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the dishesの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1541



例文

In Republic of Korea, box lunches similar to Makunouchi-bento containing rice, the main dish Bulgogi (Korean style grilled beef) and other side dishes, Makunouchi-bento-like box lunches containing rice and some side dishes, as well as box lunches of Nori-maki, are sold within station precincts or on the train. 例文帳に追加

大韓民国でも駅構内や車内販売で、飯にプルコギを主体とする惣菜を合わせた幕の内弁当のような弁当、その他の飯と数種の惣菜による幕の内弁当のような弁当、海苔巻の弁当が販売されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, there is such a difference in the manner of eating that East Asian people share a one-pot dish cooked at the table or dish arranged on a big plate and Japanese people use individual dishes and have meals using a tray on which accompanying dishes are served individually. 例文帳に追加

しかし東アジア諸国での食事の仕方は鍋料理や大きなお皿に盛った料理を皆で取り分ける食べ方が多くみられるが、日本では個人専用の食器を使い、個別におかずが出るお膳などで食事をとるなど違う点もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In addition, many grilled foods, boiled, and seasoned foods, and stir-fried dishes, cooked in ways quite similar to cooking nihon-ryori dishes, are also eaten, and the udon (Japanese wheat noodles), oden (a Japanese dish containing all kinds of ingredients cooked in a special broth of soy sauce, sugar, sake, etc.), sushi-style rice balls (kimbap), miso soup and Takuanzuke (yellow pickled radish), all of which were brought into Korea in the era when Japan annexed Korea, are still eaten there. 例文帳に追加

その上に日本料理とよく似た調理過程を経て作る焼物・煮物・炒め物も多く、また日韓併合時代に伝播したうどんやおでん、寿司風のおにぎり(キムバプ)、味噌汁、沢庵漬けなどもいまだ食されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

His favorite foods were the local specialties, especially Kurobuta pork, and he preferred it in a dish like modern day stir-fried vegetables with pork, and and also Tonkotsu pork (Pork bone) dishes such as those published in "The Local Dishes of Kagoshima" by descendant of Aikana. 例文帳に追加

郷土の名物、黒豚の肉が大好物だったが、特に好んでいたのが今風でいう肉入り野菜炒めと豚骨料理と呼ばれる鹿児島の郷土料理であったことが、愛加那の子孫によって『鹿児島の郷土料理』という書籍に載せられている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

To improve convenience by automatically and efficiently removing a detergent for the next run even when a user erroneously uses a general kitchen detergent in a dishwasher for jetting washing water toward dishes from a washing nozzle and washing the dishes.例文帳に追加

洗浄ノズルより食器に向けて洗浄水を噴射して食器を洗浄する食器洗い機において、使用者が誤って一般の台所用洗剤を使用した場合でも、自動的に効率よく洗剤を除去して次回の使用を可能にし、使い勝手を向上する。 - 特許庁


例文

This method for preparing and serving custard sweet deserts comprises the following process; forming recesses 12 for plural ramequin dishes dimensionally corresponding to specified server ramequin dishes on a throwaway tray 10 so that custard sweet deserts can be prepared at a place other than places where the deserts are served.例文帳に追加

使い捨てトレー10に特定のサーバーラメキン皿と寸法的に合致する複数のラメキン皿用窪み12が形成され、カスタードベースのデザート菓子を、最終使用者に提供される場所以外のところで調製することができるようになる。 - 特許庁

This method for treating the dishes is provided by bringing a liquid composition containing (a) a polymer compound having 30 to 100 mol% monomer-constituting unit derived from ≥1 kind of a monomer selected from N-vinylpyrrolidone and vinylpyridine N-oxide, and water in contact with the dishes.例文帳に追加

N−ビニルピロリドン及びビニルピリジンN−オキシドから選ばれる1種以上のモノマーに由来するモノマー構成単位を分子中に30〜100モル%有する高分子化合物(a)と水とを含有する液体組成物を、食器と接触させる。 - 特許庁

