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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > of the foodの意味・解説 > of the foodに関連した英語例文

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of the foodの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 13211



例文

To provide a new method of processing raw meat, capable of preventing the raw meat from getting out of shape when subjecting it to heat treatment such as retorting treatment, capable of keeping shape or form retention thereof, improving yield thereof, and also preventing the raw meat from being broken into pieces after the raw meat or a food containing such raw meat is cooked with a microwave oven.例文帳に追加

本発明は、レトルト処理などの加熱処理を施したときに生じる肉原料の煮崩れを防止し、かかる肉原料の保形性を維持し、歩留りを高めるとこができ、さらには肉原料または肉原料を含む食品を電子レンジで加熱調理した後に肉原料が砕かれた状態になることを防止することができる新たな肉処理方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

The tourism sector covers diversified domains such as transportation, accommodation, foods (agricultural, forestry and fisheries industry supplying foods, food manufacturers, and logistics sectors), service, manufacturing of specialties, etc., commerce, and other types of sales of goods, and it is difficult to segregate business related to tourism from each sector. Therefore, with regard to market scale of the tourism sector, it is a general practice to refer to the tourism consumption value.例文帳に追加

観光関連産業は、交通、宿泊・飲食(食材等を供給する農林水産業や食料品製造業、流通関連)、サービス、特産品等の製造業や商業、その他の物販など多分野にわたり、各産業のいずれも観光関連のみを切り分けることが困難であるため、観光産業の市場規模については観光客の消費額を参照することが一般的である。 - 経済産業省

As well as selling its main products, environmentally friendly detergents, and dispensers (devices for providing a fixed amount of liquid detergent) for use with them, it conducts a range ofhygiene managementsupport services. For example, staff from the company possessing qualifications as food hygiene instructors carry out hygiene diagnoses, and hygiene training sessions for customers, and the company creates and provides hygiene management manuals tailored specifically to the individual business of each of its customers.例文帳に追加

同社は、主力製品である環境に配慮した洗剤やそのディスペンサー(液体状の洗剤等を定量供給する装置)の販売に加え、食品衛生インストラクターの資格を有する社員が顧客向けに衛生診断や衛生講習会等を実施したり、顧客の企業ごとに、それぞれに合った衛生管理マニュアルを作成し、提供するなど、顧客の「衛生管理」をサポートしている。 - 経済産業省

Turning to the question of how to achieve a revitalization of regional economies, it would be important, given that, in regional areas, agriculture, forestry and fisheries account for a relatively large part of the industrial structure and that the proportion of manufacturing industries accounted for by food manufacturing is high, to effectively utilize regional agricultural, forestry and fisheries resources and revitalize industries related to agriculture, forestry and fisheries.例文帳に追加

地域経済の活性化をどのように図っていくのかという観点からは、農林水産業が地方圏の産業構造に占める比重が相対的に大きく、また、製造業に占める食料品製造業の割合も地方圏で高いことから、地域の農林水産資源を有効活用し、農林水産関連産業が活性化していくことが重要である。 - 経済産業省

例文

Prices of food and crude oil were rising backed by situations such as tight supply-and-demand conditions caused by the high economic growth of the emerging economies Including China, funds inflow from the monetary market, political uneasiness in Middle East and North Africa. These factors combined with advancing decrease of euro value caused pressure to raise prices of upstream sectors such as import prices and producer prices.例文帳に追加

中国を始めとする新興国経済の高成長による需給逼迫や金融市場からの資金の流入、中東・北アフリカの政情不安などを背景に、原油や食料品価格の高騰が進んでおり、ユーロ安の進展も相まって輸入物価や生産者物価など川上部門の物価上昇圧力につながっている。 - 経済産業省


例文

The Ministry of Health, Labour and Welfare is coping with health crisis management by arranging necessary system based on the "basic guidelines for health risk management of the Ministry of Health, Labour and Welfare" not only for novel influenza but also for medical supplies, food poisoning, infectious diseases, drinking water or some other situation resulting from some cause and threatening citizens' life and safety of health.例文帳に追加

厚生労働省においては、新型インフルエンザに限らず、医薬品、食中毒、感染症、飲料水その他何らかの原因により生じる国民の生命、健康の安全を脅かす事態に対して、「厚生労働省健康危機管理基本方針」に基づき必要な体制を整備して、健康危機管理に取り組んでいる。 - 厚生労働省

