1016万例文収録!

「TEA」に関連した英語例文の一覧と使い方(169ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

TEAを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 8454



例文

The extracted food is obtained through the following process: adding a plurality kinds of finely cut subsidiary raw materials and subsidiary raw materials heated after cut to the processed food described above; firing and roasting the raw materials and the subsidiary raw materials while mixing the raw water or the concentrated water of the deep sea water to make them stock tea.例文帳に追加

また、上記により得られた加工食品に、複数種の細かく切断した副原料及び切断後に火入れ処理した副原料を混合して、海洋深層水の原水又は濃縮水を混合しながら原料及び副原料の火入れ,焙煎処理を行ってだし茶とした抽出食品を基本手段とする。 - 特許庁

This sanitary sheet such as an especially hygienically excellent paper diaper, paper diaper for an animal, sanitary napkin, sanitary napkin for the animal, breast pad, sweat pad, sheet for the animal, or the like, is provided relatively inexpensively by incorporating ≥1 kind of a dried material of the extract of the used tea leaves.例文帳に追加

一種以上の茶殻抽出液の乾燥物及び/又は一種以上の茶殻抽出液の乾燥物を含ませて、特に、衛生的に優れる紙おむつ、動物用紙おむつ、生理用ナプキン、動物用生理用ナプキン、乳パッド、汗パッド及び動物用シーツ等の衛生シーツを比較的安価に提供できる。 - 特許庁

To obtain the subject preparation exhibiting bacteriostatic effect on a wide range of microorganisms in acidic drinks including carbonated drinks, fruit juices, coffee drinks, black tea drinks, sports drinks, nourishing drinks, mineral water and flavorous water, also suppressing sucrose fatty acid ester crystallization in such acidic drinks, resulting no impairing of the appearance of such drinks.例文帳に追加

炭酸飲料、果実飲料、コーヒー飲料、紅茶飲料、スポーツドリンク、栄養ドリンク、ミネラルウォーター、フレーバーウォーターなどの酸性飲料中で、広範囲の微生物に対して静菌効果を示し、且つ、酸性飲料中でのショ糖脂肪酸エステルの結晶化が抑えられ、その結果、酸性飲料の外観を損なわない抗菌剤製剤を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing a functional textile product having excellent deodorant, antimicrobial, antiallergic and antioxidant properties and durability of still maintaining the properties even when brought into contact with water because an active component such as a tea extract, catechin or saponin can surely be supported even on a textile product comprising acrylic, polyester-based or polypropylene-based fibers.例文帳に追加

アクリル系、ポリエステル系またはポリプロピレン系繊維からなる繊維製品に対しても、茶抽出物、カテキン、サポニンなどの有効成分を確実に担持させることができるため、すぐれた消臭性、抗微生物性、抗アレルギー性、抗酸化性を有しており、かつ水と接触したときも依然としてこれらの性質が維持される耐久性ある機能性繊維製品の製造法を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

This tea reaper is characterized by having the following scheme: a pruning machine unit 3A for pruning work includes a rotary blade 30A, and a blast tube is arranged above and behind the rotary blade 30A so as to blow out air from a fan 23 rearward over the whole area in the longitudinal direction of the rotary blade 30A to feed delivery wind W turning toward a relay conveyor 5.例文帳に追加

剪枝作業に供する剪枝機ユニット3Aはロータリー刃30Aを具えたものであり、このロータリー刃30Aの上方後方側にファン23からの送風をロータリー刃30A長手方向全域にわたって後方側に吹き出す送風管を具えることにより、中継移送装置5に向かう送り込み風Wを供給するようにしたことを特徴とする。 - 特許庁


例文

This healthy food or healthy drink capable of rapidly degrading an alcohol is obtained by mixing permission juice, curcuma, tannin, a powder of Panax notoginseng, and Vinca rosea or the like with chocolate, sugar candy, chewing gum or oolong tea as a rapidly degrading agent of the alcohol, adding a nutrient of aloe vera and spiral water algae and further adding a sweetening, a perfume, and a salinity in suitable amounts.例文帳に追加

健康食品の加工に於いて、チョコレートや砂糖飴やチューインガムやウーロン茶に柿渋、ウコン、タンニン、田七粉、日々草等をアルコールの急速分解剤として混合せしめると共に、アロエベラや螺旋水藻の栄養源を添加し甘味料、香料、塩分を適当に添加する事を特徴としたアルコール急速分解健康食品と健康飲料。 - 特許庁

This method for preparing the eggplant tea comprises a stem- extracting process for extracting the eggplant stems, a washing process for washing the stems, a cutting process for cutting the stems in a prescribed length or shorter, a drying process for drying the stems cut in the cutting process, and a dividing process for dividing the dry stems dried in the drying process into small pieces by a grinding method or a cutting method.例文帳に追加

この茄子茶の製造方法は、茄子の茎を抽出する茎抽出工程と、茎を洗浄する洗浄工程と、茎を所定長さ以下に切断する切断工程と、切断工程で切断された茎を乾燥する乾燥工程と、乾燥工程で乾燥された茎を破砕,裁断等により小片に割断形成する割断工程とを備えて構成されている。 - 特許庁

