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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > of the foodの意味・解説 > of the foodに関連した英語例文

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of the foodの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 13225



例文

Cerrado Development faced the highly acidic soil and "semi-desert area sterile," the land was once called, transformed into an agricultural area by cooperation of Japan and Brazil over the 20 years period since 1970s, not only developed the Brazil's inland, but also the development greatly contributed to easing the world food supply.例文帳に追加

セラード開発は、強酸性土壌で「不毛な半砂漠地域」と呼ばれた土地を、日本とブラジルが1970 年代から約20 年にわたる農業開発協力事業により大農業地帯へと変貌させ、ブラジルの内陸開発のみならず、食料の増産を通じて世界の食料需給逼迫緩和に大きく貢献した開発事業である。 - 経済産業省

The factors causing inflationary pricking of food and resources were; (a) increased actual demand, especially in the emerging economies; (b) unsteady supply caused by unseasonable weather conditions; (c) uneasiness in the political situations in exporting countries; (d) funds inflow from the monetary markets. It can be considered that these factors had an effect on the inflationary trends in prices backed by the monetary easing environment3 worldwide.例文帳に追加

資源・食料価格が世界的に高騰している要因として、⒜ 新興国を中心とした実需増加、⒝ 天候不順などによる供給不安、⒞ 輸出国の政情不安、⒟ 金融市場からの資金流入、などが、世界的に緩和した金融環境を背景に複合的に影響していると考えられる。 - 経済産業省

The quarantine stations shall hold seminars for importers, customs brokers and bonded warehouse operators concerning the instructed items in (1) - (5) and shall dispatch their staff members to seminars held by the associated organizations, with the aim to improve the business operatorsknowledge about food safety and to ensure the safety of imported foods.例文帳に追加

輸入者、通関業者及び保税等倉庫業者に対し、(1)~(5)の指導事項等についての説明会を開催するとともに、関係団体等が開催する講習会においても検疫所から担当者を積極的に派遣することにより、事業者の食品安全に関する知識の習得に努め、輸入食品等の安全性が確保されるよう指導する。 - 厚生労働省

(1)In order to promote safety measures during the production process in exporting countries, the MHLW shall (i) provide information on food-safety regulations to embassies located in Japan and to importers and publish the information on the website of the MHLW (hereinafter referred as “the website”),(ii) hold bilateral discussions with exporting countries, (iii) conduct on-site inspections and (iv) provide technical support.例文帳に追加

(1)本省は、輸出国の生産等の段階における安全対策を推進するため、我が国の食品安全規制に関する情報を在京大使館及び輸入者へ提供し、本省のホームページ(以下「ホームページ」という。)に掲載する。また、輸出国との二国間協議、現地調査、技術協力等を実施する。 - 厚生労働省

例文

His petition dealt with a wide range of matters: 'Constitution,' i.e. the separation of the administrative, legislative, and judiciary branches of government; 'Giji-in' (Diet), i.e. having a bicameral parliament with a lower and upper house; 'Schools'; 'System reform'; 'National polity,' i.e. the shift from the feudal system to the county/prefecture system, abolishment of the hereditary system, and tax system reform; 'Nation building techniques'; 'Iron and steel production'; 'Currency'; 'Food and clothing'; 'Education for women' that promoted the education of girls; 'Heikin-ho' (averaging method), i.e. the average distribution of property; 'Brewing methods'; 'Treaties'; 'National warship program'; 'Harbor regulations'; 'Citizen welfare'; 'Laws concerning hair'; 'Henbutsu-ho' (laws concerning temples), i.e. the opening up of temple schools to the public; 'Shoritsu' (commercial laws); 'Jiho' (timetable method); 'Rekiho' (method of making calendars), i.e. the promotion of the adoption of the solar calendar; and 'Kani' (office doctor), i.e. the promotion of the adoption of Western medical science. 例文帳に追加

三権分立の「政体」に始まり、大院・小院の2院制の「議事院」「学校」「変制」、封建制から郡県制への移行や世襲制の廃止、税制改革まで唱えた「国体」「建国術」「製鉄法」「貨幣」「衣食」女子教育を勧めた「女学」遺産の平均分与の「平均法」「醸造法」「条約」「軍艦国体」「港制」「救民」「髪制」寺の学校への開放を唱えた「変仏法」「商律」「時法」太陽暦の採用を勧めた「暦法」西洋医の登用を訴えた「官医」と内容は多岐にわたる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