To provide processed cooked rice such as cooked rice with tea or porridge of rice and vegetables, enabling intake of various kinds and a large quantity of side dishes while readily eaten, where water or seasoning is prevented from penetrating into the cooked rice and the side dishes so as to prevent its taste and palate feeling from being spoiled.例文帳に追加

簡単に食することができるものでありながら、副菜の種類、量を多くとることができるとともに、水分や調味料が米飯、副菜に浸透することを防止して米粒の崩れや、食味、食感の悪化を防止する。 - 特許庁

To provide a method for producing a scrambled egg processed product suitable for making scrambled egg soup or rice dishes or suitable as a topping material, or the like, for various kinds of dishes, and also stable in quality, and to obtain a scrambled egg processed product obtained by the above method.例文帳に追加

掻き玉汁や丼物の製造、各種料理のトッピングなどに好適で、かつ品質の安定した溶き玉状の玉子加工品の製造方法及び同方法により得られた溶き玉状にした玉子加工品を提供することを課題とする。 - 特許庁

例文

To provide a heat-insulating container wherewith dry ice packed therein can be used efficiently with its sublimation accelerated while the speed of sublimation is adjusted when required, making it adjustable to keep dishes housed therein cool and suitability is ensured for improving effectiveness of keeping the dishes cool.例文帳に追加

中に詰められたドライアイスを効率よく使用し、その昇華作用を促進させ、必要により昇華速度も調節でき、これにより料理の保冷調整が行なわれ、料理の保冷効果を高めるに適当な保冷容器を提供すること。 - 特許庁

例文

This dishwasher is provided with a washing water tank 13 to wash dishes 3 by circulating washing water in this tank 13 and the dishes 3 are rinsed by supplying rinsing water and this rinsing water is recovered in the tank 13.例文帳に追加

洗浄水タンク13を備え、この洗浄水タンク13の洗浄水を循環させて食器3を洗浄すると共に、すすぎ水を供給して前記食器3のすすぎ洗いを行い、このすすぎ水を洗浄水タンク13に回収する食器洗浄装置である。 - 特許庁

As Japanese dishes have been well known overseas, the number of restaurants that call themselves Japanese restaurants, but use foodstuffs and cooking methods totally different from genuine Japanese dishes has increased (many of them are operated by Chinese or Koreans). 例文帳に追加

海外において、日本食が広く知れ渡るにつれ、日本食レストランと称し、食材や調理方法など本来の日本食とかけ離れた食事を提供しているレストランが数多く見うけられるようになり(韓国人や中国人が経営していることが多い)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A dishwasher includes, as its operation programs, an operation program 2 (speedy, standard, thorough) for washing and drying dishes and cooking utensils and another operation program (low temperature [resin], high temperature [metal]) 3 for washing and drying the subjects of washing other than dishes and cooking utensils.例文帳に追加

食器洗い機は、運転プログラムとして、食器・調理器具を洗浄・乾燥するための運転プログラム(スピーディ、標準、念入り)2と、それとは別の、食器・調理器具以外の被洗浄物を洗浄・乾燥するための運転プログラム(低温[樹脂]、高温[金属])3とを備えた。 - 特許庁

To provide a marketing data collecting system for a restaurant capable of helping to find how dishes included in a set menu or a course menu are perceived by customers, in other words, which dishes taste delicious and which ones taste not delicious to the customers.例文帳に追加

セット型料理またはコース型料理を構成する料理について、顧客にどのように受け取られているか、すなわち、顧客が美味しいと感じた料理、および美味しくないと感じた料理を把握することができる飲食店用マーケティングデータ収集システムを提供する。 - 特許庁

The equipment designed in a furniture style that can perform jetting of a detergent, and washing and drying of dishes by a microcomputer function only by placing dishes after use on a magnet on a table, reversing manually a table top 180 degrees and pressing a switch is provided.例文帳に追加

使用後の食器をテーブル上の磁石の上に置き手動にてテーブル板を180度反転しスイッチを一回押すのみでマイコン機能で順に洗剤噴射水洗い乾燥と決められた水量短時間で衛生的に食器を洗浄することを可能にした家具調にデザインした機器 - 特許庁

