paper sheets such as paper money, gift certificate or beer certificate, is free from fault or malfunction, distributes and sorts paper sheets of two kinds into left and right stackers and further, facilitates removing operation by extruding the stored paper sheets forward.例文帳に追加

紙幣をはじめとして、商品券、ギフト券、ビ−ル券等々の紙葉類に幅広く対応でき、機構が簡易で小型化され、故障や誤動作もなく価格が低廉化でき、二種の紙葉類を左右のスタッカ−に振り分け分納でき、しかも収納済の紙葉類は前方に押し出されることとなって取り出し作業が非常に容易になし得ることとした紙葉類の分納装置とする。 - 特許庁

In a process in which wort is boiled in producing the sparkling wine, foam quality of the sparkling wine is brought to be delicate owing to moisture retaining properties of collagen, when it is poured into a glass or a beer mug, by adding a collagen peptide to the wort and melting the same, and the sparkling wine with good foam retainability can be tasted.例文帳に追加

発泡酒製造過程における麦汁を煮沸する工程において、コラーゲンペプチドを麦汁に対して、コラーゲンペプチドを添加溶融させ、コラーゲンの保湿機能によりグラス・ジョッキに注いだ際、発泡酒の泡の質を肌理こまやかにさせ、泡もちのよい発泡酒を味わうことが可能となる。 - 特許庁

To provide an agitating blade which is disposed in an agitation tank used in a beer-producing process to store a yeast slurry, can uniformly agitate and mix the whole yeast slurry in a short time without causing the mixing failure of the yeast slurry of non-Newton fluid, does not damage the yeast, and does not lower the biological activity of the yeast.例文帳に追加

ビール製造プロセスにおいて使用する酵母液貯留用攪拌槽に具備された攪拌翼に関し、非ニュートン流体である酵母液の混合不良を生じさせることなく槽内全体を短時間で均一に攪拌混合することができ、且つ酵母を損傷させず、その生物活性も低下させない攪拌翼の提供。 - 特許庁

This cosmetic comprises the fermented liquor treated with activated carbon obtained by adsorbing and removing aldehydes, ketones, organic acids, etc., contained in the fermented liquor composed of one of Sake, wine and beer by the activated carbon and is applicable to a skin lotion, milky lotion, cream, face washing lotion, skin pack, etc.例文帳に追加

日本酒、ワイン、ビールのうちの何れか一つからなる発酵酒に含まれるアルデヒド類、ケトン類、有機酸類等を活性炭により吸着除去した活性炭処理発酵酒を含有することを特徴とし、化粧水、乳液、クリーム、洗顔ローション、スキンパック等に応用可能な、発酵酒からなる化粧料である。 - 特許庁

The method for producing fermented alcoholic beverages comprises mixing raw materials to prepare an unfermented solution, heating and boiling the unfermented solution, performing enzyme deactivation and chromaticity adjustment and fermenting by using beer yeast, wherein the fermented alcoholic beverage improved in taste and flavor is produced by using potassium ion and/or inositol total amount in the unfermented solution as a fermentation control index.例文帳に追加

原料を混合して発酵前溶液を調製し、該発酵前溶液を加熱・煮沸し、酵素の失活と色度の調整を行った後、ビール酵母を用いて発酵する発酵アルコール飲料の製造方法において、発酵前溶液中のカリウムイオン及び/又はイノシトール総量を発酵管理指標として調整することにより、味覚・風味の増進した発酵アルコール飲料を製造する。 - 特許庁

More concretely, provided are a yeast strain whose ability to produce VDK, particularly DA, to cause an off-flavor of a product is reduced by reducing the expression level of ILV6 gene encoding Ilv6p which is an acetolactate synthase in a brewer's yeast strain, particularly nonScILV6 gene which is unique to beer yeast, a process for producing an alcoholic beverage by using the yeast strain, etc.例文帳に追加

さらに具体的には、本発明は、醸造酵母のアセト乳酸シンターゼであるIlv6pをコードする遺伝子ILV6、特にビール酵母に特徴的なnonScILV6遺伝子の発現量を低減させることによって、製品のオフフレーバーとなるVDK、特にDAの生成能を低減させた酵母、当該酵母を用いた酒類の製造方法などに関する。 - 特許庁