In inner-cities, there were various areas in Japan where yatai-gai existed for hundreds of years, but because of vested rights, road-use, and road-occupancy issues, as well as issues regarding the Food Sanitation Act, electricity supply, the supply and drainage of water and street pollution, they were in fact eliminated in areas where expositions and world championships were held, using them as an impetus to have them removed. 例文帳に追加

都心では屋台街が古くから存在している地域が日本各地に見られたが、既得権と道路使用や道路占有の問題や食品衛生法や電力、給排水の供給や路上を汚すといった問題などから、万博や世界選手権大会などが開催される地域で、それを契機に排除してきた事実がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a new farming method increasing the yield of agricultural crops and improving quality by restoring decreased soil fertility, releasing farming employees from heavy work of conventional full-ripe compost making, and moreover, greatly reducing the use of chemical fertilizers and chemical compounding agricultural chemicals to secure food safety.例文帳に追加

低下した土壌の地力を回復させて農作物の収穫量を増やし品質は向上させるようにすると共に、農業従事者を従来の完熟堆肥作りの重労働から解放するにした上、化学肥料や化学合成農薬の使用を大幅に減らして食の安全を保証する新規な農法を実現する。 - 特許庁

This cooking container for the microwave oven includes: a container body for storing water to generate steam by heating of the microwave oven; a serving dish for heating/defrosting, which is a dish for serving food and is provided with partition walls for partitioning a plurality of foods to be served and a pinhole for passing steam; and a lid made of an electromagnetic shield material.例文帳に追加

電子レンジの加熱により水蒸気を発生させるための水を溜める容器本体と、料理を盛り付けるための皿であって、盛り付ける複数の料理を仕切るための仕切壁と水蒸気を通すためのピンホールを備えた加熱解凍用盛付皿と、電磁シールド材料からなる蓋とで構成される電子レンジ用調理容器を提供する。 - 特許庁

To provide sliced fish-like fish-meat processed food similar to a slice of real fish in its appearance and shape, softer than the slice of real fish so as to be easily eaten even by a person such as an aged person who has lowered chewing/swallowing function, and also making her (him) visually feel like eating the slice of real fish.例文帳に追加

本物の魚の切り身の外観、形状に近い魚肉加工食品であって、実際の魚の切り身より軟らかく、高齢者等の咀嚼・嚥下機能が低下した人であっても容易に食べることができ、視覚的にも本物の魚の切り身を食べていると感じられる魚の切り身風の魚肉加工食品。 - 特許庁

例文

This processed vegetable is obtained by mixing about 50 wt.% seasoning liquid containing an adequate amount of a food additive having a function as a thickener, to 100 wt.% mixed body 1 of vegetables eatable in the raw, obtained by mixing several kinds selected from several kinds of the vegetables and root vegetables and cut into tiny pieces.例文帳に追加

複数種の野菜、根菜類の中から選択した複数種を微塵切りにして混ぜ合わせた生食野菜類ミックス体1の100wt%に対し、増粘剤としての機能を有する食品添加剤の適量が加えられた調味液約50wt%を混入してなることを特徴とする加工野菜である。 - 特許庁

例文

To provide a film laminate for packaging non-food, formed using an adhesive composition, which generates no lowering of adhesive strength with the elapse of time even in a case packaging content such as perfume, a surfactant or the like, can keep high adhesive strength over a long period of time and has low viscosity and excellent coating properties, and excellent in chemical resistance.例文帳に追加

香料、界面活性剤等の内容物を充填した場合においても、経時的な接着強度の低下がなく、長期にわたって強い接着強度を維持でき、粘度が低く塗工性にも優れた接着剤組成物で接着され形成された耐薬品性に優れた非食品包装用ラミネートフィルム積層体の提供。 - 特許庁

To provide a method for producing, using as the main raw material papaya having excellent health effects, papaya-containing health food containing various kinds of microorganisms such as lactobacillus, citric acid bacteria, butyric acid bacteria and yeast, capable of considerably enhancing self-healing power inherent in human beings by the synergistic effect of health effect substances contained in these microorganisms and papaya, and excellent in practicality.例文帳に追加

