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oven methodの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1127



例文

To obtain a synthetic fiber treatment agent for producing carbon fiber and to provide a method for treatment of a synthetic fiber for production of the carbon fiber which achieve simultaneous and sufficient prevention of mutual fusing of flameproofed fibers in a flameproofing step and of occurrence of contaminants in a calcinating oven in a carbonization step in the production of the carbon fiber.例文帳に追加

炭素繊維の製造において、耐炎化工程での耐炎化繊維相互の融着防止と炭素化工程での焼成炉内汚染物質の発生防止とを同時に且つ充分に図ることができる炭素繊維製造用合成繊維処理剤及び炭素繊維製造用合成繊維の処理方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing coke for blast furnaces, comprising mixing dust coal with waste plastics, press-molding the mixture, charging the obtained cob coal and large particle coal in a coke oven, and then carbonizing the mixture, by which the amount of the waste plastics treated can be increased, while preventing the deterioration in the quality of the coke.例文帳に追加

微粉炭と廃棄プラスチックを混合し、加圧成形して得られる塊成炭と粗粒炭をコークス炉に装入し、乾留して高炉用コークスを製造する際に、コークスの品質低下を抑制しつつ、廃棄プラスチックの処理量を増加させる。 - 特許庁

To provide an apparatus for carrying red heated coke, which does not need the enlargement of a winch, the increase of CDQ (dry type fire-quenching) installation, and the like, even when the loading capacity of a coke bucket is not coincident with an output volume per coke oven, and to provide a method for carrying the red heated coke.例文帳に追加

コークバケットの積載容量とコークス炉1窯あたりの窯出量とが一致しない場合においても、巻上機の大型化やCDQ(乾式消火)設備の増設等を必要としない赤熱コークスの搬送設備及び搬送方法の実現を目的とする。 - 特許庁

To provide a method for producing a frozen food by which a raw fish and a frozen fish of an ecologically cultured fish of security, safety and health and a natural fish, a shellfish, meat, a vegetable or a material such as rice gruel is solidified with a seasoning liquid and is simply cooked by using a microwave oven to simply give a boiled food.例文帳に追加

安心、安全、健康のエコ養殖魚、及び天然魚の生の魚及び冷凍魚、貝類あるいは肉、野菜類、又 おじや等生の素材を調味液を固めることで電子レンジを用いて簡易に煮物が出来る製法を提供する。 - 特許庁

例文

To solve such problems that a constitution for enabling the sure mounting of a sensor on a material to be baked with a simple constitution is provided and a response to a hazard analysis and control point (HACCP) method can be made in relation to a rack oven for rotating a rack in a baking chamber and carrying out the baking with hot air.例文帳に追加

本発明は焼成室内においてラックを回転させると共に熱風により被焼成物の焼成を行なうラックオーブンに関し、簡単な構成で確実に被焼成物にセンサーを装着できる構成とすることによりHACCP方式に対応可能とすることを課題とする。 - 特許庁


例文

To provide a method for producing coke, capable of making the oven width directional shrinking amount of the coke in C/S side as larger and performing the discharge of the coke smoothly by a slight improvement in charging equipment for a coal column and also by using the same blended coal.例文帳に追加

石炭塔への積み付け設備のわずかな改良で、しかもこれまでと同じ配合炭を用いて、C/Sのコークスの炉幅方向収縮量を大きくして、コークス炉からの排出をスムーズに行うことができるコークスの製造方法を提供する。 - 特許庁

To increase an operating efficiency in a microwave oven and reduce its noise by a method wherein airflow for use in performing a hood function and airflow for use in cooling an electrical component chamber are formed independently and a discharging filter is installed only at one side of an air duct.例文帳に追加

本発明は電子レンジに関し、フード機能のための空気流と電装室の冷却のための空気流を独立に形成し、エアダクトの一方側にのみ排気フィルタを装着することによって、作動効率を増大させ、騒音を低減することにある。 - 特許庁

To provide heating ceramic that is easily heated with a microwave oven, equipped with stable heating characteristics, a heat retaining property and safety to use, a method of manufacturing the same, as well as heat insulating supplies using the heating ceramic.例文帳に追加

