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Porkを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 548



例文

It might be religious in its origin, but it would not be persecution for religion, since nobody's religion makes it a duty to eat pork. 例文帳に追加

だれの宗教も豚肉を食うことを義務としてはいないのですから、この禁制は起源において宗教的であるとはいえ、宗教への迫害にはあたらないのです。 - John Stuart Mill『自由について』

When those regions afterwards fell under the dominion of Mahomedan conquerors, the Parsees obtained from them a continuance of indulgence, on condition of refraining from pork. 例文帳に追加

後にこの地域が、マホメット教徒の征服者の支配下にはいると、パルシー族は、豚肉を絶つという条件で、征服者たちから引き続き信教の自由を得ました。 - John Stuart Mill『自由について』

and Joyce and I set to work loading her with powder tins, muskets, bags of biscuits, kegs of pork, a cask of cognac, and my invaluable medicine chest. 例文帳に追加

ジョイスと私はボートに火薬の缶や、マスケット銃やビスケットの入った袋や、豚肉の小さいたるや、コニャック一樽や私にはなにより大切な薬箱を積みこんだ。 - Robert Louis Stevenson『宝島』

Showing its policy to continue gyudon sales, Gyudontaro started to take measure around the mid-February, when it was about to run out the stock of beef; for example, it mixed pork temporarily (from the mid-February to mid-March), switched over to Australian beef, and revised the price. 例文帳に追加

牛丼太郎は牛丼販売継続の方針をしめし、米国産牛肉の在庫がなくなる2月中旬ごろから牛丼への一時的豚肉混合(同年2月中旬-3月中旬頃)やオージー・ビーフへのきりかえ、価格改定等の対応をおこなった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Showing its policy to continue gyudon sales, Gyudontaro started to take measures around the mid-February, when it was about to run out the stock of U.S. beef; for example, it mixed pork as a temporary measure (from the mid-February to mid-March) and switched to Australian beef. 例文帳に追加

牛丼太郎、牛丼販売継続の方針をしめし、米国産牛肉の在庫がなくなる2月中旬ごろから牛丼への一時的豚肉混合(同年2月中旬-3月中旬頃)やオージー・ビーフへの切り替え等の対応をおこなった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

Hanbagu (hamburger) or hanbagu suteki (hamburger steak) is a dish, made by adding minced vegetables such as onions, and seasonings such as pepper into ground meat (pork, beef, other meat of livestock, or a combination of meats), mixing eggs and bread crumbs together, forming the meat mixture into ovals or circles, and broiling them. 例文帳に追加

ハンバーグまたはハンバーグステーキは、挽肉(豚肉や牛肉、またはその他の畜肉等を含めたあわせ挽肉)にタマネギ等の野菜類のみじん切りとコショウ等の香辛料を加え、鶏卵、パン粉を混ぜ、こね合わせたものを楕円形や円形などに整形して焼いた料理。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Consequently, housewives preferably introduced hamburgers made from cheap ground meat (chicken and pork) on their dinner menu to produce a gorgeous dinner, ready-made hamburgers which only needed broiling appeared on the market, so that hamburgers were quickly available throughout the whole country. 例文帳に追加

安価な挽肉(鶏肉と豚肉等)を使ったこの料理を食卓に上らせる事で、豪華な夕食を演出できるため、同年代以降の主婦が好んで夕食のメニューに取り入れた背景もあって、調理済みで後は焼くだけの物が発売されるなど、瞬く間に日本全国に広まった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Malaysian street stalls sell: Malaysian cuisine such as: Nasi Goreng (Indonesian Fried Rice), Mi Goreng (Indonesian Fried Noodles), Nasi Ayam (Chicken Rice), Ayam Goreng (Fried Chicken), and Soto Ayam (Chicken Noodle Soup); there is Nyonya Cuisine such as Laksa (Curry Based Noodle Dish); there is Indian food such as: Curry, Naan, and Roti (Indian Flatbreads); there is Chinese food such as: Chinese-style fried rice, dim sum (Chinese snacks), and Bak Kut Teh (Pork Bone Tea Soup). 例文帳に追加