健康作用に秀れたパパイヤを主原料とし、乳酸菌,クエン酸菌,酪酸菌,酵母菌など多種多様の微生物が存在し、これら微生物及びパパイヤに含まれる健康作用物質の相乗効果によって人間本来の持っている自然治癒力を数段高めることができる実用性に秀れたパパイヤを用いた健康食品の製造方法を提供するものである。 - 特許庁

To secure an enough deflection region W and improve the resolution of an SEM, as to a low-vacuum SEM carrying out differential exhaustion for keeping a pressure ratio of an electro-optic system 16 and a sample room 17 at a given value, fulfilling a probe current of the given value or more, and observing raw food or a sample with moisture in a low vacuum.例文帳に追加

電子光学系16と試料室17の圧力比を所定値に保つ差動排気を行い、所定値以上のプローブ電流を満たし、低真空中で生ものや湿気を帯びた試料を観察する低真空SEMにおいて、十分な偏向領域Wを確保するとともに、SEMの分解能を向上する。 - 特許庁

The present invention provides a medicine or a food or a beverage each containing a fermented product of Terminalia catappa or an extract (hereinafter referred to as a fermentation extract) obtained by carrying out extraction treatment of the fermented product with water or an organic solvent alone or a mixture thereof as an active ingredient and having bactericidal effect or infection-preventing effect of helicobacter pylori bacterium.例文帳に追加

本発明は、モモタマナの発酵物もしくは発酵物から水又は有機溶媒単独、又はそれらの混合物で抽出処理して得たエキス(以下、発酵エキスという)を有効成分とし、ヘリコバクター・ピロリ菌の除菌あるいは感染予防効果を有する医薬品又は飲食品を提供する。 - 特許庁

The biaxially stretched sheet suitable for food containers is obtained by biaxially stretching a polystyrenic sheet composed of a copolymer prepared by copolymerizing α-methylstyrene monomer and styrene monomer at 10-50% copolymerization ratio of the α-methylstyrene expressed in terms of weight at a specific die temperature under specified drawing temperature conditions according to an inflation method or a tentor stretching method.例文帳に追加

α−メチルスチレンモノマーとスチレンモノマーの共重合によって得られるコポリマーからなり、α−メチルスチレンの共重合比率が重量換算で10%〜50%であるポリスチレン系シートを、インフレーション法または点ター延伸法によって特定のダイス温度、延伸温度条件下で2軸延伸して、食品容器に適した2軸延伸シートを得る。 - 特許庁

To obtain an oligopeptide derived from the residues of a domestic animal or a fish, most suitable for a health food having an active oxygen free radical elimination activity and angiotensin-I-converting enzyme inhibition activity, and provide a method for producing a white colored crystal consisting of calcium apatite as a main component from the scales of fishes and bones simply and at a low cost.例文帳に追加

活性酸素フリーラジカル消去活性及びアンジオテンシンI変換酵素阻害作用を有する健康食品に最適な家畜又は魚残査由来のオリゴペプチド、及び魚類鱗や骨からカルシウムアパタイトを主成分とする白色結晶を簡易かつ低廉に製造することができる方法を提供すること。 - 特許庁

To obtain a spherically granulated substance excellent in storage stability of flavors, pigments and/or functional substances, capable of improving development and sustainability of aroma, flavor and/or physiologically active action when formulated with various foods, and to provide a method for producing the spherically granulated substance, and food containing the thus produced substance.例文帳に追加

平均粒径が大きくて、強度的に強いため、香料、色素、機能性物質の保存安定性に優れ、各種食品に配合した場合、香気、香味、生理活性作用の発現性及び持続性を向上させることができる球形顆粒物及びその製造方法、並びに該球形顆粒物を含有する食品の提供を目的とする。 - 特許庁

To prevent a foodstuff averse to liquid and used for a stacked food such as a sandwich, pie, etc., from becoming wet or swollen by the liquid of water or oil content leaking from filled foodstuff for maintaining the taste of just prepared as long as possible, keeping hygienically and capable of being eaten immediately without having a trouble before eating it.例文帳に追加

サンドイッチやパイ等の積層食品に使用される嫌液性食材が、充填食材から漏出する水分や油分等の汁気によって湿ったり、ふやけたりするのを防止して、少しでも長くつくりたての美味しさを持続させ且つ衛生的に保つとともに、食前に面倒なことをしなくてもすぐに食べられるようにする。 - 特許庁