電子レンジを用いて簡単に加熱することができ、安定した加熱特性及び保温性を備えるとともに、安全に使用することができる発熱セラミック及びその製造方法並びに発熱セラミックを利用した保温用品を提供する。 - 特許庁

The method for supplying a current to a predetermined electric element 6 by using a microwave oven 1 irradiating microwave, and a means 2 for receiving the microwave and converting it into a current comprises a step for irradiating microwave in the microwave oven 1, and a step for irradiating the microwave converting means 2 with the microwave irradiated in the microwave irradiating step and supplying the predetermined electric element 6 with a current.例文帳に追加

マイクロ波を照射する電子レンジ1と、マイクロ波を受信して電流に変換するマイクロ波変換手段2と、を用いて、所定の電気的要素6に電流を供給する電流供給方法であって、電子レンジ1において、マイクロ波を照射するマイクロ波照射工程と、そのマイクロ波照射工程によって照射されたマイクロ波をマイクロ波変換手段2に当てて、電流を所定の電気的要素6に供給する電流供給工程と、を含むことを特徴とする。 - 特許庁

例文

To provide a method for controlling the gas amount in a coke oven combustion chamber, deriving the opening optimum value of the next gas cock opening adjustment independent of secular change of pipeline resistance of a gas piping, and the like; and to provide a production method of coke, including a step for controlling the gas amount in the combustion chamber by the method.例文帳に追加

ガス配管の管路抵抗等の経年変化に依らず、次回のガスコック開度調整時の開度最適値を導出する、コークス炉燃焼室のガス量調整方法及びこの方法によって燃焼室のガス量を調整する工程を含むコークスの製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing bread by which the highly elastic bread and bread crumb sustaining the crispy feeling can be produced without accompanying a complicated process and without preparing special materials and large-scale equipments; and to provide the bread and bread crumb produced by the production method, and a bread case and oven usable for the production method.例文帳に追加

煩雑な工程を伴わず、特別な材料や大掛かりな機材を揃えることなく、弾力性の高いパン、及びサクサク感が長持ちするパン粉を製造することができるパンの製造方法、当該製造方法により製造されたパン及びパン粉、並びに当該製造方法に用いるパンケース及びオーブンの提供。 - 特許庁

The method for producing coke for a blast furnace comprises charging a coke oven with a blended coal containing a high coking pressure coal, and the method is characterized by adding a caking additive to the high coking pressure coal and kneading them, forming the high coking pressure coal with the caking additive added and kneaded thereto to obtain a formed coal, and blending the formed coal with other raw material coal different from the formed coal to constitute the blended coal.例文帳に追加

本発明は、高膨張圧炭を含む配合炭をコークス炉に装入する高炉用コークスの製造方法において、高膨張圧炭に対して粘結材を添加、混練し、当該粘結材が添加、混練された高膨張圧炭を成形することにより成形炭とし、当該成形炭を、前記成形炭とは異なる他の原料炭と配合することにより配合炭を構成することを特徴とする。 - 特許庁

To provide an FRP molding intermediate material which can mold FRP having no pinhole on its surface, excellent in appearance, and having no internal voids even when a prepreg produced by a lacquer method is used, and a method for producing the intermediate material by oven molding.例文帳に追加

ラッカー方式で製造されたプリプレグを用いた場合においても、オーブン成形で成形したFRPの表面にはピンホールがなく外観に優れ、内部ボイドもないようなFRPが成形できる、FRP成形用中間材料を提供することであり、そのような中間材料を製造する方法を提供する。 - 特許庁

Since the evaporation rate for moisture from the steam-generating agent is variably adjusted in accordance with kinds of water-retaining agent or variations of kinds or content ratio of the evaporation adjustment agent in a cooking method wherein a food is steamed by heating of a microwave oven in a steam supplied to a cooking space from the steam-generating agent, any steaming method suitable to the kind of food can be materialized.例文帳に追加