This method for thermally sterilizing the drink, especially the beer, comprising heating a volume of the flow of the product at a higher temperature than a sterilization temperature before the product is bottled and then recooling the heated product, characterized by starting the cooling step (34) for lowering the temperature of the product just after the heating step (30) continued until reaching the pre-calculated highest temperature (33).例文帳に追加

本発明は、熱処理による、飲料、特に、ビールの殺菌方法に関し、この方法においては、容器に充填される前に、事前に計算された最高温度(33)に達するまで継続する加熱段階(30)の直後に、製品の温度を下げる冷却段階(34)が開始されるように、製品の流れの体積は殺菌温度以上に加熱され、再度冷却される。 - 特許庁

To provide a can having a stay-on tab of partial open type, which has a high outflow speed, is capable of being produced into a simple structure by current materials, costs and can-manufacturing processes, however, is not put into practical use in spite of a demand as a beer can or the like because a drinking opening cannot be enlarged due to reduction in strength.例文帳に追加

ビール缶などで需要がありながら、強度低下に起因して飲み口を大きくすることがでず、実用化に至れていない流出速度の速いパーシャルオープンステイオンタブ式缶を、現状の材料、コスト、及び製缶工程に於いて生産が可能な、かつシンプルな構造を発明して製品化することを目的とする。 - 特許庁

In this method for producing a malt alcoholic beverage such as beer, a sparkling liquor containing malt in a raw material, etc., the concentration of oxygen in an atmosphere in at least one process of a production process is reduced or a stirring rate at which a raw material is mixed with water for preparation of ingredients for the brewing process is controlled to suppress oxidation in the process for producing the malt alcoholic beverage.例文帳に追加

ビール、麦芽を原料に含む発泡酒等の麦芽アルコール飲料の製造方法において、当該製造工程の少なくとも一部工程における雰囲気中の酸素濃度を低減させること、又は原料を仕込用水に混合させる攪拌速度を制御することにより、麦芽アルコール飲料の製造工程における酸化を抑制する。 - 特許庁

The new alcoholic beverage reduced in ethyl carbamate levels is produced by a simple operation, using as raw materials cyanogenic glycoside-containing fruits; and in the production process, by adding a substance having antioxidative effects, other than the fruits (for instance, sulfur dioxide, sulfite, polyphenols, ascorbic acid, persimmon juice, (antioxidant-containing) wine, beer and fruit juice).例文帳に追加

シアン配糖体を含む果実を原料とし、その製造工程中に原料であるシアン配糖体を含む果実以外の酸化防止効果のある物質(例えば、亜硫酸ガス、亜硫酸塩、ポリフェノール、アスコルビン酸、柿渋、酸化防止剤を含んだ又は含まないワイン、ビール、果汁等)を添加することにより、カルバミン酸エチルを低減した酒類を簡便な操作で製造する。 - 特許庁

To maintain a pressure sensor and a pressure regulating valve easily from a front side by controlling to open and close the pressure regulating valve according to the measured pressure of the pressure sensor in the beverage spouting apparatus for controlling the gas pressure of carbon dioxide supplied from a carbon dioxide cylinder to a beer barrel so as to reach a proper pressure.例文帳に追加

圧力センサの測定圧力に基づき圧力調整弁を開閉制御して炭酸ガスボンベからビール樽に供給される炭酸ガスのガス圧を適正な圧力となるように制御する飲料注出装置において、圧力センサ及び圧力調整弁を前側から容易にメンテナンス可能とした飲料注出装置を提供する。 - 特許庁

To provide a flexible tube connected with equipment such as a beer server through a detachable joint to supply gas and liquid, having excellent resistance to bending fatigue and shock and capable of remaining transparent without leaving a whitened folding trace even when it is necessary to bend the tube because the equipment is installed in a narrow place and allowing easy visual confirmation of a passing condition of the liquid.例文帳に追加