To provide a waste treating method capable of obtaining resources to be a useful fuel and capable of treating the waste safely and effectively without forming noxious substances from the waste mainly composed of garbage massively generated in food factories and ordinary households, org. waste contg. much water, and other waste.例文帳に追加

食品工場あるいは一般家庭等で大量に発生する生ごみを主体とする廃棄物や水分を多量に含む有機性廃棄物、あるいはその他の廃棄物から有用な燃料となる資源を得ることが可能で、しかも、有毒物質を生成することなく安全かつ、効率的に廃棄物を処理することのできる廃棄物の処理方法を提供する。 - 特許庁

To provide waste water treatment equipment which aims recycling of water by applications and realizes such recycling at a low cost without adversely affecting the human body and the natural environment by performing decomposition and decoloration treatment of a waste water which contains slime, etc., formed by organic materials (COD) used for food processing containing no harmful heavy metals etc. and microorganisms of high slurry properties.例文帳に追加

有害重金属等が含まれない食品加工に使用されたスラリ性の高い有機物(COD)、および微生物によって形成されるスライム等を含む排水の分解と脱色処理を行い、水の用途別再利用を目的とし、人体および自然環境に悪影響を及ぼすこと無く、低コストで実現可能な、排水処理装置を提供する。 - 特許庁

To provide a processed food prepared by using a snack-like or jam-like smoked and pickled Japanese radish as a main raw material, taking full advantage of taste, flavor and crispness of the smoked and pickled Japanese radish having fixed image as a Japanese dish by desalting the radish and drying or mixing with several kinds of proper seasonings.例文帳に追加

和食としてのイメージが定着した、いぶり大根の漬物であるが、その風味、歯ごたえとしてのパリパリ感を最大限活用して、塩抜き工程を経て乾燥又は数種の適宜な調味料と混合させることによって、スナック風又はジャム風のいぶり大根漬物を主原料とする加工食品を提供する。 - 特許庁

This food comprising the sodium iron chloriphyllin is obtained by formulating 0.1-15 wt.% of the sodium iron chlorophyllin and 10-50 wt.% of a plant extract essence which is preferably one or more kinds selected from a tamarind, toasted tea, a yucca, a champignon, green tea, Astragali Radix tea, a fruit of Rosa roxburghii Tratt., Glycyrrhizae Radix and a lemon balm.例文帳に追加

鉄クロロフィリンナトリウムを0.1〜15重量%と植物抽出エキスを10〜50重量%を配合し、好ましくは、植物抽出エキスがタマリンド、ホウジ茶、ユッカ、シャンピニオン、緑茶、黄杞茶、トゲナシ、甘草、レモンバームの中から選ばれる一種又は二種以上である鉄クロロフィリンナトリウムを含有する食品。 - 特許庁

In search of a microorganism capable of decomposing the oil-and-fat containing wastewater under the low temperature and high pH conditions among microorganisms collected from soil, compost, effluent treatment facilities of a food industry, and so on, we have found a new microorganism called Burkholderia multivorans proliferable at 10°C, pH 10 and having an oil-and-fat decomposition capability.例文帳に追加

土壌、堆肥、食品工場の排水処理施設等から微生物を採取し、油脂含有排水を低温度かつ高pHの条件下で分解することができる微生物を探索した結果、油脂分解能を有し、10℃かつpH10で発育可能な新規の微生物バークホルデリア・マルチボランスを見出した。 - 特許庁

This encapsulated polyfunctional intravitally active food ingredient is such as to comprise a core containing at least one kind of dietary fibers, i.e., a core included by at least one kind of active substance in organism); wherein both the core and the active substance are encapsulated with at least one kind of shell-forming substance.例文帳に追加

本発明は、少なくとも1種の食物繊維を含有するコア───このコアは少なくとも1種の生体内活性物質によって包まれている────から成るカプセル封入された多官能性の生体内活性食物成分であって、該コア及び該生体内活性物質が皮膜を形成する物質1種又はそれ以上によってカプセル封入されていることを特徴とする、上記食物成分に関する。 - 特許庁

To obtain a watermelon sugar containing honey by processing fruit juice of a watermelon utilizable as a folk medicine effective for renal diseases, or a health-assistant food product to enable an effective component in a comparable amount or more as that in a large amount of the fruit juice to be taken efficiently even by a small amount thereof, and utilizable over a year regardless of seasons by heightening the preservability.例文帳に追加