ナシゴレン、ミーゴレン、ナシアヤム、アヤムゴレン、ソトアヤムなどのマレー料理、ラクサなどのニョニャ料理、カレー、ナン、ロティなどのインド料理、炒飯、点心、パクテーなどの中華料理などがあげられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the "Nagasaki Meisho Zue" (Encyclopedia of Nagasaki scenic beauty) book of 1818 - 1829, there were some menus recorded which included meat dishes such as beef, pork and duck, ham, fish cooked in butter, Dutch sponge cake and coffee; but most guests of Japanese officials took them back home without eating them on the spot. 例文帳に追加

文政年間(1818年-1829年)の『長崎名勝図絵』では献立が記されており、牛肉・豚肉・アヒルなどの肉料理やハム、魚のバター煮、カステラ、コーヒーなどが饗されていたようだが、招かれた日本の役人はほとんど手をつけずに持ち帰ったともいう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

To provide a continuous high-speed treating pickle injector capable of continuously injecting a liquid material such as a pickling liquid or a seasoning into a lump of meat such as pork, beef or livestock meat and uniformly dispersing the liquid material and improved in productivity.例文帳に追加

豚肉、牛肉、家畜肉等の食肉塊に、連続的にピックル液や調味料等の液状物質を注入し、液状物質を均一に分散させることができる、生産性が向上した連続高速処理ピックルインジェクターを提供すること。 - 特許庁

例文

To provide tuna hamburger leaving no fishy smell peculiar to tuna even after cooking, in spite of being tuna hamburger, having extremely juicy palate feeling, and free from being inferior in deliciousness, compared to hamburger having meat such as beef and pork as the main raw material.例文帳に追加

まぐろハンバーグでありながら、調理後においても、まぐろ特有の魚臭さが残ることが無く、また、非常にジューシーな食感で、牛肉や豚肉等の畜肉を主原材料とするハンバーグと比べても、美味しさにおいて劣ることの無いまぐろハンバーグを提供することを目的とする。 - 特許庁

To prepare a detecting antibody most suitable for specifically performing high-performance and highly sensitive detection of raw pork in unheated foods by an immunoassay, without causing non-specific reaction; and to provide a simple, accurate detection method using the detecting antibody and an examination kit for the method.例文帳に追加

免疫測定法により非加熱食品中の豚生肉の検出を、非特異的反応を惹起すること無く特異的に高性能、かつ高感度に行なうための最適な検出抗体の調製と、その検出抗体を用いる簡便かつ高精度な検出法ならびにそのための検査キットを提供することである。 - 特許庁

This pork fishing lure is a mixed and kneaded material of the ground granular or powdery material of a skin tissue obtained from the rawhide of a pig by removing fatty content, with additives for gellation selected from among proteins, phosphates, polysaccharides or the like, and processed to a prescribed form through heating and forming.例文帳に追加

豚の原皮から脂肪分を除去して得た皮組織を粉砕した粒状もしくは粉末物と、たんぱく質、リン酸塩、多糖質等から選ばれたゲル化用添加物との混練物であって、加熱し、成形することによって所定の形状に加工されていることを特徴とするポークルアー。 - 特許庁

To provide a method, a device and a program for digitizing a marbled state of edible meat, which digitize easily the marbled state of edible meat such as beef, pork or horsemeat, and evaluate the marbled state of edible meat with a concrete numerical value by an objective standard.例文帳に追加

牛肉、豚肉、馬肉等の食肉のしもふり状態を容易に数値化でき、食肉のしもふり状態を客観的な基準により具体的な数値で、評価することができる食肉のしもふり状態の数値化方法、装置及びプログラムを提供する。 - 特許庁