In this goods for tea ceremony, the body 17 and stoppers 18, 19 are formed thin and light enough, and pocket paper is held between the stoppers 18, 19 to be carried, whereby the metal-made toothpick 20 is prevented from slipping off the toothpick storing part and in drawing out the goods for using the toothpick, the goods can be easily and quickly taken out with this clue to go upon.例文帳に追加

茶道用用具であって、充分に薄く軽量に本製品本体17、ストッパー18,19が形成され、このストッパー18,19で懐紙を挟んで携行することによって金属製楊枝20が楊枝収納部分より抜け落ちるのを防止し、楊枝を使用するために本製品を引き出す際にはこれらが手がかりとなり、容易に且つ、速やかに取り出すことが出来る。 - 特許庁

The read DTS is defined as times the packet A is expected to arrive at the receiving side (hereafter limited time tL) (limited time tLa), and the delay allowance tR (delay allowance time tRa) is calculated according to the following expression with the detected time when the packet A is expected to reach the receiving side as a reception completion time tE (reception completion time tEa).例文帳に追加

読み出されたDTSは、PESパケットAが受信側に必ず到着しなければならない時刻(以下、制約時刻tL)(制約時刻tLa)とされ、また検出された、PESパケットAが受信側に到着すると想定される時刻を、受信完了時刻tE(受信完了時刻tEa)として、下記の式に従い、遅延余裕時間tR(遅延余裕時間tRa)が算出される。 - 特許庁

例文

The eggplant tea making the best use of the medicinal ingredient in eggplant rinds is produced by the following procedure: in a first step, eggplant rinds are impregnated with ascorbic acid to reduce the loss of nasunine or chlorogenic acid as the active ingredient in eggplant rinds; and in a second step, trehalose and sodium ascorbate are added to the resultant eggplant rinds followed by drying to 8 wt.% or less in moisture content.例文帳に追加

茄子の皮にある有効成分であるナスニンあるいはクロロゲン酸の損失を少なくするため、第一段階として茄子の皮にアスコルビン酸を浸漬させ、第二段階としてトレハロースとアスコルビン酸ソーダを添加し水分8%以下にまで乾燥することにより、薬効成分を生かした茄子茶が出来る。 - 特許庁

例文

To produce an eggplant tea making the best use of a powerful medicinal ingredient in eggplant rinds, as a result of repeated keen studies on eggplant rind utilization method through paying attention to the above medicinal ingredient in eggplant rinds, and also in view of the current status that, although eggplant rinds are rich in nasunine and deemed to have a high antioxidant effect, most of such eggplant rinds have been discarded.例文帳に追加

本発明者らは茄子の皮に含まれている薬効成分に注目し、皮の利用方法について鋭意研究を重ねた、結果、茄子の皮の部分にはナスニンが多く、強い抗酸化性を持つとされているが、茄子の皮の大半は廃棄されており、本発明者らはこうした現状を鑑み、茄子の皮の、強い薬効成分を生かした茄子茶を作ろうとするものである。 - 特許庁

This drink having a clear taste without bitterness such as a fragrant roasted tea is obtained by roasting coffee beans of robusta species (to form 30-40 L-value) so as to be lighter than the case for obtaining a regular coffee, grinding the roasted beans, and extraction-treating the ground beans at a temperature (≤60°C) lower than the temperature for extracting a regular coffee drink.例文帳に追加

ロブスタ種のコーヒー豆を通常のコーヒー飲料を得るときよりも浅く焙煎し(L値で30から40)、当該焙煎後の豆を粉砕したものを、通常のコーヒー飲料を得るときよりも低温(60℃以下)で抽出することにより、香ばしい焙煎茶のような、すっきりとした、苦みのない、新規な飲料を得ることができる。 - 特許庁

This double-agent type hair shape regulator, comprising a first agent containing a reducing agent and a second agent containing an oxidizing agent, contains (A) one or more kinds of extracts selected from a group comprising oolong tea extracts and Pu'ercha extracts, and (B) one or more kinds of extracts selected from a group comprising rooibos (Aspalathus linearis) extracts and gymnema extracts.例文帳に追加

還元剤を含有する第1剤、及び、酸化剤を含有する第2剤からなる2剤形式の毛髪形状調整剤において、(A)ウーロン茶エキス、プーアル茶エキスからなる群より選ばれる1種以上のエキスと、(B)ルイボスエキス、ギムネマエキスからなる群より選ばれる1種以上のエキスとを含有させる。 - 特許庁

Therefore, if the pressing force to the operating part 35 of the ultrasonic horn 33 is adjusted through the packaging material A of the receiving roll 37 while checking sealing states of a vertical sealing part V or a lateral sealing part H, a suitable sealing state can be set without repeating the stopping and the starting of this tea bag manufacturing device 1.例文帳に追加

従って、縦シール部Vないし横シール部Hのシール状態を見ながら、受けロール37の包装材Aを介して超音波ホーン33の作用部35に対する押圧力を調整すれば、ティーバッグ製造装置1の停止、起動を繰り返すことなく適切なシール状態に設定することができる。 - 特許庁

To obtain an antimicrobial agent effective in preventing pickles from contamination or putrefaction due to bacteria such as lactic acid bacteria or bacillus subtilis tending to propagate in pickles, in particular nonsterilized fresh pickles, and retaining the gustatoriness or the like as pickles even after added thereto by using a tea leaf extract highly active, highly soluble to seasoning liquors and slight in coloration.例文帳に追加