腎臓疾患に有効な民間薬または健康補助食品として利用されるスイカの果汁を加工して、少ない量で果汁を相当量飲んだ場合と同等またはそれ以上の有効成分を効率的に摂取できるようにし、また、保存性を高めることにより、季節に関係なく、一年中利用できる蜂蜜入りスイカ糖を提供する。 - 特許庁

To provide a bacteriostatic method for processing equipment effectively controlling increase of thermophile bacteria or the like when fluid substance such as food is kept in a high-temperature area in processing equipment without affecting flavor so as to result in preventing alteration of physicality such as viscosity of the fluid substance.例文帳に追加

風味に影響することなく、加工設備において、食品等の流動状物質が高温域で留め置かれる場合における、高温菌等の増殖を有効に抑え、これに基づく流動状物質の粘度等の物性及びpH等の食味品質の変質を防ぐことができる、加工設備の静菌方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a wrapping film used in the packaging and preservation of food heated and cooked by a microwave oven or the like, having low temp. fragility resistance, high transparency and hot water stability, capable of withstanding microwave oven cooking and having good mutual self-adhesiveness of containers and films, draw-out properties, saw-tooth cutting properties and stiffness.例文帳に追加

食品を包装して保存する際、電子レンジ等で加熱調理する際に用いられる、耐低温脆化性であり、透明度が高く、熱水においても安定的であり、電子レンジ調理に耐えることができ、良好な容器、フィルム同士の粘着性を有し、引き出し性、ノコ刃カット性が良好で、コシのあるラッピングフィルムの提供。 - 特許庁

To provide a means for confirming the residual quantity of a water storage tank for making ice without opening a door of a refrigerating chamber, maintaining the stored state of food in an optimum state, and reducing such a situation that there is no ice in an ice storage chamber when required while saving energy in a freezer-refrigerator having an automatic ice making function.例文帳に追加

自動製氷機能のある冷凍冷蔵庫において、冷蔵室の扉を開けることなく製氷用の貯水タンクの残量の確認ができ、食品保存状態を最適に保ち且つ省エネもはかりつつ必要な時に貯氷室内の氷が無いという事態を少なくすることができる手段を提供する。 - 特許庁

Since sufficient sweetness is imparted to unrefined vinegar without using sugar and a sweetener at all by mixing unrefined vinegar with the concentrate of squeezed juice of natural sugar cane at a low temperature, demands for nature inclination and health inclination are satisfied and the value of an unrefined vinegar product as a health food is increased.例文帳に追加

こうして、天然のサトウキビ搾汁液の低温下での濃縮物を配合することによって、砂糖や甘味料などを一切使用せずに、充分な甘味をもろみ酢に付与することができるので、自然志向、健康志向の要望を満たすことが可能となり、もろみ酢製品の健康食品としての価値をより高めることができる。 - 特許庁

A processed food management system includes: a first terminal capable of accessing to a merchandise database means which previously preserves merchandise data including manufacturing schedule information and expiration date information for each processed merchandise to be manufactured; and a second terminal capable of accessing a first post-check database means which preserves first check manufacturing merchandise data generated by the information processing means of the first terminal.例文帳に追加

製造される加工商品毎の製造予定情報及び賞味期限情報を含む商品データを予め保存された商品データベース手段にアクセス可能な第1の端末を備え、第1端末の情報処理手段で作製された第1検査済み製造商品データを保存する第1検査済みデータベース手段にアクセス可能な第2の端末を備える。 - 特許庁

To provide a lid material of a container for instant food by which simple and quick operability can be obtained while being capable of securing a spout certainly when cooking for a required time after pouring out boiling water, when securing the spout, or also when pouring out the boiling water without using metal foil such as aluminum foil having a plastic deformation property which is difficult of separated collection, as a configuration element.例文帳に追加

分別回収が困難な塑性変形性を有するアルミニウム箔等の金属箔を構成素材として用いずに、熱湯を注ぐ際の注ぎ口を確実に確保できると共に、注ぎ口を確保する際、あるいは、熱湯を注いで後に所要時間調理する際にも、簡便で迅速な操作性を得ることができる即席食品用容器の蓋材を提供することにある。 - 特許庁

