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eatingを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 3403



例文

To provide a sugar breakdown enzyme inhibitor having excellent saccharide breakdown enzyme inhibiting activity and, even if ingested as food, safe for human body and causing no adverse effect, and to provide a food containing the sugar breakdown enzyme inhibitor, effectively suppressing hyperglycoplasmia after eating and, thereby, preventing and improving diseases such as diabetes, corpulence, hyperlipemia and the like.例文帳に追加

高い糖質分解酵素阻害活性を有し、しかも食品として摂取しても人体に安全で副作用がない糖質分解酵素阻害剤を提供すること、及び、上記糖質分解酵素阻害剤を含有し、食後過血糖を有効に抑制することにより、糖尿病、肥満、高脂血症等の疾患を予防、治療及び改善する食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide an aloe mesophyll-containing processed food having good texture/throat-through feeling in eating in which a problem in which solid content of aloe mesophyll is sharply decreased and original texture is not tasted as aloe mesophyll contracts in processing steps such as sterilization treatment and sugar immersion when processing aloe mesophyll and a processing step of foods or beverages in which aloe mesophyll-containing processed food is formulated is solved.例文帳に追加

アロエ葉肉を加工する際の、例えば、殺菌処理、糖浸漬などの加工工程やアロエ葉肉含有加工品を配合した飲食品での加工工程においてアロエ葉肉が収縮するに伴い、アロエ葉肉の固形量が激減し、独特の食感を味わえないという問題を解決し、喫食時の食感・のどごし感のよいアロエ葉肉含有加工品を提供すること。 - 特許庁

To provide new frozen dessert producible by a normal frozen dessert production process, having smooth palate feeling of excellent melting feeling in the mouth peculiar to frozen dessert when thawing, becoming a gel-like state without melting even if being thawed, capable of being thawed to adequate softness while retaining shape retention and enabling enjoying two ways of eating at the time of freezing and thawing.例文帳に追加

通常の冷菓の製造工程で製造でき、冷凍時には、冷菓特有の口溶けの良いなめらかな食感を有し、解凍しても、冷菓が溶融することなくゲル状となり、保形性を維持しつつ適度な柔らかさに解凍できる新規な冷菓で、冷凍時及び解凍時の2通りの喫食方法が楽しめる冷菓を提供する。 - 特許庁

A three-dimensional image processing part displays a series of pattern images in order according to an operation pattern drawn in lots at random by a counter of a CPU among four operation patterns of a running pattern 71, an eating pattern 72, a looking-out pattern 73, and a looking-back pattern 74 stored in a work RAM 23.例文帳に追加

3次元画像処理部は、ワークRAM23に記憶されている、走るパターン71、食べるパターン72、見渡すパターン73、および振り向くパターン74の4つの動作パターンのうち、CPUのカウンタによってランダムに抽選された動作パターンに応じて一連の絵柄画像を順に表示させる。 - 特許庁

例文

To provide a freezing processed product of raw shellfishes by separating shucked shellfishes and a juice from bivalves such as a short-neck clam, a hard clam, a fresh water clam or an ark shell to be the raw materials, freezing the shucked shellfishes and a concentrated extract and simply cookable during eating, the frozen concentrate prepared by extracting the concentrated extract from raw material shellfishes and a method for producing the frozen concentrate.例文帳に追加

原料となるアサリ、蛤、シジミ、赤貝などの二枚貝から剥き身と液汁とを分離し、剥き身と濃縮エキスとを冷凍し、喫食時に簡単に調理することができる生貝類の冷凍加工品及び原料貝類から濃縮エキスを抽出した冷凍濃縮液とその製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁


例文

To provide an aloe mesophyll-containing processed food having good texture/throat through feeling in eating in which a problem in which characteristic texture which aloe mesophyll has originally is lost in processing steps such as sterilization and a processing step of foods and beverages in which aloe mesophyll-containing processed food is each formulated when processing aloe mesophyll is improved and solid mesophyll quality having elasticity is obtained.例文帳に追加

アロエ葉肉を加工する際の、例えば、殺菌処理などの加工工程やアロエ葉肉含有加工品を配合した飲食品での加工工程においてアロエ葉肉が本来的に有する独特の食感が失われるのを改善し、弾力性のある固い葉肉質に改善され、喫食時の食感・のどごし感のよいアロエ葉肉含有加工品法を提供すること。 - 特許庁