従来における、茶葉からの抽出物の抗菌活性向上、色調の改善、溶解度向上という問題点に鑑み、各種漬物、特に浅漬けに添加することで菌による腐敗を防止する抗菌剤として、抗菌活性が高く、かつ色調が改善された漬物用抗菌剤を提供すること。 - 特許庁

To provide organic ginger brown sugar having function inherent in ginger, enabling intake of dietary fibers, ensuring "richness" and "thickness" in the sweet taste of brown sugar brought by Caiapo potato fine powder, and obtained by forming the whole of raw materials into granular shapes so that a specific amount thereof can be supplied even when set on an automatic tea dispenser.例文帳に追加

生姜本来の作用に加えて、食物繊維の摂取ができるうえ、カイアポ芋微粉末により、黒糖の甘味の中に「こく」と「とろみ」とを確保することができ、また原料全体を顆粒状と成すことで、自動給茶機にセットしても規定量の供給が可能となる有機生姜黒糖の提供を目的とする。 - 特許庁

Thus, the blood sugar value elevation-inhibiting substance is provided by collecting the blood sugar value elevation-inhibiting substance from the dark tea as its extract, concentrated or dried material, and utilizing the substances as the blood sugar value elevation-inhibiting agent containing the above substances as active ingredients, or the functional food material or the functional beverage or food added with the same substances.例文帳に追加

すなわち、本発明は黒茶から抽出エキス、その濃縮物又はその乾燥物として血糖値上昇抑制物質を採取し、該物質を、該物質を有効成分とする血糖値上昇抑制剤として、或いは該物質を添加した機能性食品素材又は機能性飲食品として利用することからなる。 - 特許庁

This method for producing the buckwheat tea comprises soaking whole grains of threshed buckwheat seeds in a suspension or an aqueous solution of an amino acid simple substance and a mixture or an amino acid-based natural seasoning so as to infiltrate the suspension or the aqueous solution, pregelatinizing by steaming, and drying the seed whole grains followed by roasting and crushing the grains.例文帳に追加

アミノ酸単体および混合物、若しくはアミノ酸系天然調味料の、懸濁液あるいは水溶液に脱穀そば種子の全粒を浸漬させることにより該懸濁または水溶液を浸透せしめ、蒸煮によりアルファ化した後、種子全粒を乾燥させ、これを焙煎、粉砕することを特徴とするそば茶の製造方法。 - 特許庁

The method for obtaining a fiber processed with polyphenols comprises treating a fiber contacted with polyphenols with an anionic aqueous dispersion containing a phenylamide compound; wherein the polyphenols include tea-derived ones and/or grape-derived ones, and the aqueous dispersion has a dispersible polymeric component that contains anions.例文帳に追加

ポリフェノールに接触した繊維を、フェニルアミド化合物のアニオン性水性分散液で処理してポリフェノール加工繊維を得る方法であって、前記ポリフェノールは茶由来ポリフェノール及び/又はブドウ由来ポリフェノールを含み、前記水性分散液は、分散する高分子成分を有し、この高分子成分はアニオンを含有する。 - 特許庁

Alternatively, the extracted solution is added to green tea beverage as concentrated liquid.例文帳に追加

従来廃棄されていた荒茶製造の過程で発生する渋を乾燥工程を経ずにそのまま原料として、渋の成分を温水抽出し、この抽出液を乾燥して粉末として従来の粉末茶に混合し、この抽出液を茶葉から抽出した抽出液と混合した後に粉末茶とし、あるいはこの抽出液を濃縮液として緑茶飲料に添加する。 - 特許庁

This improving agent of the quality of taste for the tea beverage is obtained by including as an active component a yeast extract or the extract of Candida or Saccharomyces yeast containing per solid content at least 1 wt.% of 5'-inosinic acid and 5'-guanylic acid and ≥20 wt.% of peptide.例文帳に追加

味質改善剤の有効成分として、酵母抽出物、もしくは5’ーイノシン酸および5’ーグアニル酸含有量が対固形分あたり1%以上、ペプチド含有量が対固形分あたり20%以上含有するキャンディダ属またはサッカロマイセス属酵母の抽出物を含有させることにより、お茶飲料用味質改善剤を提供できる。 - 特許庁

The purified green tea extract includes (A) nonpolymeric catechins and (B) rutin regulated so that the mass ratio [(B)/(A)] of the contained rutin (B) to the contained nonpolymeric catechins (A) may be ≤0.03, and the gallate form in the nonpolymeric catechins may be 0.01-70 mass%.例文帳に追加

本発明の精製緑茶抽出物は、次の成分(A)及び(B):(A)非重合体カテキン類(B)ルチンを含有し、(B)ルチンと、(A)非重合体カテキン類との含有質量比[(B)/(A)]が0.03以下であり、かつ(A)非重合体カテキン類中のガレート体率が0.01〜70質量%であることを特徴するものである。 - 特許庁

The urine discharged to the front surface sheet 2 contacts precisely with the catechin component and the powder of the tea leaves to allow the catechin component to be eluted to the urine absorbed in the urine-passed region in the front surface sheet 2 and the absorbing layer 4 to impart the antibacterial and deodorant effects and to securely prevent the ammonia smell from being generated.例文帳に追加