ビールサーバなどの機器に対し着脱可能なジョイントを介して接続し、気体や液体を供給するフレキシブルなチューブを、耐屈曲疲労性、耐衝撃性に富み、機器を狭い箇所に設置したためにチューブを折り曲げる必要があるような場合でも、白色化した折れ痕が残るようなこともなく、透明であり、液体などの通過状態が視認しやすいものとする。 - 特許庁

The method for producing the composition having the collagen production-promoting activity from the alcoholic beverage fermented by the beer yeast comprises a first step for removing carbon dioxide gas, a second step for removing alcohol, a third step for removing polysaccharides and proteins, and a fourth step for carrying out the purification by an ion-exchange resin.例文帳に追加

炭酸ガスを除去する第1の工程と、アルコールを除去する第2の工程と、多糖及びタンパク質を除去する第3の工程と、イオン交換樹脂により精製する第4の工程とを備える、ビール酵母で発酵させたアルコール飲料からコラーゲン産生促進作用を有する組成物を製造する方法。 - 特許庁

The present invention relates to a gene encoding a cell wall mannoprotein and use of the same, wherein a transformed yeast which is elevated the expression amount of ScCWP1 gene encoding Cwp1p, which is a cell wall mannoprotein of brewing yeasts, or nonScCwp1 gene specifically characteristic to beer yeast so as to lessen haze in a product, and a method of producing an alcoholic drink by using this yeast are provided.例文帳に追加

細胞壁マンノプロテインをコードする遺伝子及びその用途に関して、醸造酵母の細胞壁マンノプロテインであるCwp1pをコードするScCWP1遺伝子又は特にビール酵母に特徴的なnonScCwp遺伝子の発現量を高めることによって、製品中のヘイズを低減させた形質転換酵母の提供、および当該酵母を用いた酒類の製造方法。 - 特許庁

In this agitator vessel for storing a yeast liquid to be fed into a fermentation vessel where fermented foods such as beer are fermented, agitating elements are constituted in such a way that the maximum diameter of a revolution body which is formed in rotating agitating elements is 60-90% of the diameter of the vessel and the height of the revolution body is70% depth of the liquid normally stored therein.例文帳に追加

ビール等の発酵食品類を発酵させる発酵槽へ供給するための酵母液を貯留する酵母液貯留用攪拌槽において、攪拌翼の回転時に形成される回転体の最大直径が槽径の60〜90%で該回転体の高さが酵母液の標準貯留時の液深の70%以上であるように攪拌翼が構成されてなることを特徴とする。 - 特許庁

Quick ordering of a desired commodity in a store of a particular type is made possible by using a common terminal main part 10 having a numeric pad 20, a function key 21, and a barcode reader 18 which are normal input means, and providing a shortcut key 30 such as a "quick-fix beer" key 30A and/or a "refill" key 30B.例文帳に追加

通常入力手段であるテンキー20、ファンクションキー21およびバーコードリーダー18を有する一般的な端末主要部10を使用し、特別入力手段である「とりあえずビール」キー30Aおよび/又は「おかわり」キー30B等のショートカットキー30を設け、特定の業態の店舗で希望する商品を迅速にオーダー可能にする。 - 特許庁

Furthermore, these companies cover a broad range of industries including beer manufacturing (Tsingtao Brewery), household electrical appliances (Guangdong Kelon Electrical Holdings Company Ltd.) and air transport (China Eastern Airlines, etc.).In addition, looking at the degree of contribution by type of demand to real GDP after the 1990s, it is clear that the growth had been driven by fixed capital formation reflecting the investment boom caused by the surge of FDI into China and other factors, which had been prompted by the acceleration of reform and open-door policies in the first half of the 1990s.例文帳に追加

また、業種別で見ると、ビール製造(青島ビール)、家電(広東科龍電器)、空運(中国東方航空等)と、多岐の業種にわたっている。なお、1990年代以降の実質GDPの需要項目別寄与度を見てみると、1990年代前半に改革・開放政策の加速を受けて、対中直接投資の急増等の投資ブームが起きたことを反映して、固定資本形成が成長を大きく牽引したことがわかる。 - 経済産業省