To provide a retort food of fish and shellfish capable of deliciously eating all of the useful components included in the ingredients of the retort food by making a seasoning liquid including eluted active ingredients such as unsaturated fatty acids from the fish and shellfish easily eatable by gelling the seasoning liquid to have a good palatability like a jellied fish soup.例文帳に追加

魚介類が持つ不飽和脂肪酸などの有用成分が流出している調味液も喫食し易いように、調味液をゼリー化し、該調味液が煮凝り様の良好な食感を有するようにして、レトルト食品の具材に含まれる有用成分が全て美味しく喫食できる魚介類のレトルト食品を提供すること。 - 特許庁

Data such as the calory of a menu when a member takes a meal in a business partner restaurant agent system 1, exercise data when the member does his or her exercises in a business partner training gym system 2 and the number of step data of a pedometer (R) 5 which the member is wearing are transmitted to a personal eating habit health condition management server 33.例文帳に追加

会員が事業提携先食堂事業者システム1で食事をしたメニューのカロリー等のデータ,会員が事業提携先トレーニングジムシステム2で運動した運動量データ,および会員が身に付けている万歩計(登録商標)5の歩数データを個人食生活健康状態管理サーバ33に送信する。 - 特許庁

To provide a packaged pregelatinized rice distributable without necessitating other vessels in the case of disaster, etc., necessary to serve a large amount of cooked rice using pregelatinized rice, dispensable in the form of expanded vessel even in the case of using fish flour, other subsidiary food material or other seasoning to enable the eating of the seasoning material or ingredient from the vessel.例文帳に追加

災害時などにアルファ化米による米飯を大量に提供するにあたり、米飯の取り分けにも別の容器を必要とせず、ふりかけや他の副食材、別の調味材を利用するにおいても、膨化させた容器のまま取り出せて即他の調味材や具材をそのままの容器で食することのできる、アルファ化米穀粒の梱包体を提供する。 - 特許庁

例文

To obtain a method of producing a boiled tofu which can be easily handled and eaten in a short time and tofu products for a boiled tofu and enables a wormed tofu to be eaten as a boiled tofu with a new sensation as if eating a soft serve ice cream while dissolving the soybean curd by heating with a microwave oven and while keeping seasoning put on the upper part of a tofu.例文帳に追加

本発明は電子レンジで加熱すると溶解して、豆腐の上部に調味料をかけた状態にして、あたためた豆腐、すなわち湯豆腐としてソフトクリームを食するような新しい感覚で食することができる、取り扱いが容易で、短時間に食することができる湯豆腐の製造方法および湯豆腐用豆腐製品を得るにある。 - 特許庁

例文

To provide a food mixed with placenta powder excellent in preservability through suppressing stiffening properties of placenta powder, having sufficiently expected action by placenta powder, for instance, physical condition adjusting action for menopausal disorders (menopause) and whitening action, even if supplied for eating through having placenta powder, as the main components, obtained by a method free from spoiling effective nutritional factor.例文帳に追加

本発明は、プラセンタ粉末の固化性を抑制して保存性に優れるプラセンタ粉末配合食品とできると共に、有効な栄養因子を損なわない方法で得られたプラセンタ粉末を主成分とすることにより、食用に供してもプラセンタ粉末による作用、例えば更年期障害(閉経期)における体調調整作用や美白作用を充分に期待できるプラセンタ粉末配合食品の提供を課題とする。 - 特許庁

A three-dimensional image processing part causes a series of picture images to be displayed in order according to a pattern of action randomly selected by lottery by a counter of a CPU from four patterns of action stored in a work RAM 23: a running pattern 71; an eating pattern 72; an overlooking pattern 73; and a turnabout pattern 74.例文帳に追加

3次元画像処理部は、ワークRAM23に記憶されている、走るパターン71、食べるパターン72、見渡すパターン73、および振り向くパターン74の4つの動作パターンのうち、CPUのカウンタによってランダムに抽選された動作パターンに応じて一連の絵柄画像を順に表示させる。 - 特許庁

To eliminate the generation of a burn or the dropping of noodles when hot water is drained for a packing container storing instant noodles, for example, instant fried noodles, particularly for an instant noodle packaging container used for eating the noodles by pouring the hot water into the container storing the instant noodles, and easily drain the hot water.例文帳に追加

例えばインスタント焼きそば等の即席麺を収容する包装容器、特に即席麺を収容した容器内に熱湯を注入して所定時間経過したのち湯を排出して食するのに用いる即席麺用包装容器に係り、湯切りを行う際にやけどしたり麺が落下することなく、容易に湯切りを行うことができるようにする。 - 特許庁