To provide a dish supply device capable of stably and speedily supplying dishes loaded on a dish stock part onto a delivering conveyor one by one, and designating/selecting plural kinds of dishes with different patterns and smoothly and sequentially supplying them onto the delivering conveyor.例文帳に追加

皿ストック部に積載した皿を1枚ずつ安定且つスピーディに搬送コンベア上に供給することができ、さらに絵柄等の異なる複数種の皿を指定・選別して搬送コンベア上にスムーズに逐次供給することを可能にした皿供給装置を提供する。 - 特許庁

The dishwasher includes the step for determining the amount of the dishes 3 by detecting the width of temperature of heated washing water lowered by being circulated by a washing water pump 8 and contacting with the tableware 3 by the temperature sensor 13; thereby the volume of the dishes 3 can be determined without being influenced by the fluctuation of the wattage of the heater 11 and the variation of the power source voltage.例文帳に追加

加熱された洗浄水が洗浄ポンプ8により循環されて食器3と接することにより下がる温度の幅を温度センサ13で検知することにより、食器3の量を判定する工程を備えたものであり、ヒータ11のワット数のばらつきや電源電圧の変動に影響を受けずに食器3の容量の判定を行うことができる。 - 特許庁

In this dishwasher, the air in the basket B can be discharged from the exit into the outside without fail even when the entrance and the exit are stopped with dishes D, whereupon the dishes D situated at the entrance H or the exit can be effectively prevented from being lifted by the air even when the quantities of air from air injection nozzles 9a and 9b are increased.例文帳に追加

投入口H及び排出口が食器皿Dにより閉塞されても、筐体B内のエアーは排出部より外部に確実に排出されるため、エアー噴射ノズル9a、9bのエアーの噴射量を増加しても、投入口Hや排出口に位置する食器皿Dのエアーによる浮き上がりが効果的に防止される。 - 特許庁

The dishwasher/dryer 1 for executing a washing process by jetting washing water to dishes by a washing pump 12 is provided with a current detection means 15 for the washing pump 12 and the dish stain detection means 21a for judging the the stain degree of the dishes on the basis of the current value change amount or current value of the washing pump 12 in the washing process.例文帳に追加

洗浄ポンプ12により洗浄水を食器に噴射して洗浄工程を実行する食器洗い乾燥機1において、洗浄ポンプ12の電流検出手段15と、洗浄工程における洗浄ポンプ12の電流値変化量または電流値に基づいて食器の汚れ具合を判断する食器汚れ検出手段21aを備えた。 - 特許庁

The dishwasher and drier sequence-controls the washing operation of washing dishes or the like housed in a dish washing compartment, the rinsing operation after the washing or the drying operation of drying the rinsed dishes and uses the heat in the atmosphere by a cold cycle heat pump as a heat source used in the dish washing cabinet.例文帳に追加

本発明の食器洗浄乾燥装置は、食器洗浄庫内に入れた食器等を洗浄する洗浄運転、前記洗浄後のすすぎ運転、すすぎの終わった食器等を乾燥する乾燥運転を、シーケンス制御により制御するとともに、食器洗浄庫内で使用する熱源として、冷熱サイクルヒートポンプにより大気中の熱を利用している。 - 特許庁

On the whole, in modern times when the speed of traffic and cultural interaction increased, corresponding has advanced on the international level, the cultural interaction has increased as a result of the speed of information-exchange by means of telephone, the Internet, and electronic mail and the ease of travel with the increase of airplanes has increased tremendously, nihon-ryori in the broad sense, including Japanese-style of eating as well as nihon-ryori dishes, and dishes from foreign cultures have all strongly influenced each other. 例文帳に追加

