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「beverage」に関連した英語例文の一覧と使い方(136ページ目) - Weblio英語例文検索


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beverageを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 6816



例文

When a beverage-extracted material cartridge 5 is housed in a bag F, each link 10a is raised with a shaft 10b by a driving mechanism 10 and each of frames 8a and 8b is turned upward with a rotary shaft 8c as a center while the shaft 8c is held at a prescribed position in the vertical direction by each supporting member 9.例文帳に追加

飲料抽出済みの原料カートリッジ5が袋体F内に収容されると、駆動機構10によって各リンク10aがシャフト10bと共に上昇し、各枠体8a,8bがその回動軸8cを各支持部材9によって上下方向所定位置に保持されながら回動軸8cを中心にそれぞれ上方に回動する。 - 特許庁

A beverage dispenser 10 includes a tank 12 for storing a liquid, a pour-out cock for pouring the liquid 12 into a container, a drain valve 17 for disposing of the liquid in the tank 12, a saucer 18 detachably mounted on a predetermined position of a lower part of the cock, and a drain lever 17b for opening/closing the drain valve 17.例文帳に追加

飲料ディスペンサ10は、液体を貯蔵するタンク12と、タンク12内の液体を抽出して容器に注ぐ抽出コックと、タンク12内の液体を廃棄するための排液バルブ17と、抽出コックの下部所定位置に着脱可能に装着される受け皿18と、排液バルブ17の開閉を行なう排液レバー17bとを備える。 - 特許庁

The whey fermented beverage is produced by adding Bifidobacterium genus bacteria and Lactococcus genus bacteria to a fermented milk raw material containing a whey raw material whose solid content is 7 to 15 mass%, fermenting the same until pH of the fermented milk raw material becomes 5.0 or less, stopping fermentation and preparing fermented matter, thereafter adding sugar to the prepared fermented matter, and then homogenizing the same.例文帳に追加

固形分濃度が7〜15質量%である、ホエイ原料を含む発酵乳原料に、ビフィドバクテリウム(Bifidobacterium)属菌、及びラクトコッカス(Lactococcus)属菌を添加して発酵乳原料のpHが5.0以下になるまで発酵し、発酵を停止して発酵物を調製した後、調製した発酵物に糖を添加し、続いて均質化してホエイ発酵飲料を製造する。 - 特許庁

This beverage dispenser comprises a weight sensor 16 for detecting the weight on a jug supporting base 4, and a control device 7 for controlling beer 41 to be spouted when the size of a beer jug 50 specified based on the weight detected by the weight sensor 16 coincides with the size of the beer jug 50 obtained from spouting buttons 11a, 11b or 11c.例文帳に追加

ジョッキ支持台4に負荷する重量を検出する重量センサ16と、この重量センサ16によって検出された重量に基づいて特定されたビールジョッキ50のサイズと注出ボタン11a,11bまたは11cから得られたビールジョッキ50のサイズが一致したときに、ビール41の注出処理を行うように制御する制御装置7と、を備える。 - 特許庁

例文

This psyllium-containing beverage is characterized by comprising at least one kind of an etherified or esterified modified starch which has ≥20,000 molecular weight and ≤9.0 cp viscosity in 2 wt.% aqueous solution (measured value by a Brookfield type viscometer by a rotor No.1 at 60 rpm at 25°C), at least one kind of agar or a pectin having 15-25 amidation ratio and psyllium.例文帳に追加

分子量が20,000以上であり且つ2重量%水溶液の粘度が9.0cp(B型粘度計、ローターNo.1、60rpm、25℃での測定値)以下であるエーテル化またはエステル化された化工澱粉類の少なくとも1種と、寒天またはアミド化度が15〜25であるペクチンの少なくとも1種と、サイリウムとを含有することを特徴とするサイリウム含有飲料。 - 特許庁


例文

Thus, the blood sugar value elevation-inhibiting substance is provided by collecting the blood sugar value elevation-inhibiting substance from the dark tea as its extract, concentrated or dried material, and utilizing the substances as the blood sugar value elevation-inhibiting agent containing the above substances as active ingredients, or the functional food material or the functional beverage or food added with the same substances.例文帳に追加