電子レンジの加熱により、蒸気発生剤から調理空間内に補給された水蒸気の雰囲気中で食品を蒸す調理方式において、上記保水剤の種類、或は、蒸発調整剤の含有率又は種類の変化によって、蒸気発生剤からの水分の蒸発率が可変調整されるため、食品の種類に適合した蒸し方が実現できる。 - 特許庁

This method for estimating the strength of blast furnace coke in a method for producing coke by charging and carbonizing a coal for coke making in a coke oven is characterized in that the coke strength is estimated by using the content (obtained by a nuclear magnetic resonance spectrum) of a caking component of the coal and an index indicating the degree of coalification of the coal.例文帳に追加

原料炭をコークス炉に装入して乾留してコークスを製造する方法において、核磁気共鳴スペクトルによって得られたる石炭の粘結成分量と、石炭の石炭化度を示す指標によって、コークス強度を推定することを特徴とする高炉用コークスの強度推定方法。 - 特許庁

To provide swollen brown rice enabling easily making cooked brown rice easy to eat without using sprouted brown rice and a specific rice cooking tool such as pressure cooker, infrared heating equipment, and microwave oven; to provide a method for easily promptly producing the swollen brown rice; and to provide a method for easily promptly producing cooked brown rice easy to eat using the swollen brown rice.例文帳に追加

発芽玄米を用いず、また圧力釜や赤外線加熱器や電子レンジなどの特殊な炊飯器具を用いないで、食べやすい玄米飯を容易に作ることができる膨潤化玄米とその容易かつ迅速な製造方法並びにその膨潤化玄米を用いて食べやすい玄米飯を容易かつ迅速に製造する方法の提供。 - 特許庁

This method for processing washable pleats not collapsing in contact with water on a silk woven fabric is provided by folding pleats of the 100% silk fabric treated with water repelling process without damaging the touch feeling of the silk, putting it into an oven, and steaming with 95-105°C steam for 40 minutes, and the method for treating the silk woven-fabric with pleats is also provided.例文帳に追加

シルクの風合いを損なわずに撥水加工を施したシルク100パーセントの生地を、プリーツを折り込み、窯に入れて95℃から105℃の蒸気を約40分間あてて、水に当たっても崩れない、水洗い可能なプリーツを付けた絹織物の加工方法並びにプリーツをつけた絹織物の加工方法。 - 特許庁

The method for forming the high-calorie gas by decomposing and gasifying the organic material comprises feeding a coke oven gas having60% hydrogen content and ≥600°C temperature to the organic material to progress the thermal cracking and the hydrogenation and gasification reaction of the organic material.例文帳に追加

有機系物質を分解しガス化する高熱量ガスの生成方法において、該有機系物質に、水素濃度が60%以上で、かつ、温度が600℃以上のコークス炉ガスを供給し、上記有機系物質の熱分解および水素添加ガス化反応を進行させることを特徴とする高熱量ガスの生成方法。 - 特許庁

The method for estimating extrudability of coke cake after carbonization in chamber type coke oven with sufficient accuracy so that the estimated extrudability can be utilized in a stage of blending coals for coke making comprises performing measurement of expansion factor, contraction factor, and crack factor when softening and melting, and performing needed calculation based on the measured values.例文帳に追加

室式コークス炉における乾留後のコークスケーキの押出し性を、原料炭を配合する段階で利用できるように推定する方法において、そのコークス炉内に装入される配合炭中に含まれる各単味炭についての、軟化溶融時における膨張因子、収縮因子および亀裂因子を測定し、これらの測定値に基づいて必要な計算を行ってコークスケーキの押出し性を推定する。 - 特許庁

There is provided a repairing method partially hot replacing bricks to repair a coke oven which comprises a structure that each combustion chamber 2 is divided into two chambers, and has separate regenerators 6 each communicating to the each chamber and an inter chamber gas path 5 enabling gas pass between the divided two chambers.例文帳に追加

各燃焼室2が2つの室に分割された構造となっていると共に上記各室に連通する個別の蓄熱室6を有し、且つ上記分割された2つの室間のガスの通過を可能とする室間ガス通過部5を有するコークス炉を対象として、熱間にて部分的に煉瓦を積替えて補修する補修方法である。 - 特許庁