おしなべて、比較的交通や文化交流が高速化された近代、さらに国際化にともない電話・インターネット・電子メールなどによる情報伝達手段、航空機などによる交通輸送手段が超高速化して文化交流が盛んになった現代に至って、日本料理、ないし日本式食餌法まで含めた広義の日本料理と、異文化料理との間における相互への影響がはなはだしい。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The operation part 1 of a dishwasher washing the dishes/cooking utensils is provided with a cooking contents classified drive course display part 2 displaying the cooking contents and a full automation course 21 so that the user can select an incorporated menu without considering the dirt components (types) of the dishes/cooking utensils to perform the washing optimal for the menu, namely, the dirt components.例文帳に追加

食器・調理器具の洗浄を行う食器洗い機の操作部1に、調理内容を表示した調理内容別運転コース表示部2やおまかせコース21を設け、使用者が食器・調理器具の汚れ成分(種類)を考えることなく、載置したメニューを選択することにより、メニューつまり汚れ成分に最適な洗浄を行なうことができる。 - 特許庁

Even when the finishing time of ordered dishes does not always correspond to the sequence of the order and the receiving sequence of the dishes is fairly random in a large restaurant or the like in a huge theme park, an order processor reads out the ID number of an order receiver (S32) and accurately delivers an ordered dish or the like to an orderer (S36).例文帳に追加

本発明の施設管理システムは、巨大遊園地の中の大型のレストランにおける料理のように注文後の出来上がり時間が必ずしも注文準通りでなく、受け取り順序が相当にランダムであるような場合にも、注文処理装置が受け取り人のID番号を読み取り(S32)、注文者に注文品を正確に引き渡すことができる(S36)。 - 特許庁

In continuity thereto linearly, a tilting support conveyor 2 is installed formed narrow as capable of supporting only the non-discharging side of dishes located on one side from the center of the horizontally sent-out tray T, whereby the tray is inclined by the weight of its non-supporting part and tumbled aside in a lump toward the dish discharging side so that the dishes S placed thereon are separately discharged.例文帳に追加

これと直線的に連続して、水平に送り出されたトレイTの中央より片側の食器の非放出側のみを支持可能な巾狭に形成され、このトレイをその非支持部分の重みによって傾かせると同時に、食器放出側に向かって一挙に横倒して、その上に載せられた食器類Sを分離放出するようにした傾倒支持コンベア2を設ける。 - 特許庁

To provide a dish washer, decreasing the convection of washing water to efficiently raise the water temperature in a washing process, eliminating unevenness in steaming by steam before it enters the washing process and adhesion of mist to dishes in the mist process to improve steaming to the dishes and adhesion of mist, thereby heightening the washing efficiency.例文帳に追加

洗浄行程での洗浄水の対流を少なくし効率良く水温を上げることができるとともに、洗浄工程に入る前の蒸気での蒸らし、ミスト工程でのミストの食器への付着のバラツキなくし、食器に対する蒸らし、ミストの付着を良くし、洗浄効率をよくした食器洗い機を実現する。 - 特許庁

This dish washer and drier includes a washing tank 4 accommodating dishes to be washed, a washing nozzle 12 provided for ejecting wash water toward the dishes stored in the washing tank 4, water feed means 18 for feeding the wash water to the washing tank 4, and a discharge means 20 for discharging the wash water used in the washing tank 4.例文帳に追加

洗浄すべき食器が収容される洗浄槽4と、洗浄槽4に収容された食器に設けて洗浄水を噴射する洗浄ノズル12と、洗浄槽4に洗浄水を供給するための給水手段18と、洗浄槽4にて使用した洗浄水を排出するための排出手段20とを備えた食器洗い乾燥機。 - 特許庁

To provide a new oil-in-water emulsion seasoning capable of giving heated dishes having a smooth surface of the coated oil-in-water seasoning and preferable appearance, even when mass-producing the dishes provided by coating the oil-in-water seasoning on a food material or the like and heating it in a dish-cooking factory.例文帳に追加

水中油型乳化状調味料を食材等に塗布した後に加熱する料理を、惣菜工場等で大量生産した場合であっても、塗布した水中油型乳化状調味料の表面形状がなめらかで好ましい外観の加熱料理が得られる新規な水中油型乳化状調味料を提供する。 - 特許庁