To provide kothala himubutsu-containing food and drink comprising fermented leaves of kothala himubutsu or its extract liquid at low cost, usable by means of a simple operation through effectively utilizing renewable leaf parts of kothala himubutu, without spoiling the tree part of kothala himubutu to prevent extinction of kothala himubutu, and also to markedly improve the complicated long-time work and expensive working cost.例文帳に追加

コタラヒンブツの木部を損なうことなく、コタラヒンブツの再生可能な葉部を有効利用してコタラヒンブツの絶滅を未然に防止するとともに、これまでの複雑な長時間の作業や高価な作業費用を顕著に改善して、簡易な作業で安価に使用可能なコタラヒンブツの発酵葉またはその抽出液を含有する飲食物を提供する。 - 特許庁

To provide a rice bran product free from the need of use of a diluent when crushing rice bran and of excessive process such as agricultural chemicals residue measures and drying, having a grain size and contained functional ingredients allowing to obtain excellent palate feeling and taste, and free from limiting degree of freedom of final food production; and to provide a method for producing the rice bran product.例文帳に追加

米糠の粉砕に際して希釈材を用いる必要がなく、且つ、残留農薬対策や乾燥等の余分な工程が不要であり、しかも、良好な食感、食味が得られる粒度及び含有機能性成分を有し、最終食品製造の自由度を制限しない米糠製品及び米糠製品の製造方法を提供する。 - 特許庁

Provided is an excellent diet food composition produced by compounding a water-soluble dietary fiber powder composed mainly of inulin with a 2-20-time weight of an insoluble dietary fiber powder selected from wheat bran, rice bran and soybean fiber and containing not less than about 10 g of the dietary fibers in total in terms of about 100 kcal per meal and containing1 g of inulin in the dietary fiber.例文帳に追加

イヌリンを主成分とする水溶性食物繊維粉末に対しふすま、ぬか、又はおからから選ばれる不溶性食物繊維粉末を2倍重量部以上20倍重量部以下配合してなり、1食分100キロカロリ前後換算で、食物繊維を合計少なくとも10グラム前後、食物繊維中少なくともイヌリン1gを含む優れたダイエット食品組成物を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing coffee extract improved in off-flavor, enhanced in palatability, having heat resistance, enabling expression of delicate nuance according to the variety in brands of coffee beans and difference in roasting, and full of well-spread flavor feeling sufficiently making use of flavor inherent in coffee: and to provide food and drink obtained by addition of the coffee extract.例文帳に追加

オフフレバーを改善し、嗜好性を高め且つ耐熱性を有する、コーヒー豆の品種及び焙煎の違いによる微妙なニュアンスを表現することが可能なコーヒー本来の風味を十分活かした伸びの良いフレバー感溢れるコーヒーエキス及びそれを添加した飲料及び食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

Provided are a fat accumulation inhibitor which inhibits the accumulation of fats in adipocytes, comprising as an active ingredient an aqueous constituent of fruits and/or seeds of camellia (Camellia japonica Theaceae) belonging to genus Camellia of family Theaceae and an oral composition containing this, desirably food and drink, for inhibiting the accumulation of fats in adipocytes.例文帳に追加

ツバキ科ツバキ属に属するツバキ(Camellia japonica)の実及び/又は種子の水性成分を有効成分として含有してなり、脂肪細胞における脂肪の蓄積を抑制する脂肪蓄積抑制剤が提供され、これを含有してなる、脂肪細胞における脂肪の蓄積を抑制するための経口組成物、望ましくは飲食品が提供される。 - 特許庁

Article 65 In order to reflect citizens' or residents' opinions in the measures concerning food sanitation and to promote the exchange of information and opinions between relevant persons, the Minister of Health, Labour and Welfare and a prefectural governor, etc. shall publicize the implementation of said measures and canvass widely for citizens' or residents' opinions. 例文帳に追加

第六十五条 厚生労働大臣及び都道府県知事等は、食品衛生に関する施策に国民又は住民の意見を反映し、関係者相互間の情報及び意見の交換の促進を図るため、当該施策の実施状況を公表するとともに、当該施策について広く国民又は住民の意見を求めなければならない。 - 日本法令外国語訳データベースシステム