To provide a method for producing a rolled food having a spiral pattern such as a cinnamon roll while preventing the escape of a filling material such as cinnamon sugar from the rolled food and suppressing the unrolling of the rolled food caused by the peel of the spiral joint part in the case of eating the rolled food subjected to heat-treatment such as baking.例文帳に追加

シナモンロールのような渦巻き模様を呈する巻き上げ食品を製造する際に、シナモンシュガーのようなフィリング材が巻き上げ食品から漏出することを防止可能とし、さらに、焼成等熱処理された巻き上げ食品を食する際に、渦状の合わせ部分からの剥がれによる巻き解けを抑制可能な巻き上げ食品の製造方法を提供するものである。 - 特許庁

To obtain roasted sprouted brown rice having excellent taste, sufficiently producing excellent roast flavor, sufficiently stimulating the appetite of children through fully producing the roast flavor at the time of cooking even after the lapse of long time after roasting and contributing to the nutrition intake of children through promoting eating of children, and to provide a method for producing the roasted sprouted brown rice.例文帳に追加

良好な食味を有すると共に、良好な焙焼香気を十分に発生させることができ、かつ、焙煎後に長時間経過した後でもその焙焼香気を調理時に十分に発生して、児童等の食欲を十分にそそり、児童等の食を進めることにより、児童等の栄養摂取に貢献することができる焙煎発芽玄米及び焙煎発芽玄米の製造方法の提供。 - 特許庁

A scale 21 generated by heating of a heating furnace 1 in the surface layer of a high Si steel material 7, eating into a base iron containing fayalite like a wedge, initiates a crack 22 by performing width-reduction rolling of 30 mm or more of the high Si steel material 7 in a sizing press 3, and becomes easy to be removed from the surface layer of the high Si steel material 7.例文帳に追加

加熱炉1の加熱により高Si鋼材料7の表層に生成され、ファイアライトを含んで地鉄中にくさび状に食い込んでいるスケール21は、サイジングプレス3において高Si鋼材料7に30mm以上の幅圧下を行なうことで亀裂22が生じ、高Si鋼材料7の表層から除去しやすくなる。 - 特許庁

In preparing a side dish-like liquid food which comprises a soybean protein material and a salt-containing flavor and has salty taste, the soybean protein-containing liquid food, which has good taste and is suppressed in aggregate generation during production, eating and reheating, can be provided by making 11S protein content in the soybean raw protein in the food <30 wt.%.例文帳に追加

大豆たん白素材及び含塩調味料を含む、塩味を有するおかず風の液状食品の調製において、該食品中の大豆粗たん白中の11Sたん白含量を30重量%未満とすることで、製造時、喫食時、あるいは再加熱の際に凝集物の発生が抑制された風味良好な大豆たん白含有液状食品の提供を可能とする。 - 特許庁

Preferably, the insect pest sheets are pasted on two or more parts at the inner face of the eating and drinking material housing body, and further, as the insect pest repelling sheet(s), the one obtained by laminating a resin layer including the normal temperature volatile insect pest repelling ingredient and further laminating a drug permeable sheet layer having permeability regarding the normal temperature volatile insect pest repelling ingredient thereon.例文帳に追加

前記害虫忌避シートを飲食材収容体内面の2箇所以上に貼付するのが好ましく、また、前記害虫忌避シートとしては、薬剤非透過性シート層の上に、前記常温揮散性害虫忌避成分を含有する樹脂層を積層し、更にこの上に前記常温揮散性害虫忌避成分について透過性を有する薬剤透過性シート層を積層したものが好ましい。 - 特許庁

To provide new frozen dessert producible with a normal production process of frozen dessert, having excellent melting feeling in the mouth and soft palate feeling peculiar to frozen dessert at the time of freezing, becoming a gel state without melting even thawed, capable of being thawed to moderate softness while retaining shape retention, and enabling enjoying two kinds of eating methods as both of freezing and thawing.例文帳に追加

通常の冷菓の製造工程で製造でき、冷凍時には、冷菓特有の口溶けの良いなめらかな食感を有し、解凍しても、冷菓が溶融することなくゲル状となり、保形性を維持しつつ適度な柔らかさに解凍できる新規な冷菓で、冷凍時及び解凍時の2通りの喫食方法が楽しめる冷菓を提供する。 - 特許庁