To obtain a convenient and reliable dishwasher which prevents leaking of washing water and steam and improves maintenance property by securing blocking property between a washing tub and a cover part by the closing operation of a door in the dishwasher for washing dishes by jetting the washing water toward the dishes from a washing nozzle.例文帳に追加

洗浄ノズルより食器に向けて洗浄水を噴射して食器を洗浄する食器洗い機において、扉を閉じる動作によって洗浄槽と蓋部との間の閉塞性を確保し、洗浄水や蒸気が漏れるのを防止し、メンテナンス性を向上するとともに、使い勝手がよく、信頼性の高い食器洗い機を提供する。 - 特許庁

After the initial hot water supply operation, when an operation start switch is turned on (S10), the device executes a cleaning operation made up of a cleaning process (S11) in which dishes in the cleaning chamber are cleaned by cleaning water by driving a cleaning pump, and a rinsing process in which dishes after cleaning are rinsed by rinsing water by driving a rinsing pump (S16).例文帳に追加

初期給湯動作後、運転開始スイッチがオン操作されると(S10)、洗浄ポンプを駆動して洗浄室内の食器を洗浄水により洗浄する洗浄工程(S11)と、すすぎポンプを駆動して洗浄後の食器をすすぎ水によりすすぐすすぎ工程(S16)とからなる洗浄運転を実行する。 - 特許庁

To improve reliability in transportation by improving the rigidity of an outer boxy constituting a dish washer body, and to reduce a weight, to reduce costs and to improve installation property in construction by reducing the plate thickness of the outer box in a dishwasher which houses dishes within a washing tub and performing washing, rinsing and drying of these dishes.例文帳に追加

洗浄槽内に食器を収納し、この食器の洗浄、すすぎ、乾燥を行う食器洗浄機において、食器洗浄機本体を構成する外箱の剛性を向上して運送時の信頼性を向上し、かつ、外箱の板厚を薄くして軽量化を図り、コストを低減するとともに施工時の設置性を向上する。 - 特許庁

To quickly detect an occurrence of bubbles before hindering a normal cleaning of dishes by a large quantity of bubbles occurring in a cleaning tub, notify a user of the occurrence and discharge the bubbles outside the cleaning tub in a dishwasher cleaning dishes by jetting water pressurized with a cleaning pump from a cleaning nozzle.例文帳に追加

洗浄ポンプで加圧された水を洗浄ノズルから噴射することで食器の洗浄を行う食器洗浄機において、洗浄槽内で泡が多量に発生しても、食器を正常に洗浄するのに支障をきたす前に泡の発生を迅速に検知し、使用者に対して報知を行ったり、泡を洗浄槽外へ排出することができる食器洗浄機を実現する。 - 特許庁

To provide an energy-efficient dishwasher, in which a washing nozzle for ejecting wash water to wash dishes is rotatably provided inside a washing tub, by enhancing the efficiency of washing dishes set in an upper rack positioned above a dish basket, and by reducing the amounts of water and energy used.例文帳に追加

洗浄槽内に食器を洗浄する洗浄水を噴射する洗浄ノズルを回転自在に設けた食器洗い機において、食器かごの上に配置した上棚にセットした食器の洗浄効率を向上するとともに、使用水量やエネルギーを低減してエネルギー的にも効率の良い食器洗い機を提供する。 - 特許庁

However, Japanese restaurants overseas serve not only Japanese dishes with tradition and history, but also relatively new dishes ranging from teppanyaki (foods grilled on an iron plate), teriyaki (grilling with soy sauce and sugar), curry and rice, pork cutlet on rice and ramen (Chinese soup noodle) to American-style sushi roll like California roll, which were created by mixing various ideas extracted from the foods culture of Japan and others. 例文帳に追加