For example, a method of reducing adverse events in a patient receiving pirfenidone therapy comprises administering to the patient a pharmaceutical composition with food, wherein the composition comprises a therapeutically effective amount of pirfenidone, and wherein the administering comprises providing greater than 1,800 mg/day of pirfenidone to the patient.例文帳に追加

例えば、ピルフェニドン療法を受ける患者における有害事象を低減する方法であって、医薬品組成物を食物と共に該患者に投与することを包含し、該組成物が治療上有効量のピルフェニドンを含み、該投与することが1800mg/日よりも多くのピルフェニドンを該患者に提供することを含む方法が提供される。 - 特許庁

To provide a liquid food free from the need of cooking, administrable in a short time, causing no regurgitation from the stomach to the esophagus or diarrhea, free from the need of transfer of a container when administering, and put in a container hygienically connectable to a tube for tube feeding administration, such as a nasal tube and a gastrostomy catheter.例文帳に追加

調理の必要がなく、また短時間で投与が可能で、胃から食道への逆流や下痢等もない流動食、さらには、投与に際して容器の移し替えが不要で、経鼻チューブあるいは胃瘻カテーテルなどの経管投与用チューブに衛生的に接続することができる容器に入った流動食を提供する。 - 特許庁

To favorably produce a fermented food material, well-fermentable uniformly with intrinsic raw materials only without adding any extra additives for activating relevant microorganisms, and also high in absorbing efficiency into a human body of nutrients included in the characteristic components of the raw materials, furthermore, eliminated in the bitternesses/odors of the raw materials, and mild with high aroma and faint sweetness.例文帳に追加

微生物を活性化するための余分な添加物を添加することなく、本来の原材料のみで良好に均一に発酵させることができ、且つその特徴成分に含まれる栄養素の体内への吸収効率が高く、なお且つ原材料の苦み・臭みが取れ、香り高くマイルドでほのかに甘い発酵食材を好適に製造する。 - 特許庁

By the cooking container with an automatic vacuum function, since a lid body perfectly interrupts the inflow of external air through packing in a cooling process after heating, the inside of a container body is automatically switched to a vacuum state, and thus the food is kept so as not to be decomposed for a long period of time.例文帳に追加

加熱後の温度低下による空気収縮を用いて調理容器の内部が自動的に真空状態に切り替わることにより食品が長期間腐敗されないように保管することができると共に、パッキンの断面構成を改良してより完璧な封止が可能になることから、真空状態をさらに長く維持することのできる自動真空機能付き調理容器に関する。 - 特許庁

This combined dry powder seasoning is obtained by blending the powder of salts, sugars, or the like, suitably with powdery vinegar 2 used mainly as a dried sushi vinegar, by a similar blending way to a liquid combined seasoning, adding spices, dried ingredients and by health functional food materials, and preparing in accordance with each of the kinds of the combined dry powder seasoning.例文帳に追加

主な使用法として乾燥すし酢としての利用方法が主流である粉末酢2に、液体合わせ調味料と同様の配合で、塩類、糖類などの粉末を適宜調合してそれに香辛料と乾燥具材、健康機能食材を加えて作製し、それぞれの乾燥粉末合わせ調味料の種類に応じて調合した乾燥粉末合わせ調味料。 - 特許庁

Since a water-soluble viscous dietary fiber such as guar gum, κ-carrageenan, λ-carrageenan, locust bean gum, agar, xanthan gum and gellan gum is recognized to have a high function of promoting biological absorption of a flavonoid, the composition and food and drink having the dietary fiber or both of the dietary fiber and the flavonoid as active ingredients are produced.例文帳に追加

グアガム、κ‐カラギーナン、λ‐カラギーナン、ローカストビーンガム、寒天、キサンタンガム、ジェランガム等の水溶性にして高粘性の食物繊維には、高度なフラボノイド生体吸収促進作用があると認められることから、これら食物繊維を有効成分とし、またこれらとフラボノイドの双方を有効成分として組成物や飲食物とする。 - 特許庁

To obtain an antioxidant for suppressing the oxidative injury of living body caused by active oxygen, free radical, etc., to deteriorate the taste, flavor and nutrition value of foods, and induce the degradation of quality and adverse effects such as diseases and aging to living body and provide a food, drink, cosmetic product and feed compounded with the antioxidant.例文帳に追加