表面シート2に排出された尿は、確実にカテキン成分と茶葉粉体と接触し、表面シート2内の尿が通過した領域および吸収層4内に吸収された尿にカテキン成分を溶出させ、抗菌および消臭効果を付与し、アンモニア臭の発生を確実に抑える。 - 特許庁

This growth promoter for fishes and antiemaciation agent for the fishes are capable of promoting the growth of cultured fishes or carrying out the prevention or prophylaxis of emaciation caused in the cultured fishes by ingesting raffinose alone or a mixture prepared by mixing at least either one of viable bacteria and a green tea extract in the raffinose into one species of the cultured fishes.例文帳に追加

ラフィノース単独若しくはラフィノースに生菌及び緑茶抽出物のうち少なくとも一方を混入したものを養殖魚の1種に摂取させることにより、養殖魚の成長を促進させたり、養殖魚に発生する痩せ病を防止若しは予防することが可能な魚類用成長促進剤及び魚類用抗痩せ病剤。 - 特許庁

The composition contains: therapeutically effective amounts of supercritical extracts of Rosmarinus officinalis L., curcuma, oregano, and ginger; and therapeutically effective amounts of hydroalcoholic extracts of holly basil, ginger, curcuma, Scutellaria baicalensis, Rosmarinus officinalis L., green tea, huzhang, Chinese goldthread, and barberry.例文帳に追加

ローズマリー、ウコン、オレガノおよびショウガの超臨界抽出物の治療有効量、ならびにホーリーバジル、ショウガ、ウコン、コガネバナ(Scutellaria baicalensis)、ローズマリー、緑茶、イタドリ(huzhang)、中国オウレン(Chinese goldthread)およびメギ(barberry)の水アルコール抽出物の治療有効量を含む組成物。 - 特許庁

Thus, a deodorizing action that the tea leaves as the kitchen garbage have is effectively utilized and also burdens on an environment are reduced when abandoning them after using them as the deodorant compared to the deodorant of chemical substances.例文帳に追加

茶殻の収納容器4を有し、吸引口2から流入された空気は収納容器4内の茶殻を透過して脱臭される脱臭装置とすることにより、生ゴミであるお茶の葉のもつ脱臭作用を有効に利用し、また脱臭剤として使用した後に廃棄する際にも、化学物質の脱臭剤に比べ環境への負担が小さくなるものである。 - 特許庁

The confectionery is characterized by using whey, water and a material containing a coloring matter as substitutes for egg, wherein protein content of the whey protein is 65-80 wt.% and the material containing the coloring matter is one or more kind selected from cocoa, powdered green tea, almond, cherry, fruits and vegetables.例文帳に追加

卵の代替として、乳清たんぱく質、水及び色素含有物を使用した菓子類であり、乳清たんぱく質中のたんぱく質含量が65〜80重量%、色素含有物がココア、抹茶パウダー、アーモンド、チェリー、フルーツ類、ベジタブル類であって、これらの中から1種又は2種以上を使用することを特徴とする菓子類。 - 特許庁

A fiber dyed in reddish purple color is produced by immersing a fiber in an activating solution containing a cationic surfactant having quaternary ammonium salt group, a water-soluble protein and an alkaline compound, subsequently immersing in a treating solution containing a blue dye and having a pH adjusted to alkaline region, adding tea polyphenol to the treating solution and subsequently heating at 60-90°C.例文帳に追加

第4級アンモニウム塩の基を持つカチオン界面活性剤、水溶性蛋白質及びアルカリ性化合物を含有する活性化溶液に繊維を浸漬させた後、青色染料を含有しpHをアルカリ域に調整してなる処理溶液に繊維を浸漬させ、続いて当該処理溶液に茶ポリフェノールを加えて引き続き60〜90℃にて加熱浸漬させることによって赤紫色繊維を製造することができる。 - 特許庁

Alternatively, the poison-removing method comprises removing paralytic shellfish poison component which does not have a sulfate ester group on 11 level by decomposition by a polyphenol solution, preferably, a solution which contains tannic acid, ellagic acid, chlorogenic acid, coumarin, catechin, gallic acid, propyl gallate or pyrogallol, or by polyphenol-containing food such as apple, tomato, tea, wine, and grape juice.例文帳に追加

また、11位に硫酸エステル基をもたない麻痺性貝毒成分を、ポリフェノール溶液中、好ましくはタンニン酸、エラグ酸、クロロゲン酸、クマリン、カテキン、没食子酸、没食子酸プロピルまたはピロガロールを含む溶液、あるいはリンゴ、トマト、茶、ワインまたはブドウジュースなどのポリフェノール含有食品で分解させることにより除去する。 - 特許庁

This fermented food material is obtained by finely crushing a plant resource such as guava leaves, Alpinia speciosa, Artemisia princeps or tea leaves, adding three kinds of lactobacillus consisting of Streptococcus thermophilus, Lactobacillus plantarum and Bacillus subtilis, and yeast to the crushed product, further adding molasses and water to the mixture, fermenting the mixture for several days, and then drying the product.例文帳に追加