しかし日本国外の日本食レストランで提供される料理には、歴史がある伝統的な日本料理ばかりでなく、鉄板焼き、照り焼き、カレーライス、カツ丼、ラーメンから、カリフォルニアロールを始めとするアメリカ式巻物類にいたるまで、比較的近年になって日本以外の食文化と融合して出来た料理も含まれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The work for collecting the sample in the transfer or the like of the cell between the dishes is carried out manually, when using the pipette 2 assembled with the pipette material 7 of an embodiment in the present invention.例文帳に追加

従って、本実施形態のピペット芯材7を組み込んだピペット2を用いると、シャーレ間で細胞を移し変えるなどの試料を採取する作業を手作業で行うことができる。 - 特許庁

Also, instead of the above, by making the time of a process during which the dishes are brought into contact with a chemical or the concentration of the chemical be different, required processing time and the energy required for heating the washing water or the consumption amount of the chemical is made appropriate.例文帳に追加

又、それに代え、食器等が薬剤と接触する行程の時間、もしくは薬剤の濃度を異ならせることにより、処理所要時間及び洗浄水の加熱に要するエネルギー、もしくは薬剤の使用量の適正化ができる。 - 特許庁

The opening portion of the washing tub 14 having the opening portion to put in and out dishes 3 or the like is opened and closed by the lid 13, and the operation of the cleaning tub 14 is controlled by the control means 18 to which the electric wire 19 is connected.例文帳に追加

食器3等を出し入れする開口部を有する洗浄槽14の開口部を蓋体13により開閉し、電線19を接続した制御手段18により洗浄槽14における運転動作を制御する。 - 特許庁

To provide a brush which makes a user excellently refreshing during the use thereof by minimizing fouling of the brush itself after the use thereof with better effect for washing for the purpose of washing dishes and bodies, and achieving a lower cost with a better touching during the use for the purpose of promoting the health by the friction of the bodies.例文帳に追加

食器洗浄用および身体の洗浄を目的としたブラシで、洗浄効果が良好で、使用後のブラシ自体の汚れが少なく、かつ、使用時の触感の良好なものを安価に提供する。 - 特許庁

The services of Kitcho including the menus and the 'shitsurai', by which fittings and furnishing goods are changed in accordance with the atmosphere and seasons under the concept of Ichigo Ichie (Treasure every encounter), are strongly affected by Kaiseki ryori (a simplified version of honzen ryori; dishes different from the Kaiseki ryori mentioned above, although the pronunciation is the same). 例文帳に追加

吉兆の料理は、献立や、建具や調度品などを一期一会その場の雰囲気や季節に応じて変える「室礼(しつらい)」に至るまで、懐石料理の影響を強く受けている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Concerning the dish dryer, in a drying step to dry the dishes by blow using the fan while air in the housing vessel is heated by the heater, there are a period when a thermal capability of the heater is low and a period when the thermal capability of the heater is high.例文帳に追加

その食器乾燥機では、収容槽内の空気をヒータで加熱しながらファンで送風して食器を乾燥する乾燥工程において、ヒータの加熱能力が弱い期間と、ヒータの加熱能力が強い期間が存在している。 - 特許庁

The hospitality the kingdom extended to Perry and his officers, however, amounted to nothing more than a very ordinary level of hospitality--the dishes prepared were inferior to those offered to the Qing Dynasty's Imperial Chinese missions, an implicit indication that the kingdom was returning a negative response to the letter from the United States. 例文帳に追加

しかし、王国が用意したもてなしは、来客への慣例として行ったものに過ぎず、清からの冊封使に対するもてなしよりも下位の料理を出すことで、暗黙の内にペリーへの拒否(親書の返答)を示していた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The method for removing the tea stain involves cleaning the dishes in the automatic dish-washing and drying machine by using the aqueous solution of the detergent composition in the above composition.例文帳に追加

また、本発明の茶渋汚れの除去方法は、上記構成の洗浄剤組成物の水溶液を用いて、自動食器洗い乾燥機内で食器類を洗浄することを特徴とするものである。 - 特許庁

The intermittent washing develops an impact force by the washing water W jetted from the nozzles 5b and 6b to increase the washing power with the washing water W thereby achieving easier cleaning of foul stuck too hard on the dishes Q to do in the past.例文帳に追加