The decomposed pork is effective for promoting the decrease of body fat, suppressing the accumulation of body fat and further increasing the quantity of muscle and, accordingly, it is useful as a diet food for preventing and improving fatness and a sports food effective for the building of muscle.例文帳に追加

本発明の豚肉分解物は、体脂肪の減少促進及び蓄積抑制効果を有し、更に筋肉量を増加させる効果を持つので、肥満の予防・改善が図れるダイエット用食品及び筋肉増強が図れるスポーツ食品として有用である。 - 特許庁

The dusting-flour composition is applied to steamed pork, chicken meat or cuttlefish meat which are hard to be used as ingredients for deep-fry food with deep fry batter because of their bad batter adhesion in order to improve the batter adhesive properties so as to obtain the deep-fry food with favorable palate feeling.例文帳に追加

特に従来衣の結着性が悪く、衣を使用した揚げ物の具材として使用が困難であったスチーム処理された豚肉、鶏肉又はイカに使用することにより衣の結着性を向上させ良好な食感の揚げ物を得ることができる。 - 特許庁

To provide a method for pretreating meat or marine products, which improves palate feeling of meat such as beef, pork or chicken, or reduces transparency of the marine products such as shrimp, cuttlefish or fish after soaked, and provides palate feeling hard to teeth so as to improve the marine products to be suitable as raw material for processed food.例文帳に追加

牛肉、豚肉、鶏肉などの畜肉については食感を改良し、エビ、イカ、貝類、魚類等の水産物については、浸漬後の当該水産物の透明感を軽減し、かつ歯ごたえのある食感とすることができ、加工食品の原材料に適した水産物に改良する。 - 特許庁

The shrimp of 60-80 mass% based on the amount of wheat flour is blended with a dough of the bun, consisting essentially of the wheat, and preferably kidney beans of 5-15 mass%, pork of 5-15 mass% and chicken stock of 0.1-1 mass% are added thereto.例文帳に追加

小麦粉を主体とするまんじゅう生地に、前記小麦粉に対して60〜80質量%のエビを配合し、好ましくは、5〜15質量%のインゲン、5〜15質量%の豚肉、および0.1〜1質量%の鶏ガラスープをさらに配合する。 - 特許庁

To provide a pet snack made by winding a fleshy material comprising chicken, beef, pork and other meat around the periphery of the core material which is obtained by molding vegetables, ox-hide gum, cheese and other food materials in an almost bar-like state, and intended for hardly making the fleshy material peel off from the core material.例文帳に追加

野菜、牛皮ガム、チーズその他の食材を略棒状に成形した芯材の周囲に、鶏肉、牛肉、豚肉その他の畜肉からなる肉質材を螺旋状に巻き付けたペット用スナックにおいて、肉質材を芯材から剥がれにくくする。 - 特許庁

This unheated cutlet is constituted with the meat such as sliced one piece of pork, beef, chicken, etc., the other foodstuffs other than the meat such as cheese, laver, vegetables, etc., and a coating for covering its surface, and has a constitution that the above other foodstuffs are nipped at the inside of the folded one piece of the above meat.例文帳に追加

スライスされた一枚の豚肉、牛肉、鶏肉等の畜肉と、チーズ、海苔、野菜類といった畜肉以外の他の食材と、表面を覆う衣から構成される未加熱カツレツであって、前記他の食材は、折り畳まれた一枚の前記畜肉内に挟み込まれた構成とした。 - 特許庁

The Chinese seasoning composition can be prepared using one or more materials selected from pork, beef, chicken and the like as ingredient materials, an edible fat or fatty oil, starch and a thickening polysaccharide in proper amounts, and properly granular vegetable protein, a spice, a sweetener, edible fibers, and the like.例文帳に追加

豚肉、牛肉、鶏肉等から選択される1種類以上を具材とし、食用油脂、でんぷん、増粘多糖類を適量含有し、適宜粒状植物蛋白、香料、甘味料、食物繊維等を含有させて調製することができる。 - 特許庁