すなわち、本発明は黒茶から抽出エキス、その濃縮物又はその乾燥物として血糖値上昇抑制物質を採取し、該物質を、該物質を有効成分とする血糖値上昇抑制剤として、或いは該物質を添加した機能性食品素材又は機能性飲食品として利用することからなる。 - 特許庁

To provide a coffee essence that improves an off-flavor, enhances palatability, has heat resistance, represents a delicate nuance caused by difference in variety and roasting of coffee bean, sufficiently makes the best use of taste essential to coffee, excellent spread, flavor feeling, excellent flavor and reduced wood vinegar taste: and to provide a beverage and a food containing the same.例文帳に追加

オフフレーバーを改善し、嗜好性を高め且つ耐熱性を有する、コーヒー豆の品種及び焙煎の違いによる微妙なニュアンスを表現することが可能なコーヒー本来の風味を十分活かした伸びの良いフレーバー感溢れる香味の優れた木搾味を低減したコーヒーエキス及びそれを添加した飲料及び食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

The new alcoholic beverage reduced in ethyl carbamate levels is produced by a simple operation, using as raw materials cyanogenic glycoside-containing fruits; and in the production process, by adding a substance having antioxidative effects, other than the fruits (for instance, sulfur dioxide, sulfite, polyphenols, ascorbic acid, persimmon juice, (antioxidant-containing) wine, beer and fruit juice).例文帳に追加

シアン配糖体を含む果実を原料とし、その製造工程中に原料であるシアン配糖体を含む果実以外の酸化防止効果のある物質(例えば、亜硫酸ガス、亜硫酸塩、ポリフェノール、アスコルビン酸、柿渋、酸化防止剤を含んだ又は含まないワイン、ビール、果汁等)を添加することにより、カルバミン酸エチルを低減した酒類を簡便な操作で製造する。 - 特許庁

After then a cutter blade 35 is inserted into a cutter blade passing through hole 33b, and the tip thereof is pierced into the barrel 24d, thereafter the beverage bottle 24 is rotated to cut the bottom part of the bottle, and a bottle neck 24b side is appropriated as the chip collecting container whose section is directed upward.例文帳に追加

その後、リング状部材33の外周に形成されているカッタ刃挿通孔33bにカッタ刃35を差し込み、その先端を胴部24dに突き刺した後、飲料用ボトル24を回転させて、ボトルの底部を切断し、ボトルネック24b側を、切り口24aを上方に指向させた姿勢の切粉収集容器として流用する。 - 特許庁

例文

This module type beverage glass 10A is equipped with the mutually replaceable components which is composed of a base 12, a bowl 14 and at least one stem part 13 for being used if necessary; and coupling devices 15' and 15", which make the components coupled to each other in a freely detachable manner, are provided on mutually opposed surfaces of the components.例文帳に追加

モジュール式飲料用グラス10Aは、ベース12と、バウル14と、もし必要ならばひとつ又はそれ以上のステム部分13とから成る相互に交換可能な部品を備え、これら部品の対向し合う表面には部品間の自由に脱着可能な結合を作る連結装置15’,15”が設けられている。 - 特許庁

例文

The airing device comprises an air chamber, at least part of which is made of a flexible material, for delivering air by pressing the flexible part, a hole formed on a wall surface of the air chamber, a gas pathway for feeding air delivered from the air chamber into the beverage, and pores formed at the head of the gas pathway for delivering bubbles.例文帳に追加

少なくとも一部がフレキシブルな材質で構成されて当該フレキシブルな部分を押圧して空気を送り出す空気室と、当該空気室の壁面に設けた孔と、当該空気室から送り出された空気を飲料に送り込むための気体通路と、当該気体通路先端に設けた気泡送り出し用細孔とを具える飲料用エアリング装置。 - 特許庁

To provide a pilferproof cap to be put on a beverage bottle with a structure excellent in evidentness verifying a tamper wherewith a bridge connecting the cap and a tamper-evident band is severed certainly when the cap is turned in the direction of opening the bottle and the tamper-evident band is left behind at the bottleneck.例文帳に追加

飲料用ボトル用ボトルに被せられるピルファープルーフキャップにおいて、キャップとタンパーエビデンス(TE)バンドとの接続用ブリッジが、キャップを開栓方向に回動したときに確実に切断し、該TEバンドをボトルネックに残存させるTE性に優れたキャップ構造を開発する。 - 特許庁