To provide a method for producing a bulk molding (a bulk molding for a raw material for iron manufacture) that can suppress damage on bricks constituting a wall of a coke oven as much as possible when producing the bulk molding by mixing coal with iron ore, and ferrocoke (iron ore-containing coke) that achieves high strength after dry distillation.例文帳に追加

石炭と鉄鉱石を混合して塊状成形体を製造するに際し、コークス炉の壁部を構成する煉瓦の損傷を極力抑制することができる塊状成形体(製鉄原料用塊状成形体)を製造する方法と、乾留後において高強度が実現できるフェロコークス(鉄鉱石含有コークス)を提供する。 - 特許庁

Further, the batter used for the deep-fried food-like foods for the microwave oven cooking is provided by adding 0.5 to 2.0 mass% starch and 0.05 to 0.3 mass% thickening polysaccharides as auxiliary materials to be dispersed in water based on 80 mass% high oil content emulsified oil and fat composition for the batter, and then heating the mixture, and the method for producing the same is also provided.例文帳に追加

また、前記バッター用高油分乳化油脂組成物80質量%に対し補助剤として澱粉0.5〜2.0質量%および増粘多糖類0.05質量%〜0.3質量%を水に分散させ加えた後加熱した電子レンジ調理用フライ様食品に使用するバッター及びその製造方法である。 - 特許庁

In the exhaust gas treating method for collecting dust included in the exhaust gas of a coke oven 14 by the bag filter 36, the dust is caught by the bag filter 36, and flocculated dust deposited in the hopper 50 of the bag filter 36 is partially taken out and supplied to the entrance smoke passage 14 of the bag filter 36.例文帳に追加

排ガス処理方法は、コークス炉14の排ガス中に含まれるダストをバグフィルタ36で集塵する排ガス処理方法において、前記バグフィルタ36で前記ダストを捕集し、前記バグフィルタ36のホッパ50に堆積した凝集ダストを一部取り出して前記バグフィルタ36の入口煙道14に供給することを特徴としている。 - 特許庁

In the method for controlling coke oven collecting pipe pressure, a collecting pipe gas generation flow rate is estimated from a collecting pipe pressure measurement value based on a model, a valve opening degree ideal orbital is obtained based on the estimated gas flow rate and a pressure control valve is operated based on the obtained valve opening degree ideal orbital.例文帳に追加

コークス炉のドライメン圧力を制御するコークス炉ドライメン圧力制御方法であって、ドライメン圧力測定値からモデルに基づきドライメンガス発生流量を推定し、推定したガス発生流量に基づき弁開度理想軌道を求め、求めた弁開度理想軌道に基づき圧力調節弁を操作する。 - 特許庁

To provide a packaged frozen food for a cooled noodle food providing a desired cooled feeling, allowing the frozen product of the boiled noodle food to be thawed by once microwave oven cooking while keeping the good texture after the thawing, and having a shape easily mixable with a thawed fluid food by an easy mixing operation; and to provide a method for cooking the food.例文帳に追加

一度の電子レンジ加熱調理により、茹で麺体食品の冷凍物を、解凍後の良好な食感を維持した状態まで十分に解凍でき、しかも、解凍された流動性食品と容易な混合操作により混合できる形態を有し、所望の冷製感が得られる冷し麺体食品用の包装冷凍食品及びその調理方法を提供すること。 - 特許庁

To provide an apparatus and method for producing a carbon fiber bundle having good mechanical characteristics and quality, and also a good production stability by keeping the sealing property of entrance and exit of carbonizing oven even if increasing the thickness, the processing speed of the carbon fiber bundle and further the fiber bundle arrangement density in machine width direction.例文帳に追加

炭素繊維束の太さや処理速度、さらには機幅方向の繊維束配列密度を増加させた場合も炭素化炉出入口のシール性を常に良好に保つことで、機械的特性や品位が良好で、かつ生産安定性が良好な炭素繊維束の製造装置および製造方法を提供することにある。 - 特許庁