To obtain a processed food of myoglobin-containing lean fish meat for eating raw, suppressed in flavor deterioration in long period preservation at a normal freezing temperature zone of about -18 to -25°C with an easy and safe means, and presenting favorable fresh red color at the time of actually appreciating the food after thawing in spite of the progress of discoloration of meat color during freezing preservation.例文帳に追加

簡便かつ安全な手段により、−18〜−25℃程度の通常の冷凍温度帯での長期間保存中における風味の劣化を抑制でき、かつ、冷凍保管中の肉色の変色は進行するものの、解凍後に実際に食品を賞味する際に好ましい鮮紅色の肉色を呈するミオグロビン含有生食用赤身魚肉の加工食品を提供すること。 - 特許庁

Growth environment of the indigenous bacteria which are useful bacteria is conditioned and the increase thereof is achieved by proliferating the lactic bacteria suitable for the objective animal in a culture medium of a vegetable protein, reinforcing generation of the secretion promoting growth of the intestinal indigenous bacteria and useful ingredients between cell membranes by a cocultivation method and then throwing a proper amount thereof into the intestines (by drinking or eating).例文帳に追加

対象とする動物にあった乳酸菌類を植物蛋白の培地で増殖させ、共棲培養法により、腸内常在菌の増殖を促す分泌物および細胞膜間にある有用成分の生成を強化したのち、この適量を腸内に入れる(飲用或いは食べる)ことで、有用菌である常在乳酸菌の増殖環境を調え増加を図る。 - 特許庁

In a label printing device for printing a sale label 81 attached to the commodity, the attached production information 311 and the progress information 802 are obtained from the IC tag 80, and based on these information, period information 670 concerning an expiration date (the best time for eating) of the commodity is computed by an operation part 600 having a function as a neural computer.例文帳に追加

商品に添付する販売ラベル81を印刷するラベル印刷装置において、ICタグ80から添付生産情報311および経過情報802を取得し、これらの情報に基づいてニューロコンピュータとしての機能を有する演算部600により、商品の消費期限(食べ頃時期)に関する時期情報670を演算する。 - 特許庁

The pickle-containing dumplings are obtained by giving pickles biting means such as many notches and incisions, wrapping the pickles with dumpling dough made of rice powder or jelly and forming the shape to a dumpling-like state so as to make the pickles easily eatable even to elderly people and infants with weak teeth and let even people of modern times having diversified eating habits eat with interest.例文帳に追加

漬け物を、歯の弱い高齢者や幼児でも、食べやすく、また、多様化した食習慣を持つ現代人にも、興味を持って食べさせるため、漬け物に多数の切欠や切り込み等の噛み切り手段を施し、その漬け物を米粉等で作った団子生地又はゼリーで被包して、形状を団子状としたことを特徴とする漬け物入り団子を提供することにある - 特許庁

To provide health promotion rice having vegetable fibers about 4 times those of polished rice, and improved in content of amino acid and vitamin B group due to its germination to become excellently rich in nutrition effective for health promotion, particularly effective for constipation, eliminating difficulty in eating germinated unpolished rice to be introduced into dietetic therapy, and improved in handling properties.例文帳に追加

白米の約4倍の植物繊維を有すると共に、発芽によりアミノ酸やビタミンB群が多くなってすばらしい栄養になって健康増進をはかり、特に便秘に効果があると共に、各種病気の食事療法にも取り入れられている発芽玄米の食べづらさをなくすると共に、取り扱いが容易になるようにすることもある。 - 特許庁

To provide an oil and fat composition enabling production of meat processed products which have juicy feeling and deliciousness even in any case of eating by cooking when the meat processed product is uncooked and by reheating when the product is cooked, through refrigerating or freezing the meat processed food to circulate.例文帳に追加

畜肉加工食品を冷蔵、或は冷凍して流通させ、畜肉加工品が未調理の場合には調理加熱、調理加熱済みの場合には再加熱して喫食する何れの場合にも、ジューシー感があって、旨味のある畜肉加工品の製造を可能にする油脂組成物の開発とそれを使用した畜肉性加工品を得ること。 - 特許庁

To provide a packaging vessel in which seasoning such as dressing and salt, or auxiliary utensils for eating and drinking such as a fork and a spoon can be sufficiently accommodated and no liquid leaks even when liquid like dressing is applied to the content and shaken by changing the position of a top plate part 21 of a lid body 20.例文帳に追加