This coffee beverage frozen food is a frozen food containing 5% to 60% coffee solid content formed in a granular state of 5 mm to 40 mm size and has the surface covered with a coating material selected from the group consisting of water, a soluble coffee component, roasted ground coffee, coffee flavor condensed water coffee spice, a sweetener, a stabilizer and their mixture.例文帳に追加

5mm〜40mmの大きさの粒状に形成されたコーヒー固形分5%〜60%を含有する凍結物であって表面が水、可溶性コーヒー成分、焙煎粉砕コーヒー、コーヒー香気凝縮水、コーヒー香料、甘味料、安定剤およびそれらの混合物からなる群より選ばれた被覆材料で覆われたコーヒー飲料凍結物。 - 特許庁

To provide a collagen production promoter having action activating production of collagen by fibroblast, a phospholipase A_2 activity inhibitor for suppressing activity of phospholipase A_2 which is an enzyme in an eicosanoid production reaction in a cell, a platelet aggregation inhibitor for suppessing activation of a platelet, an external preparation for skin and a beautifying food and beverage.例文帳に追加

線維芽細胞によるコラーゲンの産生を活発化する作用を有するコラーゲン産生促進剤、細胞中でのエイコサノイド産生反応における酵素であるホスホリパーゼA_2の活性を抑制するホスホリパーゼA_2活性阻害剤、及び血小板の活性化を抑制する血小板凝集抑制剤並びに皮膚外用剤及び美容飲食品の提供。 - 特許庁

This insoluble calcium-containing beverage is obtained by formulating whole milk powder and water for dissolution with microcrystalline cellulose, a peptide obtained by treating calcium caseinate with an enzyme and insoluble calcium to give a first dispersion, homogenizing the first dispersion, formulating the first dispersion with other materials (cocoa powder, granulated sugar and water) to give a second dispersion and homogenizing the second dispersion again.例文帳に追加

全粉乳及び溶解水に、微結晶セルロース、カゼインカルシウムを酵素処理して得られたペプチド及び不溶性カルシウムを混合した第1分散液を均質化処理し、更にこの第1分散液にその他の素材(ココアパウダー、グラニュー糖及び水)を混合した第2分散液を再度均質化処理して得られた不溶性カルシウム含有飲料。 - 特許庁

Alternatively, the extracted solution is added to green tea beverage as concentrated liquid.例文帳に追加

従来廃棄されていた荒茶製造の過程で発生する渋を乾燥工程を経ずにそのまま原料として、渋の成分を温水抽出し、この抽出液を乾燥して粉末として従来の粉末茶に混合し、この抽出液を茶葉から抽出した抽出液と混合した後に粉末茶とし、あるいはこの抽出液を濃縮液として緑茶飲料に添加する。 - 特許庁

To provide a filter insertion body by which a stronger hot beverage is obtained and to prevent hot water from overflowing exceeding the upper edge of the filter insertion body simultaneously.例文帳に追加

コーヒー又はティーから成るアロマ抽出物を製造するための、フィルタペーパから製造された袋状のフィルタ挿入体を改良して、あらかじめ決められた量のアロマキャリア及びあらかじめ決められた量の熱湯を使用して、これまで可能であったようにより濃い飲料濃さを有するホット飲料が得られるフィルタ挿入体を提供し、同時に熱湯がフィルタ挿入体の上部エッジを越えて溢れることがないようにする。 - 特許庁

To provide an adhesive reduced in the elution of low-molecular-weight substances and a packaging material prepared by using the same and being capable of being used to package food or beverage without causing any change in its taste and to package a medicine without adversely affecting its safety or without making it unsanitary.例文帳に追加

接着剤由来の低分子量物質の溶出の少ないドライラミネーション用接着剤とそれを用いた包装材の提供にあり、その包装材で包装された食品や飲料の味が変わったりすることがなく、医薬品においては安全性に欠けたり不衛生的となることのない低溶出包装材を提供する。 - 特許庁

The method for the preparation of a stabilized syrup to be used in an acidified milk beverage comprises a step to mix starch, a sugar and a water component, a step to obtain a stabilized syrup by cooking and dispersing the mixture component, and a step to mix the solid component of a milk product with the stabilized syrup.例文帳に追加