Further, with regard to the advertisements of food, Article 32-2 of the Health Promotion Law prohibits significantly incorrect or misleading indications such as "effective for maintenance and promotion of health" or "effective for making a human body more beautiful and charming, for changing physical appearance and for maintaining healthy skin or hair". 例文帳に追加

また、食品について広告をする場合に、「健康の保持増進の効果」や「人の身体を美化し、魅力を増し、容ぼうを変え、又は皮膚若しくは毛髪をすこやかに保つことに資する効果」等について、著しく事実に相違する表示をし、又は著しく人を誤認させるような表示をすることは、健康増進法第32条の2により禁止されている。 - 経済産業省

In the faith that deities reside in a human activity, for example, rice production was a divine service in folk religion for rice cultivation in the agriculture and fishery, and, not only in the primary industry tightly connected to the nature but also in the secondary industry, it was believed that deities reside in construction, civil engineering, mining, industries of blacksmith and tatara (ancient iron-making in Japan), and food processing industry such as brewing. 例文帳に追加

人の営み「勤しみ(いそしみ)」にも神が宿ると考え農業・林業・漁業などにおいて、例えば稲作信仰の米作りは神事であり、これらの自然と密着した一次産業だけでなく、二次産業においても建築・土木・鉱業や鍛冶・たたら(日本の古式製鉄)の工業や醸造・酒造といった食品加工業にも神が宿ると考えた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The compound and the food or medicine containing the same are useful for the prevention and treatment of the gout and its risk factor, hyperuricemia.例文帳に追加

(式中、R_1は、水素原子又は水酸基が保護されていてもよいラムノース残基を、R_2は、水素原子又は水酸基が保護されていてもよいグルコース、マルトース、マルトトリオース、マルトテトラオース残基を表わす。)本発明の化合物及びそれらを含有する食品又は医薬は、痛風およびそのリスクファクターである高尿酸血症の予防、治療に有用である。 - 特許庁

This lipolysis promoter contains, as an active ingredient, one or more plants selected from the group consisting of Tipuana tipu, Bocconia pearcei, Argemone mexicana and Ladenbergia magnifolia which are genus Iresine plants in Amaranthaceae, and the food, the drink and the feed each containing the same.例文帳に追加

ヒユ科(Amaranthaceae)マルバビユ属(Iresine)植物、チプアナ・チプ(Tipuana tipu)、ボッコニア・ペアセイ(Bocconia pearcei)、アザミゲシ(Argemone mexicana)及びラデェンベルギア・マグニフォリア(Ladenbergia magnifolia)からなる群の少なくとも一種以上の植物を有効成分として含んでなる脂肪分解促進剤及びそれを含有する飲食品並びに飼料である。 - 特許庁

Saccharomyces cerevisiae or Candida utilis can be used as the yeast in the method, therefore, by using the yeast containing glutamic acid at high concentration produced by the method or an extract of the yeast, it becomes possible to provide a seasoning composition, a food or a beverage containing glutamic acid at high concentration.例文帳に追加

本発明においては、前記酵母がサッカロマイセス・セレビシエ、キャンディダ・ユティリスとすることができるので、本発明の方法により得られるグルタミン酸高含有酵母、及びこれから抽出されたエキスを用いることで、グルタミン酸高含有の調味料組成物、及び飲食品を提供することができる。 - 特許庁

To provide a packaged acidic liquid food product containing citrus fruit skin, ginger, or citral-containing aroma chemical, which is prevented from deterioration in the scent of the citrus fruit skin, the ginger, or the citral-containing aroma chemical, and also preferably has a taste and color, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

柑橘類果皮、ショウガ、あるいは、シトラール含有香料が配合された容器入り酸性液状食品であって、前記柑橘類果皮、ショウガ、あるいは、シトラール含有香料の香りの変質が防止され、しかも、食味や色調が良好な容器入り酸性液状食品及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To solve the problem that, if an acid food is preserved with a packaging material which contains a polycarboxylic acid based polymer layer having the oxygen gas barrier property and the water resistance under a highly humid condition with the relative humidity of80%, and forms a bag with a polyolefin layer being a heat-seal surface, liquid bubbles or white substances are generated in the packaging material.例文帳に追加

相対湿度が80%以上のような高湿度条件での酸素ガスバリヤー性及び耐水性を有するポリカルボン酸系重合体層を含み、ポリオレフィン層をヒートシール面として製袋される包装材料で酸性食品を保存すると、当該包装材料に液泡や白色物質が発生するという問題を解決する。 - 特許庁