The coke extrusion method comprises extruding the coke lump while applying oscillation thereto in the case that, at the time of previous extrusion, a load current value of a driving apparatus of the extrusion apparatus in the carbonization chamber exceeds a predetermined value on extrusion of the coke lump in the carbonization chamber in the coke oven from the carbonization chamber using an extrusion apparatus.例文帳に追加

コークス炉の炭化室内のコークス塊を、押し出し装置を用いて炭化室から押し出す際に、当該炭化室における前回の押し出し時の前記押し出し装置の駆動装置の負荷電流値が所定の値を超えた場合に、コークス塊に振動を付与しながら押し出すことを特徴とするコークス押し出し方法を用いる。 - 特許庁

To provide a method for roasting bread/cakes in a covered pan, which uses a roasting oven, as it is, conventionally used in roasting bread/cakes, performs roasting bread/cakes in a covered pan in an excellent operation efficiency and safely, fully swells the top of bread/cakes and obtains bread/cakes having a good roasted color and excellent qualities.例文帳に追加

パン・菓子類の焼成に従来用いられている焼成窯(オーブン)をそのまま使用して、パン・菓子類の湯煎焼きを作業効率良く且つ安全に行うことができ、しかも天面がふっくらと盛り上がり、焼き色の良好な品質の優れたパン・菓子類が得られる、パン・菓子類の湯煎焼き方法を提供すること。 - 特許庁

To obtain a deep-fried frozen food causing no change in quality of the coating against a temperature change during distribution or preservation and capable of reproducing a crispy feeling just like after fried by heating in a microwave oven and to provide a method for producing the deep-fried frozen food, a batter liquid to prepare the food, and the deep-fried food therefor.例文帳に追加

流通又は保存中に生じる温度変化を受けても、衣が変性せず、食する際に電子レンジ等で加熱調理を行うことにより、油ちょう直後のようなサクサク感を再現することができる油ちょう済み冷凍食品、その製造方法、それを調製するためのバッター液及び油ちょう済み食品を提供する。 - 特許庁

This method for producing the Napoli style pizza crust contains a process for baking a pizza dough having a thickly formed edge portion B in a state placing a water-containing liquid material 4 on the central portion A of the pizza dough on such a thin and flexible aluminum foil 2 as flexibly deformed in response to the weight of the pizza dough to be tightly adhered to the floor surface of an oven.例文帳に追加

縁部Bを厚く成形したピザ生地を、その中央部A上面に水分を含んだ液状物4を存在せしめた状態で、ピザ生地の重みに従って柔軟に変形しオーブンの床面と密着するほど薄くて可撓性が大であるアルミホイル2上で焼成する工程を含むナポリスタイル・ピザクラストの製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing air bubble-containing confectionery dough enabling easy and stable mass production of air bubble-containing confectionery dough maintaining a condition enough to be molded into sponge dough, applicable to direct baking with an oven, having souffle-like palate feeling being soft, moist and favorably meltable in the mouth notwithstanding that the air bubble-containing confectionery dough after baking and cooling has form preservability.例文帳に追加

本発明の目的は、スポンジ生地に類する成型できる状態を維持し、オーブンで直焼きすることが可能で、さらに焼成冷却後の気泡含有菓子生地が保形性を有するにもかかわらず、スフレ様に食感がふんわりとしてしっとりしており、口溶けの良い気泡含有菓子生地を、平易かつ安定的に、さらには大量生産をすることができる気泡含有菓子生地の製造法を提供する事にある。 - 特許庁

To provide packed frozen food for microwave oven capable of finishing cooking of the frozen food constituted of two food species such as noodles and a liquid seasoning and heating and thawing them at different temperatures and states to maintain palate feeling, fresh feeling and the like depending on the food species and a method for cooking the same.例文帳に追加

麺と調味液のように2種類の食品で構成される冷凍食品を、1度の解凍加熱操作で調理を完成することができ、しかも食品の種類に応じた食感、涼感等を保持するように、異なる温度、状態に加熱、解凍することができる電子レンジ用包装冷凍食品及びその調理方法を提供する。 - 特許庁