本発明は、酸性化乳飲料において使用するための安定化シロップを調製する方法において、デンプン、糖及び水成分を互いに混合する段階、前記混合成分を調理して分散した安定化シロップを得る段階、及び乳製品固形分と前記安定化シロップを配合する段階を含んで成る、方法に関する。 - 特許庁

This improving agent of the quality of taste for the tea beverage is obtained by including as an active component a yeast extract or the extract of Candida or Saccharomyces yeast containing per solid content at least 1 wt.% of 5'-inosinic acid and 5'-guanylic acid and ≥20 wt.% of peptide.例文帳に追加

味質改善剤の有効成分として、酵母抽出物、もしくは5’ーイノシン酸および5’ーグアニル酸含有量が対固形分あたり1%以上、ペプチド含有量が対固形分あたり20%以上含有するキャンディダ属またはサッカロマイセス属酵母の抽出物を含有させることにより、お茶飲料用味質改善剤を提供できる。 - 特許庁

The beverage dispenser 1 includes: a coffee extractor 6 for extracting coffee from a coffee raw material; coffee tanks 4A and 4B for storing the coffee extracted by the coffee extractor 6; and a cooler 5 for cooling the coffee to a prescribed cooling temperature by circulating cooling water to a circulation circuit 92 and cooling the coffee tanks 4A and 4B.例文帳に追加

本発明の飲料ディスペンサ1は、コーヒー原料からコーヒーを抽出するコーヒー抽出装置6と、該コーヒー抽出装置6にて抽出されたコーヒーを貯留するコーヒータンク4A、4Bと、循環回路92に冷却用の水を循環させてコーヒータンク4A、4Bを冷却することにより、コーヒーを所定の冷却温度に冷却する冷却装置5を備えた。 - 特許庁

Intake of the food or the beverage suppresses absorption of excess lipid derived from meal and discharges the excess lipid to the outside of the body and suppresses rise of lipid in the body and is effective for prophylaxis of obesity which is a risk factor of various geriatric diseases such as ischemic cardiac disease, cerebral apoplexy and diabetes mellitus.例文帳に追加

この飲食品を摂取することにより、例えば、食事由来の過剰な脂質の吸収を抑制し、体外へ排出させ、体内における脂質上昇を抑制することができ、虚血性心疾患、脳卒中、糖尿病などあらゆる成人病の危険因子である肥満の予防に有効であると考えられる。 - 特許庁

The cup that has the cap part in conformity with the outer shape of the mouth part of the commercially unavailable beverage bottle is at the lowermost stage, and the other cups are stacked thereon by fitting.例文帳に追加

飲料用ボトル1の口部2に装着可能なキャップ部13を内側底部に有するコップを複数個備え、それぞれのコップは順序不同に積み重ね可能であり、複数個のコップのうち、少なくとも2つ以上のコップにおいて、キャップ部の内側形状が相違することを特徴とし、市販されている飲料用ボトルの口部の外側形状に対応したキャップ部を有するコップを最下段にし、その上に他のコップを嵌合により積み重ねる。 - 特許庁

After a coffee beverage is extracted from a movable cylinder 12 through an extraction path 50 by supplying hot water to the movable cylinder 12 to which a coffee raw material is fed, the grounds of the coffee raw material remaining inside the movable cylinder 12 are compressed by a movable piston 11 and the water content in the remaining grounds is discharged.例文帳に追加

コーヒー原料を投入した可動シリンダ12に湯を供給することにより、可動シリンダ12から抽出通路50を通じてコーヒー飲料を抽出した後、可動シリンダ12内に残存するコーヒー原料の残り滓を可動ピストン11で圧縮して残り滓中の水分を排出する。 - 特許庁

To maintain a pressure sensor and a pressure regulating valve easily from a front side by controlling to open and close the pressure regulating valve according to the measured pressure of the pressure sensor in the beverage spouting apparatus for controlling the gas pressure of carbon dioxide supplied from a carbon dioxide cylinder to a beer barrel so as to reach a proper pressure.例文帳に追加