食品の風味や栄養価等を損ない、品質の劣化を引き起こすだけではなく、生体において疾病や老化等の悪影響を及ぼす活性酸素やフリーラジカル等による生体の酸化的障害を抑制する抗酸化剤及びこの抗酸化剤を配合した飲食品、化粧品または飼料の提供。 - 特許庁

The method for producing antibody-containing fermented food comprises adding at least one kind of compounds selected from the group comprising lactoperoxidase, thiocyanic acid salt-containing matter, hydrogen peroxide or a hydrogen perioxide generating agent to the fresh milk of cow or other mammal followed by adding at least one kind of lactobacillus or bifidobacteria to the mixture.例文帳に追加

牛または牛以外の哺乳動物の生乳に、ラクトパーオキシダーゼ、チオシアン酸塩含有物および過酸化水素もしくは過酸化水素発生剤からなる群から選ばれる1種または2種以上の化合物を添加して殺菌したのち、乳酸菌またはビフィズス菌の1種または2種以上を添加して発酵させる抗体含有発酵食品の製造方法。 - 特許庁

To provide a paper-made container for packaging food which can be recycled in a clean condition by allowing a container and a film for preventing dirt laminated and stuck inside the container to be easily separated, reduce the amount of refuse by minimizing the number of parts which is used at the point of sale, and is constituted so as to be able to easily perform separation work.例文帳に追加

容器と該容器内面に積層貼着された汚れ防止用フィルムとを分離し易くして、容器を綺麗な状態で再生に供することができ、且つ、販売時に使用される部材点数をできる限り少なくしてゴミの総量を減らし、分別作業を容易に行えるように構成された紙製食品包装用容器を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing ethanol by using raw materials containing starchy materials and the raw materials containing cellulose, selected from food waste materials conveyed to a waste material-treating facility selectively and in view of the effective utilization of resources, improving production efficiency by using each of suitable methods in the waste materia-treating facility adopting a conventional waste material recovering system and using the waste material-treating facility as it is.例文帳に追加

資源の有効利用の観点から、廃棄物処理施設に搬入される食品廃棄物より選択的に選別した、デンプン質を含む原料とセルロースを含む原料を用い、それぞれ適した方法でエタノールの生産効率を上げ、かつ既存の廃棄物回収システム及び廃棄物処理施設をそのまま採用した廃棄物処理施設におけるエタノール製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a compact cutting device having a wide cutting range with small motion, excellent cutting efficiency, small cutting resistance, causing little structural damaged in, cutting part, and capable of half-cutting to leave a part of a work to be cut or the notching into a surface of the work without cutting off the work such as food and raw wood by controlling the cutting.例文帳に追加

コンパクトで動きで小さいながらカッティング可能範囲が広く、カッティング効率に優れ、また、カッティング時の抵抗が小さく、カッティング部位の組織損傷が少なく、更に、カッティングを制御することにより食物原木等のカッティング対象物を切り落とさず一部を残すハーフカットやカッティング対象物表面への切れ目入れも可能なカッティング装置を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for easily desalting a salted fish roe or fish flesh in high productivity without losing the effective components of the salted roe or flesh and obtain a desalted product of a salted food having decreased salt content, high nutritive value and high quality without losing the delicious components of the roe and flesh.例文帳に追加

塩蔵された魚卵や魚体の有効成分を流出させることなく簡易に魚卵や魚体の塩抜きを行うことのできる生産性に優れる魚の塩蔵品の塩抜き方法の提供、及び魚卵や魚体の旨味成分を損なうことなく、減塩された栄養価の高い高品質な塩抜き塩蔵品を提供する。 - 特許庁

The oil-resistant sheet for food is a fiber sheet comprising solely wood pulp having the pulp freeness (Canadian standard freeness) of ≤450 ml measured in conformity to JIS P-8121 at a pulp concentration of 0.03 mass% and the penetration time of turpentine oil in the sheet is 50-3,000 sec measured in conformity to JIS P-8146.例文帳に追加