To provide a pottery which can inductively heat an object to be cooked by microwaves or electromagnetic waves, is a domestic microwave oven or electromagnetic cooker, generating heat by container itself, and can heat and cook the object to be cooked, and which can be treated with bare hands without being damaged by heat after generating heat and cooking, and is excellent in strength; and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

本発明は、マイクロ波や電磁波により誘導加熱する、つまり家庭用の電子レンジや電磁調理器で、容器自体が発熱し、調理物を加熱調理することができる上に、発熱調理後に素手で持っても熱くなく火傷もしない、強度的にも優れた陶磁器およびその製造方法を提供せんとするものである。 - 特許庁

To provide a hamburg steak prepared especially by a microwave oven cooking, equipped with an appetizing appearance, storing soup obtained by mixing extremely large amount of gravy, vegetable juice, spices and seasoning materials uniformly at its inside and over-flowing the sufficient amount of soup condensing the flavor and palatable taste in order from its inside on eating the same; and also to provide a method for producing the same.例文帳に追加

特に電子レンジ調理により、食欲をそそる外観を備え、内部に極めて多くの量の肉汁や野菜のジュースや香辛料・調味料が混ざりあったスープを均一に蓄え、喫食時に内部から風味や旨味が凝縮された十分な量のスープが順次溢れ出すハンバーグ及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing metallurgical coke of quality in strength and the like that is superior to that produced by conventional methods by using a blended coal of which the softening/melting properties of the coal used in the blended coal have been accurately evaluated by measuring the softening/melting properties of the coal in a state that simulates the environment in the periphery of softened/melted coal in a coke oven.例文帳に追加

コークス炉内において軟化溶融した石炭の周辺の環境を模擬した状態で石炭の軟化溶融特性を測定することで配合炭に使用する石炭の軟化溶融特性を正確に評価した配合炭を用いて従来法よりも強度等の品質に優れた冶金用コークスを製造するための方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for controlling the introduction and flow of gas where flow velocity distribution and feed gas supply become uniform spatially, and at the same time flow is made layer flow for preventing whirls or the like from being generated on a wide high-temperature susceptor for the gas being introduced from a narrow gas introduction port in a horizontal organic metal vapor growth crystal oven.例文帳に追加

横形有機金属気相成長結晶炉において、細い幅のガス導入口より導入されたガスが、より広い幅を有する高温のサセプタ上において、流速分布及び原料ガス供給が空間的に一様となり、かつ流れが渦等の発生しない層流となるガスの導入と流れの制御方法を提供する。 - 特許庁

A control method of the microwave oven comprises the steps of setting a reference oscillating time; measuring the time, when the magnetron start oscillating by the control signal; comparing the reference oscillation time to the oscillation start time; and regulating the pulse width of the control signal, when the reference oscillation time is longer than the oscillation start time.例文帳に追加

また、本制御方法は、基準発振時間を設定する段階と;前記制御信号によって前記マグネトロンの発振が開始される時間を測定する段階と;前記基準発振時間と前記発振開始時間とを比べる段階と;前記基準発振時間が前記発振開始時間より大きい場合、前記制御信号のパルス幅を調節する段階と;を含む。 - 特許庁

The microwave oven 42 completes cooking after a predetermined period of time has elapsed since a microcomputer 44 starts cooking upon an RF reader/writer 46 reading from the non-contact information storage medium 30 mixed in the food 40 the method of cooking the food, i.e., microwave intensity, irradiation time, sensor detection temperature, cooking time and the like.例文帳に追加

電子レンジ42は、調理食材40に混入された非接触情報記憶媒体30から、RFリーダーライタ46がこの調理食材の調理方法、すなわち、マイクロ波の強度、照射時間、センサ検知温度、調理時間等を読み出して、マイクロコンピュータ44が調理を開始し、所定の時間が経過したら調理を完了する。 - 特許庁