圧力センサの測定圧力に基づき圧力調整弁を開閉制御して炭酸ガスボンベからビール樽に供給される炭酸ガスのガス圧を適正な圧力となるように制御する飲料注出装置において、圧力センサ及び圧力調整弁を前側から容易にメンテナンス可能とした飲料注出装置を提供する。 - 特許庁

In a beverage cooing device where a cooling vessel 2 is arranged within an exterior package 1 and a Peltier element 3 is attached to the cooling vessel 2, the cooing vessel 2 is extruded into a comparatively thick-walled tube both top and bottom facies of which are opened and the bottom face is blocked by a plastic bottom plate 11.例文帳に追加

外装体1の内部に冷却容器2を設け、その冷却容器2にペルチェ素子3を取付けてなる飲料冷却装置において、上記冷却容器2を押出し成形により上下面ともに開放された比較的厚肉の筒状に形成し、その下面をプラスチック製の底板11により閉塞した構成とした。 - 特許庁

To effectively pasteurize a hermetically sealed surface on a beverage filled in a container requiring hot-filling without need of a pasteurizer reservoir, largely reduce pasteurization time, a facility cost, a facility space and an energy cost, and perform efficient pasteurization in a short time with an improved pasteurization rate on a top surface of a bottle mouth.例文帳に追加

熱間充填を必要とする容器詰飲料において、密封シール面をパストライザー槽を必要とせずに効果的に殺菌することができ、殺菌時間と設備コスト・設備スペース及びエルギーコストを大幅に低減でき、短時間に効率良く、しかもボトル口頂面の殺菌率を従来よりも向上させるように殺菌する。 - 特許庁

To provide easy green tea beverage capable of tasting always drewed tea-like flavor without impairing aroma characteristic to green tea and taste rich in flavor, free from deterioration during storage, color change and lowering of commercial value by flocking and capable of efficiently uptaking useful ingredients such as catechins, vitamins, dietary fiber.例文帳に追加

緑茶特有の香りとこくのある風味を損なうことなくいつも煎れたての風味を味わうことができ、保管中の変質、変色並びにフロックの発生による商品価値の低下が無く、しかもカテキン類、ビタミン類、食物繊維などの有用な成分を効率良く摂取することができる手軽な緑茶飲料を提供する。 - 特許庁

To provide a polyester resin, capable of suppressing the generation of acetaldehyde and the soiling of a metal mold on its molding since it is possible to mold without damaging its transparency even on using its molding temperature lower than that of the conventional process, also obtaining a molded product excellent in transparency and especially suitable for molding of a bottle used for food or beverage.例文帳に追加

成形温度を従来より低温としても透明性を損なわずに成形可能であるため、成形時のアセトアルデヒドの発生、及び成形時の金型汚染が抑制されると共に、透明性にも優れた成形体を得ることができ、特に飲食品用等のボトルの成形に好適なポリエステル樹脂を提供する。 - 特許庁

To obtain a beverage excellent in a drinking feeling, containing psyllium in a state of maintaining an excellent pathological activity, preventing development in viscosity and gelation caused by psyllium during preparation and after heat treatment, etc., capable of remarkably controlling a progress of water separation of psyllium gel during a long-term or high-temperature preservation after heat sterilization treatment.例文帳に追加

優れた生理活性を維持した状態でサイリウムを含有し、且つ調製時および加熱処理後等におけるサイリウムに起因した粘性・ゲル化の発現が防止され、加熱殺菌処理後の長期間または高温での保存中におけるサイリウムゲルの離水の進行をも著しく抑制することができる飲用感良好な飲料を提供する。 - 特許庁

To inexpensively provide a polyester stretched film having good tear properties and adhesiveness without losing strength, transparency, heat resistance, barrier properties, etc. and useful as a packaging film, a film for a tape, the opening port of a PTP pack or a beverage pack or an exterior material of gum or candy.例文帳に追加

強度、透明性、耐熱性、バリア性等を失うことなく、良好な引き裂き性と接着性を具備した、包装用フィルムやテープ用フィルムとして、或いはPTP包装や飲料のパックの開封口として、またはガムやキャンディの外装材として有用なポリエステル延伸フィルムを安価に提供するもの。 - 特許庁

In the cartridge to be applied for storing the grained material for one cup extractable with water for preparing the beverage, appropriately, espresso coffee, the cartridge is provided with fluid directors having a plurality of small openings between the bottom of the cartridge and the grained material and between the grained material and a cover 4 of the cartridge.例文帳に追加