蓋体20の天板部21の位置を変更できるようにすることにより、ドレッシングや塩等の調味料、あるいはフォークやスプーン等の飲食用具等の補助物の収納が十分できて、ドレッシングのような液状物を掛けて全体を振ったときでも液漏れのない包装用容器を提供すること。 - 特許庁

To provide a container for housing a bait agent, not lowering eating frequency of every cockroaches, particularly large-sized cockroaches, to the bait agent, having high controlling effect, excellent in safety, free from such a fear that users, infants, pets, etc., touch the bait agent and further, reduced in cost and excellent in productivity.例文帳に追加

本発明は、あらゆるゴキブリ、特に大型ゴキブリのベイト剤への喫食頻度を低下させない、防除効果の高いベイト剤容器であって、且つ、安全性に優れ、使用者、乳幼児、ペット等が容器内のベイト剤に触れてしまう恐れのないベイト剤容器、更には、コストを低減した、生産性に優れたベイト剤容器を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide fish processed food such as balloonfish processed food making it possible for even a person who is weak in fishy smell peculiar to fish and thereby avoids eating fish, to eat it tastily and also enjoy the deliciousness of the balloonfish while emphasizing the original taste of the balloonfish.例文帳に追加

魚の加工食品、たとえばふぐの加工食品から魚類特有の生臭さを除去することによって、魚類特有の生臭さが苦手で、魚類を食するのを敬遠する人であっても美味しく食することができ、しかも、ふぐ本来の旨みを際だたせて、ふぐの旨みを楽しめるようにしたふぐの加工食品を提供すること。 - 特許庁

The material for the instant rice gruel-like foods requires only water or hot water to be mixed therein to easily prepare the rice gruel-like food which has the excellent taste, physical property stability, and chewing-swallowing characteristics, whose calorie or physical properties such as viscosity can be adjusted, and which does not change the state during eating.例文帳に追加

本発明の即席粥状食品の素により、水或いはお湯を加えるだけで容易に優れた食味と物性の安定性及び優れた咀嚼・嚥下特性を付与した粥状食品を調製することができ、粘度などの物性、又はカロリーを調節することが可能であるとともに、喫食中に状態の変化を生じることがない即席粥状食品を調製することができる。 - 特許庁

This hybrid-type sugar chain, when bound to living articles or foods, can ensure safe, healthy, and richer living environments or eating habits because of the ability of a hetero sugar chain to easily bind microorganisms such as viruses and bacteria and to thereby effect the prevention of the human body from being invaded by microorganisms and in addition the removal of invaded microorganisms from the human body.例文帳に追加

ウイルスやバクテリアなどの細菌は容易にヘテロ糖鎖と結合するので、このハイブリッド糖鎖を生活用品や食品などに結合させておけば、細菌が人体に侵入することを防止することができると共に、人体に侵入した細菌を人体の外に排出することができ、安全で健康的なより豊かな住環境や食生活を確保することができるハイブリッド糖鎖を提供することができる。 - 特許庁

To obtain a component for controlling insect pest behavior, which hardly has adverse effect on the human body and the environment and significantly controls eating behavior of nocturnal insect pests including larva of Pseudaletia separata and a vermin damage prevention agent for plant containing the component for controlling insect pest behavior and to provide a method for preventing vermin damage of plant using the vermin damage prevention agent for plant.例文帳に追加

人体および環境への悪影響がほとんどなく、アワヨトウ幼虫をはじめとする夜行性害虫の摂食行動等を有意に抑制する害虫行動抑制成分および、当該害虫の行動抑制成分を含むことを特徴とする植物食害防止剤、並びに当該植物食害防止剤を用いた植物の食害防止方法を提供する - 特許庁

Average size and/or maximum size of minute thrombi larger than the diameter (7 μm) of capillary vessel, and variation of the number of minute thrombi are measured with an optical method and/or electrical method of a combination of a microscope and a flow-cytometer, using blood plasma obtained from blood of two hours or longer after eating.例文帳に追加

食後2時間以上を経過した血液から得られた血漿を検体として、毛細血管の直径(7μm)より大きな微小血栓の平均大きさ,および/または最大大きさ、微小血栓の数の変化を顕微鏡とフローサイトメーターとを組み合わせた光学手法および/または電気学的手法によりリアルタイムで測定する。 - 特許庁

As vitamin C of the vegetable can be increased on the basis of the steam cooking of the vegetable, and the vegetable is further warmed on the basis of the warming cooking, the vegetable can be heated to a state suitable for eating the vegetable of an almost raw state increased in vitamin C, as cooked vegetable without newly inputting the cooking condition.例文帳に追加