To obtain a method for producing a warmed soybean curd easily handled and eaten in a short time, and which can be eaten with a new sensation as if eating a soft ice cream, while dissolving the soybean curd by heating with a microwave oven and in a state where a seasoning is put on an upper part of the soybean curd.例文帳に追加

本発明は電子レンジで加熱すると溶解して、豆腐の上部に調味料をかけた状態にして、あたためた豆腐、すなわち温豆腐としてソフトクリームを食するような新しい感覚で食することができる、取り扱いが容易で、短時間に食することができる温豆腐の製造方法を得るにある。 - 特許庁

To provide a microwave oven, preventing heat generation and spark due to high frequency between a mover and a cookware and between the mover and the wall face of a cooking chamber by stopping the operation of a magnetron during a period when the mover is operated to move the cookware in the cooking chamber from an initial position to a cooking position, and its control method.例文帳に追加

調理室内の調理器具を初期位置から調理位置に移動させる移動装置が作動しているうちにはマグネトロンの作動を停止させて、移動装置と調理器具間、及び移動装置と調理室の壁面間での高周波による発熱及びスパークを防止する電子レンジ及びその制御方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method of controlling coke ovens which minimizes inter-furnace variation in the time required to complete carbonization and mean furnace-wall temperature in carbonization chambers at extrusion by supplying appropriate fuel gas flow and air flow for combustion according to the deviations from the oven team average of the above carbonization time and furnace-wall temperature to each series of combustion chambers.例文帳に追加

火落ち時間と出窯温度の炉団平均に対する偏差に応じた適正な燃料ガス流量や燃焼用空気流量を各々の燃焼室列に供給して火落ち時間と出窯温度の窯間バラツキを最小にするコークス炉の火落ち時間と出窯温度の窯間バラツキを抑制するコークス炉の制御方法を提供する。 - 特許庁

A method of producing boiled tofu includes a tofu production process of housing and sealing a tofu and a jelly-like seasoning which is dissolved by heating, and a heating process of heating the tofu product produced by the production process of the tofu with a microwave oven to dissolve the jelly-like seasoning, and warming the soybean curd.例文帳に追加

容器内に豆腐および、加熱すると溶解するゼリー状の調味料を収納して密封する湯豆腐用豆腐製品の製造工程と、この湯豆腐用豆腐製品の製造工程で製造された湯豆腐用豆腐製品を電子レンジで加熱し、ゼリー状の調味料を溶解するとともに、豆腐をあたためる加熱工程とで湯豆腐の製造方法を構成している。 - 特許庁

To provide a packaging container for food and a method of storing food which control the uneven heating or bumping of a content when it is microwave oven heated by allowing vertical and horizontal microwave irradiation without disturbing heating efficiency and then by irradiating the food with the microwaves from around relative to the content as evenly as possible.例文帳に追加

加熱効率に支障をきたすことなく、垂直方向と水平方向の両方向からのマイクロ波照射を許容した上で、内容物に対してマイクロ波が周囲からできるだけ均等に照射されるようにして、電子レンジでの加熱による内容物の加熱むらや突沸などを抑止することができる食品包装容器及び食品収容方法を提供する。 - 特許庁

A method for producing the processed food for heating microwave oven comprises soaking frozen potatoes of50 mm square and/or frozen beans in a80°C calcium aqueous solution of a calcium concentration of 19-162 mM, and heat treating at above 80°C, the frozen potatoes and/or frozen beans, or a raw material which contains the frozen potatoes and/or frozen beans.例文帳に追加

50mm角以下の大きさの冷凍馬鈴薯および/または冷凍豆類を、カルシウム濃度19〜162mM、80℃以下のカルシウム水溶液中に浸漬し、該冷凍馬鈴薯および/または冷凍豆類、あるいは冷凍馬鈴薯および/または冷凍豆類を含む原料を80℃を超える温度で加熱処理することを特徴とする、電子レンジ加熱用加工食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

This method for producing the high calorie gas, comprising reforming a low calorie gas containing CO_2 by-produced in a steel-making process using a catalyst, is characterized by supplying a coke oven gas having a hydrogen gas concentration of60% and a temperature of600°C to the low calorie gas to accelerate the reduction reaction of the CO_2 gas in the low calorie gas.例文帳に追加