飲料、好適にはエスプレッソコーヒー飲料を調製するための、水によって抽出可能の一杯分の粒状物質を入れるよう適用されるカートリッジであり、カートリッジの底部と粒状物質の間および粒状物質とカートリッジのカバー4の間に複数の小開口をもつ流体ディレクタ部材を備える。 - 特許庁

To provide a lipolysis-promoting liquid food product, in which a lipolysis-promoting component is uniformly dispersed even in the liquid food product containing an aqueous medium such as beverage as a main component, being effective in improvement of inclination to obesty by promoting decrease of systemic or topical fat tissue and suppression or prevention of overweight by preventing increase of the fat tissue and having good taste.例文帳に追加

飲料などの水性媒体を主体とする液状食品であっても、脂肪分解促進成分が均一に分散され、全身もしくは局所の脂肪組織の減少を促進することによる肥満体質の改善、又は同組織の増大を防止することによる肥満の抑制もしくは防止に有効で、かつ風味良好な脂肪分解促進液状食品を提供する。 - 特許庁

To find a substance from natural products having collagen production promoting effect, hyaluronic acid production promoting effect or collagenase inhibiting effect, and also to obtain a collagen production promoter, a hyaluronic acid production promoter, a collagenase inhibitor and an anti-aging agent containing the substance as their active ingredient, as well as a skin care preparation and a food or beverage product containing the same.例文帳に追加

天然物の中からコラーゲン産生促進作用、ヒアルロン酸産生促進作用又はコラゲナーゼ阻害作用を有する物質を見いだし、それを有効成分として含有するコラーゲン産生促進剤、ヒアルロン酸産生促進剤、コラゲナーゼ阻害剤及び抗老化剤、並びにそれを配合した皮膚外用剤及び飲食品を提供する。 - 特許庁

The discharge mouth cap 43 is detachably mounted on a discharge mouth 23 of the raw material powder in the canister 19 of a beverage dispenser 1 and is provided with a cap side wall part 49 that secures a prescribed gap between a cap bottom part 48 and the discharge mouth and demarcates a storage space 50 of the raw material powder.例文帳に追加

放出口キャップ43は、飲料ディスペンサ1のキャニスタ19における原料粉末の放出口23に対し着脱可能に取り付けられ、取り付け時にキャップ底部48と放出口との間に所定間隔を確保し原料粉末の貯留空間50を画定するキャップ側壁部49を備える。 - 特許庁

The method for producing the effervescent alcoholic beverage includes: a prefermentation step 10 of preparing a prefermentation liquid, by using the sprouted beans as a part of the raw materials; and a fermentation step 20 of performing alcoholic fermentation, by adding yeast to the prefermentation liquid, and further includes a step of preparing the prefermentation liquid by adding thermostable α-amylase.例文帳に追加

原料の一部に発芽豆類を使用して発酵前液を調製する発酵前工程10と、前記発酵前液に酵母を添加してアルコール発酵を行う発酵工程20とを含み、更に耐熱性α−アミラーゼを添加する発酵前液を調製する工程を含む発泡性アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

The method for producing a beverage includes a mashing step of mashing at least any of fruit and vegetable such as watermelon containing ascorbinase and a heat sterilization step for heat sterilizing at least any of the mashed fruit and vegetable or squeezed juice obtained from at least any of the mashed fruit and vegetable at 70°C or higher for 1-30 minutes.例文帳に追加

スイカなど、アスコルビナーゼを含有する果物および野菜の少なくとも何れかをすり潰す擂り潰し工程と、擂り潰した果物および野菜の少なくとも何れか、又は擂り潰した果物および野菜の少なくとも何れかから取得した搾汁を70℃以上で、1分〜30分間過熱殺菌する加熱殺菌工程とを含む飲料の製造方法。 - 特許庁

Since the driving voltage is supplied to the control system and the Peltier module 415 through a voltage supply path not via the pachinko game machine 10, this also can eliminate the instability of the driving voltage for the pachinko game machine 10, completely free from the execution of the electric operations for heating or cooling the beverage held by the holder device 401.例文帳に追加