To provide a method for effectively obtaining polyphenols as a physiologically active substance found only in minute amounts in a plant body, that is, a method for obtaining a plant of increased polyphenol content by raising the plant under specific conditions, and to obtain the polyphenols as the physiologically active substance having hepatopathy prophylactic and/or mitigating effect so as to use the substance in the pharmaceutical or functional food field.例文帳に追加

植物体中に微量にしか含まれない、生理活性物質であるポリフェノールを効果的に取得する方法、すなわち植物を特定条件下で生育させて、増加したポリフェノール含量を有する植物を得る方法、及び肝障害予防及び/又は軽減作用を有するポリフェノール生理活性物質を取得し、その医薬或いは機能性食品分野への利用を図ること。 - 特許庁

The method for producing fermented food comprises heating a fermentation heating case charged with a thermal member, housing a vessel into which spawns and raw material to be fermented are put, in the fermentation heating case, keeping the periphery of the fermentation heating case warm so as to ferment the spawns.例文帳に追加

蓄熱部材が充填された発酵用加温ケースを電子レンジで加熱して蓄熱し、この発酵用加温ケースに、種菌とこれで発酵される原料を入れた容器を収納し、この発酵用加温ケースの周囲を保温ケースで保温することにより、種菌で発酵させて発酵食品を製造するようにした。 - 特許庁

To provide a fan filter unit which is capable of enhancing the efficiency thereof with a low noise, lowering the chamber height and uniformizing the blow-out wind speed and has excellent assembly and maintenance with regard to the fan filter unit used in a clean room requiring a clean space in a semiconductor plant, a food plant and the like.例文帳に追加

半導体工場、食品工場などの清浄空間を必要とするクリーンルームで使用されるファンフィルターユニットにおいて、低騒音で効率を向上し、チャンバー高さを低くし、かつ、吹出し風速の均一化をはかることができ、組立て性、メンテナンス性に優れた、ファンフィルターユニットを提供することを目的とする。 - 特許庁

This method for imparting a high concentration γ-amino lactic acid efficiently by inhibiting the proliferation of sundry bacteria is provided by effecting the lactobacillus having a potent salt resistance and alcohol resistance and the glutamic acid-decaboxylating activity under a high sodium chloride concentration, or as necessary, under a high alcoholic concentration, to the food highly containing the glutamic acid or its salt.例文帳に追加

グルタミン酸脱炭酸酵素活性を有する耐塩性及びアルコール耐性の強い乳酸菌を高塩化ナトリウム濃度下において、さらには必要に応じてアルコールを添加した高アルコール濃度下において、グルタミン酸又はその塩を高含有させた食品に作用させることで、他の雑菌の増殖を抑えながらより効率的に高濃度のγ−アミノ酪酸を付与させることができる。 - 特許庁

This health-assisting food product is characterized by adding alcohol to an unrefined monascus fermentation product aged for a long period as a main material to stop the fermentation, adding such raw garlic ultra fine powder and/or extract as easily absorbed to human bodies as a submaterial to the treated product, and then heating and stirring the mixture at a temperature capable of evaporating the added alcohol, thereby producing the paste-like product.例文帳に追加

長期間熟成させた紅麹のもろみを主素材とし、そのもろみにアルコールを添加して発酵を止める処理をした後、生ニンニクを身体に吸収しやすく処理した超微粉末と/又はエキスを副素材として加え、もろみに添加したアルコールを揮発させる温度で加温しながら攪拌し、その攪拌によりペースト状とした。 - 特許庁

This processed fishery food product is obtained by treating fish paste using a fish meat 6 with a concentrated salt D separated from an ocean deep water A having at least cleanliness (cold water peculiar to Sea of Japan) or adding the concentrated salt D separated from the ocean deep water A having at least the cleanliness to the fish paste using the fish meat 6.例文帳に追加

魚肉6を用いた魚肉練り製品を、少なくとも清浄性を有する海洋深層水(日本海固有冷水)Aより分離した濃縮塩分Dを用いて処理するか、魚肉6を用いた魚肉練り製品に、少なくとも清浄性を有する海洋深層水Aより分離した濃縮塩分Dを含有している。 - 特許庁