このため、野菜がスチーム調理されることに基づいて野菜のビタミンCが増量し、野菜が温め調理されることに基づいて温められるので、ビタミンCが増量された生に近い状態の野菜を温野菜として食することに適した状態に調理条件を新たに入力することなく加熱できる。 - 特許庁

To provide a bitterness reducing agent for an amino acid having bitter taste to enable the oral administration of an amino acid having bitter taste or a composition containing the amino acid or enable the eating and drinking of the composition without applying bitter taste of the amino acid and provide a food composition containing the bitterness reducing agent for the bitter taste amino acid and having improved palatability.例文帳に追加

苦味を呈するアミノ酸、又は、これを含有する組成物を経口的に利用するにあたり、アミノ酸に由来する苦味を感ずることなく飲食できる、苦味を呈するアミノ酸の苦味低減剤、並びに苦味を呈するアミノ酸の苦味低減剤を含有する、嗜好性を向上させた食品組成物を提供する。 - 特許庁

According to this excreted urinary potassium quantity determining method, the urine from the grass-eating animal individual is partly sampled, the concentration of creatinine and that of potassium contained in the urine are measured, and then the concentration is used to determine the total quantity of potassium excreted into urine (the quantity of excreted urinary potassium) by the animal individual in the prescribed period.例文帳に追加

尿中カリウム排泄量の定量方法は、草食動物個体から尿の一部をサンプリングし、その尿に含まれるクレアチニン濃度及びカリウム濃度を測定した後、それら濃度を用いて該草食動物個体が所定期間に尿中に排泄する総カリウム排泄量(尿中カリウム排泄量)を定量する。 - 特許庁

A cellphone 10 displays the congestion status of a store related to keywords input in advance at an entrance to commercial facilities, and if there is a queue, receives a serial number online and receives a course where shopping or eating related to the keywords can be enjoyed within the expected queuing time.例文帳に追加

携帯電話10は、あらかじめ入力したキーワードに関連した店舗の混雑状況を商業施設の出入り口において表示し、待ち行列の発生時にはオンラインで整理番号を受け取り、予定待ち時間の範囲内でキーワードに関連した買物や食事が楽しめるコース経路が提供される。 - 特許庁

The viscous lubricant jelly is obtained by mixing a viscous food material using sodium carboxymethylcellulose (CMC) being a food additive with 0.38% of a mixed liquid of 30% of propylene glycol, 18.3% of sodium benzoate, 2.5% of butyl p-hydroxybenzoate and 49.2% of a food material and is safe by eating.例文帳に追加

食品添加剤であるカルボキシメチルセルロースナトリュウム(CMC)を用いた粘性食品素材に、プロピレングリコール30%安息香酸ナトリュウム18.3%パラオキシ安息香酸プチル2.5%食品素材49.2%の混合液を0.38%混入して成る、食しても安全である事を特徴とする粘性潤滑ゼリー剤を提供する。 - 特許庁

This food and drink intake state management system comprises a eating and drinking expense automatic payment device 1, a delivery computer 3 connected to the automatic payment device 1 through a LAN 2, a storage device 4 and a hood and drink intake information arithmetic unit 5 connected to the delivery computer 3, and browing terminal equipment 7 connected to the delivery computer 3 through a communication line 6.例文帳に追加

飲食物摂取状態管理システムを、飲食代金自動精算装置1と、当該飲食代金自動精算装置1とLAN2を介して接続された配信用コンピュータ3と、当該配信用コンピュータ3に接続された記憶装置4及び飲食物摂取情報演算装置5と、前記配信用コンピュータ3と通信回線6を介して接続された閲覧用の端末機器7とから構成する。 - 特許庁

To avoid the defect that a construction machine carelessly operates when installing or uninstalling a table or when drawing up a document or eating and drinking by use of the table, in the case that the table disposed near an operation seat in use and stored in a storage holder in nonuse is provided in a driver's cab of the construction machine.例文帳に追加

建設機械の運転室に、使用時には運転座席の近傍に配設され、非使用時には収納ホルダーに収納されるテーブルを設けるにあたり、テーブルを取付けたり取外したりするときや、テーブルを用いて書類を作成したり飲食をしたりするときに、建設機械が不用意に作動してしまうような不具合を回避する。 - 特許庁