グアバの葉や月桃,ヨモギ,茶葉等の植物資源を細かく粉砕し、これに培養基としてストレプトコッカッス・サーモフィラス、ラクトバチルス・プランタリウム及びバチルス・サブティリスの三種類の乳酸菌、及び酵母菌を加え、さらに糖蜜、水分を加えて数日間発酵させ、乾燥させる。 - 特許庁

In the method for synthesizing a theaflavin by reacting an epicatechin with an epigallocatechin, the reaction is carried out in the presence of a plant cell culture (containing cells and/or a culture solution) having peroxidase activity, preferably a culture of tea cultured cell, more preferably having ≥0.5 unit/mL peroxidase activity and, if necessary, hydrogen peroxide.例文帳に追加

エピカテキン類とエピガロカテキン類とを反応させてテアフラビン類を合成する方法において、前記反応を、ペルオキシダーゼ活性を有する植物細胞培養物(細胞及び/または培養液を含む)、好ましくは茶培養細胞の培養物であって、より好ましくは0.5unit/mL以上のペルオキシダーゼ活性を有するものと、必要に応じて過酸化水素との存在下に行う。 - 特許庁

The packed drink for promoting lipid burning, increasing energy consumption and enhancing exercise stamina is a liquid compounded with a green tea extract, having a pH of 2-7 and containing (A) 0.01-1.0 wt.% non-polymer catechins, (B) 0.001-0.5 wt.% sodium ion and (C) 0.001-0.2 wt.% potassium ion.例文帳に追加

緑茶抽出物を配合したpH2〜7の液であって、次の成分(A)〜(C)、(A)非重合体カテキン類 0.01〜1.0重量%、(B)ナトリウムイオン 0.001〜0.5重量%、(C)カリウムイオン 0.001〜0.2重量%を含有する脂質燃焼促進、エネルギー消費量増加、運動持久力増加用容器詰飲料。 - 特許庁

To obtain a mini block-like food with respect to healthy food material such as vegetables, tea and fruits, scattering and melting both in hot water and cold water so as to be easily eatable, drinkable as a soup/drink and directly eatable in block as it is with feeling of sweets and causing slight breaks in the shape, and to provide a method for producing the food.例文帳に追加

野菜、お茶、果物などの健康によい食材について、簡単に食することが可能なように湯、冷水どちらでも分散、溶解し、スープ・飲料として飲用可能で、かつ、お菓子感覚でブロックのまま直接喫食でき、かつ形状の壊れが少ないミニブロック状の食品及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

The trend in the last few years, however, shows that the opening rate and TEA are both improving slowly. This fact seems to demonstrate that the efforts Japan has made to promote ventures and start-ups are gradually bearing fruit. 例文帳に追加

しかし、ここ数年の推移を見ると、開業率で見てもTEA(Total Entrepreneurial Activity:18歳から64歳までの人口に占める起業活動を行っている者(起業準備中の者および起業後3年半以内の者)の割合)で見ても、若干の改善が見られ、これまでの我が国のベンチャー・創業活性化に向けた取り組みが少しずつ実を結びつつあるようにも見える。 - 経済産業省

For the number of declarations by fresh meat (including internal organs), accounts for the highest of all declared products, 146,001 (8.0% of all declared products), followed by beverage including alcohol, 136,133 (7.5%), preparations of vegetables (other than processed mushroom, spices, processed herb and tea), 135,245 (7.4%), tableware, 124,596 (6.8%), fish, 89,667 (4.9%), and milk and dairy product, 87,290 (4.8%).例文帳に追加

品目別輸入届出件数をみると、生鮮肉類(内臓を含む)146,001 件 (8.0%:総届出件数に対する割合)が最も多く、次いでアルコールを含む飲料の 136,133 件(7.5%)、野菜の調整品(きのこ加工品、香辛料、野草加工品及び茶を除く)135,245件(7.4%)、飲食器具 124,596件(6.8%)、魚類 89,667件(4.9%)、乳・酪農製品 87,290 件(4.8%)であった。 - 厚生労働省

For the number of declarations by beverage including alcohol, accounts for the highest of all declared products, 154,591 (8.6 % of all declared products) ,followed by fresh meat (including internal organs) 151,241(8.4%),product,processed vegetables (excluding processed mushroom,spices, processed herb and tea), tableware , 104,176(5.8%).and milk and milk product, 94,330(5.2%) ,and product processed fish 89,066(5.0%).例文帳に追加

品目別輸入届出件数をみると、アルコールを含む飲料 154,591 件(8.6 %:届出件数に対する割合)が最も多く、次いで生鮮肉類(内臓を含む)の 151,241 件(8.4%)、野菜の調製品(きのこ加工品、香辛料、野草加工品及び茶を除く)144,666件(8.1%)、飲食器具 104,176 件(5.8%)、乳・酪農製品 94,330 件(5.2%)、魚類加工品 89,066 件(5.0%)であった。 - 厚生労働省

For the number of declarations by beverage including alcohol, accounts for the highest of all declared products, 174,782 (8.3%), followed by fresh meat (including internal organs) 161,944 (7.7% of all declared products), preparations of vegetables (other than processed mushroom, spices, processed herb and tea), 155,863 (7.4%), tableware, 150,753 (7.2%), other tools and apparatus, 117,904 (5.6%), and processed fish product, 96,616 (4.6%).例文帳に追加