JIS P−8121に準じてパルプ濃度0.03質量%で測定されるパルプのろ水度(カナダ標準フリーネス)が450ml以下である木材パルプのみからなる繊維シートであって、JIS P−8146に準じて測定されるテレビン油の浸透時間が50〜3000秒であることを特徴とする食品用耐油性シート。 - 特許庁

The health food composition is obtained by mixing Angelica keiskei expressing anti-ulcer action, gastric acid secretion inhibitory action and peripheral vasodilator action with an amino acid expressing ulcer healing quality, blood flow promotion action and blood pressure reduction action and is expected to have additive or synergistic effects of both the components besides efficacies of the individual components by administration of the composition.例文帳に追加

本発明は抗潰瘍作用、胃酸分泌抑制作用、末梢血管拡張作用を顕わす明日葉に、潰瘍治癒能、血流促進、血圧低下作用を顕わすアミノ酸の両者を配合した組成物を作り、それを摂取することによって両者それぞれの成分の効能の上に両者の相加的または相乗的な効果を発揮することを期待する健康食品組成物を得る。 - 特許庁

A food packaging item of this invention packages a content 2 by fold-overlapping lower portions of a film 1, connecting them to form a lower storing part 3 having such a depth as one to cause the stored content 2 to be partly exposed, by partly overlapping the upper part 4 of the film 1 on the lower storing part 3 and removably connecting them.例文帳に追加

この発明の食品包装体は、フィルム1の下部を折り重ねて接合し、収容した内容物2が一部露出する深さの下部収容部3を形成するとともに、フィルム1の上部4を前記下部収容部3に部分的に重ねて取り外し可能に接合することにより内容物2を包装するようにしたものである。 - 特許庁

To provide a sheet suitable for a drainage filter which can prevent the inflow of garbage such as leftover rice and food pieces, hair, etc., from exhaust ports of a kitchen sink, a bathroom, a washroom, etc., into a water pipe, remove slime and odors in the vicinity of the exhaust port and in the water pipe.例文帳に追加

台所や調理場の流し台、浴室、洗面所等の排水口から、残飯、食物片等の生ゴミや毛髪等が配水管に流れ込むのを防止すると共に、排水口付近や配管内のヌメリの除去や脱臭を行うことができる排水フィルターとして好適に使用しうるシートを提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a fermented food product which has an excellent blood flow improving capability, that is, can improve blood flow in the body in a short time and exhibits a persistent blood flow improving effect, and, at the same time, can realize direct ingestion of active ingredients of grains and active ingredients of a fermentation product by fermenting the grains with a microorganism belonging to the genus Rhizopus.例文帳に追加

リゾプス(Rhizopus)属により穀物を発酵することにより、体内の血流改善が短時間で行われ、さらに血流改善効果の持続性のある優れた血流改善能を有し、かつ、穀物の有効成分や発酵産物の有効成分をそのまま摂取できる発酵食品を提供すること。 - 特許庁

To provide an air lift aeration tank suitable for a batch activated sludge process which can sufficiently cope with wastewater having a high nitrogen load, namely high nitrogen content wastewater, for example, wastewater of a food plant, by enabling the control of a liquid circulation quantity in an aeration tank without being influenced by the water level of treated liquid in the aeration tank even if the water level fluctuates.例文帳に追加

曝気槽内における処理液の水位が上下に変動しても、これに影響をほとんど受けることなく、槽内の液循環量を制御できるようにすることにより、窒素負荷の大きい排水いいかえれば窒素含有量の多い排水たとえば食品工場の排水に対しても充分対応できる回分式活性汚泥法に適したエアリフト曝気槽の提供。 - 特許庁

To provide a rubber composition as a molding raw material, for a sealant which maintains designated values of the tensile strength, elongation and permanent compression set even when used at high temperatures and besides exhibits little deterioration of the rubber and little elution from the rubber, and hence can be suitably used particularly for a gasket of a plate-type heat exchanger used in the food industry.例文帳に追加

高温で使用した場合でも所定の引張強さ、伸び、圧縮永久ひずみの値を維持し、さらにゴムの劣化やゴムからの溶出物が少ないシール材の成形原料となるゴム組成物、特に食品業界で使用されるプレート式熱交換器のガスケット用に適したゴム組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a packaging body in which foodstuffs can be uniformly heated and heat cooking can be performed according to the properties of the foodstuffs in a heat cooking of foodstuffs by means of a microwave-oven, foods for microwave-oven heat cooking which is received in the packaging body, and a method for packaging microwave-oven heat cooking food wherein the heat cooking can be properly performed.例文帳に追加