触媒を用いて製鉄プロセスで発生したCO_2含有する低熱量ガスを改質し、高熱量ガスを生成する方法において、前記低熱量ガスに、水素濃度が60%以上で、かつ温度が600℃以上のコークス炉ガスを供給し、前記低熱量ガス中のCO2ガスの還元反応を促進することを特徴とする高熱量ガスの生成方法。 - 特許庁

To provide a method for pretreating coal in a coke oven that controls a combustion exhaust gas to a fluidized bed dry classifying heat apparatus constantly and stabilizes the control at the fluidized bed dry classifying heat apparatus and that suppressing the bedewing of the combustion exhaust gas in the dry zone cyclone and also controls the trouble due to the attachment of the powdered coal to a duct, even if the feedstock is varied.例文帳に追加

装入される原料が変動しても、流動床乾燥分級加熱装置への燃焼排ガスを一定に制御でき、流動床乾燥分級加熱装置での制御を安定させ、かつ、乾燥ゾーンサイクロンでの燃焼排ガスの結露を抑制し、微紛炭のダクトへの付着によるトラブルも抑制できるコークス炉の石炭事前処理方法を提供する。 - 特許庁

To reduce the amount of carbon monoxide discharged from a heating treatment apparatus and to reduce the clogging of a bag filter and the accumulation of tar on an exhaust gas washing device, in a method and apparatus for heat-treating waste containing an organohalogen compound in a reduced state (low oxygen state) within a heating oven.例文帳に追加

本発明は、加熱炉内では還元状態(低酸素状態)で有機ハロゲン化合物を含む廃棄物を加熱処理する方法及び装置において、加熱処理装置から排出される一酸化炭素量を削減し、バグフィルターの目詰まり及び排ガス洗浄装置へのタール蓄積を軽減することを目的とする。 - 特許庁

The manufacturing method for coke comprises loading coal in a charging car installed on a coke oven, charging coal into a carbonization chamber using the charging car and carrying out dry distillation, where the moisture content in the coal in the charging car is measured by means of a microwave moisture meter and various conditions for manufacturing coke are controlled based on the obtained moisture content.例文帳に追加

本発明のコークスの製造方法は、コークス炉上に設置された装入車に石炭を受炭させ、前記装入車を用いて石炭を炭化室に装入し、乾留することによりコークスを製造する方法において、前記装入車の石炭の水分量をマイクロ波水分測定装置を用いて測定し、測定された水分量に基づいて、種々のコークス製造条件を制御するところに要旨がある。 - 特許庁

To obtain a method of producing a boiled tofu which can be easily handled and eaten in a short time and tofu products for a boiled tofu and enables a wormed tofu to be eaten as a boiled tofu with a new sensation as if eating a soft serve ice cream while dissolving the soybean curd by heating with a microwave oven and while keeping seasoning put on the upper part of a tofu.例文帳に追加

本発明は電子レンジで加熱すると溶解して、豆腐の上部に調味料をかけた状態にして、あたためた豆腐、すなわち湯豆腐としてソフトクリームを食するような新しい感覚で食することができる、取り扱いが容易で、短時間に食することができる湯豆腐の製造方法および湯豆腐用豆腐製品を得るにある。 - 特許庁

例文

To provide an oven for heat-treating at least one combustion object for dental use, provided with a case member, a combustion chamber, a combustion chamber bed, a heating device, and at least one optical temperature detection element, capable of detecting the temperature in the combustion chamber, in which non-contact temperature measurement to the combustion object for dental use is realized in a simple method.例文帳に追加

ケース部材と燃焼室と燃焼室底床と加熱装置と前記燃焼室内の温度を検出することができる少なくとも1つの光学式温度検出要素を備えてなり少なくとも1つの歯科用燃焼対象物を熱処理するための窯において、歯科用燃焼対象物の非接触式の温度測定を簡便な方式によって可能にする。 - 特許庁

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