To provide a gum massaging material and a gum massager to eliminate problems, because serious dental disease including periodontal disease causes not only personal problems that a patient cannot enjoy tasty eating and have to use false teeth or the disease causes cerebral thrombosis and arterial sclerosis, but also the disease brings a bad influence of increasing medical expences on the national finance in Japan coming in the aged society.例文帳に追加

高齢社会を向かえる我が国において、歯周病を含む歯に関する病は深刻なものであり、おいしくものを食べられない、入れ歯になるといった個人的な問題だけでなく、歯周病から脳血栓や動脈硬化を引き起こすこともあることから、増え続ける医療費の問題となって国の財政にも大きく影響を与えている。 - 特許庁

To provide a garbage storage of which size is changeable when used and when not used for securing sufficient storing space when used, preventing it from becoming an obstacle to passengers etc., providing favorable appearance without damaging a view of a residential area, and prevent insanitariness caused by crows or the like eating the garbage.例文帳に追加

使用時におけるサイズと不使用時におけるサイズとを可変にし、以て使用時には十分な収納スペースが確保されると共に、不使用時には通行等の邪魔にならず、しかも見栄えがよくて住宅地の景観を損なうことがなく、カラス等によってゴミが荒らされて不衛生な状態になることがないゴミ収納庫を提供することを課題とする。 - 特許庁

In the eating aid (a) which is attachable/detachable to/from an outer circumferential edge 2 of the tableware such as a dish 1, a scooping aid 3 is formed on the meal aid (a), and the food 10, etc., on the tableware scooped by the spoon 7 or a fork is butted against the scooping aid 3, and accommodated in the spoon 7, etc.例文帳に追加

皿1等の食器類の外周縁部2に外側から着脱自在な食事補助具aであって、当該食事補助具aに掬い補助部3が形成されており、スプーン7やフォークで掬った食器類上の食物10等が前記掬い補助部3に突き当ってスプーン7等に納まる構成である。 - 特許庁

An order number and time information at the point when a menu article is handed are written in a non-contact IC tag 21 adhered to the rear surface of an eating tray 2 with a first IC tag reader/writer 3 connected to a POS terminal 1 and these pieces of information are transmitted to a personal computer 6 for POS management connected via a LAN 7.例文帳に追加

POS端末1に接続した第1のICタグリーダライタ3で、喫食トレイ2の裏面に貼付した非接触ICタグ21に注文番号及びメニュー品を渡した時点の時刻情報を書き込むとともに、LAN7で接続されたPOS管理用パソコン6にこれらの情報を送信する。 - 特許庁

More specifically, it is in many cases reasonable to treat small enterprises (defined as businesses with 20 or fewer employees (five or fewer in the wholesale, retail, eating and drinking, and service industries) in regular employment under the Small and Medium Enterprise Basic Law) defined focusing on the close relationship between life and work, as in the case of family-run businesses, etc.例文帳に追加

具体的には、家族経営等の生活と事業との関連が深いことに着目して定義されている小規模企業者(「中小企業基本法」により常時使用する従業員の数が20人(卸売業、小売業、飲食店、サービス業は5人)以下の事業者と定義されている)を「自営業者」として捉える事が適切な場合が多いと考えられる。 - 経済産業省

In order to prevent cancers, cardiovascular diseases, diabetes and chronicobstructive pulmonary disease (COPD), we will implement such programs focusing onprimary prevention (ie. preventing onset of life-style related diseases by improvementof life-style and promotion of health) as eating healthy diet and acquiring habitualexercise, and also implement programs aiming at prevention of progression of diseases,that is, onset of complications or worsening of symptoms.例文帳に追加

がん、循環器疾患、糖尿病及びCOPD(慢性閉塞性肺疾患をいう。以下同じ。)に対処するため、食生活の改善や運動習慣の定着等による一次予防(生活習慣を改善して健康を増進し、生活習慣病の発症を予防することをいう。)に重点を置いた対策を推進するとともに、合併症の発症や症状の進展等の重症化予防に重点を置いた対策を推進する。 - 厚生労働省

In his unarmed frame and in the slight degree to which his muscular force is specialized for fighting, as well as in his instinctive aversion to hostile contact with the ferocious beasts, man is to be classed with those animals that owe their survival to an aptitude, for avoiding direct conflict with their competitors, rather than with those which survive by virtue of overcoming and eating their rivals. 例文帳に追加