電子レンジによる食材の加熱処理において、食材が均一に加熱されることは勿論のこと、食材の特性に合わせた加熱処理が可能となる、電子レンジ加熱調理用包装体と該包装体に食材が収容された電子レンジ加熱調理用食品、及び該加熱処理が適切に為されるように食材を包装するようにした電子レンジ加熱調理用食品の包装方法を提供する。 - 特許庁

Products manufactured in lot units by using materials meeting selection standards for raw materials are subdivided and a quality guarantee number which corresponds to a two-dimensional data code including the raw materials of each product and the history of its manufacturing process inputted in sequence and includes a lot number is displayed on each subdivided pack, so that the quality of the processed food is confirmed and recall countermeasures are taken.例文帳に追加

原料の選別基準に適合する素材を用いてロット単位でせいぞうした製品を小分けし、該小分けした小包に、各製品の原材料および製造工程の履歴を順次入力した二次元データコードに対応すし、かつ、ロット番号を含む品質保証番号を表示し加工食品の品質の確認およびリコール対策としたことである。 - 特許庁

To enlarge internal volume to increase the storage capacity of fresh food or the like in need of cold insulation and to improve storage work efficiency while improving conveying work by weight reduction by separating a cooling unit for supplying brine cooling water to an evaporator, from a cold insulation storage to widen the frontage of the cold insulation storage having an evaporator and a cold storage agent provided in a cooling chamber.例文帳に追加

冷却室内に設けられた蒸発器と蓄冷剤とを有する保冷庫において、蒸発器へブライン冷却水を供給する冷却ユニットを、保冷庫と分離することにより保冷庫間口を広くし、内容積を増大することにより保冷が必要な生鮮食品等を収容する量が増加し、収容作業効率の向上、軽量化による搬送作業の向上を目的とする。 - 特許庁

The net-like food can be produced by preparing a liquid raw material 2 comprising dissolved rice flour as a main raw material, dropping the liquid raw material 2 on a hot plate 6 through small holes 5 of a vessel 3 in the form of threads to form baked threads 7 and forming a net-like material 10 having excellent palatability and a number of openings 8 with the baked threads 7.例文帳に追加

本発明による網状食品及びその製法は、主成分である米粉を溶かした液状原料(2)を、容器(3)の小孔(5)から糸状に加熱板(6)に落下させて焼成糸(7)を形成し、この焼成糸(7)により多数の開口(8)を形成させて食感にすぐれた網状体(10)を形成する構成である。 - 特許庁

The method for producing the food quality improving agent comprises a step of preparing wheat protein dispersing liquid by dispersing the wheat protein in a solvent of pH 2.5-8.0, and a step of heat treating the wheat protein dispersion at 50-100°C from 2 hours to 30 days.例文帳に追加

本発明の食品品質改良剤の製造方法は、小麦タンパク質をpH2.5〜8.0の溶媒に分散させた小麦タンパク質分散液を調製する小麦タンパク質分散液調製工程と、前記小麦タンパク質分散液を温度50〜100℃で2時間〜30日間加熱し加熱処理物を得る加熱処理工程と、を備える。 - 特許庁

The regenerant for a deteriorated edible oil is composed of a food additive silicon dioxide having a whole specific surface area of ≥350 m^2/g, and a pore configuration wherein a dispersion maximum in the pore diameter range is 4-50 nm and an external surface area, calculated by the V_l-t method, accounts for80% of the whole specific surface area.例文帳に追加

全比表面積が350m^2/g以上で、細孔形態が細孔直径4〜50nmの範囲に分布極大を有し、かつV_l−t法で算出した外部表面積が全比表面積の80%以上を占める食品添加物二酸化ケイ素からなることを特徴とする劣化食用油用再生剤。 - 特許庁

To provide a method for stably preserving microorganisms for a long period without the need of any special device and complicated operation and without altering microorganismic character in the form of a microorganismic suspension liquid proliferatively cultured at 15-30°C and collected, so as to enable the liquid to be applied as a standard liquid for internal accuracy management for the test of food-related microorganisms.例文帳に追加