また、パチンコ機10を非経由とする電圧供給経路により、制御系およびペルチェモジュール415に駆動電圧が供給されるので、ホルダ装置401に保持された飲料を加熱または冷却する電気的動作を実行しても、パチンコ機10の駆動電圧が不安定になることがない。 - 特許庁

To provide a container display structural body formed by packaging a plurality of beverage canned containers with a packaging bag to form a package and stacking the packages to display, wherein stacking operation of the packages in setting for display is easily and surely performed and the packages are prevented from shifting laterally for eventual collapse after stacking.例文帳に追加

飲料用の缶容器などを複数本まとめて包装袋で包装して包装構成体とし、包装構成体を積み重ねて陳列する容器陳列構造体であって、セッティングにおける包装構成体を積み重ねる作業を容易かつ確実に行うことができ、積み重ねた後に包装構成体が横方向にずれないようにして崩れることを防止できるものを提供する。 - 特許庁

After the CPU module receives the response to the component identification signal output, the address is allocated to the first component module, the communication is established thereby between the CPU module and the first component module, and the operation of the food/beverage dispenser is controlled in response to the command received by the first component module from the CPU module.例文帳に追加

CPUモジュールが構成要素識別信号出力に対する応答を受けた後、第1構成要素モジュールにアドレスを割当て、それによりCPUモジュールと第1構成要素モジュールの間の通信を確立し、第1構成要素モジュールがCPUモジュールから受けた命令に応答し食品/飲料ディスペンサー作動を制御する。 - 特許庁

The decalcification inhibitory composition contains at least 1 kind selected from maltodextrin phosphate, a reduced maltodextrin phosphate, an oligo-saccharide phosphate, a starch phosphate and their salts, and the food, the beverage, a seasoning, an oral cavity preparation, a medicine, a cosmetic, feed or a fertilizer containing the decalcification inhibitory composition are provided.例文帳に追加

リン酸マルトデキストリン、還元リン酸マルトデキストリン、リン酸オリゴ糖、還元リン酸オリゴ糖、リン酸澱粉及びそれらの塩から選ばれる少なくとも1種を含有する脱灰抑制用組成物、並びに前記脱灰抑制用組成物を含有する食品、飲料、調味料、口腔剤、医薬品、化粧品、飼料又は肥料。 - 特許庁

To provide a polyester stretched film without losing strength, transparency, heat resistance, barrier property, etc., equipped with a good tearing property and processability, and useful as packaging film, film for tape, a PTP package, an opening port of a beverage pack, or an exterior material of a gum or candy, inexpensively.例文帳に追加

強度、透明性、耐熱性、バリア性等を失うことなく、良好な引き裂き性と加工性を具備した、包装用フィルムやテープ用フィルムとして、或いはPTP包装や飲料のパックの開封口として、またはガムやキャンディの外装材として有用なポリエステル延伸フィルムを安価に提供するもの。 - 特許庁

The cooling water stored in the water tank 22 is circulated by a circulation pump 34, and an ice loading opening 14 facing the inner circumferential side of the beverage cooling pipe 28 formed in the coil-like shape, is mounted upward of the water tank 22 to throw in ice in the water tank 22 via the ice loading opening 14.例文帳に追加

そして、循環ポンプ34により、水槽22に貯留された冷却水を循環するよう構成すると共に、コイル状に形成した飲料冷却パイプ28の内周側に臨む氷投入口14を水槽22の上方に設けて、該氷投入口14を介して水槽22内への氷投入を可能にした。 - 特許庁

To provide a polyester container excellent in heat resistance, capable of being subjected to retort sterilizing treatment at a high temperature after the filling and hermetic sealing of food or a beverage and not generating the deformation and whitening caused by the heat shrinkage of the bottom part of the container even if retort sterilizing treatment is performed and a method of manufacturing the same.例文帳に追加

耐熱性に優れ、食品、飲料等を充填・密封後に高温でレトルト殺菌処理を行うことが可能であり、上記レトルト殺菌処理を行っても容器の底部の熱収縮による変形及び白化を生じない高耐熱性を有するポリエステル容器及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

The method for producing the composition having the collagen production-promoting activity from the alcoholic beverage fermented by the beer yeast comprises a first step for removing carbon dioxide gas, a second step for removing alcohol, a third step for removing polysaccharides and proteins, and a fourth step for carrying out the purification by an ion-exchange resin.例文帳に追加