品目別輸入届出件数をみると、アルコールを含む飲料174,782件(8.3%:総届出件数に対する割合)が最も多く、次いで生鮮肉類(内臓を含む)の161,944件(7.7%)、野菜の調整品(きのこ加工品、香辛料、野草加工品及び茶を除く)155,863件(7.4%)、飲食器具150,753件(7.2%)、その他の器具117,904件(5.6%)、魚類加工品96,616件(4.6%)であった。 - 厚生労働省

For the number of declarations by beverage including alcohol, accounts for the highest, 156,015 (8.6 % of all declared products) ,followed by product,processed vegetables (excluding processed mushroom,spices, processed herb and tea) accounts for the highest, 150,907 (8.3% of all declared products),fresh meat (including internal organs) 149,898 (8.2%), Tableware , 101,484 (5.6%).and milk and milk product, 94,371(5.2%).例文帳に追加

品目別輸入届出件数をみると、生鮮肉類(内臓を含む)159,245件(8.0%:総届出件数に対する割合)が最も多く、次いでアルコールを含む飲料の154,558件(7.7%)、野菜の調整品(きのこ加工品、香辛料、野草加工品及び茶を除く)149,371件(7.5%)、飲食器具139,826件(7.0%)、その他の器具102,650件(5.1%)、魚類加工品89,844件(4.5%)であった。 - 厚生労働省

For the number of declarations by fresh meat (including internal organs), accounts for the highest of all declared products, 162,002 (9.2% of all declared products), followed by beverage including alcohol, 147,226 (8.4%), preparations of vegetables (other than processed mushroom, spices, processed herb and tea), 125,046 (7.1%), tableware, 113,651 (6.5%), fish, 88,210 (5.0%), and Milk and dairy product, 88,095 (5.0%).例文帳に追加

品目別輸入届出件数をみると、生鮮肉類(内臓を含む)162,002件(9.2%:総届出件数に対する割合)が最も多く、次いでアルコールを含む飲料の147,226件(8.4%)、野菜の調製品(きのこ加工品、香辛料、野草加工品及び茶を除く)125,046件(7.1%)、飲食器具113,651件(6.5%)、魚類88,210件(5.0%)、乳・酪農製品88,095件(5.0%)であった。 - 厚生労働省

Work to which he is believed to have contributed include: the tamaya (mausoleum) for Kasuga no Tsubone (during the Keicho era (1596 - 1615), relocation of the waiting room); the haiden (hall of worship) of the Himuro-jinja Shrine (Keicho era (1596 - 1615), relocation of Dairi Chitei (an arbor by a pond of the Imperial Palace)); Shinden of the Daikaku-ji Temple (became Chugu Shinden in the Genna era (1615 - 1617) upon the expansion of the dairi (Imperial Palace) first constructed in the Keicho era); Toshogu (Priest house), tea house and south garden (Tsuru-Kame garden (literally, crane-turtle garden)) of hojo (abbot's chamber) of Konchi-in; south garden of hojo of the honbo (priests main living quarters) of the Nanzen-ji Temple; Mittanseki (tea house) of Ryukoin of Daitoku-ji Temple; stone bridge in front of the front gate of Kohoan, a front garden and Bosenseki Roji of the same (building was lost to fire in the Kansei era (1789 - 1800) and restored in the original style); and the islands and stone-lined eastern shore of the south garden of Sento Gosho. 例文帳に追加

彼が奉行として参画したと思われる遺構は、建築としては妙心寺麟祥院の春日のつぼね霊屋(慶長年間、うち溜りを移建)、氷室神社拝殿(慶長年間、内裏池亭を移建)、大覚寺宸殿(慶長年間の内裏の元和期増造の際に中宮宸殿となる)、金地院東照宮、同茶室、同方丈南庭(鶴亀庭)、南禅寺本坊方丈南庭、大徳寺竜光院密庵席(みったんせき)、孤篷庵表門前の石橋、同前庭、同忘筌席露地(建築は寛政年間に焼失後、旧様式を踏襲して復元された)、仙洞御所南池庭のいで島およびその東護岸の石積み部分などである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The current chanoyu called 'sado' was completed by reexamining the structure of temae (a formalized chano yu procedure) of each school, adding the ritualization structure of tea parties ('one of the basic mannerism is to wear full dress at weddings'), and reexamining the original idea of sado, 'the essence of hosting a guest is (the guest cannot be truly entertained if the person does not take a full consideration of daily conduct and be aware of the essence at the bottom of one's heart).' 例文帳に追加

各流派による点前の形態や茶会様式の体系化と言った様式(「結婚式には礼服を着る事」程度のマナ−の範疇である)の整備に加えて、「人をもてなす事の本質とは(常日頃の振る舞いと、その奥底にある心の本質に気を使わないと、本当の意味で人をもてなす事はできない)」と言った茶道本来の精神を見直すことにによって、現在「茶道」と呼んでいる茶の湯が完成したのである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Ryuha is a group of people who inherit a certain systematic expertise or technique in the field of sake brewing and Japanese art including: Noh (and its predecessor Sarugaku); Kyogen (traditional short comedic drama); Nihon Buyo (classical Japanese dance); Bo-no-te (Japanese traditional dance); Kado (Japanese flower arrangement); Sado (tea ceremony); Hochoshiki (schools of Japanese cuisine); Yusoku kojitsu (court and samurai rules of ceremony and etiquette); Emondo (traditional technique of dressing up for Junihitoe [a ceremonial Robe of a court lady]); Gagaku (Japanese traditional music and dance); shodo (calligraphy); Nihonga (Japanese-style painting); and Japanese martial arts such as kenjutsu (swordplay), battojutsu (the technique of drawing a sword), naginata jutsu (art of using a naginata halberd), kyujutsu (archery), hojutsu (gunnery) and gungaku (art of warfare), and is passed down from the Iemoto or Soke to their students. 例文帳に追加