Returnable bottles, traditionally used for large Sake bottles, beer bottles and milk bottles, are cleaned each time they are returned for reuse; and because of their availability for repeated use, they have a much lower environmental impact than disposable containers, and are particularly effective both for curbing global warming and promoting 3R measures. 例文帳に追加

リターナブルびんは、繰り返し洗浄して使用される容器で、昔から一升びんやビールびん、牛乳びんなどに用いられており、何度も繰り返し利用できるため、使い捨て容器に比べて環境負荷が低く、地球温暖化対策、3R 対策の一体的な取組を進める上で、極めて有効な容器であるといえます。 - 経済産業省

Glass bottles are classified into returnable bottles used repeatedly (e.g., beer bottles, large Sake bottles and milk bottles) and one-way bottles containing food, seasonings, beverages, medicine, juice, refined sake, and distilled spirit (in the order of the largest volume of use), which are collected and reused as raw glass materials (cullet). 例文帳に追加

ガラスびんには、ビールびん、一升びん、牛乳びん等を洗って何度もくり返し使用するリターナブルびんと、食料・調味料びん、清涼飲料びん、薬品・ドリンクびん、清酒・焼酎他びん(用途別に多い順に記す)等を回収して、ガラスびん原料(カレット)として再利用するワンウェイびんとがあります。 - 経済産業省

The limitation in number, for instance, of beer and spirit houses, for the express purpose of rendering them more difficult of access, and diminishing the occasions of temptation, not only exposes all to an inconvenience because there are some by whom the facility would be abused, but is suited only to a state of society in which the labouring classes are avowedly treated as children or savages, and placed under an education of restraint, to fit them for future admission to the privileges of freedom. 例文帳に追加

例えば、居酒屋へ通うのを難しくし、誘惑の機会を減らすというはっきりした目的のために、居酒屋の数を制限するのは、居酒屋の便益を濫用する人がいるために、全員を不便にするだけでなく、労働階級が公然と子供か未開人のように扱われ、将来自由の特権を許されるように、自制を教育されているといった社会状態にふさわしいことなのです。 - John Stuart Mill『自由について』

In the method of recovering a container sterilization wastewater discharged when beverage containers including refreshing beverage containers and beer containers are sterilized with hydrogen peroxide or an organic peroxide, the wastewater is supplied to an active carbon layer 10, a sterilizing agent in the wastewater is reduced, deoxygenating organic substances are removed by an ion exchange resin layer 30, and dead bacteria are removed by a membrane device 2.例文帳に追加

清涼飲料水容器やビール容器を含む飲料容器を過酸化水素又は過酸化有機物により殺菌する際に排出される容器殺菌排水を回収する方法において、該排水を活性炭層10に受け入れて排水中の殺菌剤を還元し、次いで脱酸素有機物をイオン交換樹脂層30にて除去し、次いで殺菌された菌の死骸を膜装置2で除去することを特徴とする容器殺菌排水の回収方法。 - 特許庁

例文

In looking at the situation in Japan, two items which are included in Japan’s consumer price index items, imported goods and domestic goods which compete against imports, are placed together into one group as imported and import-competing goods (i.e., alcoholic beverages [beer, wine], electric equipment [room-air conditioners, refrigerators], clothing [suits, skirts, children’s clothing]).Changes in the price of these goods are compared with those of other goods in Figure 1.1.4.8例文帳に追加

まず、我が国においてこの状況を考察するため、我が国の消費者物価指数を構成する品目から、輸入品と、国内で生産された商品であって輸入品に競合する品の2 種類を、輸入・輸入競合商品(例:アルコール飲料(ビール、ぶどう酒)、電気機器(ルームエアコン、冷蔵庫)、衣服(背広服、スカート、子供服)等)として1つのグループにくくり、その他の商品との物価の変化率の動きを比べたのが第1-1-4図8である。 - 経済産業省

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原題:”On Liberty”

邦題:『自由について』
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Copyright on Japanese Translation (C) 2004 Ryoichi Nagae 永江良一
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