間欠洗浄により、ノズル5b,6bから噴射される洗浄水Wが衝撃力を発揮するため、洗浄水Wによる洗浄力がアップし、食器類Qに付着した落ちにくい汚れを容易に落とすことができる。 - 特許庁

A dish washing device washes the garbage stuck to dishes with the wash water jetted toward the inside of the shower sink 12 and washes away the garbage falling inside the shower sink 12, with the wash water.例文帳に追加

食器洗浄装置は、シャワーシンク12の内部に向けて噴射される洗浄水で食器に付着した残菜を洗浄し、シャワーシンク12の内部に落下した残菜を前記洗浄水で流し去る。 - 特許庁

And, after termination of the washing treatment, if the warming time has not elapsed from calculation of the warming time, the start of the rinsing treatment (a step 150) of the dishes is delayed (a step 138) based on time counting of the warming timer.例文帳に追加

そして、上記洗浄処理の終了後、上記昇温時間の算出から同昇温時間が経過していなければ、昇温タイマの計時に基づいて食器のすすぎ処理(ステップ150)の開始を遅延させる(ステップ138)。 - 特許庁

Around the end of the Meiji period, dedicated glassware called kori koppu (cup for ice) was introduced and this type of dishes had developed during the period from Taisho period to the Showa period just before the Second World War fully utilizing a technique called aburidashi (a technique of glass-works that motifs come to the surface by difference in temperature), etc. 例文帳に追加

明治の終わり頃から氷コップと呼ばれる専用のガラス器も使われるようになり、この器は大正時代から昭和の戦前頃まであぶり出し技法などを駆使した独特の発達を遂げた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The trade between Japan and the Sung Dynasty in China was implemented during a period from the Taira clan government in the late Heian period to the Kamakura period, and Chinese culture such as vegetarian dishes and literati painting were imported along with Kamakura Bukkyo (new Buddhist movements of the Kamakura period). 例文帳に追加

平安末期の平氏政権期から鎌倉時代にかけて日宋貿易が行われ、鎌倉仏教とともに精進料理や文人画などの中国文化が流れ込んだ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In various areas on the Japan Sea side of Hokkaido, Kujira-jiru has been eaten as New Year's dishes since the era when Hokkaido started being developed in the Meiji period, and it is said that this habit originated in the people who moved there from the Tohoku region, centered on the Akita domain. 例文帳に追加

そして明治開拓以降の北海道の日本海側各地で正月料理として鯨汁が食されるのは、秋田藩を中心とした東北の人々が移り住んだ名残といわれている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the remains found in the southern Kanto region and southern Kyushu in the first half of the earlier period, the cookware for plant foods such as stone dishes, mill stones, hammer stones, and heat-treated earthenware grew in size and the number of excavated objects increased. 例文帳に追加

南関東や南九州の早期前半の遺跡では、植物質食料調理器具である石皿、磨石、敲石、加熱処理具の土器も大型化し、出土個体数も増加する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Standing waves are formed within the dish compartment 1, and moisture is removed from the whole dishes by changing the temperature within the dish compartment and moving the position of the standing waves.例文帳に追加

食器庫1内で定在波が形成されるようにして、食器庫内の温度を変化させることによって定在波の位置を移動させて、食器全体から水分が除去されるようにした。 - 特許庁

例文

Then the reduced temperature Y is subtracted from the temperature Z of the rinsing water in a rinsing water tank, which is detected by a rinsing water temperature sensor, so that contact rinsing water temperature A being the temperature of the rinsing water to be brought into contact with the dishes is calculated (S408-S410).例文帳に追加

続いて、濯ぎ水温センサにより検知された濯ぎ水タンク内の濯ぎ水の温度Zから低下温度Yを減じることで、食器に接する濯ぎ水の温度である接触濯ぎ水温Aを算出する(S408〜S410)。 - 特許庁

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