To improve the quality of a fishery paste product having salami taste which is inferior in taste and palatability to a soft salami sausage prepared from a raw meat consisting of beef or pork, and bring the quality to that of the soft salami sausage, and at the same time, improve preservability.例文帳に追加

牛肉あるいは豚肉を原料肉とするソフトサラミソーセージに比べて食味や食感で劣っているサラミ風味の水産ねり製品の品質を改善してソフトサラミソーセージに近ずけるとともに保存性の向上を図る。 - 特許庁

To provide a method for producing fried food such as a pork cutlet, tempura, French fry or Tatsuta-age (a fried food prepared by frying preliminarily seasoned meat or fish in oil), solving such a problem as to have a high calorie content to make the fried food have a low calorie content.例文帳に追加

とんかつ等のフライ、てんぷら、から揚げや竜田揚げ等の揚げ物類食品にあって、揚げ物類食品が高カロリーとなるといった問題を無くし、揚げ物類食品の低カロリー化を図ることのできる揚げ物類食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain a dried egg white composition suitable for flour products such as noodles, doughs of giaoz (dumpling stuffed with minced pork) and breads, needing no work of dissolving dried egg white with water is advance and having an enhanced effect for improving physical properties of a food even in the case where it is used in powder mixing.例文帳に追加

麺類、餃子の皮、パン等の小麦粉加工品用に適しており、乾燥卵白を予め水で溶解する作業を必要とせず、粉体混合して用いても、食品の物性改良効果をより高めた乾燥卵白組成物を提供する。 - 特許庁

To improve a reduction in efficiency in vacuum packaging work caused by integral formation of two kinds of small parts where pork meat comprises five kinds of parts and two kinds of small parts are unified and a total number of four kinds of parts are transferred by four conveyor lines to perform the vacuum packaging work.例文帳に追加

豚肉は5種類の部位で成り立つが、この内の小型の2種類の部位をまとめて1種類とし、総計4種類の部位を4本のコンベヤラインで搬送して真空包装する場合の、前記小型2種類の部位の、一体化による能率低下を改善する。 - 特許庁

Because the Okonomiyaki body is baked into the rod shape, the deliciousness originally possessed by the Okonomiyaki can be kept by including the much amount of the ingredient materials such as shredded cabbage, pork, shrimp and the like, and the Okonomiyaki can be suited to wide liking of a consumer.例文帳に追加

この際、お好み焼き本体は、棒状に焼成しているため、細切れにしたキャベツや豚肉やエビ等の具材を豊富に入れて、お好み焼き本来の美味しさを確保することができると共に、お客さんの幅広い好みに適応することができる。 - 特許庁

The method for producing marbled meat product or meat the following process: (i) a process of salting or seasoning pork; and (ii) a process of injecting emulsified oil and fat liquid into the salted meat or the seasoned meat obtained through the process (i), and tumbling the meat.例文帳に追加

以下の工程を経て霜降り状の食肉製品又は食肉を製造する:(i)豚肉を塩漬処理又は調味処理する工程、及び(ii)前記工程(i)で得られた塩漬肉又は調味肉に、乳化油脂液を注入し、タンブリング処理する工程。 - 特許庁

To provide a method for making delicious CHOW MEIN noodles having firmness, flavor and taste inherent in CHOW MEIN noodles, and unique palate feeling with crispy touch and mouth feeling by grilling both surfaces of noodles to make the surface scorched and using only pork, Japanese onion and bean sprouts as subsidiary food materials.例文帳に追加

麺の両面を焼いて焦げ目を付けると共に副食材も豚肉とネギとモヤシのみを使用することにより、焼そば本来のコシや香りや風味を有し、しかもシャキッとした歯ごたえと舌ざわりがある独特な食感を有する美味しい焼そばの製法の提供。 - 特許庁