本発明による15〜30℃の温度範囲で増菌培養により集菌された懸濁菌液は、特別な装置および煩雑な操作を必要とせず、また微生物の性状に変化を与えることなく、長期間液状のままで安定に微生物を保存することができるので、食品微生物試験の内部精度管理用標準菌液として適用が可能となる。 - 特許庁

To simply produce a clean food packaging container by preventing the adhesion of bacteria to a molding in a process for molding a foamed syn thetic resin container, to facilitate sterilization work without causing an undesir able influence such as the generation of an obstacle in equipment used in a cooling process, to make production work safe and simple, and to improve the reliability of the container.例文帳に追加

合成樹脂発泡容器の成形工程において、成形品に雑菌類の付着を防止し、クリーンな食品包装容器を容易に製造でき、冷却工程において用いられる機器類での障害発生などの悪影響を及ぼすことなく、殺菌作業も容易であり、その生産作業の安全簡便化をはかり、食品包装容器での信頼性を大幅に高める。 - 特許庁

To provide a direct cooling type refrigerator which realizes efficient cooling with regard to the overcooling of a refrigerating chamber and the waste consumption of power when a hot food product is inserted near a cooler temperature sensor, and notifies insufficient cooling caused by a failure of the cooler temperature sensor to a user and maintains the cooling state.例文帳に追加

冷却器温度センサー近傍に熱い食品を投入した際の、冷蔵室の過冷却及び消費電力の無駄な消費に関し、効率良く冷却する直冷式冷蔵庫を提供すると共に、冷却器温度センサー故障による不冷却に関し、使用者に報知し且つ、冷却状態を維持する直冷式冷蔵庫を提供する。 - 特許庁

To provide an in-molded tray container of a rectangular parallelopiped tray shape with rounded corners in which heat-sterilized and sealed cooked food, rice, dessert, or the like are stored, the buckling strength and falling strength of the tray container are increased, and the barrier property of vertical rounded corner parts is increased by providing vertical projecting bar parts 4, 4, 4 and 4.例文帳に追加

加熱殺菌して密封する調理済食品や米飯類やデザート類などを収容する、縦の凸筋部4、4、4、4を設けて、トレー容器の座屈強度や落下強度などを強化した、また丸みがある縦の隅部のバリアー性を強化した、角を丸めた直方体トレー状のインモールドトレー容器を提供する。 - 特許庁

A material of green tea is extracted, the extract is treated with a cation exchange resin of food grade effective for removing metal cations contained in the extract and the treated extract is brought into contact with a microfiltration membrane while being maintained at 100°F to 140°F (about 37.8°C to 60°C) to give the extract of green tea as a filtrate.例文帳に追加

緑茶材料について抽出を行い、該抽出物に含まれる金属陽イオンを除去するのに有効な食品用銘柄陽イオン交換樹脂によって該抽出物を処理し、つぎに、100°Fないし140°F(約37.8℃ないし60℃)の温度に保ちながら該処理した抽出物を微小濾過膜に接触させることにより、上記緑茶抽出物を浸透液として得る。 - 特許庁

In the EU and NAFTA, on the other hand, the proportion of finished goods in intra-regional trade is high compared with intermediate goods. It is therefore an economic zone with a production structure that can be likened to a food service operation in which each country divides up roles like those of a chef, patisserie, and baker and so on, and then creates their own particular culinary dish to bring to the table as one of several courses (Figure 4-2).例文帳に追加

一方で、EU、NAFTAは、域内貿易において中間財に比して最終財の占める割合が高いことから、シェフ(料理人)、パティシエ(菓子職人)、ブランジェリー(パン職人)などのように各国が役割分担してそれぞれの皿を作り上げる厨房が分業したコース料理型の生産体制を持つ経済圏の性格が強いといえよう(コラム第4-2 図)。 - 経済産業省

Improvement in agricultural productivity, which affects the food supply and is the basis of healthy economic activities, is expected for sustainable economic growth in Africa. Financial and technical assistance is needed for the development and dissemination of high-yield varieties and the development of infrastructure, which includes irrigation and road construction for transporting crops and fertilizers.例文帳に追加