流派とは、能(猿楽)、狂言、日本舞踊、棒の手、華道(生け花)、茶道(茶の湯)、包丁式、有職故実、衣紋道、雅楽、書道、日本画、剣術・抜刀術・薙刀術・弓術・砲術・軍学(兵法)などの日本武術などの芸道や日本酒造りなどの分野において、ひとつの体系化された技を継承する集団を指し、開祖の家元・宗家とその門弟により継承される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Many other commercialized products exist in Japan that are difficult for Japanese to tell whether they are nihon-ryori dishes or foreign dishes for example; 'the essence of tom yam chazuke (boiled rice with tea poured over it' with the flavor of the 'tom yam' soup famous as a soup dish in the Kingdom of Thailand, 'the Morioka reimen' (cold noodles), the pho (Vietnamese noodle soup) Japanized by completely changing the udon nature using the leaf mustard that Vietnamese never ate originally, and 'rice burger' in which boiled rice is placed on the both sides of a teriyaki (grilled with soy sauce and sugar) beef paddy. 例文帳に追加

その他、一般の日本人向けの商業商品においても、タイ王国のスープ料理として名高い「トムヤム」スープ風味の「トムヤム茶漬けの素」、ベトナム麺を本来ベトナム人は食べない高菜を用いてうどん質を全く変えてご当地化した「盛岡冷麺」、牛肉の照り焼きを米で挟んだ「ライスバーガー」など、果たして日本料理なのか異国料理なのか判別に悩むものも多数存在する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

There are also shops where customers can order by means of a liquid crystal touch panel that informs them when the item they ordered has arrived by showing an image of their order swimming (there are some types of liquid crystal touch panels that display a menu showing images of fish swimming in the sea from which customers can select the fish they wish to order, etc.), as well as shops with a conveyer belt for carrying tea cups and those with a separate conveyer belt that travels on the inside of the counter to collect dishes. 例文帳に追加

液晶タッチパネルで客が注文すると、注文したものが流れてきて到着を知らせる店や、(その液晶には単に商品名が記載されているものの他、魚が海底で泳ぐ映像が流れ、目当ての魚を選択する事で注文が成立するというものがある)カウンター上部に湯飲みが回っているコンベアがあったり、カウンター内部に皿回収用のコンベアが別途回っている店がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Famous persons are SEN no Sotan/Sowa KANAMORI/Enshu KOBOI of tea ceremony, the Emperor Gomizunoo/Senko IKENOBO of flower arrangement, Sakuden ANRAKUAN/Tameharu MIURA/Teitoku MATSUNAGA/Mitsuhiro KARASUMARU of literature, Jozan ISHIKAWA/Razan HAYASHI/Seii HORI of Confucianism study, Soho TAKUAN/Monju ISSHI/Shosan SUZUKI of Zen, Nobutada KONOE/Shojo SHOKADO/Koetsu HONNAMI of Kanei no sanpitsu (the three masters of calligraphy in Kanei era), Soan SUMINOKURA/Nobuhiro KONOE of calligraphy, Sotatsu TAWARAYA/Tanyu KANO of paintings and Ninsei NONOMURA of ceramic art. 例文帳に追加

代表的な人物としては、千宗旦・金森宗和・小堀遠州の茶道、後水尾天皇・池坊専好の生け花、安楽庵策伝・三浦為春・松永貞徳・烏丸光広などの文学、石川丈山・林羅山・堀正意の儒学、沢庵宗彭・一糸文守・鈴木正三の禅、近衛信尹・松花堂昭乗・本阿弥光悦の寛永の三筆、角倉素庵・近衛信尋の書、俵屋宗達・狩野探幽の絵画、野々村仁清の陶芸などが挙げられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, even though Kuge had lost their actual power, they strived to elevate the authority of the Emperor as the main branch of a family in cultural activities such as sado (tea ceremony) and haikai (seventeen-syllable verse), and starting with the final authority to decide the name of era when changing it, all official court ranks of shogun and daimyo were ceremoniously granted by the Emperor, and the Emperor was an existence having important meaning as the source of authority (against this fact, the bakufu also tried to reduce the Emperor's authority to being ceremonious by intervening in changing the name of the era and personal matters). 例文帳に追加