An example of the entry into the East Asian market of Japanese cuisine can be seen in Shanghai where Japanese-style ramen noodles have been a boom. Furthermore, in Korea udon style noodles and fried pork cutlets known as tonkatsu have become standard dishes, with Japanese-style drinking establishments known as izakaya becoming more commonplace. Recently, there are even street stalls that sell octopus dumplings (takoyaki).例文帳に追加

日本食の東アジアへの進出事例としては、上海では、日式ラーメンがブームとなっており、さらに、韓国ではうどんやトンカツが一般化したほか、居酒屋も定着しつつあり、最近ではたこ焼きの露店まで現れている。 - 経済産業省

Its most prominent characteristics are the fact that in financial transactions, interest is not received or paid, and the fact that transactions comply with the doctrine of the Islamic religion, including parties such as business partners not being involved in businesses that go against the doctrine of the Islamic religion (gambling, weapons, alcohol, pork, etc.).例文帳に追加

その最大の特徴は、金融取引に当たって、利子の受取・支払が含まれていないこと、取引相手等の当事者がイスラム教の教義に反する事業(賭博、武器、アルコール、豚肉など)に関わっていないことなど取引がイスラム教の教義にかなったものとなっていることである。 - 経済産業省

However, Japanese restaurants overseas serve not only Japanese dishes with tradition and history, but also relatively new dishes ranging from teppanyaki (foods grilled on an iron plate), teriyaki (grilling with soy sauce and sugar), curry and rice, pork cutlet on rice and ramen (Chinese soup noodle) to American-style sushi roll like California roll, which were created by mixing various ideas extracted from the foods culture of Japan and others. 例文帳に追加

しかし日本国外の日本食レストランで提供される料理には、歴史がある伝統的な日本料理ばかりでなく、鉄板焼き、照り焼き、カレーライス、カツ丼、ラーメンから、カリフォルニアロールを始めとするアメリカ式巻物類にいたるまで、比較的近年になって日本以外の食文化と融合して出来た料理も含まれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

According to the lore, the dish of mantou originated in the historical fact that a flood subsided after a kneaded flour dough stuffed with mutton and pork, which imitated a human head was thrown into a river in order to change the custom of sinking a human head into a river for human sacrifice to stop floods when Zhuge LIANG, the prime minister of Shu in the Sanguo Zhi (History of the Three Kingdoms) was on his way back from southern expedition to attack Meng HUO in the third century. 例文帳に追加

饅頭(まんとう)は伝承によれば、3世紀の三国志の蜀の宰相・諸葛亮が孟獲との南征の帰途、川の氾濫を沈めるために川の神へと人身御供を立てて、人の首を川に沈めるという風習を改めさせようと小麦粉で練った皮に羊・豚の肉を詰めそれを人間の頭に見立てて川に投げ込んだところ川の氾濫が静まった故事からこの料理が始まったという説がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Also, educational matters and welfare policies began to suffer frequent criticisms that 'the educational policy of Ninagawa's administration did nothing but indulge and spoil students (by citing instances of decreased percentage of enrollment from prefectural senior high schools to the Kyoto University),' 'high-handed behaviors of teachers' unions inside and outside the schools are intolerable,' and 'his welfare policy is pork-barrel politics which waste tax money.' 例文帳に追加

また、教育問題や福祉などでも「蜷川府政の教育政策は生徒を甘やかし、駄目にするだけだ(京都大学への府立高校からの進学率低下などが材料にされた)」「学校内外で教職員組合の横暴が過ぎる」「税金によるばら撒き福祉だ」という批判が頻繁に出されるようになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Nihon-no-aji Hakuran ("taste of Japan" expo), Soboro-boroboro Daisuki Bento, Kamigata Makunouch On-Bento (Kyoto/Osaka-style hot boxed lunch), Temari-zushi, Hanahisago, Taimeshi (sea-bream rice), Takenoko-gohan to Sakura-meshi (bamboo-shoot rice and "Sakura" rice), Higashiyama Gojo, Osaka meibutsu Mamushi-don (Osaka specialty grilled-eel rice), Tokusen Bento "Kyoto" (special recipe lunch "Kyoto"), Ushiwakamaru Gozen, Benkei Gozen, Kamigata Makunouchi (Kyoto/Osaka-style boxed lunch), Chuka Sansan (lunch with a variety of Chinese foods), Juju-tei, Tonkatsu Bento (pork-cutlet lunch), 21-seiki Shutsujin Bento (21st-century "kick-off"lunch), Gomoku Kamameshi (assorted rice in a small pot) 例文帳に追加