アフリカの持続的な経済成長のためには、健全な経済活動の基礎となる食料供給を担う農業の生産性向上64の実現が望まれており、高収量品種の開発と普及、灌漑設備や作物及び肥料輸送のための道路等インフラ整備に向けて、資金や技術協力が必要となっている。 - 経済産業省

This food boiling cooker having a cooking vessel storing foods is characterized in comprising a measuring means measuring the electric conductivity of the boiling water in the cooking vessel, a processing means calculating the salinity based on the electric conductivity measured by the measuring means, and a display means displaying the salinity calculated by the processing means.例文帳に追加

食品を収容する調理槽を備える食品茹で調理器であって、前記調理槽内の茹で湯の電気伝導度を測定する測定手段と、前記測定手段で測定された電気伝導度に基づいて塩分濃度を算出する処理手段と、前記処理手段で算出された塩分濃度を表示する表示手段とからなることを特徴とする。 - 特許庁

After a bagged food is heated and cooked by supplying heated steam to the jacket space 9 to heat the water stored in the inside pot 7, the hot water is drained out of the inside pot 7 by opening a draining valve 4 fixed to the cooking kettle 2 and after closing this draining valve again, cooled water is supplied to the inside pot 7 and the jacket space 9.例文帳に追加

この調理ケトルはジャケット空間9内に加熱蒸気を供給して内釜7内に貯留した水を加熱して袋詰め食品を加熱調理した後、前記調理ケトルに設けた排水弁4を開いて内釜7から熱湯を排水すると共に、この排水弁を閉じてから前記内釜9とジャケット空間9に冷却された水を供給している。 - 特許庁

The method for producing the acidic gel-like food is characterized by comprising a protein-insolubilizing process for thermally denaturing the protein of raw material to form the insoluble protein, a pH-adjusting process for mixing the insoluble protein with the gellant gum and adjusting the mixture into an acidic state, and a gelling process for gelling the pH-adjusted mixture.例文帳に追加

この酸性ゲル状食品は、原料たんぱく質を加熱変性して不溶化たんぱく質を形成するたんぱく質不溶化工程と、前記不溶化たんぱく質とジェランガムとを混合して酸性に調整するpH調整工程と、前記pH調整後の混合物をゲル化するゲル化工程によって製造される。 - 特許庁

Furthermore, a food inspection kit to inspect the presence or the amount of the predetermined substance in the sample is provided which contains (1) the extraction liquid and tris-(3-hydroxy propyl) phosphine to add the extraction liquid or an extraction liquid with tris-(3-hydroxy propyl) phosphine added, and (2) the antibody specifically recognizing the predetermined substance that is inspected.例文帳に追加

更に、試料中の特定物質の存在の有無及び/又はその量を検査するための食品検査キットであって、(1)抽出液及び該抽出液に添加するためのトリス(3−ヒドロキシプロピル)フォスフィン、又は、トリス(3−ヒドロキシプロピル)フォスフィンが添加された抽出液、及び(2)検査目的とされる特定物質を特異的に認識する抗体とを含む食品検査キットを提供する。 - 特許庁

The preferable points of the cooked rice food are characterized in that the pectin content is 0.30 to 2.00 pts.wt., the pectin is an HM pectin, the pectin is a block-wise type HM pectin, or the pectin is the LM pectin and de-esterified by the treatment with ammonia or by an enzymatic treatment.例文帳に追加

本発明について好ましいのは、前記ペクチンの含有率が0.30〜2.00重量部であること、又は前記ペクチンがHMペクチンであること、又は前記ペクチンがブロックワイズ型のHMペクチンであること、又は前記ペクチンがLMペクチンであってアンモニア処理あるいは、酵素処理により脱エステル化されたものであることを特徴とする米飯食品である。 - 特許庁

例文

In the eating aid (a) which is attachable/detachable to/from an outer circumferential edge 2 of the tableware such as a dish 1, a scooping aid 3 is formed on the meal aid (a), and the food 10, etc., on the tableware scooped by the spoon 7 or a fork is butted against the scooping aid 3, and accommodated in the spoon 7, etc.例文帳に追加

皿1等の食器類の外周縁部2に外側から着脱自在な食事補助具aであって、当該食事補助具aに掬い補助部3が形成されており、スプーン7やフォークで掬った食器類上の食物10等が前記掬い補助部3に突き当ってスプーン7等に納まる構成である。 - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
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