炭酸ガスを除去する第1の工程と、アルコールを除去する第2の工程と、多糖及びタンパク質を除去する第3の工程と、イオン交換樹脂により精製する第4の工程とを備える、ビール酵母で発酵させたアルコール飲料からコラーゲン産生促進作用を有する組成物を製造する方法。 - 特許庁

In addition, when merchandise is selected after inserting coins, even if the first waiting time has passed before the temperature reaches the vendable temperature, since the machine is set to sell beverage if the second waiting time has not passed, a heating time for the hot water can be prolonged during the extended waiting time even when the hot water temperature does not reach the vendable temperature when the customer selects the merchandise.例文帳に追加

また、硬貨が投入された後、商品の選択操作が行われた場合には、湯温が販売可能温度に達する前に最初の待ち時間が経過しても、更に第2の待ち時間が経過しなければ販売を中止しないようにしたので、商品の選択操作を行った時点では湯温が販売可能温度に達していなくても、待ち時間が延長された分だけ湯の加熱時間を長く確保することができる。 - 特許庁

The beverage dispenser 1 includes: a coffee extractor 6 for extracting coffee from a coffee raw material; coffee tanks 4A and 4B for storing the coffee extracted by the coffee extractor 6; a cooler 5 for cooling the coffee; and a trap device 61 for holding the prescribed amount of the coffee coming out from the coffee extractor 6 and then making it flow into the coffee tank 4A or 4B.例文帳に追加

本発明の飲料ディスペンサ1は、コーヒー原料からコーヒーを抽出するコーヒー抽出装置6と、該コーヒー抽出装置6にて抽出されたコーヒーを貯留するコーヒータンク4A、4Bと、コーヒーを冷却する冷却装置5を備えたものであって、コーヒー抽出装置6から出たコーヒーを所定量保持した後、コーヒータンク4A又は4Bに流入させるトラップ装置61を備えた。 - 特許庁

This bottle attachment member 13 comprises a bottle cap fixing part 15 to be installed at a bottle cap for opening or closing a bottle main body 11 capable of storing beverage, and an over-cap 14 having a toy 17 installed thereon, connected to the bottle cap fixing part 15 through a cut part 15a so as to cover the upper part of the bottle main body 11.例文帳に追加

ボトル外装部材13が、飲料水が収容可能なボトル本体部11を開閉するボトルキャップに装着されるボトルキャップ取付け部15と、玩具17が装着されるとともに、ボトルキャップ取付け部15に切取り部15aを介して接続され、ボトル本体部11の上部を被覆するオーバーキャップ14とを備えている。 - 特許庁

This distilled liquor having mellowness, a low alcohol taste stimulus and a good feeling on the tongue is obtained by using deep water in the sea whose components are not adjusted or desalted deep water in the sea subjected to desalting treatment as a part of water to be added in distilling an alcohol fermented material 1 and adjusting the alcohol strength of the obtained high-concentration alcohol beverage (unrefined liquor).例文帳に追加

アルコール発酵物1を蒸留し、得られた高濃度アルコール飲料(原酒)のアルコール度数調整する際に添加する水の一部に、成分無調整の海洋深層水又は脱塩処理した脱塩海洋深層水を用いることによって、まろやかでアルコール刺激の少ない舌ざわりの良い蒸留酒が得られる。 - 特許庁

例文

This method for producing a fruit juice containing beverage controls insolubilization of a fruit derived slightly soluble component by adding at least one kind selected from four additives of 1. a saccharide, 2. a sugar alcohol, 3. a glycoside-based sweetener and 4. an extract and/or a purified substance of an agricultural product containing at least one kind of the saccharide, the sugar alcohol and the glycoside-based sweetener.例文帳に追加

下記1から4の添加物のうち少なくとも一種を添加することによって、果実由来の難溶性成分の不溶化を抑制した果汁含有飲料の製造方法: 1. 糖類、2. 糖アルコール、3. 配糖体系甘味料、4. 糖類、糖アルコール及び配糖体系甘味料のうち少なくとも一種を含有する農産物の抽出物及び/または精製物。 - 特許庁

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