日本の味博覧/そぼろぼろぼろ大好き弁当/上方幕の内温弁当/てまり寿司/花瓢/鯛めし/竹の子ごはんと桜めし/東山五条/大阪名物まむし丼/特選弁当『京都』/牛若丸御前/弁慶御前/上方幕の内/中華餐々/じゅうじゅう亭/とんかつ弁当/21世紀出陣弁当/五目釜めし - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Since the prohibition on killing animals was not thorough enough, the ward head in Nagasaki issued a circular notice to preserve the law among ordinary people twice, in 1692 and 1694, but the notice made an exception of Chinese and Dutch residents who were allowed to eat chicken and pork. 例文帳に追加

長崎の町年寄りは、元禄5年(1692年)および元禄7年(1694年)に、長崎では殺生禁止が徹底していないので今後は下々の者に至るまで遵守せよ、という内容の通達を出しているが、その通達の中でも、長崎にいる唐人とオランダ人については例外として豚や鶏などを食すことを認めていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The oil-soluble compound includes essential oils such as orange oil, lemon oil, mint oil and vanilla, alcohols such as menthol, aldehydes such as vanillin, esters such as ethyl hexanoate, sulfur-containing compounds such as dimethyl sulfide, and compound perfumes such as crab flavor, beef flavor, pork flavor, chicken flavor, and butter flavor.例文帳に追加

油溶性化合物としては、例えば、オレンジ油、レモン油、ミント油、バニラのような精油類、メントールのようなアルコール類、バニリンのようなアルデヒド類、エチルヘキサノエートのようなエステル類、ジメチルサルファイドのような含硫化合物、カニフレーバー、ビーフフレーバー、ポークフレーバー、チキンフレーバー、バターフレーバーのような各種調合香料の1種以上を挙げることができる。 - 特許庁

To provide a method for easily and accurately detecting pork in heated/processed food by an immunoassay by using preparation of an optimal specimen originating component for performing detection at high performance and high sensitivity without causing non-specific reaction, and also by using a polyclonal antibody obtained by use of the preparation, and also to provide an inspection kit for it.例文帳に追加

免疫測定法により加熱加工食品中の豚肉を、非特異的反応を惹起すること無く高性能、かつ高感度に行なうための最適な検体由来成分の調製と、それを用いて得られたポリクローナル抗体を用いる簡便かつ高精度な検出法ならびにそのための検査キットを提供することである。 - 特許庁

To provide a device and a method for automatically applying sauces, used for automatically applying a seasoning having viscosity, e.g. sauce or mayonnaise to frozen foods such as sliced fish, sliced chicken meat, sliced pork and sliced beef or the other objective foods and a method for producing the frozen foods by using the device.例文帳に追加

魚の切り身・鳥肉の切り身・豚肉の切り身・牛肉の切り身等の冷凍加工食品、その他の対象食品に、ソースやマヨネーズ等の粘性のある調味料を自動的に塗布するためのソース類自動塗り装置・ソース類自動塗り方法と、ソース類自動塗り装置を用いた冷凍加工食品の製法を提供する。 - 特許庁

Food materials selected from the meat of14% water content, processed to ≤0.8 water activity, particularly cha shao (roasted pork fillet), fishes, sea weeds, vegetable and their processed products, and food oil to which food tastes, flavor or an emulsifier are tightly packed with a gas-barrier packaging material or packed by gas-substitution packaging or vacuum packaging.例文帳に追加