獰猛な野獣と敵意のこもった接触を本能的に嫌悪する点はもちろん、無防備な体格の点でも、筋力が戦うために特殊化している度合が少ない点でも、人間は、対抗者に打ち勝って食べることで生き残る動物ではなく、その競争相手と直接衝突することを避ける才能で生き残る動物に分類されるべきである。 - Thorstein Veblen『ワークマンシップの本能と労働の煩わしさ』

Though they may differ depending on the culture and religion, some concrete examples are egested things, rotten things, blood, body fluid, period, child birth, particular or general animals and foods, all contacts and acts between women and between men and women (very rarely, sexual relations and acts between men and people of the same sex,) people outside own community (people of other prefectures, foreigners and different races,) culture, people of particular blood line or rank (scheduled castes,) particular occupations (entertainment, financial and meat industries) and particular parts of a human body (a left had can not be used for eating, etc.) 例文帳に追加

具体例を挙げると、文化・宗教によって大きく異なるが、排泄物・腐敗物、血・体液・月経・出産、特定または一般の動物・食物、女性・男女間のあらゆる接触ならびに行為(ごくまれに男性、同性間の性関係ならびに行為)・自らの共同体以外の人(他県人・外国人・異民族)やその文化・特定の血筋または身分の人(不可触賎民など)・特定の職業(芸能、金融業、精肉業等)・体の一部(左手を食事に使ってはならない等)などがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is said that the meat-eating culture of the Koreans looked barbaric to the Japanese at that time and this was one cause of the conflicts, and as grounds for this, the following are listed: There is the expression of 'Tsushinshi brought fish and meat into a temple and ate them littering the place' in a comical poem in "Ezuiri Chosenraiheikizen" (Descriptions of Korean visits, with pictures), and part of the picture depicting the arrival of Chosen envoy at Yodo Castle in "Chosenjin Raiheiki" (see the picture on the right), a document in the Yodo province: It is said that this picture depicted the scene where an officer of Tsushinshi who stole a chicken kept by a townspeople was fighting with Japanese while escaping with the chicken. 例文帳に追加

当時の日本人には朝鮮人の肉食文化が野蛮なものに見えたことが原因であるとし、その根拠として『画図入(えずいり)朝鮮来聘記全』内の狂詩における「通信使が寺の中に魚や肉を持ち込んで食い散らかしている」という表現、及び淀藩の資料『朝鮮人来聘記』内の朝鮮聘礼使淀城着来図の絵に描かれたうちの一部(右図)を「通信使一行が町人の飼っている鶏を盗んで逃げようとし、日本人と喧嘩になっている」様子だとしたうえで挙げている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The problem is solved by firstly finding that as a result of intensive research, a mixture containing sodium alginate and curdlan is reacted with a Ca salt (calcium chloride, etc.) in warm water, a shape is hardly changed while solidified after formed into various specific cross-sectional shapes, hardness of the noodle-like food product is prevented from becoming too high and noodle-like food products having proper hardness in eating are provided.例文帳に追加

発明者らは、鋭意研究を行った結果、アルギン酸ナトリウムとカードランを含む混合物を、温水中でCa塩(塩化カルシウムなど)と反応させることにより、様々な特殊な断面形状に成形したのち固まるまでのあいだに形状が変化しにくくなり、しかも麺状食品の硬度が高くなりすぎることを防止して、喫食時に適切な硬度を有する麺状食品を提供することができることを初めて見出し、上記課題を解決することができることを示した。 - 特許庁

例文

To provide a method for preventing psocid, which aims to control psocid, destroys the eating environment of psocid by subjecting molds containing vitamin B group being essential nutrients of diet of psocid to oxidative decomposition by strong oxidative decomposition reaction of newly developed photocatalytic composite titanium dioxide so as to control growth of molds and continuously keeping control of psocid and cleaning of the peripheral environment for a long period of time.例文帳に追加

この発明は、チャタテムシの防除を目的として、チャタテムシの食餌の必須栄養源であるビタミンBグループを含んだカビ類を、新たに開発をした光触媒複合二酸化チタンの強力な酸化分解反応により、カビ類を酸化分解してカビ類の発生を抑制することでチャタテムシの食環境を破壊し、チャタテムシの防除と周辺の環境の浄化を併せて長期間継続的に持続させるチャタテムシ防除方法に関するものである。 - 特許庁

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原題:”The Instinct of Workmanship and the Irksomeness of Labor”

邦題:『ワークマンシップの本能と労働の煩わしさ』
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《プロジェクト杉田玄白正式参加作品》
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