To provide a yeast, wherein the yeast has excellent safety and high immunostimulatory potential even upon ingestion of yeast itself, the yeast is easily available and inexpensive, the yeast can be directly used for food production and cultured under low osmotic pressure, and further the yeast has low cohesive property during culturing and a high sugar-based culture yield, and foods and feedstuff containing the yeast.例文帳に追加

安全性に優れ、菌体のまま摂取しても高い免疫賦活能を奏することができ、入手が容易で安価であり、食品の製造に直接利用可能であり、低い浸透圧でも培養可能であり、更に、培養中の凝集性が低く、対糖収率の高い酵母、及び、この酵母を含有する食品又は飼料を提供すること。 - 特許庁

The antibacterial film for sealing the container for the food stored with the immersion water is characterized by constituting the inside face with a film-like body formed of an antibacterial resin selected from an olefin polymer or a styrene polymer containing 0.05-10 wt.% zeolite carrying a metal silver or a silver compound.例文帳に追加

内側となる面が、金属銀又は銀化合物を担持したゼオライトを0.05〜10重量%含有するオレフィン系重合体又はスチレン系重合体から選ばれた抗菌樹脂によって形成されたフィルム状体によって構成されてなることを特徴とする浸漬水と共に収容される食品の容器を封止するための抗菌性フィルム。 - 特許庁

The mixed air bubble-containing food comprises air bubbles which are grown and stabilized by foaming oil and fat before crystallizing and partly defoaming through cooling and crystallizing the oil and fat, based on the knowledge that the oil and fat of liquid has weak defoaming effect, but the defoaming effect is rapidly improved by solidification.例文帳に追加

液体の油脂は消泡効果が弱いが、固化させることにより飛躍的に消泡効果が向上することを見出し、この知見に基づいて、油脂が結晶化する前に起泡させた後、冷却して油脂を結晶化させることにより部分的に消泡させて気泡を成長させ、安定化させることが可能になることを知見し、本発明を完成するに到った。 - 特許庁

The method for producing the gel-like food comprises heating a first raw material liquid containing yolk, sugar, milk protein, fatty acid ester of glycerin, and citrate and/or phosphate, and thickening polysaccharides for gelling, crushing the resultant product to obtain a crushed material, obtaining a second raw material liquid through adding hydrocolloid gelling by cooling to the crushed material and cooling the second raw material liquid for gelling.例文帳に追加

卵黄と、砂糖と、乳たんぱく質と、グリセリン脂肪酸エステルと、クエン酸塩および/またはリン酸塩と、増粘多糖類を含む第1の原料液を、加熱してゲル化させた後、破砕して破砕物を得、該破砕物に、冷却によりゲル化するハイドロコロイドを添加して第2の原料液を得、この第2の原料液を冷却してゲル化させることを特徴とするゲル状食品の製造方法。 - 特許庁

This method for producing the Nemacystus decipiens processed food includes washing Nemacystus decipiens preserved with salt in water followed by desalting and removing harshness, sufficiently crushing the product so as not to leave the original shape of Nemacystus decipiens followed by sufficiently boiling to sterilize, and further mixing raw peanuts in a soaked and crushed condition with the product, and adding tapioca starch to the product followed by boiling to coagulate.例文帳に追加

塩蔵のモズクを水洗いして塩抜きとあく抜きを行なった後、充分に破砕してモズクの原形が残らない状態にして充分に煮て殺菌し、かつ、生の落花生を浸漬してから破砕した状態で混合すると共にタピオカ澱粉を添加して煮ることによって固めることを特徴とするモズク加工食品の製造方法である。 - 特許庁

例文

To provide a julienne vegetable salad packed in a spout pouch, which is prepared by packing the julienne vegetable salad made by mixing ingredients comprising julienne vegetables and massive food materials with an acidic oil-in-water type emulsified seasoning, in the spout pouch, and which can wholly be squeezed out and used substantially without clogging at the mouth portion of the spout pouch with the ingredients, when squeezed out and used.例文帳に追加

千切り野菜と塊状食材を含む具材を酸性水中油型乳化状調味料で和えた千切り野菜サラダを、スパウトパウチに充填してあるスパウトパウチ詰め千切り野菜サラダであって、絞り出して使用する際に、具材がスパウトパウチ口部につかえ難く、千切り野菜サラダ全体が抽出されるスパウトパウチ詰め千切り野菜サラダを提供する。 - 特許庁

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