水分14%以下、あるいは、水分活性0.8以下に加工した食肉類特にチャーシューである食材魚介類、海藻類、野菜類、穀物類、及びこれらの加工品から選ばれる食材と、食品の風味を移行、フレーバー添加、更には乳化剤の添加されている食用油脂とをガスバリア性をもつ包材で密封個包装、ガス置換個包装又は脱気個包装する。 - 特許庁

The pet snacks 5 are obtained by forming in a roll state with a hollow cross section, mince 1 of chicken, beef, pork, other meat or fish, or a minced mixture 3 which is obtained by mixing with the mince 1, vegetables, fruits, cereals, beans, cheese, cowhide gum, gizzard and other non-fleshy materials 2 which are chopped into pieces, and then drying the product.例文帳に追加

本発明のペット用スナック5は、鶏肉、牛肉、豚肉その他の畜肉若しくは魚肉のミンチ1、又は該ミンチ1に小片状に切刻した野菜、果物、穀類、豆類、チーズ、牛皮ガム、砂肝その他の非肉質材料2を混錬したミンチ状混合物3を、断面中空ロール状に成形して乾燥させたものである。 - 特許庁

To provide an simple and safe method of bacteria elimination effective for beef, pork, and other meat, meat processing devices and relating devices, and cloth worn by a worker during meat processing, which especially enables bacteria elimination without denaturation of meat and produces low load for waste treatment.例文帳に追加

牛、豚等蓄肉等の食肉と共に食肉加工施設及びここで使用される関連諸機器や処理作業中に身に付ける衣服等に対する有効な除菌処理方法、特に食肉の変性を伴わずに容易に除菌処理でき、更に従来法に比較して安全かつ廃棄物処理の負担が少ない簡便な除菌処理方法を開発する。 - 特許庁

There is provided the method for detecting the pork in the processed food comprising amplifying a DNA fragment of about 60 to about 150 bp size in a nucleotide sequence 109-254, composed of a swine-derived specific sequence or a nucleotide sequence comprising substitution, deletion or addition of one or several nucleotides in the nucleotide sequence by PCR ( polymerase chain reaction) and detecting an amplified product thereof, or a primer kit used for the method.例文帳に追加

ブタ由来の特定な配列からなるヌクレオチド配列109〜254、あるいは、該ヌクレオチド配列において1もしくは数個のヌクレオチドの置換、欠失又は付加を含むヌクレオチド配列において、約60〜約150bpサイズのDNA断片をポリメラーゼ連鎖反応(PCR)によって増幅し、その増幅産物を検出することを含む、加工食品中のブタ肉を検出する方法、あるいは、その方法に使用するためのプライマーキット。 - 特許庁

To provide an electric cooking device for food enabling homogeneous heating treatment to the whole of food even when the food comprises a large-size pork cutlet meat of a hamburg steak meat having fat and lean flesh and varying widely in value of resistance, and applicable to minimization in the device and reduction in its costs, easy to perform maintenance and enabling reduction in its running cost.例文帳に追加

脂身や赤身があって内部抵抗値のばらつきが大きいとんかつ肉やハンバーグ等の食品であっても食品全体を均等に加熱処理することができると共に、装置の小型化とコストの低減化が可能で、かつ、保守が簡単で、ランニングコストを安くすることができる食品の通電加熱調理装置の提供。 - 特許庁

Also, the tomato vinegar obtained by the production method has no grassy smell but mellow sour taste and natural taste, and, by using the tomato vinegar, several flavorings such as tomato ketchup, mayonnaise, dressing, jiao-zi sauce, sauce of sweet-and-sour pork, noodle soup, steak sauce, juice of bitter orange and Sushi vinegar, and vinegar drinks and the like, can be produced.例文帳に追加

また、該製造方法で得られたトマト酢は、青臭みがなくてまろやかな酸味と自然の旨味を有しており、該トマト酢を用いることにより、風味に優れたトマトケチャップ、マヨネーズ、ドレッシング、餃子のたれ、酢豚のたれ、めんつゆ、ステーキソース、ぽん酢、すし酢などの各種調味料や、食酢飲料などを製造可能とする。 - 特許庁

The simmered and marinated foodstuff is provided with integrated seasoning state and appearance state with animal meat such as beef, pork, and horsemeat by mixing, at least at an around equal rate with the animal meat, unflavored and heated grated burdock root grain as a bulking agent to the minced, seasoned, and boiled down animal meat.例文帳に追加

みじん切りし調味料を加えて煮詰めた牛肉や豚肉、馬肉などの獣畜肉類に、味付けせず加熱したおろし状のゴボウ粒子を増量材として、多くとも上記肉類とほぼ同じ比率だけ混合させることにより、その肉類との一体的な味付け状態と外観状態を与えた煮和え食品である。 - 特許庁

To provide an unheated cutlet nipping other foodstuffs between meats and a method for producing the unheated cutlet, aiming at the shortening of cooking time, reduction of cost by the shortening of the time and improvement of throughput of its production in a factory, etc., and capable of obtaining a flavorful cutlet such as a pork cutlet, etc., simply and also by a sure method.例文帳に追加

調理時間の短縮、時間の短縮によるコストの低減を図り、工場等における製造のスループットを向上させるべく、簡易、かつ、確実な手法で風味豊かなトンカツ等のカツレツを得ることができる、畜肉の間に他の食材を挟み込んだ未加熱カツレツ及び未加熱カツレツの製造方法を提供する。 - 特許庁

One possible reason behind the demand increase is the substantial rise in the consumption of pork and other meat as well as a rise in the demand for feed grains in fast-growing developing countries such as China, due to the per capita income growth and the resulting diet diversification53. The second reason is the increased production of bio fuel such as bio ethanol, produced in the US and other countries using corn as a raw material (see Figure 1-1-43).例文帳に追加

需要増の要因としては、第1に、高成長を続ける中国等新興国の1人当たり所得が向上するに従って、食生活が多様化し、豚肉等肉類の消費量と飼料穀物需要が急増したこと53、第2に、米国等でトウモロコシを原料とするバイオエタノール等のバイオ燃料生産が増加したことなどがあると考えられる(第1-1-43図)。 - 経済産業省

例文

By the way, the fourth meeting of Japan Brazil Trade and Investment Promotion Joint Committee was held in Tokyo in November 2010 and Brazil proposed removal of embargo on exporting pork to Japan and revision of the criteria for pesticide residue of coffee beans, and Japan proposed to remove problems in transfer price taxation system, technology transfer system and to be permitted number of years for visa. Also, matters on mutual interests and possibility of future cooperation were extensively discussed.例文帳に追加

ちなみに第4 回日伯貿易投資促進合同委員会は、2010 年11 月に東京で開催され、ブラジル側からは豚肉の対日輸出解禁、コーヒー豆の残留農薬基準の見直しなどが提起され、日本側からは移転価格税制、技術移転にかかる問題点、ビザ取得年数といった、双方の関心事項や将来的な協力関係の可能性についても幅広く意見交換が行われた。 - 経済産業省

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原題:”On Liberty”

邦題:『自由について』
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Copyright on Japanese Translation (C) 2004 Ryoichi Nagae 永江良一
本翻訳は、この著作権表示を付すかぎりにおいて、訳者および著者に一切断ることなく、商業利用を含むあらゆる形で自由に利用し複製し配布することを許諾します。
改変を行うことも許諾しますが、その場合は、この著作権表示を付すほか、著作権表示に改変者を付加し改変を行ったことを明示してください。
  
原題:”Treasure Island ”

邦題:『宝島』
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(C) 2000katokt プロジェクト杉田玄白(http://www.genpaku.org/)正式参加作品
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