しかしながら公家は実権は失っていたものの茶道・俳諧等の文化活動においてその嫡流たる天皇の権威高揚に努め、天皇は改元にあたって元号を決定する最終的権限を持っていたこと(元号勅定の原則)を始め、将軍や大名の官位も、儀礼上全て天皇から任命されるものであり、権威の源泉として重要な意味を持つ存在であった(これに対しても幕府が元号決定や人事への介入を行い、その権威の縮小・儀礼化を図っている)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In December 14, 1853, the Edo bakufu (Japanese feudal government headed by a shogun) ordered Okayama Domain to guard Boso ('Hojo' [Hojo, Tateyama City, Chiba Prefecture] and 'Takegaoka' [Kagamigaura and Yawata, Tateyama City, Chiba Prefecture], which continued until July 1858) due to the arrival of the Black Ships, and thereby Gonrokuro moved from Okayama to the spot as the chief of staff, but he caused a mess such as making Boso Otsu-e (Otsu paintings, named after the town of Otsu in Shiga Prefecture) Song (a song of famous places and products) and holding a wild drinking party with soldiers every day, and even Tadazumi Igi, the commander in chief, indulged in a tea ceremony, and therefore, Tadatake KAGAWA, Igi's subordinate, submitted a petition of reformation in samurai (warrior) style (enforcement of official discipline) to Yoshimasa IKEDA. 例文帳に追加

嘉永6年(1853年)11月14日、江戸幕府より黒船来航のため岡山藩に房総警備(「北条(千葉県館山市北条)」と「竹ヶ岡(鏡ヶ浦・千葉県館山市八幡)」・安政5年(1858年)6月まで続いた)の命令が下ったので参謀長格で岡山から現地に赴いたが、房総の大津絵節(名所名物の唄)を作り兵士と共に毎日酒宴を開き騒いだり、総司令官の伊木忠澄も茶の湯遊びに耽っていたため、部下の香川忠武が池田慶政に士風刷新(綱紀粛正)の建白書を提出する騒ぎにまでしている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

When Sado hankan (Doyo SASAKI) was defeated, he invited the general to his palace as something of norm, within a kaisho as big as six rooms, a tatami with the enormous family crest was lined up together, and even honzon (the principle image such as Mandala), wakie (scroll), flower vase, incense burner, tea pot, and tray were lined together, and the study room had sanskrit written by Ogishi (Chinese calligrapher), literature written by Kanyu (Confucianism scholar in Korea), sleeping quarter with a pillow smelling of Winter daphne, took the sleeping gear and placed it on donsu (Chinese blanket), and the twelve rooms of the samurai serving far from the lord had hanging birds, rabbits, pheasant, and swan piled up high, and big cylinder that could contain as much as three seki (541 liters) contained sake (Japanese rice wine) and stopped two Buddhist followes, and said, 'try to serve a shot of wine to anyone who visits this lodging.' 例文帳に追加

爰ニ佐渡判官入道々誉都ヲ落ケル時、我宿所ヘハ定テサモトアル大将ヲ入替、尋常ニ取シタヽメテ、六間ノ会所ニハ大文ノ畳ヲ敷双ベ、本尊・脇絵・花瓶・香炉・鑵子・盆ニ至マデ、一様ニ皆置調ヘテ、書院ニハ羲之ガ草書ノ偈・韓愈ガ文集、眠蔵ニハ、沈ノ枕ニ鈍子ノ宿直物ヲ取副テ置ク、十二間ノ遠待ニハ、鳥・兎・雉・白鳥、三竿ニ懸双ベ、三石入許ナル大筒ニ酒ヲ湛ヘ、遁世者二人留置テ、誰ニテモ此宿所ヘ来ラン人ニ一献ヲ進メヨト、巨細ヲ申置ニケリ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

When a torque phase compensation control is executed and when target throttle opening TAPt after the transmission of the automatic transmission 12 is made to be larger than target throttle opening TAPt before the transmission, that is, target engine torque Tea after the transmission is larger than target engine torque Tef before the transmission, the target throttle opening TAPt after the transmission of the automatic transmission 12 is set as target throttle opening TAPt in an inertia phase.例文帳に追加

前記トルク相補償制御が実行される場合において、自動変速機12の変速後に目標スロットル開度TAPtがその変速前の目標スロットル開度TAPtと比較して大きくされる場合、すなわち、変速後目標エンジントルクTeaが変速前目標エンジントルクTefよりも大きい場合には、自動変速機12の変速後の目標スロットル開度TAPtが前記イナーシャ相での目標スロットル開度TAPtとして設定される。 - 特許庁

例文

The method for producing whipped cream comprises a sterilization process for separately sterilizing a stabilizer aqueous solution which contains tocopherol, tea extract, at least one kind selected from the group consisting of enzyme-treated rutin extract, gallic acid and rosemary extract, and gelatin, and raw material liquid which contains oil and fat; a whipping process for whipping the sterilized raw material liquid; and a mixing process for mixing the whipped raw material liquid and the sterilized stabilizer aqueous solution.例文帳に追加

また、本発明のホイップクリームの製造方法は、トコフェロールと、チャ抽出物と、酵素処理ルチン抽出物、没食子酸、ローズマリー抽出物からなる群より選ばれる1種以上と、ゼラチンとを含む安定剤水溶液と、油脂を含む原料液とを別々に殺菌する殺菌工程と、殺菌された原料液をホイップするホイップ工程と、ホイップされた原料液と殺菌された安定剤水溶液とを混合する混合工程とを有する。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Ministry of Health, Labour and Welfare, All Right reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
Copyright Ministry of Economy, Trade and Industry. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS